Men vad är det HÄR nu då?

08:45 26 Apr 2017

Jackie Ferm:

Jag känner mig väldigt duktig då jag har kontroll på min diet. Idag har jag ätit två äpplen, lite nötter och två jordgubbar. Magen har låtit men jag känner inget sug efter mat eller onyttigheter. Jag skämtade med Ola och sa att jag ska gå på Snövit dieten, ha ha.

Precis som muslimer, munkar och modeller som fastar under korta perioder för olika anledningar, det tycker jag är grymt viljestarkt. Egentligen kan alla äta sig tjocka, men att hålla sig i form och vara smal är inte ju inte lika enkelt. Så håll tummarna för mig att jag fixar detta! 🙂//Jackie

Men herregud, när man inte tror att det kan bli värre så dyker det upp en diet som fan är dummare än den förra!
Snövit-dieten?
Vem fan sitter och kommer på sån här skit?
Om man inte följer Aftonbladet och försöker gå ner 10 kg på 6 veckor (vilket inte ens var sant) så ska man inte äta någonting annat än äpplen för att få den där åtråvärda och smala kroppen som verkar vara den enda vägen till sann och äkta lycka – i alla fall om man ska tro det man läser runt om på nätet.

Men vad tror ni?
Tror ni man kan gå ner 10 kg på 6 veckor om man BARA äter äpplen under hela den tiden? Så man slipper skämmas på stranden?
Kanske om man bygger en mur av alla äppleskruttar?
En mur att gömma sig bakom så man slipper skämmas även om man inte tog sig hela vägen in i mål menar jag?

A wall of shame!
Det borde finnas på IKEAs självplockslager att köpa för en billig peng för alla oss som inte orkat äta enbart äpplen eller som fortfarande får tag i hud på magen när vi böjer kroppen framåt.
Muren ”skamfull” – finns i vitt eller björk – endast 1495 kr i en begränsad upplaga.
Det är ganska billigt men så får du ju bygga ihop skiten själv! Och du är garanterad att komma hem med minst en skruv för lite för livet är just så…

Eller varför inte ett fort?
Skydd från alla sidor!

35 kommentarer | “Men vad är det HÄR nu då?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. J skriver:

    Men herregud hon skäääämtar ju! Dessutom är perodisk fasta (om det är det hon gör) väldigt hälsosamt. Hälsoeffekten har påvisats i flera studier som t.ex. har studerat hur fasta höjer tillväxthormonet IGF-1.

    1. Sara skriver:

      Men nej och nej!

    2. A skriver:

      Ja själva dieten är nog ett skämt högst troligt, men många av läsarna här är inte helt smarta vad det verkar.

      1. Sara skriver:

        Delen med att hon ätit äpplen, nötter och två jordgubbar på hela dagen kan nog tyvärr vara sant, och att ”fasta är bra för en” är inte det. Det var det jag svarade på smartass.

        1. A skriver:

          Men snälla?! Jag skrev ”själva dieten är nog ett skämt högst troligt” och då syftar jag såklart på snow White-dieten.

          1. Te skriver:

            TW: pro ana-retorik

            Det är mycket möjligt att den kan ha börjat som ett skämt men om du någonsin har varit inne på pro ana-bloggar och dylikt vet du vilka sinnessjuka dieter som florerar där. Ett exempel är en så kallas ”cleanse” som består av att du i X antal dagar bara dricker cola light för att tömma kroppen så mycket som möjligt. Alltså bara cola light, ingen mat och inget annat utom möjligtvis vatten.

            Anorektikern inom mig (som jag dagligen kämpar för att ignorera, till exempel genom att absolut inte läsa kalorilistan längst ner på bilden) säger att dieten antagligen inte är på riktigt eftersom alla vet att äpplen är frukt, frukt innehåller socker och socker är djävulen.

        2. Anonym skriver:

          Att fasta är visst bra.

      2. Lo skriver:

        Det handlar inte om intelligens. Det handlar om att många mår dåligt av att se den där sliten reproduceras. Är du inte en av dem, fine. Grattis? Men det är ingen anledning att förolämpa andra.

  2. M skriver:

    *10 kg på 6 DAGAR

  3. Fanny skriver:

    Men usch vad vidrigt!

    Du, en helt annan sak! Kan du inte göra ett inlägg där du helt enkelt lyfter fram de som marknadsför korrekt i sin blogg? Tänker t.ex. på Attvaranågonsfru och Trendenser, för att nämna två som jag tror gör rätt.

    Önskar dig en finfin dag! /Fanny ♥

  4. ML skriver:

    Well som gammal anorektiker har man ju lärt sig att inget är omöjligt. Överdosera laxermedel och dricka buljong så tappar du nog tio kg. Och ditt förstånd. Och hamnar på Akuten med hjärtövervak.
    Egentligen tycker jag inte att dieter ska skrivas ut här. Även om Jackie driver (?). Det triggar, och även jag som varit frisk i över 10 år känner liksom suget.

    Kan vi inte släppa viktdebatten för ett tag här? Övrigt social media belyser ju den ändå.

    1. ... skriver:

      Jag triggas också. Har varit sjuk i 10 år och varit både anorektiker och bulimiker. Den här tiden på året är redan jävligt jobbig när det ska tryckas in your face från alla håll att tappa vikt till sommaren och inte ”behöva stå i vassen” ”beachredo” och fina tips hur man bara ”raaaasar” i vikt. Jul (egentligen alla högtider) är också en jobbig tid med jävla tryck på allt man (enligt media) ska laga för mat och bjudningar men i samma veva massa skrivet om hur du ska gå ner efter julmaten, blablabla.
      jag orkar inte 0_0 tappar hoppet om samhället ibland när det är sånt jävla fokus hela tiden på ytan.
      Tänk om all tid och pengar som läggs på reklam och skit om bantning och ytlig fixering hade lagts på medicin istället, då hade vi säkert botat cancer vid det här laget…

    2. Lo skriver:

      Jag är också anorektiker och hade helst sluppit se den där bilden (egentligen läsa inlägget också, men känner igen bilden från gamla pro ana-forum så den triggar extra mycket). Det är sådant här som triggervarningar är till för, liksom…

      Just den här ”dieten” använde jag mig av när jag var som sjukast. Typ. 2 äpplen om dagen. Var väldigt nära att dö på kuppen. Tänker inte nämna siffror, men låg på grav undervikt och hjärtat höll på att lägga av. Så. Ja. Det är ju inte en diet. Det är självsvält.

      1. Perr skriver:

        Usch, blev så berörd av era inlägg ovan. Jag har själv aldrig påverkats särskilt mkt av all vikthets i media förutom att jag blir förbannad på den bild som sänds ut till unga tjejer. Kan inte ens föreställa mig hur jobbigt det måste vara att existera i sociala medievärlden när man har en historia av ätstöringar :/ all styrka till er <3

    3. Anonym skriver:

      Ja snälla samma här. Mår bara dåligt (sämre) av såna här inlägg även om de är skrivna i all välmening.

    4. Margit skriver:

      Håller helt med. Som ätstörd, eller tillfrisknad, är man ofta extra känslig även när inläggen handlar om att problematisera dieter och viktnedgång.
      Även för den som inte har problem med maten är det så ENORMT tröttsamt att det ska tjatas och malas till förbannelse överallt.

      Låt bloggen vara en frizon ett litet tag, det tror jag personligen vore skönt för många. Låt folk få släppa tankarna på mat och sina kroppar några minuter om dagen.

  5. Jennifer skriver:

    ”Egentligen kan alla äta sig tjocka” – jo tack, önskar jag kunde det. Att leva med tarmsjukdom, undervikt, mediciner och näringsbrist och alla fysiska och psykiska problem det medför är åt helvete. Att vara underviktig är sån jäkla hälsofara att det finns inte, jag önskar verkligen att jag hade några extra kilo och lite att ta av istället. Fattar verkligen inte hur smalhet kan eftersträvas, jag förknippar bara smalhet med rena helvetet.

  6. M skriver:

    Om inte smal får man säkerligen problem med gallan iaf 😂

    1. Lo skriver:

      … och typ alla andra organ.

  7. Anna skriver:

    Det är ju galet!!!!

  8. Lo skriver:

    Snälla Cam, när du återvänder till bloggen, ta bort den där bilden. Och/eller triggervarna i början av inlägget, så blir det lättare att scrolla förbi för dem av oss som har problem med ätstörningar. Jag vet att det kan verka väldigt milt för utomstående, men för många krävs det väldigt lite för att triggas just vad gäller ätbeteenden när en ”diet” skrivs ut på det här sättet. Tacksam för övervägande. ❤

    1. Anonym skriver:

      Tänkte precis skriva samma sak! Inlägget i sig är inte fel eller ointressant, men en triggervarning, eller skippa bilden i inlägget och istället länka till den hade varit bättre. Kan ju vara nåt att komma ihåg till nästa gång!

  9. A skriver:

    Snow White-dieten 😍

    1. Lo skriver:

      Allvarligt talat???

      1. A skriver:

        Jag har även skrivit längre upp: ”Ja själva dieten är nog ett skämt högst troligt, men många av läsarna här är inte helt smarta vad det verkar.”

  10. Mikaela skriver:

    Om smalhets.
    Jag kan absolut inte vara lycklig med extrakilon, vad säger det om mig? Förstår verkligen alla som känner att de vill gå ned i vikt.
    Stör mig däremot inte alls på hur andra ser ut men jag klarar inte av o vara obekväm i min kropp.
    Vill inte jobba bort känskab utan håller mig helt enkelt (nåja) runt samma vikt.

    För mig är det inte konstigt att folk så gärna vill vara smala o bekväma! För många verkar det vars idiotiskt? Angående bilder – för mig inspirerar o motiverar mina egna resultat. Kanske känner de som postar före-efter nåt liknande o lyckas lättare inför åskådare?

    Äsch blev svammel..!

  11. Amanda skriver:

    Törnrosa-dieten – Ta ett sömnpiller och sov i några dagar. Du har garanterat gått ner i vikt när du vaknar igen.

    1. Happy skriver:

      Guldlocksdieten – bygg tre björnar på en timme och gå ner två kilo i vikt!

      1. anonym skriver:

        THK dieten. Dansa samba med THK i tre dagar och du har haft kul o blivit smalare. Hehe.

  12. Anonym skriver:

    Alla som är kloka förstår att Jackie inte mår bra. Det skiner igenom i texterna. Det tar tid att få ett bra liv efter trauman.

  13. Jacqueline skriver:

    Denna dieten, tillsammans med många andra självutplånande ”kostscheman” har jag slaviskt försökt följa. Vart det slutade? Nej det har inte slutat än, över två år senare och diverse olika stadier i behandling. Men jag kan snart se mig som frisk.

    Förstår inte hur människor, verkligen inte de med sociala kanaler o därmed makt, kan promota detta. Ens på skoj.

    Jag önskar att alla, fd, nuvarande och blivande tjejer o killar med ätstörning oavsett diagnos/form/längd/behandling/vikt någon dag kan konstatera att sånt här inte cirkulerar på sociala medier. Och särskilt inte på ställen där man inte förväntar sig det. Typ här.

    Sorry camcam men nu när jag skrollat igenom dagens inlägg för att se vad jag missat medan jag var i skolan, så blir jag bara så ledsen över att jag först såg den där ”svanka visa revbenen o plattmage”-bilden i perfekta brännan o sen rullade ner o såg Snowwhite-dieten. En hemsk påminnelse om vad jag och så många andra kämpar mot varje dag.

    Förstår att du KRITISERAR och IFRÅGASÄTTER, vilket är bra så klart, men med så här konkreta exempel kan du kanske sätta ”äs-tw” högst upp?
    För mig kan du skriva om det, men jag vill vara beredd på att trycka undan äs-tankarna

  14. Androgyn skriver:

    Åh, du tog bort bilden, tack! 😀 Jag ville kommentera som några ovan gjort, men det var svårt att vara saklig utan att göra referenser som kan leda den redan vilsne in på helt fel del av internet, så att säga. Fast nästa gång ska jag maila, det var dumt av mig att inte skriva. Puss!

  15. anonym skriver:

    Haha vad roligt skrivet. Ja åt jag så skulle jag inte funka alls. o det håller inte i längden . Kan tänka mej att efter några dagar är man så hungrig så man vräker i sej godsaker. O går upp dubbelt istället. 😂😂

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg