Tack Cissi!

10:00 30 Apr 2017

Cissi Wallin:

Har ju också fallit dit för all normativ hjärntvätt. Trots att jag aldrig varit tjock. Däremot inte så smal, ”välsvarvad”, ”platt”, slät och så vidare som man ju ska vara för att ha guts nog att rocka valfria badkläder. Enligt allt vi matas med från barnsben.

Inga celluliter i modereportage. Inga icke-platta magar i tv-reklam (om det inte är i syfte att kränga produkt som ska göra magen eehh plattare). Inga håriga kvinnoben i resebolagens kataloger. Inga ojämna tuttar, gäddhäng, ens en endaste liten valk på en reklampelare på stan…//Cissi

Cissi skriver ett så bra inlägg om sin helt vanliga kropp och det gjorde mig SÅ glad av två anledningar.
1. För att det ÄR sjukt vilka bilder vi matas med av media och
2. Eftersom jag själv ratade en bild från röda mattan igår med anledning att skjortan jag har på mig får mig att se ut som att jag snattat en badring som jag sen tryckt på mig innan skjortan åkte på.

Så bara för att hon säger nej till sina hjärnspöken så tänker jag göra detsamma och bjuda er på badringsbilden.
Och så klart för att ni ska kunna känna igen mig på stan och säga hej om ni ser mig. =) (Jag fick helt klart hybris i förrgår)
Jag är lättast att känna igen på guldskorna som jag ÄLSKAR!


CamCam – hjärnspöket 1-0

78 kommentarer | “Tack Cissi!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Konsumtion Hetsson skriver:

    BB skriver på Instagram att hon beställt ny bil… igen.

    1. Anonym skriver:

      Vad vill hon uppnå? Eller vad är det hon vill ifrån? Hennes hets med allt känns osunt.

    2. Mähälium skriver:

      Jag brukar också byta bil ofta. Den gamla har då inte hunnit förlora så mkt i värde än och så byter man in den och lägger till pengar till en ny. Vet inte om blondinbellan tänker så, hon känns mest bara hetsig och springer genom livet som en galning! Det som kan bytas ut, byts ut.

    3. Sia skriver:

      Hon börjar tappa så många läsare så nått drastisk måste hon göra… inte många som vill se hennes fake-skatt/leenden på 71l bilder i varje inlägg! Tror hon inte alls hon mår nå bra egentligen, tror att hon inte alls är lycklig med Odd och mammarollen… Hon vill ut och festa och resa!

      1. Jo skriver:

        Jag tror inte hon tappar läsare, hon snittar ca 5’500 nya följare på Instagram varje månad.

  2. The hmm real skriver:

    Du är fin ❤️

  3. Camimami skriver:

    Jag är väldigt besviken på att du inte gjorde dig till ”dagens tofshållare” igår.
    🙂

  4. Lokatten skriver:

    Sporty Spice 💜

  5. Anna skriver:

    Jag blir förvånad över hur lättpåverkade vissa (som Cissi) är när det kommer till utseende. Det vet väl alla att människor har hårväxt på kroppen, även om det inte visas i en resekatalog? Och ska man ha badkläder på sig är man troligtvis på stranden eller i badhuset med andra (håll i er nu) vanliga människor som även de har hårväxt och helt vanliga kroppar. Är vissa så förblindade av reklam att de helt missar alla miljontals vanliga kvinnor och män vi ser på stan, jobbet, skolan, stranden, semestern, gymmet?

    1. Sara skriver:

      Jag tror tyvärr att ”vissa” faktiskt är merparten på ett eller annat sätt. 🙁 De flesta fixar till sig innan de lämnar hemmet och har någon gång sagt något nedsättande om sitt eget utseende eller jämfört sig öppet med andra, valt bort plagg för att de ”inte ser kloka ut” (inte på ett humoristiskt skönt självdistans sätt, utan mer på ett ”hoppas att ingen såg mig” sätt). Vi är en produkt av vår samtid och jag känner ingen som kunnat värja sig helt från tankarna om hur man borde se ut och vara. Men det kan ju vara så att du har gott om dessa i din bekantskapskrets så det säger jag absolut inget om. Dock tror jag inte inte att vi ska försöka reducera problemet som många känner finns.

      1. Anna skriver:

        Men problemet sitter ju i våra egna huvuden och tankesätt!

        1. 🙃 skriver:

          Och hur hamnar dom där? Ett barn går med magen i vädret och håret i ett rufs utan att bry sig och någonstans på vägen till att bli vuxen så har det barnet lärt sig att ifrågasätta sig själv. Det är inte ett medfött beteende utan det kommer någonstans ifrån och det är viktigt att prata om det.

          1. Anna skriver:

            Att det inte syns hos barn behöver ju inte betyda att det inte är medfött. Människor föds ju långt ifrån färdigutvecklad. Det uppstår kanske under puberteten, när ens fertila period sätter igång tex. Ens utseende är ju något man kan använda för att attrahera en partner att föröka sig med.

          2. 🙃 skriver:

            Okej, så det är medfött att tex tänka på sin vikt, tycka att celluliter är fula och håriga ben är äckligt, för alla människor i alla delar av världen? Även förr i tiden innan rakbladen uppfanns och fettsugning existerade? Hade vart kul att höra dom diskussionerna i grottorna.

          3. emma skriver:

            Det är ett medfött beteende att vilja tillhöra en grupp. Att tillhöra normen, att inte vara avvikande med risk för att bli utstött. Detta kan givetvis även kopplas till utseendet. Avvikande/ stigmatiserande utseende = risk att bli utstött. Detta må vi lära oss under utvecklingen, men själva beteendet har en biologisk grund.
            Vi är flockdjur.

          4. Valpen skriver:

            Känns som vissa ungar är någon sorts modeassessor till sina morsor ibland, ut på insta med den lilla guldklimpen och hoppas på massa hejarop på hur fantastiskt gulligt o fint barnet är. Så det kanske börjar hemma i familjen…

          5. 🙃 skriver:

            Ja, fast idealen skapas ju av oss, det ”existerar” inte bara i huvudet som Anna skrev. Ideal har alltid funnits och man ska kunna prata om varifrån det kommer utan att kalla människor för ”lättpåverkade”. Det läggs miljoner kronor på att påverka oss dagligen och det tjänas pengar på vårt behov av att passa in. Ska det inte ifrågasättas?

          6. emma skriver:

            Ja, idealet varierar över tid och rum. Men frågan är då, kommer det någonsin existera ett samhälle utan ideal?
            Är det ofrånkomligt mänskligt att det FINNS ett ideal, oavsett hur idealet ser ut?
            Det var detta jag ville belysa…
            Sedan finns ju forskning som visar att vissa egenskaper/drag anses vackra av de flesta människor världen över, och även om man jämför historiskt…

          7. Valpen skriver:

            Till ”uppochnervändasmiles” Jo visst måste vi ifrågasätta vart det kommer ifrån, absolut. Men det är ju ändå jag som morsa som är (oftast) mitt barns första kvinnliga förebild och då får jag tänka till ett varv extra ibland och ta mig en funderare på vad jag håller på med tänker jag..

          8. emma skriver:

            Ja, precis. Vi kan inte bekämpa idealen, men vi kan försöka agera förebilder och kämpa för att våra barn ska växa upp med bra självkänsla och en förmåga att motstå press utifrån, vad det än gäller.

          9. 🙃 skriver:

            Valpen: självklart, men du är också formad av samtiden och din egen mamma. Alla har inte självinsikt nog att se hur man påverkar sina barn och varför och ingen är perfekt i sin föräldraroll, det är därför det är viktigt att prata om det. Jag har inte skrivit något svar på exakt vem eller vad som påverkar oss utan reagerade på kommentaren om att folk är lättpåverkade och skapar sina problem i sin egen hjärna. Jag har ett stort ansvar gentemot mina barn, det förstår jag.

        2. hej skriver:

          Ja, det är det som är problemet och det är därför människor påverkas. Det är mer en regel än ett undantag. Vad för tips har du till dom här barnen? ”Sluta vara så påverkade, det är bara i ditt huvud”

          Varannan tjej känner sig tjock
          Varannan 15-årig flicka säger i undersökningen att hon känner sig överviktig. Det ska jämföras med hur BMI, body mass index som är ett mått på vikt i förhållande till längd, ser ut i gruppen. Enligt studien är det nämligen bara 12 procent av de tillfrågade som egentligen lider av övervikt.

          Allt fler barn och unga säger också att de bantar för att bli smalare. Var femte 13-årig flicka uppger att hon försökt gå ner i vikt, och även bland unga pojkar ökar bantningen.

          svt. se/nyheter/vetenskap/varannan-tjej-kanner-sig-tjock?

          – Ja. Barn med ätstörning har ofta föräldrar med liknande problem, men de påverkas också av lärare, dagisfröknar, kompisar – och inte minst media. Det finns undersökningar av sjuåringar, där 20–25 procent uppger att de bantat eller vill banta. Bland 18-åringarna är fyra av fem missnöjda med sina kroppar, har redan bantat eller vill gå ner i vikt.
          http:// mama.nu/6-12-ar/darfor-drabbas-barn-av-atstorningar/

          Svaren visar att så många som var femte flicka redan i sjuårsåldern önskar att hon var smalare, och sedan ökar denna andel fortlöpande med stigande ålder. I gymnasieåldern 16 till 18 år önskar mer än hälften av flickorna att de var smalare.
          – Inte oväntat var andelen som ville bli smalare högst bland flickorna i de litet högre viktklasserna. Samtidigt är det viktigt att påpeka att få flickor i studien var så överviktiga att de av hälsoskäl verkligen borde gå ner i vikt, säger Josefin Westerberg-Jacobson.

          unt. se/nyheter/nara-halften-av-flickorna-pa-gymnasiet-bantar-1425799.aspx

          1. Anonym skriver:

            Har dom allså frågat barn ”vill du banta?” och ”tycker du att du är tjock?” eller vad? Eller har barnen själva fått berätta fritt om saker som är jobbiga ? Kan ju bli lite ledande frågor annars och att man bara svarar ja bara för att dom tror att dom ska det typ. Hur som helst så kan jag tänka mig att såna frågor också kan göra så dom börjar tänka på vikt

    2. M skriver:

      Jag simmar 2 gånger i veckan och tränar på gym 4 gånger i veckan och ser inte ett enda hårstrå (nu talar jag om kvinnor). Jag tillhör absolut inte den lyckliga skaran som kan raka benen 1 gång i månaden eller whatever utan snarare varannan dag om jag inte vaxat på länge och eftersom det är en av mina major insecurities så lägger jag också märke till det på sådana platser. Hade varit befriande att se ett eller två håriga ben någon gång ibland men gör som sagt inte det. Antingen har alla hamnat i samma fälla eller så går jag både och simmar och tränar med främlingar som råkar vara naturligt hårfria…

      1. Jo skriver:

        Du säger att du inte ser ett enda hårstrå men inte alla har ju mörk hårväxt. Jag har inte rakat armhålor och ben på två månader men du måste kolla nära för att se det med min fjösiga, rödlätta hårväxt. Och jag tvivlar på att någon som ser mig när jag simmar (3 gånger i veckan) inser att jag inte är rakad.

  6. Belle skriver:

    Gud va snygg du är, CamCam!! ⭐️

  7. Tatiana skriver:

    Guldskor!? Typ som bröderna Herrey.
    😉

  8. S skriver:

    Ser inte alls samma sak som du med bilden (badring?) utan två brudar som ser glada ut, bra att säga hejdå till hjärnspökena! 😀 *när jag går i mina gyyyyllene skoooor*

  9. Sia skriver:

    Vad har du på dig?! 😱

      1. A skriver:

        Jaa men på RÖDA MATTAN liksom. Inte så att kläderna är gräsliga men det är ju vardagskläder.

        1. zophia skriver:

          Men Gud du va tvungen va?? Här skriver hon om typ kroppshet mm så lägger du dessa ord haha ja

          1. A skriver:

            Hon får skylla sig själv när hon medvetet väljer att dyka upp så.

          2. 🙃 skriver:

            Vadå ”medvetet”? Ja, hon har förmodligen medvetet klätt sig i det hon tycker är snyggt, som dom flesta brukar göra.
            Ologisk kommentar.

        2. M skriver:

          Nej vet du vad. Att du är en idiot som ifrågasätter någons utseendet är banne mig inte den du utsätter för din idiotis fel. Skärp dig.

    1. Anonym skriver:

      Håller helt med 😱🙈

    2. J skriver:

      Jag kom in här för att skriva att jag tyckte hennes outfit var görsnygg! Skorna, gaaah I want 😍😍 Camilla jättefin bild på dig och den andra tjejen, bild som man blir glad av 🙂

  10. Sannie skriver:

    Tycker det vart en hur bra bild som helst! Man ser så mycket i bilder och reflektioner av sig själv, som ingen annan ser.
    Skorna är för övrigt gooooals! 😉

  11. malin skriver:

    Är det The Bachelor-Tess med dig? 🙂

    1. Bloggbevakning skriver:

      Haha.. ja, så kanske hon kallas. Men ja, det är Tess Ulander. 😜

      1. malin skriver:

        Haha var några år sen men känner igen 😉

  12. Cathrine skriver:

    Klassisk bloggfråga, jag trillar rakt i det så förlåt i förväg;

    Var är skjortan från? I need!

    1. Bloggbevakning skriver:

      Hm! Älskar den! 😂

  13. Susawoo skriver:

    Fan, allt prat om kroppar hit och dit (även det positiva) börjar påverka mig. På ett negativt sätt.

    Jag är 23 år gammal och har aldrig känt av det här med var smal, träna, raka, multimaska osv. men nu börjar det smyga sig in i tankarna. Måste lägga om kosten. Måste tona kroppen. Måste det och si och så…

    Tyvärr kommer det härifrån. Mest bland de som kommenterar här, eller små saker som ”ser ut som en badring under skjortan”.

    Fan alltså!

    1. Anonym skriver:

      Lägg av, det är inte denna bloggens fel och det vet du också. Vore det så, så lever du i en bubbla.

      1. Susawoo skriver:

        Lägg av själv, jag sa inte att det var den här bloggens fel. Jag sa att JAG har börjat märka av det när det började dyka upp i den här bloggen. Ungefär i samband med Lady Dahmers bullar och alla kommentarer om henne som en del hjärndöda miffon till läsare var tvugna att vräka ur sig, och sedan dess anser JAG att det har fortsatt bland kommentarerna. Jag påstår alltså inte att det är BLOGGAREN eller BLOGGEN i sig som är boven i dramat.

        1. anonym skriver:

          Ta det lilla lugna susawoo så du inte blir som kurtmaria😂😂

    2. Anonym skriver:

      Förstår vad du menar Susawoo, det är ofta som kroppar kritiseras och pikas i kommentarsfälten här, små saker som att om du inte gillar huvudlösa bikinibilder så är det för att du själv inte har en snyggkropp mm, jag vill också börja banta när jag läser sånt.

      1. Anonym skriver:

        Då är ni skrämmande lättpåverkade. Ta tag i er integritet.

        1. Anonym skriver:

          Lär dig vad ordet integritet betyder innan du ger andra råd. Jag har väldigt bra integritet, mitt problem är att jag är för känslig och har dålig självkänsla, sen kan ju faktiskt alla ha svackor då det tar åt sig av kritik och känner att de måste anpassa sig efter ideal, men det har liksom inget med ens integritet att göra.

          1. Anonym skriver:

            Kalla det vad du vill men du behöver ändå jobba på det innan du klagar på yttre faktorer. Skrämmande tanke vad mer ni skulle kunna övertalas till med minimal insats

          2. Anonym skriver:

            Skrämmande att du saknar den insikten att du själv påverkas av ideal och åsikter, men du tror väl att alla beslut du fattar är helt oberoende från omvärlden, för det är de inte, det du äter, vad du har på dig för kläder, vad du tränar, vad du arbetar med, musiken du lyssnar på osv är påverkade av omvärlden och människor runt omkring dig.

          3. Anonym skriver:

            Kan du visa var jag påstod att jag är helt opåverkad? Nä, trodde nog inte det. Läsförståelse är en annan punkt jag råder dig att jobba med.
            Däremot är det alldeles för lättpåverkat att vilja banta efter att ha läst bloggkommebtarer. Det är ju inte sunt. Så åtgärda det.
            Ja, jag ger oombedda råd till främlingar. Hoppas du kan hantera en sådan chock.

          4. Anonym skriver:

            Kan du visa var jag påstod att jag är helt opåverkad? Nä, trodde nog inte det. Läsförståelse är en annan punkt jag råder dig att jobba med.
            Däremot är det alldeles för lättpåverkat att vilja banta efter att ha läst bloggkommebtarer. Det är ju inte sunt. Så åtgärda det.
            Ja, jag ger oombedda råd till främlingar. Hoppas du kan hantera en sådan chock.

          5. anonym skriver:

            Puss o kram nu är det valborg hej i lingonskogen 😁😁

        2. Susawoo skriver:

          Min integritet är det inget fel på. Men tack för omtanken! Tror jag.

  14. Nja, snarare en punkterad badring..
    Du är skitsnygg. Du ser så sund och frisk ut. Tänderna, hyn och ögonen strålar. Vilka vitaminer äter du?
    Nä, innan du blir mallig måste jag säga något om guldskor.

    När syrran och jag var tonåringar, köpte morsan guldskor, med någon slags korkplatåsula.. Vi ville inte att hon skulle ha dem på sig. En dag hade hunden tuggat sönder dem. Till vår stora glädje. Men hon är sådan, om hon gillar något, så köper hon flera samtidigt.
    Därför har jag fortfarande problem med guldskor.
    kramis på dig

  15. A skriver:

    Förlåt, men varför gick du klädd så på röda mattan, vardagsklädsel? Har du aldrig finkläder? Nån ”badring” ser jag inte till iaf så det behöver du nog inte oroa dig för.

    1. Anonym skriver:

      Men det där kanske är hennes finklädsel, tror faktiskt CamCam valde kläder hon tyckte var fina till fest som hon känner sig bekväm i.

    2. Anna skriver:

      Röda mattan? Finklädsel? Herregud det var en invigning av ett museum, på dagtid. Inte Guldbagge-galan. Komma dit i ”rödmattan-klädsel” hade nog känts extremt fånigt…

    3. Anonym skriver:

      Ser ut som CamCam roffsat åt sig första bästa ur klädhögen på golvet. Men hej, smaken är väl som baken..

      1. J skriver:

        Asså fyfan vad elaka ni är?

    4. M skriver:

      Röd matta betyder ju inte automatiskt att man ska klä upp sig till tänderna. Camilla har nog bäst koll på vilket typ av event det var och vilken klädsel som passade. Det var inte Oscars-galan. När biofilmer har premiär så dyker inte skådisarna upp i balklänning heller utan helt vanliga kläder. Man kan ha röd matta OCH en casual dress code.

  16. Jo skriver:

    Oj, oj, oj, flera små bittra bloggare här inne som ser en chans att anonymt vara elaka mot CamCam.

    1. P skriver:

      Haha ”bittra bloggare”? Varför skulle dom ens göra sig besväret? :’D

      1. AJ skriver:

        Varför de skulle göra sig besväret? Jo det ska jag tala om.
        Därför att de inte är bättre, snällare och mindre missunnsamma än resten av oss.
        Bloggare är också bittra, avundsjuka och elaka. De är inga jäkla änglar fast många försöker framställa sig så.

  17. Anna skriver:

    Det var en baddräks-sida som började med foton av vanliga kvinnokroppar. Deras försäljning ökade 🙂

  18. Deyndra skriver:

    Tycker du är skitsnygg Camcam! Önskar jag kunde få mitt hår att stanna uppe sådär, men varje gång jag sätter upp mitt hår ser det ut som jag rullat runt i sängen med 5 partners en timme senare, tror mitt hår försöker pika mig. 😀

  19. Johanna skriver:

    Åh vad jag älskar den här nya vågen av självrespekt och acceptans. För vems skull ska det bantas och hetsas? Jag började Valborg med åtta pannkakor med socker och sirap. Slöåt lite lösgodis i sängen efter det. Nu mot stan och äckligt söta drinkar. Och träning? Räknar med en grym biceps efter drinklyftandet. Skål!

    1. anonym skriver:

      Skål o njut jag fick baconchips av pappa men ska inte smaska upp dom idag 😉😉

    2. Joanna skriver:

      Damn, det bästa jag läst i detta inlägg! 😂 Jag är precis likadan, bara att det blir toffifee istället för lösgodis, skål!

  20. Lilo skriver:

    Cam, får du inte ont i huvudet av att ha håret uppsatt sådär stramt? Jag får i princip huvudvärk bara av att ha hästsvans…haha

    1. Anonym skriver:

      Samma här, klippte av mig mer än halva håret i förrgår, åh vilken lättnad att kunna ha en hästsvans utan att få huvudvärk

      1. Sofia skriver:

        Jag har alltid håret uppsatt för annars har jag en unge som drar i det hela tiden. Har oxå mycket huvudvärk. Aldrig gjort den kopplingen! Har jättetjockt, långt och tungt hår. Det kan nog förklara en hel del!

  21. E skriver:

    Alltså. Jag tycker att det är jätte bra av Cissi att skiva ett sånhänt inlägg. Alla männsikor, tjocka som smala påverkas av den sjuka utseendehetsen vi har i vårt samhälle. Men. Kan tycka att just denna bild är lite problematisk att lägga upp då hon faktiskt ser extremt smal ut, liksom smalare än annars ut på den. Hur känner folk som är lika eller större? Borde de också känna skam inför att visa sig på badstranden? Ibland när man vädrar sådana här tankar känns det som att de kan plantera onödiga, destrukiva tankar i andras huvuden som inte nödvändigtvis fanns där från början.

  22. Elsa skriver:

    Alltså. Jag tycker att det är jätte bra av Cissi att skiva ett sånhänt inlägg. Alla männsikor, tjocka som smala påverkas av den sjuka utseendehetsen vi har i vårt samhälle. Men. Kan tycka att just denna bild är lite problematisk att lägga upp då hon faktiskt ser extremt smal ut, liksom smalare än annars ut på den. Hur känner folk som är lika eller större? Borde de också känna skam inför att visa sig på badstranden? Ibland när man vädrar sådana här tankar känns det som att de kan plantera onödiga, destrukiva tankar i andras huvuden som inte nödvändigtvis fanns där från början.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp