TV4 hatar tjocka!

15:00 15 Apr 2017

Lady Dahmer:

Dahmerskan tar upp faktumet att Tv4s program Let’s Dance och dess programledare i förrgår inte uttryckte sig alldeles prickfritt om vikt, viktuppgång och tjockisar.

”Under resultatshowen fick Johannes Brost frågan om vad det skulle betyda att tvingas lämna ”Let’s dance”. -Jag skulle bli väldigt ledsen för att sluta dansa, det skulle vara fruktansvärt för då skulle jag gå upp 5 kg igen, sa skådespelaren då.

-Ja usch vad du skulle se ut. Tjocka, tjocka, Johannes, skämtade David Hellenius.”

I ett program där Stina Wollter dansade för sin syster som dog av sjukdomen Anorexi så förstår jag så klart att hon reagerade men det måste vara näst intill omöjligt att inte råka kliva någon i ett så pass känsligt program som ett där man får tillägna sin dans till någon – men vikt…har vi inte kommit längre?:

Det fick Stina Wollter, som är känd för sin kroppsaktivism, att reagera mycket starkt.

-Ja, det är jättetråkigt när man använder ordet ”tjock” som det mest förfärliga som man kan vara med om. Det tycker jag är helt åt helskotta helt enkelt. Så får man inte göra. Enligt BMI är jag en av de tjocka och jag stod där. Det är inte okej.//Stina

Lady Dahmer vill få det här till att TV4 hatar tjocka och att deras svar på Stinas kritik är ett hån.
Anika Beclijevski som är exekutiv producent för ”Let’s dance” i TV4 säger att det är jättetråkigt om Stina upplever det på det viset men att de inte tycker att inslaget bidrar till kroppshets”
”I ‘Let’s dance tränar många av våra deltagare mycket mer än vad de gör i vanliga fall. Det i in tur leder ibland till att de tappar i vikt, något som Johannes själv valde att skoja om i kvällens program”, skriver hon i ett sms till Expressen.

Håller ni med LD och Stina Wollter?
Hatar verkligen TV4 tjocka?

(Alla citat kommer från Expressen.)

20 kommentarer | “TV4 hatar tjocka!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Anonym skriver:

  Man ska inte hata tjocka, man ska hata alla som härmar mig!

 2. Lina skriver:

  Är LD och Stina Wollter någonsin nöjda och glada? Tycker de alltid verkar arga på någonting.

  En annan som är arg är Catrin Hedlund. I dagens inlägg på bloggen klagar hon på all uppmärksamhet hon får, vilket är rätt ironiskt med tanke på att hon är en av Sveriges värsta attention whores:

  https://catrinhedlund.com/2017/04/15/ni-kommer-se-mig-gora-fler-misstag/

 3. zophia skriver:

  Cammis!!!! Vad har du för mail??
  Har en artikel ang en KÄND bloggerska (visserligen från februari) men vad jag vill minnas har ingen nämnt detta i en blogg?
  Lägger in min mail så kan du gärna kontakta mig ( du ser väl min mail under?)

  1. Jenny skriver:

   kontakt@bloggbevakning.se
   Här är mailadressen till camcam 😊

 4. wigwag skriver:

  Självfallet inte. Finns inget hat här. Johannes svara på en fråga och Helenius raljerande över svaret som om det inte var uppriktigt. TV4 bemötte sen kritiken från Wollter på ett sakligt och respektfullt sätt.

  1. Wolfie skriver:

   Preach.

  2. The real Hmm skriver:

   Sant

  3. Anonym skriver:

   wigwag, alias Kapten Klänning, du hatar LD så du ska hålla tyst.

 5. anonym skriver:

  Så jävla mycket hat i LDs liv.

 6. anonym skriver:

  Och nu hatar jag tv 4 😈😈

 7. Anonym skriver:

  Suck. Hon älskar verkligen bråk och intriger

 8. Anonym skriver:

  Bra att TV4 står på sig och viftar bort permakränkthetens förlamande stank.

 9. Anonym skriver:

  LD drar sin vana trogen absurda påståenden ur arslet och får sin masspsykos-sekt med sig i sin märkliga uppochnervända värld som fylls av hat, tiggeri och lyxkonsumtion.

 10. kati skriver:

  den magra skrattade själv över sin magerhet, det ska inte de tjocka som mig låta ta det idrån honom.

 11. Anonym skriver:

  Alltså, det här kommer låta sjukt, men jag vill fan berätta för någon.

  Jag använde LDs blogg för att kickstarta min nu pågående bantningskur. Jag är varken tjockhatare eller smalglorifierande, men jag har alltid tyckt att tjockaktivister är så… Inte min grej. De påminner mig om att om jag går upp ännu mer i vikt, kommer jag ändå aldrig bli som dem. Jag kommer aldrig kunna stå och säga samma saker, och mena dem, om hur jag älskar min feta kropp.

  Konstigt hur det kan bli ibland.

  1. Jojon skriver:

   Fattar vad du menar – skulle aldrig kunna vara en tjockis som trivs med det. När jag har varit överviktig har jag vara känt mig begränsad, allt som jag gillar blir tungt eller omöjligt att göra. Springa, rida, vandringsresor och så mycket mera. Jag skulle aldrig kunna ha ett bra liv som tjock, och det varit drivkraften att gå ner i vikt. Men jag fattar att det är så himla subjektivt. Vi värdesätter olika saker helt enkelt.

   On topic – fattar inte hur LD fick det till hat mot tjocka, det korta meningsutbytet mellan de två. Absolut att det var obetänksamt av Brost att utbrista att han skulle gå upp fem kilo som om det var en katastrof. Men det var inte hatiskt.

 12. katten skriver:

  Vet inte om TV4 hatar tjocka, det låter lite knäppt.
  En sak jag noterat dock är att David H’s humor kan vara lite fel och elak ibland. Har bara ett exempel jag minns och minns det inte så bra. David intervjuade någon i publiken (som ej var känd) och slängde ur sig nåt i stil med ”ja du gillar att fika” varpå kvinnan inte fick möjlighet att svara. Det knöt sig liksom i magen på mig för det var inte kul och passade inte situationen. Kvinnan var lite rundmen inte tjock. Kändes som att det blev på hennes bekostnad på nåt vis.
  Är det ngn mer som minns detta?

  1. Isa skriver:

   Jag håller med!
   Det kändes helt fel och jag fick också en klump i magen av det.
   Tyckte så synd om henne.Hon hade gjort sig så fin och jag blev ledsen att se hur hon behandlades.

 13. Elin skriver:

  Tv4 älskar la tjockisar? Biggest loser är ju en tittarsuccé.

 14. L skriver:

  Nej! Det var inte tecken på hat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer