Lady Dahmer bråkar loss igen..

10:48 21 Apr 2017

Lady Dahmer/Jessica Almenäs:


Saxat från Aftonbladet.

Att Lady Dahmer skulle vara konflikträdd måste ändå vara 2017 års största osanning.
Jag har aldrig varit med om någon som söker upp konflikter på det sättet hon gör.
Är hon så uttråkad där hemma som mammaledig att hon när bebisen sover skannar av hela internet efter något att bråka med?
Och hittar hon ingen att personligen starta bråk med så kastar hon sig in i första bästa kommentarsfält för att få utlopp för vad det nu är som bor där inne i henne och som uppenbarligen måste ut.
Jag ser mer och mer av en röd tråd av detta för varje dag som går och det börjar bli lite pinsamt.

Och OM det nu stämmer att hon är konflikträdd i verkligheten så är hon ju inte ett dugg bättre än de personer hon kallar för ”mobbande troll bakom dataskärmarna” eftersom hon då aldrig skulle kunna ta en sån här diskussion ”face to face” utan gömmer sig där hemma precis som de människor hon kritiserar.

Hon kallar min blogg för en ”spya till mobbningsblogg” och det får hon ju såklart tycka om hon vill. 
Jag tycker personligen att hon mer och mer framstår som en uppviglande bråkstake med Jesuskomplex som aldrig får kritiseras eller ifrågasättas av någon enda människa för då slänger hon fram ett av två kort:
– Feministkortet
– Tjockiskortet

Allergisk mot sakliga argument och fakta verkar hon också vara så ett tips till alla som i framtiden kommer drabbas av denna arga kvinna – gör det inte ens.
Det är inte värt energin då det aldrig är hennes mål att föra en debatt – hur hon vill bara vara den som skriker högst och vinner på att alla andra tröttats ut och gått och lagt sig.

Jag förstår att hon inte har tid/ork/någonting annat att jobba när hela världen är hennes fiende.
Utmattande to say the least!

Tack för tips, Emma!

101 kommentarer | “Lady Dahmer bråkar loss igen..”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. ah skriver:

  Jag har inte alls hängt med i den här debatten som varit (varken här eller på deras resp. bloggar/instagram) men jag förstår faktiskt inte hetsen? Vad är det de bråkar om? Att man inte får lägga ut bilder på sin viktnedgång på instagram? Eller att gifflar och pucko inte är en bra del av kostcirkeln i form av lunch?
  Är inte träningshetsen eller komma-i-form-efter-graviditeshetsen mindre dålig jämfört med en person som säger att det inte GÅR att gå ner i vikt (LD) alt. att tjocka personer är äckliga (Pytomierska)?

  #dethärärsåconfusing
  #kanLDintebaraätasinagifflarochhållatyst

  1. AJ skriver:

   Det handlar om Lady Dahmer och sedan handlar det om Lady Dahmer och till sist så handlar det om Lady Dahmer…

 2. (!) skriver:

  ”Det blir humor blandat med seriösa inlägg och tankenötter.” Så skriver du om din blogg. Jag upplever att din blogg mer och mer handlar om dina personliga vendettor med Tyra och LD, att dina blogginlägg mer och mer har en vass, raljant och hånfull ton. Det är inte humor, inte för mig.

   1. Anonym skriver:

    Det där falska argumentet är ju koncentrerad essens av bullshit. Att antyda en allvarlig medicinsk diagnos om någon som har svårt för en uttalad provokatörs pissiga attityd? Jo men tjena.

    1. X skriver:

     Tumme upp till anonym!

 3. JenPen skriver:

  En fråga bara, varför kallar hon sig Lady Dahmer? Har det något att göra med Jeffrey Dahmer?
  Om det har det, varför vill man bli ihopkopplad med honom … Alla dessa frågor … och inte en enda om tjock/smal/giffel/mobbing/shaming/bantning.

  1. Anonym skriver:

   LD har skrivit på sin blogg att hon tog namnet när hon brevväxlade med mördare däribland Dahmer.

   1. JenPen skriver:

    Som en hyllning till honom då, kanske? Att ens vilja heta samma sak som en massmördarnekrofilkannibal säger ju mer om henne än något annat.
    Det finns ju många som brevväxlar med fängelseinterner, men att ta deras efternamn .. Ja, vi kanske får se en Lady Breivik, en Lady (Anders) Eklund och en Lady (Niklas) Lindgren snart också.
    Fy faan, vilket hån mot de anhöriga.

   2. Anonym skriver:

    Jag tror inte att hon brevväxlade med just dahmer. Jag kan ha fel dock 😛
    Jag har uppfattat det som att det var ett namn hon använde i någon slags seriemördarcommunity och sedan hängde det med. Då var hon ju anonym. Sen bara fortsatte hon att kalla sig för det. Ganska säker på att det finns ett inlägg om det på hennes blogg. Någonstans

    1. Bloggbevakning skriver:

     Så var det! Hon gick med i en community och behövde ett smeknamn och tog det och sen har det fått hänga kvar. Hon har brevväxlat med seriemördare i fängelset men jag tror inte att det var Herr Dahmer själv men jag kan ha fel.

    2. JenPen skriver:

     Tack för svar. Tänker inte klicka in på hennes blogg för att söka fler svar, den inkomsten tänker då inte jag bidra till i alla fall.

     1. Fsftw skriver:

      Hon får väl pengar på sin blogg så du kan nog klicka runt bäst du vill isf

    3. Lisa skriver:

     Kollade upp den här Dahmer-massmördaren i samband med krukväxtdebatten. Han blev slagen av en intern på fängelset och dog strax därefter, någongång tidigt 90-tal om jag inte minns fel? Så de kan inte ha brevväxlat. Om hon inte gjorde det som liten. Extremt obehaglig man, varning för googling.

 4. Annie skriver:

  Men CamCam.
  du framställer dig själv bara som tjurig och korkad nu.
  Om du har en personlig vendetta med LD (ännu en i din lista) så sluta va småsint bara för att hon ifrågasatt dig.
  Jag vet inte om du bara spelar dum eller verkligen inte förstår men jag trodde bättre om dig….

  1. Bokmalen skriver:

   Öh va? Tjurig och småsint? Inlägget handlar ju om att LD helt enkelt är fruktansvärt motsägelsefull, vilket hon ju är. Hon påstår sig vara konflikträdd men startar/bidrar till konflikter _varje dag_ i sina sociala medier.

   Jag tror det LD menar med att hon är ”konflikträdd” är att hon mår dåligt när andra kritiserar och konflikt:ar med henne. När hon gör det mot andra så ”problematiserar” eller ”informerar” hon ju bara -_-

   1. Annie skriver:

    Men det är ju skillnad på att vara ett mobbande troll som skriver typ ”gå och dö fetto” mot att ifrågasätta strukturer i samhället och hur de påverkar både vuxna men framför allt unga tjejer.
    Klart man kan vara konflikträdd men ändå starta konfliktrer, det är väl bara beundransvärt och moddigt eller?

    1. Henrietta skriver:

     Dahmer tar illa upp att Almenäs pratar om fetmaepidemi för att Dahmer själv är tjock. men Dahmer kan kritisera träningshets utan att vältränade tar illa upp…det är inga problem alls, för hon skammar ju inga individer. Att prata fenomen och strukturer går bara göra åt ett håll tydligen.

 5. Nina skriver:

  Jag har aldrig följt denna kvinna då jag alltid har tyckt att hon är för rabiat för min delikata smak.
  Konflikträdd? Jo tjenare i min lilla bajslåda.

  1. Anna skriver:

   Fast jag undrar om hon inte är så konflikträdd att så fort någon inte håller med henne så blir hon ilsken och ryter i från. I stället för att lägga fram sina argument på ett mera vuxet sätt.

   1. Anna skriver:

    Fast jag undrar om hon inte är så konflikträdd som hon säger för så fort någon inte håller med henne så blir hon ilsken och ryter i från. I stället för att lägga fram sina argument på ett mera vuxet sätt.

 6. Liv skriver:

  Vad menar du med att LD inte vill ta debatt eller kan använda sakliga argument? Jag upplever att det är precis det hon gör.

  1. Bloggbevakning skriver:

   Har du läst de kommentarstrådar här inne där hon går loss och kallar folk för både det ena och det andra?

  2. Jessica skriver:

   Det är bara att läsa igenom flertalet av LD’s egna inlägg alt titta i diskussionstrådarna här för att se att hon inte är ute efter att diskutera sakligt. Ist för att komma med sakliga argument hos de som skriver vettigt ägnar hon sig åt att gå loss på de mindre seriösa inläggen där hon kan ta ut sitt dåliga humör.

 7. Linda skriver:

  LD pratar utan fakta. Och mobbar andra kvinnor.

  1. AJ skriver:

   Håller med dig.

 8. Johanna skriver:

  Hade hon tränat och jobbat istället för att sitta och klaga, bråka med folk och äta bullar så hade hon ju gått ner i vikt. Inget fel om hon vill va tjock men hon verkar ju inte vilja det. Hon verkar vilja gå ner i vikt. Och det är ju enkelt. Man slutar bara med socker och börjar röra sig. Först säger hon att det inte går att gå ner i vikt art det är en omöjlighet och sen gör hon motsatsen till vad man ska göra för att gå ner i vikt. Väldigt förvirrande. Vilken planet lever hon på?

 9. Gåsen skriver:

  Ja jag håller faktiskt med dig en hel del av vad du skriver. LD är både intelligent och kunnig men ju mer jag läser hennes blogg och framförallt tar del av hennes insta upplever jag att människan är helt tok-problematiskt inställd till hela världen, allt i samhället ska dissekeras och problematiseras. Men när det gäller hennes egna motsägelser, vulgära uttalanden eller dylikt DÅ är hon minsann alltid rätt ute. Kritiserar man dom så ”drevar” man mot henne (buhuu stackars jätteläskiga, as-arga kvinna med tiotusentals minions som bara tokhyllar allt hon gör och mobbar skiten ur alla som på något sätt sätter sig på tvären till LD’s åsikter och utläggningar)

  Men bara som exempel på varför jag har svårt för henne och hennes självrättfärdigande dubbelmoral: LD förespråkar att alla kvinnor ska få göra exakt vad de vill med sina kroppar (går ändå in och kritiserar smalare kändisar/programledare för att dom via sina sociala medier sprider skeva ideal).

  LD blockar följare som inte håller med henne och kritiserar henne. Hon menar att det är en myt att bara för att man har en öppen profil på insta ex. betyder inte det att man som följare automatiskt har rätt att kritisera/problematisera hennes innehåll. (Går ändå in och hackar och kritiserar andras innehåll på sociala medier, menar att de sprider osunda ideal som bidrar till att 7-åringar är ätstörda. Ehhh va, liksom?!)

  LD är feminist men är ändå hemmafru och lever på sin man. Det är inget fel på att vara hemmafru men det är ett faktum att så gott som alla hemmafruar som inte är ekonomiskt oberoende själva står i ekonomisk beroendeställning till sin respektive. (För det vill man ju verkligen vara som feministisk förebild år 2017, i beroendeställning till sin man?)

  LD är uttalad socialist men köper asdyra barnkläder och lever med/på sin make som hon själv talat om tjänar riktig bra. Ändå ”tigger” hon pengar för en ny dator. Sen när hon (gissningsvis) får in så mycket pengar att hon hade kunnat köpa 5 nya datorer köper hon en krukväxt för överskottet. Jahapp.

  Alltså jag kan hålla på hur länge som helst. Jag tycker hon har bra och intelligenta resonemang många gånger men hon har problem med att inse att ska man vara så opinionated och ha så OTROLIGT starka åsikter om hur alla andra lever sina liv så kanske man bör se om sitt egna bo först. Det, och att hon borde lägga ner med att projicera sina egna issues på alla andra. Det är rätt uppenbart att hon är minst lika mycket smygmobbare och ”drevare” som många av dom hon anklagar för samma sak. Skenhelig är hon. Nåt så in i bomben.

  1. Linda skriver:

   Vänsterlogik i ett nötskal. Någon annan betalar.

   1. Anna skriver:

    Otroligt onödig kommentar. Alla hjälper alla inom röd politik. Inte ”någon annan betalar”.

    1. Linda skriver:

     Nej det var ingen onödig kommentar. Socialismen fungerar så och är inte human någonstans. Kolla hur tufft sjukskrivna och LSS fick det nu.

     1. Valpen skriver:

      Men vänta lite nu, nu får du nog kolla upp vad socialism innebär innan du skriver mera.
      Du kanske blandade ihop det med kapitalism..

  2. JuliaD skriver:

   Håller med dig!!! Amen to that.

  3. Gåsen skriver:

   Apropå hennes senaste uppdateringar: Hennes gifelmumsande och puckoslörpande är fan det jag har minst svårt för i hennes persona. Kör ba kör, säger jag! Tugga på och njut så det sjunger i tapeten! Tämligen harmlöst nöje och det straffar ingen annan än henne själv, möjligen hennes vänner och familj om hon skulle råka dö i förtid på grund av fetma som följd av allt ätande. Och NEJ, detta är ingenting jag önskar, jag vill inte LD något ont alls, jag hoppas hon är pisslycklig i sin kropp och njuter i fulla drag av varenda gifel! Ej ironisk, jag menar bara att det är farligt med fettma och ju fetare man blir desto större blir hälsoriskerna. För många. Kanske inte för LD. Hon må vara ett undantag. Hoppas det. Jag menar bara att just den där gifelgrejen blir jag fan inte provocerad av, speciellt inte om man jämför med all annan dubbelmoral som hon slänger sig med. I matfrågan är hon tämligen konsekvent!

 10. Anna skriver:

  Man kan ju vara tjock och feminist
  Vältränad och feminist
  Det är ju lika dant som man kan vara mamma, syster, chef osv.

 11. Elle skriver:

  Jag förstår varken det ena eller andra.
  – Människor som tränar flera timmar varje dag.
  – nyblivna mammor som ska ha tillbaka sin ursprungliga kropp på ett par veckor.
  – LD som trycker i sig socker och snabba kolhydrater (på bild) för att sedan påstå att hon inte kan gå ner i vikt. Hon skrev i något inlägg att hon inte KAN gå ner i vikt, men vill inte vara tjock. Det tror fan att hon inte kan gå ner i vikt om det är en massa socker och snabba kolhydrater som ingår i hennes kost. Så det handlar inte om att kunna gå ner i vikt för henne. Det handlar om att vilja!

  En sak som alla borde veta. Socker är inflammationsframkallande och att vara väldigt överviktig ökar risken för diabetes och hjärt-kärlsjukdomar, samt fler konsekvenser av en felaktig kost och för hög vikt.

  Tips till LD och de andra, som befinner sig på andra sidan av dessa spektrum. LAGOM! Rör på Er lagom och ät lagom!

  1. Anonym skriver:

   Lagom är olika för alla. För mig med adhd är rörelsebehovet enormt och jag tränar gärna nio pass i veckan, plus vardagsmotion. Jag håller med dig i sakfrågan, men jag uppmanar även folk att lära känna sin kropp och sina egna behov 🙂

  2. Magdalena skriver:

   Det är det roligaste som finns att träna. Jag får lyckokänsla av träning. Jag hade gärna tränat flera timmar per dag om jag hade kunnat göra det.

  3. ao skriver:

   thinsplaining, behövs inte

   1. Anonym skriver:

    Det finns inget som heter thinsplaining. Det finns inget som heter tolkningsföreträde. Det är bullshit som hittats på av inskränkta människor som inte vill höra andra åsikter än vad de själva gillar.

    1. Anonym skriver:

     +1000

 12. Anonym skriver:

  Om hon lagt all den tid hon lägger på att sitta framför en dator och skriva och kommentera på att promenera hade hon varit smal nu. Tycker hon är mest pinsam numera.

 13. Fatima skriver:

  Håller med dig i detta inlägg. Enligt mig så är det kontraproduktivt att hålla på som LD gör, ju högre hon gapar och ju otrevligare hon blir desto färre kommer att lyssna på hennes, ibland, vettiga analyser. Hon framställer sig själv som jävligt osympatisk tyvärr och använder sig ofta av härskartekniker och avfärdar meningsmotståndare som dumma i huvudet, kvinnohatare och tjockhatare.

 14. Johanna skriver:

  Problemet är att diskussionen förs på olika nivåer, dahmerskan lyfter diskussionen på ett högre, mer övergripande plan och problematiserar strukturer medan reaktionen hos enskilda individer är på det individuella planer, där reaktionerna är en blandning av diverse, att känna sig utpekad, kränkt o s v. Mycket paralleller till ”men inte alla män!”-diskussionen. Klart det inte blir nån vettig dialog när diskussionen inte förs på samma grunder. Tröttsamt.

  1. J skriver:

   Håller med dig!

   Jag kan tycka att Lady Dahmer använder fel strategier då hon lyfter upp frågorna. Många som deltar i diskussionen verkar inte alls ha förstått skillnaden mellan struktur-individ eller har överhuvudtaget inte ens tänkt i de banorna. Jag tror nog att Lady Dahmer förstår detta, men hon försöker inte ens göra diskussionen mer begriplig för de som inte är tillräckligt insatta. Istället häver hon ur sig sådant som kan förstås så otroligt fel och personligt för enskilda individer. Kan därmed till och med tycka att hon ger fetaktivismen och feminismen ett dåligt ansikte och snarare skapar motsättningar mellan feminister och de hon talar till.

  2. Anonym skriver:

   Fast det är inte det hon gör. Det hon gör är att hitta på problem/påståenden som hon inte kan belägga med fakta. (Exempel: ”manlig vänskap värderas högre fast den mest består av att dricka öl. Kvinnlig vänskap är undervärderat.”) . Utifrån dessa påhittade/självupplevda problem drar hon enormt långtgående slutsatser och baserar sin ideologi. Hon och hennes fanbase lever i en alternativ bubbla som få känner igen sig i.

 15. Carro skriver:

  Ett faktum vi kan fokusera på (istället för att fokusera på vem det är mest synd om) är ju att både tjocka och smala människor straffas för hur de ser ut. Framförallt kvinnor. Kan vi inte göra det till ett main subject istället?

 16. ML skriver:

  Kommenterade hennes blogg ganska kritiskt en gång. Då sa hon att hon jämfört IP nummer och hade min mail adress och gärna hände ut mig…. har ej vågat kommentera där mer sen dess, och är rädd att andra också ska göra så…
  Obs, skrev ej påhopp eller elakt, ifrågasatte bara en grej om ekonomi och feminism.

  1. Anonym skriver:

   What?!?!?!

   1. ML skriver:

    Yes tyvärr sant. Sen dess kommenterar jag typ bara här, litar ej på någon bloggare. Camcam har ju lovat att aldrig hänga ut.

    1. Bloggbevakning skriver:

     Stämmer bra!

     Det skulle jag aldrig göra!
     Det finns bara ett undantag då jag skulle lämna ut IP.nummer (Eller nöjesguiden) och det är om polisen ber om det i en aktiv utredning. Aldrig annars. Detsamma gäller om man lämnar tips och liknande.

     1. Anonym skriver:

      Men kan man verkligen få fram någons mailadress via IP-nummer?

      1. Bloggbevakning skriver:

       Nej, det är om man har lämnat sin riktiga mail tänker jag…

     2. ML skriver:

      Min mail hade jag nog angivit tidigare, men hon hade lyckats spåra den till mitt riktiga namn osv och hotade med det. Detta är flera år sedan men jag har inte vågat kommentera där sen dess.

    2. Hypoman skriver:

     Jag har i princip slutat kommentera här för att jag har känt mig hotad av Camilla…

     1. Bloggbevakning skriver:

      Och jag som är så snäll! =)

     2. Anonym skriver:

      I call bullshit, Hypoman.

 17. M skriver:

  Upplever tyvärr att LD ryter lite högt och vässar argumenten till det extrema vilket gör att många blir mer provocerade än sugna på att utmana sina egna uppfattningar. LDs egentliga argument är att unga tjejer påverkas av samhället och växer upp med en uppfattning om att deras människovärde är direkt relaterat till hur de ser ut och vad de väger. Jag kan förstå att man tycker det är ledsamt. Sen behöver det ju inte betyda att andra människor måste sluta träna, men tror att hon nog egentligen bara vill känna att hon är värdig som människa även om hon väljer att inte göra det.

  1. Anonym skriver:

   Ifall det nu är så hemskt att unga kvinnor bara ser idealkroppar och känner sig påverkade av dessa så kunde ju LD börja föregå med gott exempel. Hennes klassiker ”Veckans Objekt” där hon postade bilder på manliga fotomodller, hennes kommentarer om att en riktig karl är lång, har stort skägg och stor kuk eller hennes klassiska inlägg där hon började anklaga alla män som hade fru från Thailand för att ha liten kuk är inte direkt saker som stärker hennes trovärdighet i att bekämpa kroppsnormer i samhället.

 18. J skriver:

  Jag som är ätstörd (hetsätning utan kompensation, emotionellt ätande) tycker jag blir provocerad av att höra hur man ska ”unna sig” heeela tiden och ”äta för sjäääälen”. Kan vi problematisera det här också?

  Det var sådana ord om att man ska unna sig för att må bra, i kombination med stress och ångest, som gjorde att jag började koppla ihop mat med trygghet, ångestlindring osv. Egentligen handlar det ju bara om att man ger hjärnan en snabb dopaminkick istället för att vänta ut ångesten och lära sig hantera den på rätt sätt.

  Mat är varken meningen i livet eller lösningen på problem. Mat är näring som man äter för att överleva. Kan vi sluta konstruera mat som bara njutning?

 19. Susanna skriver:

  Men jaaaaaaa.

  Vi fattar. Gå vidare någon gång i livet?!

  Fan, du har ju hakat upp dig mer än vad Zyto har på knäckebröd.

  Det var roligt så länge det varade.

 20. Andrea skriver:

  Vad händer? Alldeles nyss slicka du ju upp henne i brygga i princip i var och vartannat inlägg?! Bra att du hajjat nu varför folk kritiserar henne.

  1. Bloggbevakning skriver:

   Ja, jag blev trött i käkarna… =)

 21. Anonym skriver:

  Får hoppas att hon inte såg Nyhetsmorgon där dom sa att en kvinna ska inte ha mer än 88 cm runt magen. Det pratades om hur fetma ökar och att många rör sig för lite äter fel.

 22. Elli skriver:

  Har så många gånger haft lust att kommentera något av hennes inlägg på bloggen/instagram. Sen inser jag varje gång att jag inte skulle orka sitta och käbbla med henne i flera timmar efteråt, så jag låter bli. Kommenterade hennes insta en gång! Något om just det att det går att gå ner i vikt genom att se över kost och motion, men att alla självklart får leva som dom vill. Att jag hellre skippar en chipspåse och rör på mig 20 min/dag istället för att vänta på att mitt hjärta exploderar(har problem med blodtrycket och det blir bättre när jag tränar/rör på mig regelbundet). Då fick jag en halv bok som svar. Blodtryck har inget med vikt att göra, man kan inte gå net i vikt och hållas där, alla går upp igen!! Plus svar från andra än LD, om att det inte är så lätt som att bara skippa en chipspåse(sa jag det? nej) och att jag inte ska ge andra hälsotips. Jaha. Jag skrev bara vad JAG gör och vad som funkar för MIG. Skrev även flera gånger att folk får väl äta tårta varje dag om dom så vill, det skiter väl jag i, men JAG lever inte så. Så mycket för att låta kvinnor göra vad de vill med sina egna kroppar, verkade mest som att folk ville att jag skulle ge upp och ”inse” att det inte är hållbart att leva någorlunda hälsosamt, och bara sluta röra på mig och äta skräp varje dag. För det gör ju ingen skillnad i alla fall. Mitt blodtryck och kolesterol har ju ingenting med min vikt att göra i alla fall. 😉 (LD, jag har levt med min kropp i 24 år, jag tror jag vet hur MIN kropp funkar vid det här laget. Säg inte åt mig hur jag funkar och hur jag ska leva.)

  1. ao skriver:

   störig kommentar. Inte konstigt att LD reagerade kraftigt. Och då ska man komma ihåg att jag inte gillar henne särskilt mycket alls eller håller med om det hon skriver i någon större utsträckning.

 23. p skriver:

  Tvärtom är jag imponerad över människor som pallar ta debatten HELA JÄKLA TIDEN med syfte t.ex. att få andra att inte må sjukt dåligt över sin kropp. Pallar att vara jobbiga, pallar att ta all skit det medför för andras skull och sin egen rätt att se ut och vara som man vill. Ja ibland slår det fel, jag håller inte alltid med om exakt allt vad lady d skriver, men är riktigt imponerad över alla strider hon tar.

  1. Anonym skriver:

   Men hon söker ju sig till striderna. 🤔

 24. N skriver:

  Förstår inte varför folk ens är förvånade över att hon säger sig vara konflikträdd?

  Hon är ju typexemplet på en människa som gapar på internet, men inte vågar öppna munnen face to face.

 25. Viktor Den Store skriver:

  Att banta kanske inte är ett bra ideal att måla upp för unga tjejer eftersom det är betydligt bättre att sträva mot en hälsosam kost från första början istället, men träning? Hur är det på något sätt dåligt att visa unga tjejer att man kan träna för att hålla sig i form? Att få fler människor att vilja träna är ju toppenbra. Fullständigt fantastiskt om det faktiskt fungerar.

 26. Ghostface skriver:

  På tal om psykisk hälsa. Catrin Hedlund svimmade under sin första KBT session. Börjar verkligheten komma ikapp?

  Lite ironiskt att hon igår beklagade sig över att pojkvännen kallats ”barnvaktsturken” och ”skyltdockan” här trots att hon aldrig är inne på Bloggbevakning och läser.

 27. Lillgammal skriver:

  Jag förstår inte hur man orkar lägga så mycket energi på vad andra äter/inte äter samt vad vågarna visar.
  Om man nu irriterar sig på detta så kan man väl åtminstone hålla käft och inte påpeka sin syn överallt?

  //Fet

 28. Li skriver:

  Förstår inte varför LD anser sig ha rätten att kritisera andra kvinnors kroppar, när hon hela tiden säger att man inte ska kommentera utseende? Spelar väl ingen roll om man är smal, vältränad eller tjock, varje person har väl rätt att lägga upp bilder på sin kropp. Är ju inte direkt så folk uppmuntras till att stoppa fingrarna i halsen eller svälta sig.

 29. Anna skriver:

  Varför måste majoriteten av människor här påpeka vad hon borde gjort med sin tid för att ”då skulle hon varit smal nu” Vem har ens sagt att hon VILL det? Att hon _behöver: det? Nej man kanske inte alltid håller i allt hon skriver/tycker, men varför måste man påpeka den punkten hela tiden.

  1. Bloggbevakning skriver:

   Hon själv…

   1. Anna skriver:

    Haha, nåväl! Så bra koll hade jag numera 😀 Oavsett så tycker jag iaf man kan kritisera de andra punkterna , utan att alltid dra det till hur hon ska ha lagt sin tid till att gå ned i vikt istället för vad hon skriver om. Det blir så dumt med fokusen då liksom.

 30. Lisa skriver:

  Det är intressant hur olika man kan se på saker. Jag är utbildad hälsopedagog, spelat handboll i 14 år och jobbar med friskvård och ändå blir jag inte det minsta provocerad av lady dahmer.

  Tycker hon uppmuntrar att man får se ut som man vill, äta vad man vill och bli accepterad oavsett. Att hon sedan inte är förtjust i träning eller sånt, det påverkar ju inte mig personligen som gillar träning. Herregud, jag kan väl sålla bort sånt som jag inte står för eller gillar. Eller så kan jag ju ta åt mig personligen och skriva bittra kommentarer på nätet som mina gamla elever kunde göra när de blev sura. Fast de var ju 14 år gamla…………..

  Efter att ha arbetat med friskvård, hållt på med idrott och även barn och ungdomar så vet jag hur skadade många är av ideal och normer. Det gör ont att se och uppleva hur många barn och unga som lider, smala som tjocka, av denna vikthets. Om tjocka är mer utsatta för glåpord och trakasserier? Helt klart och du är mer utsatt som tjock på olika sätt. Men hetsen finns för alla men jag tror att Lady D för kampen för tjocka för det är där hennes personliga engagemang är där nu och det får det väl vara?

  Men är lösningen att dessa ska gå ner och vikt och falla in i normen? Är det så vi blir ett bättre samhälle? Eller är det att vi accepterar varandra och låter folk leva sitt enda lilla liv på jorden ifred?

 31. Camilla skriver:

  Det är pinsamt hur dålig självinsikt LD har. Hon blockar folk pga att hon tycker de är fascister. Vad klassas påhopp och härskartekniker som?
  Människan är inte mottaglig för kritik eller andra åsikter och klarar inte att bemöta det utan är så jävla taskig mot personen ifråga. Moget och bra (obs! Ironi på hög nivå)

 32. S skriver:

  I ett inlägg häromdagen svarade jag på en kommentar (på hennes IG) som någon annan skrivit. Det handlade om adoption (t ex att Edward Blom inte fick adoptera pga sin fetma). Genast då hoppade hon på mig och sedan gick hon in bland mina bilder och drog slutsatsen att jag skulle drabbas av hudcancer pga att jag var solbränd. Hon jämförde att jag hade lätt för att bli brun och cancer som osunt leverne och fetma? Det kändes nästan som att hon önskade att jag skulle få hudcancer…

  1. Sarah skriver:

   Men ärligt talat; är det mer ok att utsätta sig för farlig uvstrålning som leder till cancer än att äta gifflar till lunch som kan leda till diabetes? Är det mer ok att ta ett glas vin inför sina barn än en pucko? Är det bättre att äta rött kött som bevisat leder till tarmcancer än att äta en påse chips? Uppmuntra idrotter med hög skaderisk som t.ex hockey eller ridning? Eller är det just det där med att vara tjock som är problemet?

   Att påpeka hur dåliga tjockisar är kommer enbart leda till psykisk ohälsa och i värsta fall ätstörningar. Man säger att ingen rökare har slutat röka för att någon sagt att det är farligt, men det är rimligt att tro att alla tjocka plötsligt skulle rasa i vikt och (behålla den) för att någon sa att man inte behöver äta 10 bullar varje dag?

   Fattar inte ens varför jag skriver detta. Det verkar vara oerhört svårt för folk att ta till sig.

   1. S skriver:

    Hon blev irriterad och påstod att Edward inte fick adoptera pga att folk ser ned på tjocka, att det inte var barnets bästa som var i fokus (eh va??). Tjocka får ju lägre löner osv. Hon ville inte ta till sig att en man som riskerar diabetes typ 2, gikt, hjärtinfarkt samt andra hjärt-kärlsjukdomar inte är en lämplig adoptivförälder (är själv adopterad) utan skyllde på att hela samhället hatade tjocka. En hudcancer som upptäcks i tid blir behandlad och botad. Jag kritiserade inte ens henne, utan ifrågasatte en kommentar som inte förstått en rapport. Men fick såklart höra ett och annat.. Ja ja tur att vi bor i Sverige, annars hade jag nog solat ihjäl mig at this point 😉🌞 /soldyrkaren

    1. M skriver:

     Men va? Diabetes som upptäcks i tid kan ju behandlas den med. Typ 2 diabetes behöver inte ens medicineras om man lägger om kosten. Om man resonerade sådär så borde ingen få adoptera. Tänk om man blir påkörd av en bil i morrn?

     1. Henrietta skriver:

      Så förebyggande hälsovård är alltså ingenting att ha? Inga kostrekommendationer utan vi bara botar allting sen som dyker upp… Ba ät kvicksilverfisk, ingen fara, lite cancer skadar inte och dom flesta överlever det ändå.
      Och ”lägga om kosten”..det låter lite som bantningstips i en förklädnad, om man ska lyssna på Dahmer typ.
      Kanske inte äta sig sjuk på fel kost till att börja med?

    2. Sarah skriver:

     Ja men det är väl det som är grejen? En tjock person diskvalificeras medan en soldyrkare/vinälskare/rökare/ marathonlöpare/bilförare/köttätare inte gör det. Det är ju där föraktet och förtrycket synliggörs. Det handlar till syvende och sist inte om barnets bästa utan om fördomar och förtryck. Ungefär som att homosexuella eller transpersoner automatiskt skulle vara sämre föräldrar än heterosexuella.

 33. P skriver:

  Kan säga som så att jag är konflikträdd, så jag vågar typ inte ens att bråka med folk på nätet för jag får så ont i magen. Men hon söker ju sig till drama samt gör en häva av en fjäder, så tror nog hon har missuppfattat ordet konflikträdd.

 34. Anonym skriver:

  Det är på grund av sånna som Lady D jag vägrar att kalla mig feminist!

  1. wigwag skriver:

   Feminist är nåt du är eller inte är oavsett vad du kallar dig. Om du är feminist så underlättar det bara för dig själv i kommunikation med andra att också kalla dig feminist. LD har inte ett skit med det att göra. Hon är förövrigt ingen feminist själv men kallar sig det. En feminist strävar mot jämställdhet mellan män och kvinnor. Inte mot könseparatism och könskrig för att döda alla män och krossa ”patriarkatet”.

 35. Hypoman skriver:

  Det är så jävla provocerande med ”alla kan visst gå ner i vikt”. Alltså FUCK YOU!!!!!!!

  Jag äter mediciner som får mig att öka och öka i vikt, och många gånger funderar jag på att sluta äta dem och bli riktigt psyksjuk istället. Då blir jag smal iallafall och det är ju viktigast av allt!

  1. Henrietta skriver:

   Jag är uppriktigt intresserad, hur funkar sån där medicin? Vad gör den med kroppen som gör att man bara ökar i vikt? Om man bara äter exakt den mängden kalorier man förbrukar, varifrån tar kroppen då den extra energin som lagras som fett? Eller är det bara massa vätska i vävnaderna?
   Många frågor…men är sjukt nyfiken.

   1. Påsen skriver:

    Lyrica m fl plus vissa övriga psykofarmaka, amfetamin mot adhd etc (o en del ppiller) ger ökad hunger=människor äter mer och går upp i vikt. Inte själva tabletterna. Däremot kan diagnosen göra att man äter mer pga ledsen/depp osv
    Vissa cellgifter, cancerbehandlingar, hormoner e bröstc tex ger ökad vätska=högre vikt. Ibland mkt på de sistnämnda.
    Hur som, komplicerat när de gäller dessa viktuppgångar.

   2. Ny frilla skriver:

    Spelar det någon roll om det är vätska eller fett? Viktökning är en vanlig biverkning tyvärr som de inte upplyser om. Jag gick upp 22 kilo på 14 dagar under intag av Mirzatapin sedan dess har jag ytterligt svårt att återgå till min normala vikt trots kontrollerat matintag och stor motionsmängd. Jag hade önskat att vi kunde vara lite snällare i allmänhet mot såväl ledsna som tjocka människor… Och jo i mitt fall var det tabletterna i sig inte vad jag åt som gjorde att jag gick upp i vikt. Människor är olika känsliga mot läkemedel.

   3. Henrietta skriver:

    Om man får ökad hunger, kan man inte stoppa i sig någonting som mättar magen men inte ger kalorier? Massa fibrer, psylliumfrön kanske. Alltså du äter som innan men om du märker att du är extra hungrig for no reason så stillar du hungern utan kalorier.
    Vid vätskeansamling: vätskedrivande?

    Jag anser att vätska och fett i kroppen inte är samma sak…daah! Vätska är lätt att tappa, det första man tappar när man går ner i vikt. Fett kräver mer jobb och tar mer tid att lagra upp i mängd i kroppen också. Vätskig kan man bli på en dag.

    Ny frilla, jag vet inte hur många kalorier Mirzatapin innehåller men jag tvivlar på att dom är så kaloririka att dom ensam gav dig dina extra kilon. Sen om dom gjorde dig hungrigare, mer benägen att lagra fett eller vätska eller så så vet jag inte.

    Är det nån läkare eller expert här som kan berätta var dom där extra kilona kommer ifrån om man går upp i vikt när man är under medicinering?

    1. Jessica skriver:

     Jag är ingen expert, men har arbetat inom psykiatrin och sett med egna ögon hur människor påverkas av tyngre psykofarmaka. Pratar alltså ej om vanlig ADHD-medicin (det kan jag inget om) utan om mediciner som används ex vid psykos/svåra depressioner. Förutom ökad hunger är en av biverkningarna att man blir väldigt trött, vilket gör att man dels sover mer samt rör sig mindre. Man får ofta ett stelare kroppspråk och får sämre initiativförmåga. Jag har också för mig att det även har en direkt påverkan på metabolismen, dvs man förbränner inte lika mycket kalorier med sån medicinering. På den här sista punkten får ni gärna rätta mig om ni vet mer, men så förstod jag det när mina läkarkollegor förklarade. De flesta människor som är i behov av sån medicinering är inte i stånd till att göra ett aktivt val där de tänker på att äta så lite kalorier som möjligt. De mår helt enkelt för dåligt för att såna saker ens ska vara rimliga att tänka över. Först när måendet är mer stabilt kan man ta tag i en ev viktnedgång, och då med mycket stöd från omgivningen. Sen ska ju också tilläggas att en del som får dessa mediciner är inlagda under tiden medicinen justeras, vilket dels gör att de inte kan röra på sig så mycket men också att de äter mer pga tristess/ångest/depression etc. Det gör ju att viktuppgången blir extra stor till en början.

     1. Henrietta skriver:

      Det var ett informativt svar, tack!

  2. Alexa skriver:

   Ingen har sagt ”alla”. Men motsatsen är ju inte ”ingen jan gå ner i vikt” som LD hävdar 🙄

 36. Mirella skriver:

  LD kan inte ville. Hennes kropp kommer vända sig emot henne en dag.

  1. Mirella skriver:

   *vinna

 37. Zorroina skriver:

  Lady Dahmer kastar ur sig en mängd grundlösa påståenden. Kritik väljer hon att antingen inte besvara alls eller skriva nåt aggressivt som ”vad fan hänger personen på hennes instagram för överhuvudtaget”. Eller block. Moget. Verkligen ironiskt att hon gnäller över kommentarerna här för kommentarerna på hennes instagram där hon uppviglar andra till att hata både den ena och den andra är fan mycket värre.

 38. Zorroina skriver:

  Och apropå att hon inte kan gå ner i vikt så går ingen med hennes matvanor ner i vikt. Man kan inte både ha kakan och äta den. Så att säga 😬

 39. Ksmb skriver:

  Jag åt också medicin för några år sen som gjorde att jag gick upp 20 kg i vikt. Jag tränade som en galning och åt verkligen inga onormala mängder mat. Det var omöjligt att inte gå upp. När jag sen slutade med medicinen gick jag bara ner 10 av de 20 kilona. Försökte gå ner alltihop men det krävdes insatser som försämrade min livskvalitet enormt + triggade igång gamla ätstörningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla