Ska man schemalägga sex?

09:00 21 Apr 2017

Hugo Rosas:


Saxat från Hugos blogg.

Är det en bra idé att schemalägga sex som Hugo och Paula har gjort? De tog i så de nästan sprack med fyra ggr i veckan – eller kanske bara denna veckan? – men insåg ditt misstag och sänkte ribban till tre ggr.

Det kanske är bra?
Ja, så vida man inte är nyförälskad och nuppar så mycket att man nöter ner de nupp-vänligaste möblerna för då behöver man väl snarare schemalägga sexpauser så man inte behöver transplantera hud till underlivet rätt som det är.

Många av de som kommenterar är mäkta imponerade över att de planerar att få till det tre gånger den här veckan medan någon tycker att man ska ha sex när man får ”feeling” och att det inte är någonting att hetsa fram eller schemalägga.
Fast efter ett par år tillsammans, kanske med småbarn – hur ofta går man inte bara runt varandra och lunkar på utan att tänka på att tiden går och behoven kanske glömts bort?

Jag blev skräckslaget överraskad av att inse att det var den 20 april igår – min kropp och knopp ville fortfarande tro att det var februari typ och jag kände mig nästan snuvad på en månad.

På samma sätt som man planerar in lekland, Skansen, datenight eller någon annan aktivitet så kan man väl planera in sexytime? 
Eller vad säger ni, järngänget?

73 kommentarer | “Ska man schemalägga sex?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Kristina skriver:

  Fast om en inte har lust då när det står på schemat? Ska En ”ställa upp” då? För min del skulle det aldrig ske. Vill jag så vill jag
  Jag vill inte för att det står på schemat.

  Men ett tips till småbarnsföräldrar – det blir inte lättare att få till det när barnen är äldre. Nu sover de inte längre på dagarna och våra som är pre-teens är gärna vaken länge på kvällarna. När lusten faller på så var det ju väldans skönt att de somnade åtta på kvällarna.

 2. 🐫 skriver:

  Vi har aldrig sex längre. Vi kramas och pussas mycket men sex blir det sällan. En gång i månaden om man har tur kanske varannan månad. Har småbarn plus blev gravid på spiral och gjorde abort och äter antidepp. Lusten finns inte. Helt ärligt tycker jag sex är överskattat. Förstår om det är skönare för mannen men penis i vagina eller rumpa nej för min del lockar det inte alls nu. Väldigt tråkigt är det. Å andra sidan som min man säger så är ju sex mer än att ”knulla”. Förr kunde vi ligga så jag fick skavsår i musen och nu är det väl snarare som att kasta pinne i en grotta. Ja ja nu har jag fått gnälla av mig.

  1. Wyy skriver:

   Men oj? Jag har förstått att det känna annorlunda efter man fått barn men att kasta pinne i en grotta? Har alltid velat föda naturligt men efter detta börjar jag tveka hahaha. Kan andra mammor bekräfta? Fittan är ju en muskel som man kan träna ihop iaf eller? Sök nerissanefeteri på instagram. Hon är så skön och säljer fittträningsprodukter och underliv-care.

   1. Nanit skriver:

    Nej, det är inte som att kasta pinne i en grotta 😀
    Jag tycker att det blev så mycket bättre efter att ha fött barn!

    1. Mikaela skriver:

     Jag håller med Nanit! Det blev ännu bättre efter barn.

     1. Alexa skriver:

      Håller också med nanit, den blev typ tightare? 🤔 Men tog ett par månader efter förlossning innan det blev skönt – nu är det dock kanon!

    2. 🐫 skriver:

     Varför svarar du åt alla? Hur vet du att det inte blir så? Du generaliserar ju gravt nu. Fy fan vad provocerande det är att höra ”Nej det blir skönare!!” Tala för dig själv.

     1. anonym skriver:

      Kamelen eller dromedaren jag tror du behöver nuppa!!😉

     2. 🐫 skriver:

      Du har ju inte läst vad jag skrivit, anonym.
      Det är för övrigt en kamel.

     3. Anonym skriver:

      Hon svarade inte åt alla? De är väl precis samma som när du sa det var som att ”kasta pinne i en grotta” Svarade du för alla då?

      Nej, för HENNE blev de skönare efter att ha fått barn. Lika så, de blev anorlunda för dig efter du fått barn. Alla är olika.

      Sluta hetsa

     4. Nanit skriver:

      Okej, jag ska fötydliga det. För MIG är det inte som att kasta pinne i en grotta. För MIG blev det så mycket bättre.
      JAG tycker att du hade kunnat skriva att DU hade fått en skada på grund av vården, så att VI andra hade kunnat läsa din text på ett annat sätt. Nu läste JAG det som att du bara rent av var missnöjd med hur din lilla fiffi blivit en stor fiffi istället.

      JAG hoppas att DU får den hjälp DU behöver av vården, så att DU kan pippa på utan att det ska kännas som en pinne i en grotta 🙂

    3. 🐫 skriver:

     Jo, hon svarade ”Nej det är inte som att kasta pinne i en grotta.” Efter att jag skrev ”Förr kunde VI ligga så jag fick skavsår i musen och nu är det väl snarare som att kasta pinne i en grotta.”
     Det handlar inte om att hetsa, det handlar om samhällets väldigt snäva förståelse för oss, vad ska man säga. Defekta kvinnor? Är man i de kretsarna som jag tack och lov är med i så är det väldigt jobbigt att ständigt bli belyst med hur mycket skönare det är efter barn.

     1. Anonym skriver:

      Det förstår jag absolut. De är vidrigt kvinnor inte får den vård eller hjälp som man behöver efter förlossningsskada, eller bli hörd!

      För min del så har jag mest hört det inte blir som förr (jag har inte barn) så för mig att höra att det blir skönare efter man fått barn känns mer som ett undantag då jag inte är insatt och har målat upp ett skräcksenario i mitt huvud 🙂

      Jag önskar det löser sig för dig dock och att vården i framtiden hjälper kvinnor som drabbas <3

   2. Johanna skriver:

    Jag har fött två barn och tycker inte det känns ett dugg annorlunda, rent fysiskt. Har inte gjort några speciella övningar eller så heller (mer än klassiska knipövningar). Tycker nog att sexet har blivit bättre med åren tom, även om det såklart kan vara knepigare att få till rent tidsmässigt, men våra barn sover bra om nätterna, och det är ju tur 😉

   3. 🐫 skriver:

    Wyy – bli inte så avskräckt. Jag skulle föda barn 1000 gånger om via fiffin om jag kunde/ville. Att få permanenta skador är inte normalt.

  2. 🐫 skriver:

   Pga nervskada som den jävla sjukvården ger helvete i att hjälpa mig med. Har 0 känsel. Eller lite känsel men den kan kvitta.

   1. anonym skriver:

    O sorry läste inte det där. Ja usch då förstår jag hoppas det ordnar upp sej. Sorry igen. Hemskt om man har skador kram.

    1. 🐫 skriver:

     Ingen fara. Blir bara så förbannad på min fiffi när sånt här kommer på tal. Satans mus

     1. anonym skriver:

      Du får ge musen lite tid annars gå till en specialist du ska inte behöva lida kram.

 3. Anonym skriver:

  Det snyftas hos myggis. Både i inlägg och bland kommentarerna 🙈 #offerkoftan

 4. Viktor Den Store skriver:

  Varför ska man ha sex när man kan vara ensam, grinig och allmänt eländig? Hehehehe :'(

  Nä, jag bara skojade. Är inte grinig.

  1. JenPen skriver:

   Bara ensam och eländig? Är en potatisbulle så känns det kanske bättre 😉

   1. Viktor Den Store skriver:

    Mitt intag av denna ädla maträtt har sjunkit som en sten sedan jag krossade min motståndare. Har dock alltid ett paket i frysen för nödsituationer 🙂

 5. Sanna skriver:

  Såg precis en reklam på tv4 som heter V.I.Poo. En spray som tjejer ska använda i toaletten så att bajslukten inte ska komma ut…

  1. Nadia skriver:

   Såg den jag med. Den är så himla ”osvensk”, man liksom hajjar till eftersom att den inte är som alla andra reklamer.

  2. Anonym skriver:

   Jag har precis köpt en liknande grej, den heter Poo pourri. Väntar bara på leverans. Vill ni veta om det funkar sen när jag prövat?

   1. 👑 skriver:

    Ja, vore en bra produkt att ha på kontoret. Så gärna en recension!

    1. Anonym skriver:

     Ok, då kommer det en recension så fort jag fått hem den och lagt en kabel 💩

   2. H skriver:

    Har en sådan!!! Funkar sjukt bra. 5 spray innan man lägger en bajs och det luktar citron utan ett spår av annan kroppslig odör

   3. Ida skriver:

    Jag och sambon köpte en sån poo pourri när vi var i USA och den är grym!!! Kommer beställa en till när denna är slut 🙂

   4. Emma skriver:

    Haha! Den har jag provat. Funkar riktigt bra faktiskt 😂

  3. JenPen skriver:

   Dessutom bajsar hon i reklamen chokladmunkar … bara en sån sak 🙂

   1. anonym skriver:

    O dom doftar säkert ljuvligt!!

 6. Instaspejning skriver:

  Är inte Amandas uppmaning på Instagram, angående innehållet i fredagspodden lite märklig?????

  1. hej skriver:

   mandyschulmanRykande färskt avsnitt med alt som hänt mig den senaste veckan! Jag skulle uppskatta mycket om inte andra medier använde innehåll från detta avsnitt. Kram på er alla! ❤❤❤

 7. Anonym skriver:

  Hehe det sätter ju saker i perspektiv. Kanske ska sluta klaga på att jag och sambon (barnlösa) får till det ”bara” två-tre gånger i veckan.

 8. Jannice skriver:

  För att vi ska få till det så måste vi planera.. oftast dejtar vi i duschen på söndagar medans barnen tittar på tv:n 🙂

 9. Wyy skriver:

  Usch jag hatar planerat sex. Blir liksom torrare än en öken när han säger: ska vi gå och ha sex? Annars tyvker jag sex är suprrfett och har lätt för att komma utan yttre stimulation men asså usch för att liksom gå till sängen och veta att nu måste vi pussas o kramas för vi ska ha sex. Känns så krystat och hittepå. Min kille är inte jätteglad på mig hahaha men sånt är livet. Känner mig tvingad till det lite liksom o det är inte Nice. Så jag skulle aldrig kunna planera det men om det funkar för de så ska de ju göra exakt som de vill

  1. Nadia skriver:

   Håller verkligen med! Värsta sexperioden i vårt liv var när vi skulle försöka få mig gravid. Torr som en jäkla öken varje gång och ändå fast man efter en stund kom in lite i det så var det fortfarande lång från bra just bara för att man egentligen inte var sugen. Nu för tiden ska vi vara jäkligt glada om vi orkar få till det någon gång i månaden men skulle nog säga att det är mer vanligt att vi lyckas varannan men när vi väl får till det så är det ju för att vi båda vill, och hellre då ha det lite mer sällan men då bra än oftare men schemalagt och dåligt.

 10. Anonym skriver:

  Nuppa är ett av de äckligaste ord jag vet! 😱😤

  Och att skriva ”en” istället för ”man” är bara löjligt och blir irriterande att läsa.

  Så, nu har jag spytt ur mig lite 🤗

  1. anonym skriver:

   Älskar ordet nuppa. Så gulligt. 😉😉

  2. Wyy skriver:

   Ja jag stör mig så jag dör på det också. Man anstränger sig att göra språket jämställt liksom what. Det finns språk som inte har kön och de länderna är allt från jämställda. Helt löjligt att man ska försöka peta på smådetaljer som gör noll skillnad.

 11. anonym skriver:

  Tänkte på det precis snart blir det hångeltider utomhus. Finns det något bättre nej. Blir med min fd fan vad bra hångel det är o solen lyser o under eken vid min favoritplats. Precis i närheten där jag växte upp. Snälla maj kom med värmen snart. 😉😉😙

 12. The real Hmm skriver:

  Asså jag tror inte på detta. Hon har liksom två barn och är ganska känd för sin bitchiga attityd mot Hugo, vem vill stoppa in något i henne?

  1. M skriver:

   Men fejk! Vad är det för fel på dig?!

   CamCam, kan du inte få bukt på den här fjanten?

 13. Johanna skriver:

  Problemet med sex är ju att ibland vill man ha sex åtta gånger på en dag och ibland vill man inte ha alls på åtta veckor. Hade aldrig funkat för mig att schemalägga. Har i och för sig ingen man nu heller så det är inte ens ett bekymmer. Trist nog 😀

 14. :) skriver:

  Jag tror absolut på att planera in det. Jag tror också på att ha sex fast man inte är så sugen.
  Sex är närhet och kärlek och ju mer sex man har desto mer sex vill man ha så småning om.
  Sex får mig och min pojkvän att bli mer fysiska (pussar, hångel, smekning ver ryggen etc) i vardagen och ju mer fysiska vi är desto mer sex har vi och så håller det på.

  Visst får vi våra dippar men vi har insett hur viktigt det är att ta ansvar för att hålla igång sexlivet. Jag är sällan sugen innan vi väl är igång, när vi är igång ångrar jag mig inte 😉

  Det funkar inte för alla det här med att planera in det, men man kan inte säga att de har fel.
  Slutar man ha sex så kommer man sluta med allt annat också, kramar, kyssar, prata, skratta, umgås m.m

  1. M skriver:

   Som kvinna ska man akta sig noga för att ha sex när man inte är sugen. Osugen = inte kåt och våt = risk för skador på slemhinnor och nerver.

   1. :) skriver:

    Fast det där lärde jag mig redan på sexualkunskapen och jag vet hur man löser det.
    Ett s.k ickeproblem för mig.

    Men bra att du säger det, finns nog en del som inte tänker på det.

  2. Silverräven skriver:

   Håller med dig i allt. Tror det är viktigt att se till att ha sex för ett bra förhållande.
   Om jag tittar bland mina vänner så är det dom som inte har sex längre som har det tuffast genom småbarnsåren, nära skilsmässa typ, och jag tror det hänger ihop.

 15. Anonym skriver:

  GabJoss och Tovsi ska iväg till Stockholm snart för att ha det gött. Undrar vad Fjordis tycker om det? 😉

 16. M skriver:

  Whatever works så länge båda är med på det och glada.

 17. Anonym skriver:

  Haha, har inte haft sex på 3 månader, jag vill men inte han. Har en son på 1,5 men känner att det inte har någon betydelse, vill man ha sex så får man ju prioritera det. Jag hade helt klart kunna tänka mig art schemalägga sex men då min sambo vägrar ha sex överhuvud taget så får jag vara utan 👎

  1. The fejk Hmm skriver:

   Han kanske inte finner dig attraktiv längre? Du får börja träna och släppa chipspåsen

   1. Anonym skriver:

    Jag ser likadan ut som jag alltid gjort men du har säkert rätt låtsashmm. min lust har också försvunnit pga att han inte vill så saknar det inte så mycket längre

    1. Nettan skriver:

     Prata med honom anonym! Hade samma sak här under något år fast utan barn. Det kan lätt bli så när livet förändras eller så. Öppna samtal, ingen skam och ta det i den takt det vill om det så är under flera år. Det är inte dig det är fel på!

   2. emma skriver:

    men jävla troll, försvinn!!

   3. Anonym skriver:

    Har du en partner? Finner han/hon dig inte attraktiv för du verkar jäkligt attached vid din dator för att kunna få till tid för annat.

   4. Sia skriver:

    Idiot! Genom sig själv känner man andra… rätt uppenbart att du är en olycklig sate!!

   5. Nettan skriver:

    Dra åt helvete vilket vidrigt svar. Skäms.

 18. K skriver:

  I en tidigare relation bestämde jag mig för att jag skulle initiera sex varannan dag, eftersom jag läst att det var en ”lagom frekvens för en hälsosam relation”. Jag var 20 år och älskade honom och ville vara världens bästa flickvän och göra allt rätt. Det var totalt förödande. Jag blev stressad när jag inte blev tillräckligt kåt, vilket ledde till ännu mindre kåthet och mer stress. Ofta körde jag på trots att det skavde lite, tänkte att jag skulle ”komma in i det snart”, vilket på sikt ledde till ännu mer skav och tillslut gjorde det ont så fort jag försökte ha penetrerande sex och jag kände mig som världens mest odugliga kvinna. Idag har jag har ett härligt, sunt och smärtfritt sexliv, men det tog flera år och flera tusen kronor i terapitimmar och gynekologbesök. Så tja, jag personligen kommer aldrig i helvete att schemalägga sex igen.

 19. Wtf jag postar inte för fort! Har inte postat något på flera dagar! Eller det är kanske för fort för NG? Huhuhu? skriver:

  Har ingen vidare sexlust förutom veckan runt ägglossning. Då jäklar! Det bästa jag har gjort är att skaffa kopparspiral så kroppen får sköta sig själv utan en massa hormoner. Det är liksom biologiskt meningen att du ska vara sugen när du har ägglossning så du kan göra bebisar (ett litet tipselitips som säkert inte funkar på alla men som kanske kan funka på någon ökenråtta)

  1. Sofia skriver:

   Kan du berätta mer om kopparspiral? Hur har det funkat för dig med mens och sånt? Och hur ont gjorde den att sätta in? Är sugen på att skaffa men har hört så mycket skräckhistorier om spiral..

   1. Bloggbevakning skriver:

    Jag har också kopparspiral och det gjorde satans ont att sätta in för mig men nu känner jag inte av den alls och är jättenöjd!! De två första blödningarna är väldigt kraftiga men sedan avtar det.

   2. L skriver:

    Jag satte in en spiral för två veckor sedan, det var förvånansvärt smärtfritt! Var beredd på mensvärk och typ att kräkas pga smärta men var mest trött och hade som vanlig mensvärk i ca ett dygn! Får se hur det blir med mensen och så, men hittills är jag asnöjd!

    1. Sofia skriver:

     Sjukt sent svar nu, men var det koppar- eller hormonspiral du satte in? 🙂

 20. Izabella skriver:

  Som jag skrev på Hugos blogg, vi har sex när vi är på humör. Har ganska stressiga jobb båda två och då tycker jag det viktigaste är att man respekterar när den andra är trött och hellre bara vill mysa eller – hör och häpna – vill ligga och glo i telefonen!

  Allt handlar om respekt och jag har haft sex mot min egna vilja för att han vill, men har på sistone klart och tydligt sagt nej när jag inte har lust. Har ingen lust att ligga där och spreta på benen som hans personliga verktyg för att komma när jag själv är på tok för trött och stressad för att komma i stämning. När jag inte är sugen spelar det ingen roll vad han gör, är huvudet inte med är inte heller de nedre regionerna det. Om han ändå känner att han måste komma får han ta saken i egna händer 😉

  Men i snitt har vi sex 1-2 gånger i veckan, nästan alltid på helgen då vi är utvilad och glada. Skulle vilja vara mer kåt än så, mest för hans skull, men så här ser livet ut just nu och vi har ändå hittat en lösning som funkar för oss 🙂

 21. Sia skriver:

  Fy faaaan så osexigt med schemalagd sex! Aldrig! Jag tänder tack och lov på min man forfarande efter 10 år!

 22. ML skriver:

  Har fött 3 barn vaginalt. Tycker sexet blivit bättre för varje barn, kommer både hårdare och enklare. Däremot har ju tiden blivit mer knapp för varje unge. Jag vet flera som planerar sex och som det funkar bra för, jag tror absolut på det, för ju mer man ligger desto mer lust får man till varandra tycker jag. Själv dödar det lite för mig att planera. Däremot kan man ju ha ett jävligt långt förspel några dagar. Typ röra vid varann osv och sen när det blir helg = mera tid, DÅ. Timing utan planering.

  Har nog mera lust än min man, men sen är han tröttare än mig överlag. Det värsta vi har gjort är att diskutera för mycket kring hur ofta vi jar sex. Det blev stressigt och ledsamt. Kan tänka mig att det i sådana lägen är bra att gemensamt planera så att man inte går och funderat på varför ingen tar initiativ osv. Men som sagt, för mig går det inte, det blir för krystat.

 23. Jag skriver:

  Av 2 år har jag snart vart gravid i över 1,5 år (kommer skilja 16 månader mellan barnen)!! Är så satans trött på att vara gravid och ha noooooll sexlust! Längtar tills ungen är ute och allt är som det ska där nere så man kan sexa loss ordentligt igen!!

 24. sabina skriver:

  Jag kan absolut hålla med om konceptet i sig. Att ha en bestämd tid man ska avsätta för varandra och sina behov som par. Sen behöver inte det i sig betyda snopp i snipp men att man kanske bara håller om varandra eller vad man nu känner att man behöver. Sen kan ju den närheten ofta leda till mer. Ryser bara av tanken att när klockan ringer onsdag kväll är det bara att hoppa ur kläderna och sexa till det även fast man kanske haft en skitdag och är svullen och äcklig. Det hade jag (och förhoppningsvis ingen annan) aldrig gjort.

 25. Estelle skriver:

  Som jag skrev på Hugos blogg. OMG det var det sjukaste jag har hört med ”schemalagt” sex 3 ggr i veckan! Stackars Paula. Jag hade separerat på stört. På riktigt alltså…
  Hemma hos oss är det förstås JAG som bestämmer när/om det blir penetrationssex för sambon i MIN kropp. Han har ingen talan när det gäller det. ÖHT.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla