#whereareyourparents?

06:00 12 Apr 2017

Linn Ahlborg:

A post shared by Linn Ahlborg (@linnahlborg) on

Mhm!
Precis hur jag vill att min omyndiga dotters bilder på Instagram ska se ut!

Bra jobbat, Linn Ahlborgs föräldrar!

För den som missat det så har Linn en av Sveriges i särklass största bloggar med nästan en halv miljon följare på Instagram – där majoriteten är små barn och ungdomar.
Så jo, hon – eller hennes föräldrar som är ansvariga för hennes varumärke ska granskas när hon gör saker som denna.

Barn och deras kroppar sexualiseras nedåt i åldrarna och där HAR Linn ett ansvar.
Majoriteten av hennes följare är betydligt yngre än henne och kommer apa efter sin stora förebild eftersom de tror att det är så här man ska göra för att få likes och följare.
Tidigare har jag skrivit om de grå Calvin Klein-underkläderna som alla stora bloggare och Instagramföljare fotade sig i och la upp på sina forum. Som en löpeld spred sig detta till deras unga följare och så började DE göra det. Utan att ens förstå det sexuella i sina handlingar.

Ribban sänks för varje dag som går – det är på tiden att vi knuffar upp den igen för barns kroppar SKA inte sexualiseras! Linn är inget barn – dock omyndig – men hennes följare är det.

Inlägget uppdaterat kl 13.03.

244 kommentarer | “#whereareyourparents?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Linn skriver:

  Löjligt av dig. I Sverige får tjejer klä sig hur de vill! Man ska inte behöva ta hänsyn till eventuella runkgubbar. Vill man gå runt i baddräkt och visa både hud och hår så är det OK och tyder INTE på dåliga föräldrar, förlorad heder eller att man vill bli våldtagen!

  1. M skriver:

   Man måste inte sedet i svart eller vitt. Ja, man ska få klä sig hur man vill, men vi måste också kunna ha en diskussion kring lämpligheten i att minderåriga lägger upp lättklädda och utmanade bilder på sig själva inför hundratusentals människor på nätet.

   1. Matilda skriver:

    Tycker du att detta var en disskusion kring det? Eller ens uppmuntrade till det?

    1. M skriver:

     Jag svarade på Linns kommentar som jag tycker kategoriskt avfärdade varje försök till nyansering.

     1. Matilda skriver:

      Det kan jag hålla med om, ungefär lika onyanserat som Camillas blogginlägg, det var ingen diskussion och uppmanade heller inte till en öppen diskussion.

  2. Lisa skriver:

   Absolut inte men i dagens samhälle måste man vara försiktig – för sin egen skull.

 2. Anna skriver:

  Oerhört skammande inlägg. Begränsa kvinnors sätt att klä sig o uttrycka sig. Sen är det dock problematiskt att hon är omyndig o känner förväntningar om att sexualisera och objektifiera sig själv. Antagligen för att hon som kvinna redan blir det av samhället

 3. Anonym skriver:

  Det handlar inte om att begränsa kvinnor utan snarare om att hon fortfarande räknas som ett barn! Hade verkligen inte velat att mitt barn lade ut en sån bild.

  1. M* skriver:

   Håller med till fullo.

 4. Apan skriver:

  Hade min omyndiga dotter lagt ut en sån bild hade hon varken haft mobil eller dator kvar.

  Förstår mig inte på vissa föräldrar. Och det handlar inte om att ”skamma” (värdelöst ord) nån utan vanlig uppfostran.

  1. Linn skriver:

   Men då är det också upp till barnets föräldrar och inte CamCam att lägga upp ett sånt här inlägg.

  2. Anonym skriver:

   Då undrar jag om din omyndiga son hade blivit av med varken mobil eller dator om han skulle publicera en bild offentligt i kalsonger? Du har förmodligen själv inte fått en såkallad ”vanlig uppfostran” med tanke på vad du drar för slutsatser.

   1. Denise skriver:

    Ja, min son hade då iallafall blivit av med dator och telefon om han stod och posade på knä i kalsonger med en sexy look, precis som min dotter hade blivit. Hade dom däremot lagt upp en vardaglig bild i kalsonger/underkläder/badkläder är det en annan sak men att spela på sin nyfunna sexualitet – nej tack.

    Håller med i debatten att alla ska få klä sig som man vill men samtidigt måste vi låta bli att hela tiden spela det sexuella kortet. Varför kan inte bara kvinnor och tjejer luta sig tillbaka och lita på sin kompetens och kunskap istället för att känna behov av att kasta kläderna för att duga?

 5. Lisa skriver:

  Det finns bättre sätt att ifrågasätta sådant här än att skamma skiten ur ett barn.
  Och ”runk away”??? Blev typ triggered deluxe här.

  1. Lisa skriver:

   DESSUTOM ger den här bloggen bilden ännu större spridning just nu. Fel sätt att visa sin poäng kan jag tycka.

  2. X skriver:

   Det här är parenting a la Camilla. Minns ni inte hur hon hånade sin egen styvdotter härinne?

   @Camilla det här är både elakt och jävligt olämpligt. Ta bort inlägget.

 6. H skriver:

  Men vad i helvete Cam? Vad håller du på med?

 7. Sims skriver:

  Så sorligt med alla dessa kvinnor som inte har någon självrespekt!

  1. Sanne skriver:

   Så mkt sorgligare med folk som inte har någon respekt för kvinnor och flickor.

   1. Anonym skriver:

    Självrespekt är en kvinnas respekt för sig själv. Hon kan vara naken och fortfarande respektera sig själv.

  2. Svensklärare skriver:

   Jag respekterar mig själv både när jag har vinterjacka, bikini och födelsedagskostym

 8. Linn skriver:

  Alltså ta bort det här inlägget. Det är verkligen osmakligt.

 9. Anonym skriver:

  Är hon omyndig? Hon ser ut som typ 25-30, kanske spraytanen som gör det..

  1. Anonym skriver:

   Hon fyller 18 i september.

  2. Kfkdkf skriver:

   Hon har inte spraytan

 10. samantha skriver:

  Kolla jag sager ju det. Du har blivit mer elak nu och postar mer ”judgy” inlagg an kvalitativt content.

  Whats up girl?

 11. S skriver:

  Håller med dig om att omyndiga personer inte borde lägga upp såna har bilder på instagram men varför lägger du ut den på din blogg??

  Även om jag inte tycker att omyndiga personer ska lägga ut såna här bilder måste skammen riktas åt rätt person och det är inte Linn Ahlborg i detta fallet utan de du refererar till vid ”runk away”.

 12. Anonym skriver:

  Tacka vet jag andra brudar. Tex de som redan kommenterat det jag kände ovan. Ta bort detta inlägg, du kan ju för fan inte tycka att en underårig flicka i baddräktsliknande grej är ett ”runkobjekt” och påvisa detta genom att posta bilden på din stora blogg? Vad sprider du själv för budskap? Vad säger din tonårsdotter till sina kompisar då? ”Lägg inte ut den bilden, min styvmamma säger att folk runkar till dig då. Äcklig du är!” ??????

  Usch vad elakt mot en ung tjej. Låt henne och hennes kropp vara och gör inte tvärtemot vad du själv menar att du försöker lära ut. Så otroligt osmakligt.

  1. anonym skriver:

   Det är mer osmakligt o blunda för det. Bra camcam gränser ska sättas o det här är ett bra sätt o nå ut du är en stark kvinna.

 13. Anonym skriver:

  och när du skriver och undrar var hennes föräldrar är??? OCH? Aldrig sett denna tjej innan men låt henne och hennes familj vara. Du bär inte ansvar att kontrollera ”utmanande bilder” på sociala medier-profiler?
  Det är inte olagligt att ha sex under 18, om du menar att bilden är för sexuell. Hänvisar ni till att hon har unga följare då eller? Det har väl för fan du med.

 14. Anonym skriver:

  OCH ATT DU BESKYLLER HENNES FÖRÄLDRAR? För VAD? Att dom inte lärde henne att fina flickor täcker sin kropp för att inte locka åt sig män? Förlåt men mitt huvud spinner vidare på att din nästa mening kunde varit ”skyll dig själv om du blir våldtagen!”
  Idiot, det sämsta jag nånsin läst här inne. Klart man som kvinna vill försvara denna tjej mot dig, som är i hennes mammas ålder typ.

 15. Ann skriver:

  Fyfan. Satte nästan morgonkaffet i halsen när jag såg inlägget – oerhört osmakligt att shame:a och objektifiera på det sätt du gör.

  1. Hanna skriver:

   Hon objektifierade sig själv rätt bra när hon la upp den där bilden….

 16. M skriver:

  Ni som tycker att tjejer (och killar antar jag) ska få klä sig hur de vill, ska elever få gå klädda i underkläder i skolan? Är det ok om killarna sitter på lektion med kallingar och tjejerna i trosor? Är det ok om de vill åka kommunalt till skolan i speedos och bikini? Och svara ni ja på ovan förutsätter jag även att ni tycker killarna kan få komma till skolan i samma outfit som tjejen ovan har på sig.

  1. Anonym skriver:

   Vilken jävla löjlig kommentar. Nu är det ju helt frivilligt att följa någons instagramkonto och kolla på personens bilder. Det är det inte att gå i skolan. Vill du inte se bilden på hennes instagram behöver du inte gå in där, att gå till skolan är inget val du har och därför ska du inte heller behöva se folk i underkläder där heller, tjej som kille

   1. Hanna skriver:

    Frivilligt, både ja och nej. Det är frivilligt att följa men i och med att Instagram bestämmer vilka bilder jag som ung kvinna förutsätts vara intresserad av dyker bilder som den här dagligen upp bland förslagen på konton Instagram tror jag kan vara intresserad av.

    Dessutom missförstod du mig, folk säger att man ska få ha på sig vad som helst. Gäller det bara på nätet eller får man ha på sig vad som helst på andra platser också? Därav frågan om det är ok med bara underkläder i skolan.

  2. Anonym skriver:

   Har du ens varit 15? Folk skäms för sin kropp, skolkar från gympan när det är simträning för att de inte vill visa sig i badkläder, byter om på toaletten efter gymnastiken osv. Jag tror att risken för att ungdomar dyker upp i underkläder är rätt liten

   1. Hanna skriver:

    Det var dock väldigt långt från min poäng så läs min kommentar igen tack….

   2. Elin skriver:

    Sen är det väl hur jäkla bra som helst att Linn INTE skäms utan snarare är stolt över sin kropp?! I min mening är Linn en jäkla superförebild. Hon har blivit miljonär på att jobba arslet av sig med sitt företag, samtidigt som hon går i skolan. Det kan inte vara helt lätt. På sin blogg (http://nouw.com/linnahlborg/vecka-14-29596928) uppmuntrar hon till att inte kroppsshama och att man ska vara glad över att ha kropp som fungerar, så sorgligt att hon själv ska bli utsatt för det här.

 17. Sanningsströssel skriver:

  Välkommen till Sverige där man faktiskt får klä sig som man vill. Tjejen är uppenbarligen mitt uppe i ditt identitetssökande och du vill genast placera henne i det fack du tycker att alla minderåriga passar. Har vi inte alla gått igenom ngt liknande detta? Och lärt oss av det? Och blivit starka kvinnor?

  Sorry, mkt här inne är aproligt men detta var osmakligt

  Din ”runk-kommentar” säger mer om dig än henne Camilla. This was sad 😔

  1. Anonym skriver:

   Kul att misstolka med flit? Camcam menar vad man lägger upp på sociala medier, inte hur man klär sig.

   1. Sanningsströssel skriver:

    Misstolkar ingenting. Hade hon inte indikerat att det var ngt fel med hennes klädsel hade hon kunnat ta vilken bild som helst. Det blev just denna.

   2. Matilda skriver:

    Det finns ju dock olika sätt att påpeka vad minderåriga lägger upp på insta, detta var direkt olämpligt.

    1. Sanningsströssel skriver:

     Jag är helt med dig. Kanske hade man dock kunnat ”värna” om henne i en annan form? Skicka ett mail och dela sina tankar? Nu blev det ett inlägg på en jätteblogg med massa möjligheter att tolka fritt.

 18. Johanna skriver:

  Det sjuka är ändå att hon är 18 i september och du tror att hennesflräldrar har stenhård övervakning på vad hon gör på hennes sociala medier. Utifrån det man sett av hennes föräldrar på hennes vloggar/egna sociala medier så verkar de två vara två fantastiska människor som uppfostrat sina barn till att inte skämmas över sig själva eller sina kroppar. Gud vilket pinsamt inlägg. Heja Linn, Linda och Jonas som visar att en bild är inte mer än vad man gör den till 🤷🏽‍♀️

 19. Khade skriver:

  Camcam fattar ju att detta inlägg kommer mötas av kritik – många sidvisningar. Hon tjänar helt enkelt bra på att slänga upp detta inlägg på morgonen.

  Sedan att hon gör det på bekostnad v en 17åring tänker hon nog inte på…

  1. Khade skriver:

   Eller bryr sig om

 20. ÅIceball skriver:

  Det här inlägget känns väldigt kontraproduktivt. Jag har aldrig hört talas om den där tjejen men tack vare dig är det första jag ser av henne den här bilden, som du tycker att hon inte borde ha lagt upp.

 21. Helena skriver:

  Vilket vidrigt inlägg. Varför?

 22. Anonym skriver:

  Vilket sjukt inlägg. Jag vill inte överanalysera eller missförstå med flit men här låter det verkligen som att du påstår att det är mer okej av gubbar att sitta och runda åt småtjejer än att dom ska få klä sig som dom vill. Du shamar ju mer Linn för hennes kläder än vad du shamar gamla runkgubbar på internet

 23. En tjej sol klär sig hur fan hon vill skriver:

  Wow. Du slut shameade just en 17-årig tjej. Detta är absolut inte ett inlägg jag trodde att jag skulle få läsa inne på den här bloggen.
  ”Var är hennes föräldrar?” är en mening man blir riktigt trött på att höra som tjej. Är 100% säker på att du INTE skulle göra ett likadant inlägg med en kille som posear i enbart underkläder.

 24. Sasha skriver:

  Förstår inte riktigt problemet? Hon visar inte mer hud än i en badräkt och det är inte en speciellt sexuell eller utmanande pose heller. Om det hade varit en kille som stod i kalsonger och skulle visa magmusklerna skulle ingen ens reagera på att det är sexuellt eller olämpligt, även fast han visar mer hud än en tjej. Så synd att allt speciellt unga tjejer gör ska sexuliseras hela tiden.

  1. Anonym skriver:

   Självklart är bilden sexuell, ens egna sexuella preferenser är inte relevanta när man bedömer om en bild är sexuell eller inte. Självklart så finns det dom som skulle tycka att en bild på en lika avklädd posande ung kille i underkläder skulle vara sexuellt, om det inte var sexuellt så skulle väl inte vissa människor skicka lättklädda bilder till den de vill ha sex med. Sexuella bilder= lättklädda bilder människor tänder på.

 25. Gäsp skriver:

  Hederskultur…

 26. Shalle skriver:

  Med tanke på din ålder så är det inte konstigt att du är konservativ.. Sådär pratar mina 43 år gamla föräldrar från Mellanöstern! Varje dag så måste jag stå upp för mig själv när det kommer till klädval. Inte okej camcam

 27. Valentina skriver:

  Ursäkta mig, alla ni som sticker huvudena i sanden och låtsas/inte vill se vad en sån här bild handlar om. Utlagd av en av Sveriges största YouTubers, som dessutom är mycket ung (och omyndig).

  Skulle ni gå in och handla på ICA iförd den här lilla dräkten? Och sen oförstående slå ut med händerna och mena, typ, vad DÅ?? Vad menar ni? Får en flicka inte visa lite hud?

  INGEN lägger ut en sån här bild på sociala media, utan att ha en ytterst sexuell mening med den. Vilken väl är ok – om man inte är ETT BARN!

  1. Anonym skriver:

   Fast man handlar väl inte på Ica i baddräkt på grund av hygienskäl? Och för att det hade varit för djävla kallt när man går förbi mjölkdisken

  2. Johanna skriver:

   Men varför ska hon gå med den till Ica för?? Hon sitter i sitt hem och har på sig detta, tar en bild och lägger upp. Förstår inte hur någon annan än ni påverkas av Linns beslut att ”visa upp sin kropp”.

   1. Marja skriver:

    Mot bakgrund av problemen med grooming och de övergrepp unga tjejer råkar ut för på internet så tycker jag att det är konstigt att så många brinner för MINDERÅRIGAS rätt att lägga ut lättklädda bilder på internet. Vi får klä oss precis som vi vill i Sverige och ska inte stigmatiseras för det men så länge folk är minderåriga så tycker jag det är bra med så lite sexualisering som möjligt och att vara restriktiv med bilder som en kan ångra senare i livet. Sedan kan man även diskutera det lämpliga med att sprida bilden, CamCam du kanske kunde ha skrivit inlägget utan bild?

    1. Johanna skriver:

     Tror inte hon kommer förändras något enormt på några månader (med tanke på att enligt alla är denna bilden helt OK när hon fyllt 18). Linn är förmodligen, efter många år på internet, väl medveten om vad det finns för folk på internet men väljer att inte anpassa sig efter de utan lägger upp vad hon vill.

   2. VaC skriver:

    öhm, då är ju frågan varför hon sitter hemma i raffset. Verkar inte jättebekvämt.

  3. Sannie skriver:

   Har du bikini eller baddräkt på dig på stranden? Sätter du dig sedan, iklädd endast dessa badkläder, på bussen och åker till Ica?

   1. VaC skriver:

    Det finns Ica vid stranden på flertalet orter. Likväl klär man på sig innan man går in i butiken!

  4. anonym skriver:

   Håller med valentina hon har en blogg o har ansvar. Hon vet vad hon gör när hon poserar i den där bodyn. Hon har ansvaret inte camcam tänk om!!

 28. L skriver:

  Brukar gilla dina inlägg Camcam, men detta gick över gränsen. Detta inlägget var inget annat än nedvärderande, inte bara mot Linn, utan även kvinnor som står upp för sig själva och sin kropp.

  1. Valentina skriver:

   Jag menar istället att man inte alls står upp för sig själv och sin kropp, när man anser det nödvändigt för PR:ens skull och sin images skull, att klä sig sexuellt utmanande redan i så unga år. I en tid då SÅ mycket bygger på just sexualisering – och den sexualiseringen handlar tyvärr INTE om unga flickors frigörelse, utan den binder dem allt hårdare till kraven på utseende och exponering av sig själva som sexobjekt.

   1. Sanne skriver:

    Den diskussionen ligger i så fall på strukturnivå. Den ska inte läggas på enskilda kvinnor eller flickor som hängs ut och skammas.

   2. ML skriver:

    Tack för ett mycket vettigt iunlägg i debatten Valentina <3

 29. Andj skriver:

  Går fortf in här för att avnjuta vilket trainwreck det blivit, nu börjar det spåra! Dags att poppa popcorn typ. 👀🍿

  1. Sanne skriver:

   Trainwrecket är Camillas inlägg. Men njut du av popcornen.

   1. Andj skriver:

    Precis det jag menade.

 30. E skriver:

  Poängen är ju att hon inte är myndig och då är det inte passande att lägga upp såna här bilder. Det är inte att shamea, det är opassande! Vem vet vart den här bilden kan hamna?

  1. Josefine skriver:

   Det är väl för fan skillnad på om hon varit 15, människan fyller 18 om 4 månader. Lägg ned och shama kvinnor. Vidrigt inlägg av Camilla att dessutom sprida bilden om hon nu tycker den är så opassande.

   Usch.

 31. ah skriver:

  Hur det här inlägget hade sett bättre ut:

  – Censurerad bild på Linns kropp.
  – Frågeställningen om omyndiga flickor (BARN) verkligen ska lägga ut sånt här på instagram
  – Ingen egen kommentar om ”runk away”. Här bryter du mot den professionella attityden!!

  Personligen tycker jag varken att vuxna kvinnor eller barn ska lägga ut såna här bilder. Det handlar inte ett dugg om att de inte får klä sig som de vill som vissa skulle mena (host Linn). Det handlar om vad man sänder ut för bild till den yngre generationen. Och framförallt faktiskt om sin självrespekt. Det hade varit så mycket mer inspirerande och fantastiskt (nya ordet: power) med en kvinna som säger nej till utseendehetsen med orden ”Nej tack, men min kropp äger ingen förutom jag!”

 32. Sanne skriver:

  Nu sket du i det blå skåpet Camilla. Och det stinker rejält…

  #whereisyourbrain?

 33. Caroline skriver:

  Jag är verkligen för diskussionen kring vad barn/tonåringar har för sig på instagram och liknande. Men detta smakade riktigt illa, fy satan vad elakt! Hur tänkte du här? Känns som ren provokation för att vispa upp ännu en storm härinne, på bekostaden av en underårig dessutom?

 34. Valentina skriver:

  Jag menar istället att man inte alls står upp för sig själv och sin kropp, när man anser det nödvändigt för PR:ens skull och sin images skull, att klä sig sexuellt utmanande redan i så unga år. I en tid då SÅ mycket bygger på just sexualisering – och den sexualiseringen handlar tyvärr INTE om unga flickors frigörelse, utan den binder dem allt hårdare till kraven på utseende och exponering av sig själva som sexobjekt.

 35. Elin skriver:

  Underkänt inlägg! Låt tjejen få äga sin egen sexualitet bäst hon vill!

  1. MN skriver:

   Varför verkar så många likställa offentlig nakenhet och sexuellt poserande med att äga sin sexualitet? Att söka bekräftelse utifrån sitt utseende har väl ganska ofta väldigt lite med att man är trygg i sin sexualitet och dess uttryck, det brukar mer handla om att tillgodose andras behov än de egna. Tänker att det absolut är på sin plats att fundera kring varför så många (företrädesvis flickor och kvinnor) exponerar sina kroppar på nätet.

   1. Anna skriver:

    Håller med. Det må vara varje människas rätt att visa sig precis som man vill men vi verkar ha slutat reflektera över varför (tjejer så ofta gör det avklätt) – det tycker jag är lika viktigt som rätten att göra det.

    Vi behöver lära oss värdera fler saker än utseende. What about brains.

 36. Anonym skriver:

  Mmm blir helt STÄRKT av att de allra flesta här i kommentarerna är rörande överens och står bakom denna unga tjej ❤❤❤❤
  Du är pinsam nu, Camilla

 37. Anonym skriver:

  Hur var det nu med bevakning av minderåriga?

 38. wigwag skriver:

  Måste säga….Tycker Linn är jättefin faktiskt!

  1. Anonym skriver:

   Enligt Hmm så är ju du en man i 50 -års ålder och om det stämmer så är det jävligt äckligt av dig att kommentera den här tjejens 17- åriga kropp.

   1. wigwag skriver:

    Enligt hmm….är jag jävligt mycket mer än så ska du veta. Förövrigt har jag inte kommenterat någon kropp här. ”Linn” är ingen kropp. Jag menar såklart hennes aura, karisma, utstrålning och attityd samt sättet hon håller mobilen på. Vad trodde du? Jävla äckel! Gå och runka med dig!

    1. Anonym skriver:

     Förnekar du att du är en man som är minst 50?

     1. wigwag skriver:

      Nej varför skulle jag det? Det är bara att fråga snällt om du vill ha mer information om min person. Sen skrev jag att jag tycker Linn är fin mest för att ge stöd till Linn förstås. Det här inlägget från C. skambelägger henne Och det hon gör är fullt normalt och helt OK.och hon är fin som hon är. Fattar du! Jisis…

     2. Anonym skriver:

      Nä ingen förstår dig. Du är knäpp.

     3. Anonym skriver:

      Så Hmm hade rätt fastän du försökte få det att låta som något annat. 😉

      Oki. 😅

     4. wigwag skriver:

      Bara det att dom flesta här håller med mig. Vi är alla gubbar 50+. Otäckt va?

     5. wigwag skriver:

      Hur gammal är du själv ditt xxxxxxxxxxxxx 14? Edit by Cam!

 39. Henrietta skriver:

  Jag tycker att det här fenomenet är fascinerande.
  Skitsnygg body hon har på sig, absolut. Jag skulle mer än gärna ha lite påskbus med min man och klä mig sådär, men jag förstår inte vad resten av världen har med det att göra.
  Räcker det inte att få komplimanger av okända om sitt utseende när man har ”vanliga” kläder på sig?
  Undrar hur det ser ut om 10 år… Små topphatt för klitoris och ollon, små fluffetussar för bröstvårtorna, för att täcka dom viktigaste delarna? Evolutionen av kläder på Instagram.

  1. Sannie skriver:

   Hah! Fick en bild av en klitoris i foliehatt, i skallen, när jag läste din kommentar. Tack för dagens garv! 😂

   1. Henrietta skriver:

    Varsågod! 🙂
    Jag tänkte att man kanske skulle satsa på en hel ny bransch i framtiden: Dom understa kläderna.

    Dom kan också sitta överst, beroende på hur man vill uttrycka sig själv och sin sexualitet förstås.

 40. Sofie skriver:

  Lättad att de flesta i kommentarfältet verkar vara överens. Vilket vidrigt skammande av ung tjej/minderårig barn OCH hennes föräldrar.

  Hennes kropp, hennes sexualitet, hon gör vad hon vill med den, rätt att säga ja, rätt att säga nej, hennes villkor och att INTE ta ansvar för runkgubbar det hoppas jag verkligen de flesta av oss föräldrar lär våra tonårsdöttrar år 2017

  Sedan tror jag nog de flesta som hojtar ”iiinte mina barn” skulle bli chockade om de råkade hamna på sina barns privata instakonton (som jag förstått nästan alla har) och som vuxna inte får se. Pågår en värld där som vi inte har en aning om 😉 (

  1. anonym skriver:

   Men varför ok att hon lägger ut den på sin blogg men inte att camcam visar den här? Detta visar att camcam bryr sej fattar inte att ni inte förstår det? O bilden är för vågad.

 41. Jenny skriver:

  Om du inte lagt upp den här bilden hade jag aldrig sett den, vilket betyder att du givit den mer spridning och chansen för fler att se den… Tokigt va?

 42. Anonym skriver:

  Kontakta Nöjesguiden

 43. ML skriver:

  Nej jag hade inte blivit glad om min dotter eller son betedde sig så i sociala medier. Mer för att man är sårbar som tonåring och de val man gör då är ofta inte val man sedan håller med om resten av livet. Jag är livrädd för att sätta en smartphone i mina barns händer och undrar hur jag ska göra den dagen det väl sker.

 44. Ellie skriver:

  Hon är omyndig! Är själv förälder, dock till två yngre grabbar men måste säga att jag skulle aldrig gå med på att min dotter visade upp sig på det här sättet! Usch! Ansvarslöst av föräldrarna.

  1. Anonym skriver:

   Men grabbarna dina får visa upp sig på sociala medier såklart?

 45. Anonym skriver:

  Jag tycker det är väldigt bra att Camilla tar upp det här, och jag hoppas att det kanske kan få någon ung tjej att tänka till en extra gång innan de lägger upp sådana här bilder. Deras konsekvenstänk är nog inte det bästa, och det kan mkt väl bli något de kommer att ångra i framtiden – men då finns det på internet, för alltid.
  Tänk på Linn (?) som ställde sig framför tåget för att hon klätt av sig framför någon på nätet, tror ni hon kunde förutse vad det skulle leda till?

  Jag håller helt med om att man BORDE kunna lägga ut vad man vill, och se ut hur man vill, men som det är idag kan man inte det. Och jag vet inte om jag tycker att minderåriga tjejer är de som ska bana väg för en förändring i detta fall…

 46. Jennie skriver:

  Bra inlägg och poäng, behövs inte tas bort bara för stödet väcker reaktioner! Det är ju lite det som är meningen…

 47. Hanna skriver:

  Tyra är så OSKÖN i sitt senaste inlägg.
  Säger hon gick upp i vikt. De gick långsamt så ”hon såg bara normal ut”
  Sen några rader nedanför skriver hon ”jag förstod inte vem den fula feta grisen på bilden var” typ…

 48. Josefine skriver:

  Nej det här var inte okej. Hur kan du i ena stunden skuldbelägga föräldrarna (vi vet INGET om vilka samtal som pågår mellan barn och förälder här) och i nästa sekund slänga upp bilden på en av Sveriges största bloggar helt ocensurerat med sexuella anspelningar? Har själv barn och jag tror att om hon lagt upp en bild och du, en vuxen kvinna, lägger upp den bilden på din blogg med många läsare med dessa undertoner hade jag blivit mer förbannad på dig faktiskt. Förväntar mig mer av vuxna med utvecklade hjärnor än av tonåringar vad gäller konsekvenstänkande.
  Ta bort!

  1. Bloggbevakning skriver:

   Har du missat att Linn har en större blogg än jag och flera hundratusen följare på Instagram och drar in runt 100 000 kr i månaden på sånt här? Med framför allt unga barn som följare?

   1. Anonym skriver:

    Källor på det?

    1. Bloggbevakning skriver:

     Instagram och Nouws statistik.
     Hon har 466 000 följare på Instagram och 2 581 237 sidvisningar i veckan på bloggen.
     http://nyheter24.se/modette/livsstil/875098-har-rakar-linn-ahlborg-17-avsloja-hur-mycket-pengar-foretagen-betalar-henne

     1. Anonym skriver:

      Hade varit intressant att veta vad du tjänar på din blogg

      1. Bloggbevakning skriver:

       Pengar.

     2. Anonym skriver:

      Va?! 😱Gör du? Hur mycket?

     3. Qwerty skriver:

      Nouw räknar inte sidvisningar som sidvisningar utan ”lästa inlägg per vecka”. Laddar du en blogg med 10 inlägg så räknar det som 10 lästa inlägg.

      1. Bloggbevakning skriver:

       AH! Lik förbannat – jävligt stor! =)

   2. Josefine skriver:

    Men alltså, du tycker att det är ett föräldraansvar, förstår jag dig rätt? Och då tänker du att föräldrarna brister i sitt föräldraansvar när dottern publicerar sina bilder?

    Om du nu tänker att föräldrarna gjort fel, hur kan du då i din tur sprida bilden ännu mer? Problemet som jag ser det är att ett enskilt barn (enligt lagens mening) hängs ut och kommenteras i en av Sveriges största bloggar. Det hade varit en skillnad om du hade diskuterat föräldraansvar för tonåringar generellt när de är på sociala medier.

    I mina ögon handlar det inte om hur stor hennes blogg är. Det handlar om att du som vuxen kvinna hänger ut ett barn och sexualiserar bilden (va fasiken, vad är skillnaden på om hon stått i en bikini?) och skriver runk away?

    Du hade kunnat lyfta den här diskussionen generellt om tonåringar och bekräftelsebehov på sociala medier utan att hänga ut henne. Anser jag.

   3. Jj skriver:

    Så… För att hon har fler följare och läsare än vad du har är det okej för dig att sprida det hela vidare och skriva inlägg som detta? Det känns som en rejäl tankevurpa. Ni har ju inte SAMMA följare/läsare, utan med detta inlägg så får bilden STÖRRE exponering. Oavsett hur många som sett den på hennes sociala medier där hon, gissningsvis, inte skrev ”runk away”.

    Vilken relevans hennes inkomst har i sammanhanget är och förblir ytterst oklart.

   4. Matilda skriver:

    Kan samtidigt tycka att det är följarnas föräldrars ansvar, varför ska en sjuttonårig tjej ta det ansvaret? Missförstå mig rätt nu, det kan hon naturligtvis göra men att lägga det kravet på influencers är löjligt tycker jag.

   5. SaraF skriver:

    Men vad har det med saken att göra? Om hon har fler läsare än dig? Kommentaren handlar ju om att du som vuxen lägger upp bilden och borde ha bättre omdöme än en tonåring.

 49. Vicky skriver:

  Det där kan väl ingen ha på sig av bekväma skäl. Måste ju skava mellan benen. Det kan väl bara vara för att visa upp sig , typ. Jobbar man med porr passar den ju bra förstås.

 50. Elle skriver:

  Självklart får människor lägga upp vilka bilder de vill, på sig själva. Men då får man räkna med att det finns människor som onanerar till dem.
  Man ska även få vara topless i simhallar och liknande. Det är helt OK. Dock skulle jag varken göra det ena eller andra, med tanke på att det finns sjuka/störda typer ”out there” som skulle utnyttja det på något sätt.
  Lika så skulle jag aldrig gå och vifta med sedelbuntar i ”no go-zoner”. Trots att jag har rätt till det.

  Sen kan man ju alltid diskutera detta om att människor sexualiseras i det officiella rummet.

 51. E skriver:

  Du tycker inte att en minderårig borde lägga ut en lättklädd bild på internet MEN du har rätt till att sprida bilden vidare ?
  Du hade kunnat skrivit ett privat meddelande till tjejen i välmening och förklarat din oro istället för att uppmärksamma den här!

  1. Andj skriver:

   Camilla måste ju säkra en göttig lön också, vilket hon gör nu med all trafik.

  2. anonym skriver:

   E det här är bloggbevakning hallå! Precis rätt forum o ta upp det på .

   1. Anonym skriver:

    Du fattar att forumet är konstruerat av CamCam och inte något som måste finnas?

    Hon har skapat det för att tjäna pengar inte för att vara snäll.

 52. Anonym skriver:

  Folk som skriver hon är ju inte 15, hon fyller snart 18. Inte i helvete var jag vuxen när jag var 18 för att jag ansågs vuxen i Sveriges system. Det är fan efter 20 man börjar utveckla någon typ av vuxen-tänk – även om min dotter varit 18 hade jag TVINGAT henne ta bort denna bild, för hennes egna säkerhet!!! Sluta spela på kortet att kvinnor ska rå klä sig hur hon vill o bla bla bla, ja, men hon är ju för helvete ett barn!!!

 53. Aa skriver:

  Jag tycker att det är sorgligt, att unga tjejer, måste visa upp sig lättklädda, lite porrigt, för att få följare. Kanske är det så att det ger en kick, att få många likes. Ja, bekräftelse. Samtigt,bjuder man på, att få ”snusk” via sms, Fb osv… Helt klart en föräldrafråga.

 54. - rebecca skriver:

  Fint att slutshamea Camilla, verkligen! Borde det inte vara ditt ansvar att tänka på vad DU sänder ut för budskap på DINA sociala medier precis så som du brukar beskylla andra för att göra?

 55. Emma skriver:

  Hade du skrivit ett inlägg i ämnet med ett strukturellt fokus hade jag hållit med, men nu pekar du bara finger åt och dubbelbestraffar en minderårig tjej. Man kan diskutera och problematisera beteenden och trender utan att för den sakens skull peka ut och skamma en enskild individ på detta vis. Vidrigt inlägg, särskilt sista meningen. Usch

 56. Anonym skriver:

  Ja har läst igenom kommentarerna här och tycker många av er glömmer en viktig poäng – arbetsgivare och rykte i framtiden. Jag är SÅ glad att facebook/insta osv inte hade exploderat när jag var 13-17, då hade jag säkert velat posta liknande bilder på mig själv (för att få uppmärksamhet och bekräftelse). Idag däremot hade jag skämts ihjäl och säkert tyckt att det var jobbigt att söka jobb och oroat mig över vad andra personer se rnär de söker på mig på Google (jobbar för övrigt på bank idag). Därför bör faktiskt hennes föräldrar gå in och begränsa vad som publiceras.

  Självklart ska alla människor få se ut som vi vill, men jag tror ändå att få personer vill att en arbetsgivare/framtida arbetsgivare (/pojkvän/flickvän/svärföräldrar) ska se så utmanande bilder på sig själv några år senare. Det är i alla fall väldigt många tonåringar som tar detta i åtanke.

  Kan tänka mig att en hel del ”yngre” läser den här bloggen, och kände att ni kanske vill få ytterligare en dimension till diskussionen 🙂 (Jag hade definitivt behövt den tankeställaren för några år sedan…!)

  Glad påsk everyone 🙂 🙂 🙂

  1. Em skriver:

   Lyssna på P3 Dokumentär om Kumlafallet. En man får en 13-årig flicka att skicka bilder på sig själv till honom, och när han hotar med att sprida bilderna till hennes lärare och tränare begår hon självmord. Hon vill hellre sluta leva än att behöva uppleva att de bilderna sprids. Och hon är inte den enda som gör det valet i en sådan situation.

   Jag menar inte att vi ska uppmuntra unga tjejer till att lägga ut utmanande bilder på sig själva. Men unga tjejer kommer fortsätta att göra det, det är en del av att ett utforskande många gör i sin ungdom. Därför tycker jag att det är viktigare att vi skapar ett klimat i samhället där det är lite skit samma om man tog en lättklädd bild av sig själv när man var ung. Det var dumt, men man ska inte behöva känna en stor skam och aldrig kunna få ett vettigt jobb för det.

   Sist men inte minst, jag hade lätt kunnat anställa en person, om hon är bra på det hon gör, även om jag hittar en lättklädd bild på henne från när hon var 17 år på en blogg. Skulle inte tveka, varför låta det hindra mig från att anställa en grym medarbetare? Och ja, jag är i en position där jag anställer folk, så det här är en reell fråga för mig.

   1. Spockster🖖🏻 skriver:

    Åå vad du är bra👏🏻

  2. Frida skriver:

   Det här är tyvärr något som jag tror många unga idag inte tänker på. Även om jag tror och hoppas att arbetsgivare i Sverige idag inte skulle bry sig om en sån här bild så är världen, på gott och ont, mycket större än Sverige.

   Jag arbetar på ett av världens största bolag inom finans. Vi verkar på en internationell marknad och jag skulle aldrig varken ha fått eller kunnat genomföra mitt jobb om det kom fram sådana bilder på mig vid en sökning. De flesta företagskulturerna, även de i Europa, är betydligt mer hierarkiska och ”gammaldags” vilket gör att det skulle bli extremt svårt att få respekt både av medarbetare men framförallt ledare på andra bolag.

   Det är redan nog svårt som kvinna att bli tagen på allvar, särskilt när man driver förhandlingar i Asien eller Mellanöstern och en sån här bild skulle göra det i stort sett omöjligt. Jag önskar verkligen att det inte var så, men i verkligheten så behöver man tyvärr anpassa sig efter de rådande situationerna.

   Jag tänkte inte alls att jag skulle jobba inom finans när jag var yngre, jag hade ett jobb inom media och såg min framtid där. Men livet, och vad man vill, kan förändras snabbare än vad man tror så man ska vara försiktig med att stänga dörrar, även om man idag inte ens har en tanke på att ta den vägen.

 57. Amanda skriver:

  Precis som en minderårig inte ska dricka alkohol, röka, spela på svenska spel, ha körkort så ska man heller inte klä sig hur som helst just därför man är minderårig. Det finns väl absolut inget konstigt med det.

 58. Anonym skriver:

  Jag önskar att jag hade sett ut så där som tonåring. Eller fuck, till och med nu som vuxen, haha. Älskar för övrigt hennes hårfärg också.

 59. Anonym skriver:

  När Edit-delen är längre än själva blogginlägget så måste du väll erkänna att det inte var så genomtänkt camcam?

  1. Bloggbevakning skriver:

   Absolut! Jag borde ha utvecklat mina tankar betydligt mer än jag gjorde.

  2. Jj skriver:

   ”Bristande konsekvensanalys” är en uppenbar favoritfras men den används väldigt selektivt. 🙄

   1. KS skriver:

    Bubblare:
    ”Hur dum får man bli?”
    ”Osmakligt”
    Och sist men inte minst:
    ”Ansvar”

    Alltså hur svårt hade det varit att skriva ett sakligt och generellt inlägg som berör ämnet och som inte hänger ut en som i samma veva anses vara för ung för att exponeras i sådana här sammanhang?

    Typ, ”idag lade en väldigt ung bloggare upp en väldigt lättklädd bild på sig själv, det här anser jag om det fenomenet”.

    Som svar på min egen fråga: inte svårare än att behöva bemöta denna shitstorm som t.o.m. en blind hade kunnat förutse. Det har snart gått en vecka sedan monstera-gate och kulorna ska ju in på nåt vis…

 60. Ida skriver:

  Aldrig hört talas om Linn. Men tycker hon får posta vad hon vill. Nu får hon säkert höra massa utskällningar att hon ska vara en förebild, det visste hon säkert redan skulle komma.

  Men det är hennes val. Hon håller ju precis nu på och bli kvinna (och blir mindre och mindre barn)

  Btw ser hon skitsnygg ut 👌🏻

 61. Valentina skriver:

  Linn är väl främst en stor YouTuber?

  Anyway – jag har själv en 16-årig dotter, 17 i sommar, och jag har följt hennes omgivning på Instagram. Jag VET med vilken vånda unga tjejjer idag lägger upp foton av sig själva på Insta, jag VET hur viktigt det är med likes och coola kommentarer. Och – ju sexigare och mer utmanande bilderna är, desto fler likes och kommentarer.

  Jag ser foton av dessa flickor, poserande, svankande och putande, hårt sminkade, i sina minimala neddragna outfits. När jag sen träffar dem i verkliga livet, är de små barn. 13-åringar som knappt fått bröst men som pushar fram dem och poserar. Linn är 17, hon är en STOR idol men hon äör fortfarande ett barn. Kollar man hennes YouTubekanal inser man dessutom att det inte rör sig om en speciellt mogen ung kvinna.

  Igen – jag tycker det är förtviuvlat sorgligt att unga tjejjer ständigt pushas i den här riktningen. Det handlar INTE om att älska sina kroppar, det är tvärtom och det sätter en fruktansvärd press på dem; kroppsföraktet växer, det minskar inte.

  Om sen bilden borde läggas upp på den här bloggen låter jag CamCam avgöra. De som ser bilden HÄR, på denna bloggen, är knappast småflickorna. De läser inte här inne.

 62. KC skriver:

  Tycker hon ser fruktansvärt bra ut! Inget fel på bilden och klädseln, det enda jag tycker är synd är att tjejer i allt yngre ålder känner ett behov av att se äldre ut än vad de egentligen är.
  Men annars är det ju inte så mycket värre än en baddräkt.

 63. Drottningen skriver:

  Hej Camcam! Hur kommer det sig att du har mage att kritisera hur någon sprider sin sociala profil på internet? Du om någon har inte frågat lov av antingen den minderåriga publiceraren av fotot eller hennes föräldrar som du nu påpekar borde sköta det, nej du tjänar pengar på att lägga upp lättklädda bilder på en ung kvinna istället.

  Förutom det, jag gillar definitivt en ogillar knapp! Men varför har inga av dina trådar det? Känns som att du kan bedriva häxjaktar efter tex Hmm lättare nu. Jag tycker att du ska vara lite mindre ego och utmana dig själv med vad du ger ut till andra!

  Jag hade verkligen velat kunna ogilla denna tråden, men det är upp till dig hur stark järnhand du vill ha på yttrandet av oss andra. 🙂

 64. Bobo skriver:

  Det är så mycket fel i denna texten att jag vet inte ens vad jag ska börja.

  Varför ska hon ha ett sådant ansvar över unga? Varför har hon extrema krav på sig? Hon ska tänka på hur mycket smink hon har på sig, vad hon lägger upp för mat, träning, hur mycket hud hon visar? Ingen manlig förebild har dessa kraven på sig. Men ändå förväntas Linn ha någon sorts tanke bakom detta.

  Det är löjligt att kvinnor ska behöva tänka på vad dem ”sänder” ut till andra unga tjejer på det viset. Det är dags att sluta sätta dem kraven.

  Det är inte sexuellt att visa hud! Sluta se det så, och unga slipper känna stressen om sexuliserade kroppar på samma vis. Jag vet inte varför det inte skulle vara ok för unga att äga sin kropp, utan att vi (vuxna) ska komma med pekpinnar på hur dem ska göra det. Sluta sexulisera underkläder och lite spets, det är riktigt tröttsamt.

  1. Valentina skriver:

   Men det ÄR sexualiserat och det ÄR medvetet. Det är ingen slump att hon lägger ut den bilden. Det hade inte lika gärna kunnat vara en bild av henne i jeans och löst sittande t.shirt.

   Unga flickors kropper är inte deras längre – och det beror inte på att de inte ”får visa hud” enligt moralpredikanter. Det beror på att de betraktas som objekt, som sexuella objekt. Det tragiska synsäöttet minskar INTE av att man låter bilderna forsa ut i en outsinlig ström medan man försvarar fenomenet med att tjejjer inte ska skämmas över sina kroppar. Denna objektifiering får dem att skämmas alltmer, får dem att se på sig själva genom objektifieringens glasögon.

   Hur det ska få ett slut har jag ingen aning om. Jag önskar att jag visste.

   1. Bobo skriver:

    Varför är det sexuliserat? För vi gör det sexuliserat. Det är något vi måste ifrågesätta. Varför sexuliserar vi kvinnor? Varför forsätter vi sätta orimliga krav på kvinnliga förebilder? Varför är denna bilden ett ”problem”, varför är Linn eller hennes föräldrar ansvariga för det?

    Du säger att fortsätta lägga upp bilder INTE löser problemet. Men det blir inte heller löst utav att kvinnor ska sluta visa hud om dem råkar bära spets eller underkläder just då.

    Jag tror att en stor del till att problemet ska lösas är att ändra på våra egna synsätt. Inte ändra på hur mycket hud andra människor visar. En bra start, i detta fall, är att fråga sig själv vart man har blivit lärd att det skulle vara sexuellt att visa hud och ha på sig spets samtidigt. Sedan fråga vidare sig själv andra saker som ”Varför faller även jag in i förtrycket utav att betrakta andra kvinnor som objekt”?.

    1. Bobo skriver:

     Förlåt för mina stavfel. Sexualiserat*

     1. Henrietta skriver:

      Jag håller med dig om det där med att bära allt ansvar som en medieprofil. Låter som en enorm börda och lätt att råka göra snedsteg när man blir granskad under en mikroskop.
      Nu har jag inte en blogg, men jag skulle kunna blogga om vapen och jakt och friluftsliv, ta snygga bilder och så. Jag skulle nog bli anklagad för vapenromantisering eller nåt.
      Jag lever mitt liv och tänker inte ta på mig något ansvar jag inte bett om, och det behöver inte hon göra heller.
      Och ja, vem är det som egentligen bestämmer vad som är ”för sexigt”, så där har du rätt.

    2. Anonym skriver:

     Bobo, lösningen på problemet är att vi alla blir asexuella och slutar ha sex, då slipper vi fundera på varför vissa män och kvinnor tänder på snygga kroppar i svarta spets underkläder och kvinnor slipper bli sexualiserade. Lycka till Bobo med att leva ditt liv som asexuell, hoppas det kommer gå bra för dig. För det kan ju inte vara så att du förvarar hennes rätt till att lägga ut lättklädda bilder för att du själv gillar att titta på hennes kropp och objektifiera den, nej då, det skulle aldrig Bobo göra.

     1. Bobo skriver:

      Hahah 😁 Attraktion är en mänsklig känsla, den ifrågasätter jag inte. Attraktion är en bra sak, vad du gör med den får du själv stå för.

      Nej, jag försvarar inte hennes rätt att lägga ut en bild som innehåller hud för att jag gillar att objektifiera den. Jag försvarar henne för det helt enkelt är hennes rätt att lägga upp en bild på sig själv.

      Du tolkar mig som att jag tycker att lösningen är att vara asexuel. Jag tolkar dig som du bara tog väldigt illa upp utav att jag påstod att ändra på sig själv kan vara en bra lösning.

     2. Bobo skriver:

      Men det var väl själva fan. Asexuell*

     3. Henrietta skriver:

      Men om jag tänder på nakenhet och spets, hur ska jag kunna ändra på det?
      Vad spelar det i slutändan för roll VARFÖR man tycker att vissa saker är upphetsande? Som att lista ut den frågan skulle lösa självaste ”problemet”…
      Om en pedofil bara listar ut varför hen tänder på barn och analyserar sin hjärna så slutar man tända på barn tillslut?
      Det är lätt att ändra på sin sexualitet. Går det ens?

     4. Henrietta skriver:

      ”Det är INTE lätt att ändra på sin sexualitet”, skulle det stå

     5. Anonym skriver:

      Till Bobo: Jag tar inte illa upp och behöver inte ändra på mig själv, för jag shamear inte unga tjejer som lägger upp bilder och jag sitter inte och skriver sexuella kommentar eller onanerar till dom. Min kommentar var ju delvis skämtsam, vet ju sen tidigare att vissa
      ( oftast män) är snabba att förvara rätten att lägga ut lättklädda bilder när det är unga smala tjejer som gör det, men många av dessa personer gör det för att de själv gillar att titta på bilderna samtidigt som de ha dubbelmoral och klagar när någon som de inte är attraherade av lägger upp lättklädda bilder. Om du är emot sexualiseringen så kanske du ska skriva svar till de som faktiskt sexualiserar henne på Flashback.

     6. Bobo skriver:

      Nu kunde jag inte svara din kommentar dirket Henrietta, så hoppas detta hamnar rätt.

      Nä nu var det inte så hårt jag menade. Jag menade mer, varför ska vi hindra och döma en ung tjej för vad hon lägger upp? Och säga till henne och andra kvinnor att detta är för sexuellt? Vilka är vi till att bestämma det?

      Jag tror att mycket hos oss människor är inlärda beteenden, därav frågan vart man har blivit lärd det. Jag menar inte att det är fel att tända på vad man tänder på. Jag tycker däremot det kan vara nödvändigt att tänka över hur vi ser på kvinnans kropp, vad vi tycker om hur den ska visas, och var vi själva har blivit lärda att tycka och känna så. Mest för att kunna förändra detta nedtryckande sätt att objektifiera kvinnas kropp för kommande generationer och unga tjejer.

      Om vi förstår varför detta ”problem” har blivit ett problem för oss kan vi också lösa det. Allt vi har blivit lärda, kan vi avlära oss och ersätta med nya bättre tankar om oss själva och dem runt oss. Eller åtminstone kan vi göra vårt bästa för att inte tvinga på våra egna tycken och moraler på andra.

      Denna gången tänker jag bara låta mobilen skriva fel om den så gärna vill, ledsen för stavfel om de finns.

     7. Henrietta skriver:

      Sexualitet, sex, vara sexig, bli kåt på någon…allt detta är biologiskt betingat för att vi ska föröka oss. Det är ingenting som är fel där.
      Nu är det så att nakenhet och vissa typer av ”plagg” provoserar fram sexualiteten i oss. Det är inte bara att sluta se hud och spets som sexuellt. Jag kan också visa mitt kön till folk och ba säga ”det är lite blygdläppar bara, sluta se det som sexuellt” Om vi bara slutade se det som sexuellt så skulle inte många barn bli gjorda tillslut.
      Du tror inte att den här tjejen inte vet om det? Vad vill hon förmedla med den där bilden? Sina bra betyg som hon kämpat för att få i skolan? Knappast.
      Om ingen man såg bilden som sexig så skulle hon inte lagt upp den från första början. Då skulle hon valt en annan bild, kanske en som skulle falla män i smaken, eller så skulle hon rikta fokus till hur smart hon är och lägga ut en bild på sina bra betyg med ett leende ansikte.

      Vi är sexuella varelser i grunden, sex är kul och lustfyllt och vi har våra egna sexualiteter som vi äger. Nånstans har det bara blivit så att vi är tvungna att visa det för alla, till okända, till grannar, till vänner…folk som vi inte ens vill ha sex med. Varför?

      Jag vill inte skamma någon här nu, om någon läser det här så. Jag vill bara prata kring sexualitet och att det finns två sidor av det.
      Det går inte att alstra sexualitet men samtidigt förvänta sig att ingen blir kåt på en, för att dom sakerna hänger ihop.

     8. Henrietta skriver:

      Och jag sexualiserar män. Tom Hardy, Anson Mount och Charlie Hunnam kan inte posera sexigt i kalsonger och förvänta sig att inte bli sexualiserade. Jag blir ju kåt, och det är deras syfte också, annars hade dom valt en annan bild, förmodligen en med mer kläder på sig.

     9. Bobo skriver:

      Till anonym: Vad bra att du inte behöver det 😊 Jag tycker att alla borde kunna lägga ut bilder på sig själva utan att behöva ta ansvar för allt Linn behöver ta ansvar för.

      Ja du har rätt, jag kan svara dem på flashback också, jag kanske borde göra det. Jag orkar faktiskt bara inte.

     10. Bobo skriver:

      Jag håller med dig Henrietta. Det är naturligt. Vad jag ifrågasätter är varför Linn ska ha ett onormalt stort ansvar på sig för något så naturligt. Inlägget Camcam har skrivit tycker jag skapar skam kring attraktion och i att må bra i sig själv. Jag säger inte att sexualitet ska försvinna, men vi kanske borde sluta sätta stämpeln ”för sexuell” på unga tjejers bilder. Det är inte fel att känna sig lite sexuell och visa det, det är inte fel att någon uppfattar bilden som sexuell. Saken handlar mer om att Linn ska få lägga upp en bild på sig själv i spets utan att andra skriker om att hon ska ta ansvar över något som egentligen inte är hennes fel.

      Sedan skulle det självklart skapas barn trots att kvinnor inte klädde sig i spets (om vi skulle sluta med det alltså). Det är jag säker på ☺️

  1. Elle skriver:

   Som jag skrev ovan… typ ”slemmisar” finns överallt. Men vill hon utsätta sig för det. Var så god!

   1. G skriver:

    Pedofiler finns också. Har föräldrar som lägger ut bilder på barn ”utsatt sina barn” för det? Är det inte pedofilerna som gör fel? Och om en tjej går lättklädd och blir våldtagen, är det då hon som ”utsatt sig till det”? Är det inte våldtäktsmannen som har det fulla ansvaret för sina handlingar? Så jävla vidrigt att du tycker att det är hennes ansvar att andra människor inte ska bete sig som äckel. Det problematiska är vuxna män som anser sig ha rätten att kommentera en ung tjej, inte att den unga tjejen lägger upp bilder.

    1. Anonym skriver:

     Fast ditt resonemang saknat helt verklighetsförankring. Att någon BÖR ta ansvar är inte det samma som att de gör det. Hade våldtäktsmän tagit ansvar för sina handlingar hade de liksom aldrig våldtagit någon från början. Och därför måste vi som potentiella offer istället ta ansvar för oss själva.
     Och nej, det innebär inte att vi alla måste klä oss i hijab och aldrig lämna hemmet, utan snarare att vi kanske stoppat ett par platta skor i handväskan (det finns jättebra, hopvikbara ballerinas!) så vi slipper vingla hem i klackar vi inte kan springa i, ta en taxi eller sova hos en kompis om vi känner oss för fulla, inte gena genom den mörka parken… Såna grejer. Man kan leva livet fullt ut UTAN att utsätta sig för ONÖDIGA risker. Varför uppmuntrar vi inte framför allt unga kvinnor till det, istället för att tuta i dem att risker över huvud taget inte finns???

     1. wigwag skriver:

      Och så en retard till då! Föga förvånande ”anonym”. Skaffa err ordentliga nicks alla jävla flashbacks-iidioer som kommer hit och härjar. Tjejer ska inte förhålla sig till hot som inte finns. När det gäller våldtäkt uppstår hotet först när någon tjej blir hotad. Inte innan hon blir det. Hur jävla svårt kan det vara för en idiot.

 65. Anonym skriver:

  Men Gud, man ser ju lite av fiffin ute till och med?!

 66. Anonym skriver:

  Hade du tyckt likadant om det var en omyndig kille i underkläder i samma ålder som Linn?

  Hade du tyckt likadant om Linn var tjock eller hade du tyckt att hon var en bra förebild för unga?

 67. Madelen skriver:

  Att du nu länkar till Flashback gör ju det hela såååå mycket bättre. Eller? Vad är det för fel på dig?

  1. Bloggbevakning skriver:

   Just proving a point.

   1. G skriver:

    Poängen du visar är att dom personerna som skriver i den flashbacktråden är vidriga. Det har absolut inget att göra med Linn. Och att hon ska ändra sitt sätt att leva för att inte äckliga gubbar ska kommentera hennes kropp är som att säga att om man går lättklädd så får man skylla sig själv ifall man blir våldtagen. Tycker du Camilla att man får skylla sog själv ifall man har utmanande kläder och blir våldtagen? Tycker du att det är Linns ansvar att inte äckliga gubbar ska kommentera hennes kropp? Du tycker att hennes föräldrar ska ta ansvar över vad hon lägger upp, medan du kan lägga upp samma bild som du kritiserar OCH länka till en tråd där män skriver kränkande kommentarer?

    1. Anonym skriver:

     Man får inte skylla sig själv, men självklart underlättar det för våldtäktsmannen om du är lättklädd. Det innebär inte att det är ditt fel, bara att det är lättare att våldta någon klädd i kjol än i åtsittande jeans. Och det tycker jag att det är viktigt att som potentiellt offer ha i åtanke.

     1. wigwag skriver:

      Vad fan vet du om det? Har du provat? De kläder en tjej har på sig har inget med hur lätt/svårt det är att våldta! Förresten vad är det för fel på alla ”anonym”-nicks som besudlar den här bloggen. Man blir ju fan mörkrädd.

  2. Anonym skriver:

   Ärligt talat, det blir bara vidrigare genom att Camilla försöker berättiga sin osmakliga kommentar genom att peka på andra och skrika”men SE DÄR dååå, jag sa ju!!”.

 68. Andy skriver:

  Jag tycker att hon får göra vad hon vill med sin kropp men jag känner spotant att när tjejer lägger ut såna här bilder endast för att provocera/få uppmärksamhet leder det till att folk tror att det blir mer ok att objektifiera kvinnor. Jag tycker dock inte detta är en stor deal, hon gör vad hon vill med sin kropp och detta är knappt något jag reagerar på för att hon har lagt upp mer utmanande bilder.
  Jag tycker att det är tråkigt hur vi kvinnor blir objektifierade för att lägga ut denna typ av bilder men att män ej får skit för det.
  Ni som tycker denna bild är så ”jobbig” att kolla på, ni hade nog inte ens reagerat ifall hennes bakgrund istället var en strand.

 69. Linn skriver:

  Så nu duger Flashback men när det skrevs om Sandra Beijer fick man inte ens länka i kommentarerna. Vem bryr sig vad de skriver på Flashback om vad de runkar till?! Folk på Flashback runkar till Jimmie Åkesson, hästar och fruktskålar också!

  1. Anonym skriver:

   Fruktskålar? 🤔🍎🍏🍊

   🤣😂🤣😂

 70. Prusseluskan skriver:

  Vilket jäkla vidrigt inlägg, och då har jag inte ens sett det ”oediterade”… Nä, fy skäms!

  1. 💩 skriver:

   Du är en jävla vindflöjel som följer strömmen som är störst för dagen.
   När du trodde det var Camilla som var populärast så hejade du på henne
   Går du igång på likes eller vad är det frågan om?

   Skvallerkärring!

 71. Linn skriver:

  Äcklas så mycket av dig och det här inlägget! Hon fyller strax 18, hon har fått ligga sedan hon var 15. Hon kanske vill att folk ska runka eller onanera åt henne i body?! Hon får vilja det, hon får till och med onanera själv åt tanken på gubbarna som runkar. Du är dömande och skammande och i dagens Sverige behöver vi inte fler moralpoliser som bestämmer över unga kvinnors kroppar!

 72. Mamma i norr skriver:

  Jag har en dotter på 17 och vi har sedan hon var liten och började använda internet alltid pratat om ”vett och etikett”, att det du lägger upp där alltid finns kvar, du kan radera men sakerna finns ändå kvar, att man ska kunna stå för det man skriver och de bilder man lägger upp(alltså att om någon ifrågasätter det du skrivit i verkliga livet så ska du kunna stå för det)
  Det våra barn och ungdomar gör på internet är ett vuxen ansvar, det är vi vuxna som lägger grunden för deras beteende.
  Sen är det som vuxen extremt viktigt att visa våra barn hur lätt man kan bli hittade i verkligheten med bara lite info som man lägger upp.

 73. Anonym skriver:

  Snälla, säg att du skojar med din sista mening? Att folk på flashback skriver liknade grejer (runk away) gör det väl för fan inte okej för dig att skriva sånt?! Så allt som vidrigt folk skriver på flashback är helt okej att skriva på en så stor blogg som din?

 74. Anonym skriver:

  Hade detta varit lika skojj om en blogg la ut en sån här bild på dina bonusbarn? Och samtidigt länkade till en äcklig tråd på Flashback vars folk sitter och klankar ner på ditt bonusbarn. Hade hon ens vågat prata med dig om det? När hon nu kommer veta att du skammar flickor som gör sådant.

 75. Anonym skriver:

  Vad tycker mamman till din sambos dotter om att du kallar henne för din dotter förresten?

  1. Bloggbevakning skriver:

   Bonusdotter. Min dotter blir hon aldrig. =)
   Hon hade nog sagt någonting om det när hon var här och käkade födelsedagsmiddag igår med oss då 13-åringen blev 14.

   1. Anonym skriver:

    Du skriver ju dock ofta dotter om henne och att du är förälder

    1. Bloggbevakning skriver:

     Visa mig ett exempel. Jag använder alltid ordet bonus innan.

     1. Anonym skriver:

      Finns massa exempel där du skrivit ”våra barn” och saker som ”min roll som förälder”

     2. Madelen skriver:

      Du kan ju läsa igenom det här inlägget tex 😜

    2. ML skriver:

     Är det dåligt? Jag blev psykiskt förstlörd av min pappas nya fru. Hon tyckte inte ens att jag hörde till familjen, jag fick inte följa med på semester. När hon pratade med min pappa så var jag ”hans jävla dotter”.
     Vidrigt beteende.
     Om camcam nu kallar tjejen för sin dotter och ser sig själv som förälder, BRA <3

 76. two of a kind skriver:

  Var lite osäker på vad jag tyckte om inlägget, tills jag gick in på Linn A:s insta och den aktuella bilden och läste kommentarer. Nu tycker jag att Camcams inlägg är det mest angelägna nånsin.

  12- åringar som skriver att hon är det mest fantastiska och att de beundrar allt hon gör, 21- åringar som vill operera brösten eftersom Linns bröst är fastare, med mycket mer. Så sorgligt och sjukt, och nåt vi vuxna måste uppmärksamma … Sedan känns det som om inlägget här kunde ha formulerats bättre dock.

  1. Meh skriver:

   Problemet med Camillas inlägg är inte att kritisera fenomenet i sig. Problemet är att en enskild tjej skuldbeläggs och samtidigt refereras till som runkobjekt (vilket Camilla insinuerar är Linns eget fel eftersom hon väljer att lägga upp sådana bilder). Om problemet med sexualisering i unga år, att kvinnor känner sig mer eftertraktade i ett patriarkat samhälle genom att exponera sina kroppar eller liknande diskussioner förts hade det varit en helt annan femma.

 77. Hanna skriver:

  Är problemet här hennes klädsel eller hennes läsares ålder? Jag slår vad om att Kenza också har underåriga läsare och hon har ju mycket bikinibilder på sig, samna med Angelica Blick eller vad som helst för modebloggare. Hur var det med Camilla själv när hon jobbade som modell? Bara termobyx och dunjacks bilder, va? De bilderna kom säkert också framför ögonen på en grupp tonårstjejer.

 78. K skriver:

  Inte värre än en bikini. Folk är så dramatiska.

 79. Anonym skriver:

  Men asså… Inlägget blev ju inte direkt bättre efter uppdateringen. Ser du inte själv att det som sexualiserar henne som minderårig är DU?
  ”som en löpeld spred sig detta till deras unga följare som gjorde samma sak utan att ens förstå det sexuella i deras handlingar”- WTF?? Det är ju DU och DU och återigen DU som sexualiserar dessa barn, samma sak med bilden din sambos dotter la upp när hon visade ryggen, och du inser det inte ens själv. Det är samma sak när konservativa gamla gubbar med hederstänk förbjuder sina kvinnor eller flickor att gå klädda som dom vill för de anser att det är sexuella handlingar eller anspelar på det iallafall. Fyfan asså

 80. Valentina skriver:

  Jag begriper fortfarande inte hur så många, i inlägg efter inlägg, ”försvarar” Linns ”rätt” att lägga ut bilder på sig själv i den här stilen. För det är ju inte detta det handlar om. Linn får givetvis lägga ut vilka bilder hon vill, inom rimliga gränser. Flickor och kvinnor ska kunna spatsera mer eller mindre nakna utan att för den skull behöva bli objektifierade.
  Men – så är det inte idag. Och jag har svårt att se att det kommer att ändras. Objektifiering och sexualisering av flickor går längre och längre ner i åldrarna, blir till ett krav bland unga flickor och ett sätt att se på sig själva som inte har NÅGOT med självkänsla, egenvärde eller rättigheter att göra. Det pekar precis tvärtom i motsatt riktning.

  Det är fruktansvärt ledsamt och oroande och nej, jag har ingen aning om hur man ska hindra trenden. I första hand genom att hitta bra och starka förebilder till tjejjerna, och att prata, prata, prata med dem så att de är fullt medvetna om vad detta rör sig om.

  1. Anonym skriver:

   ”Det är fruktansvärt ledsamt och oroande och nej, jag har ingen aning om hur man ska hindra trenden.”

   Jag gissar iaf att slå dessa kvinnor och flickor på näsan inte är rätt väg att gå.

   ”hitta bra och starka förebilder till tjejjerna, och att prata”

   Håller helt med dig i det. Men vuxna kvinnor som hytter med fingret, slänger med uttryck som runkobjekt och skammar dem är INTE några starka förebilder. Snarare motsatsen.

   Det är nog därför som många håller Linn om ryggen här. Inte för att de inte ser något problem i det hela, utan för att det största problemet här tyvärr är Camilla själv.

 81. Sombromesa skriver:

  Det handlar om att sexualiseringen av tjejers kroppar kryper neråt i åldrarna, sluta få detta inlägg till ”osmakligt”. Det är ett viktigt – men uppenbart känsligt – ämne att ta upp.

 82. Emma skriver:

  Tycker att Linns föräldrar och även föräldrar till Linns ”beundrare” ska vara stolta. Att unga flickor får följa henne och genom hennes självständighet och självförtroende kan bygga upp sitt egna. Finns inte en chans att du som skrev inlägget hade reagerat på samma vis om det var en snart 18-årig kille som var offentlig och hade lagt upp en bild i tex badbyxor. Bara för att Linn har tuttar och det kvinnliga könet så ska hon inte behandlas på ett förnedrande sätt som du precis har gjort.

  1. ML skriver:

   Blir man själstyändig genom att ha spetsbody inför kameran? Får man bättre självkänsla då? Har själv jättepissig självkänsla och led av anorexi i tonåren. Har aldrig känt mig stärkt av andras personers nakenhet…

   1. Emma skriver:

    nu menade jag i hela sammanhanget av att hon kallade Linn en dålig förebild

    1. Emma skriver:

     man SKA kunna visa sig hur man vill, lägga upp de bilder man vill utan att folk ska kritisera. Linn förmedlar en stark självkänsla och ett starkt självförtroende genom att hon skiter i vad andra tycker och lägger upp de bilder hon vill. OAVSETT hur hon ser ut. Och med de menar jag att det stärker andras självförtroende och självkänsla. Att man ska få lägga upp vad man vill och se ut hur man vill UTAN att folk ska kritisera.

 83. Anonym skriver:

  Om det inte hade varit en ung tjej utan istället en ung man som lagt upp en bild på sig själv i kallingar hade ingen klagat på att han borde vara en bättre förebild..

 84. Ebba skriver:

  Ta bort inlägget förfan!!!!!! Sluta sexualisera våra kroppar då!!???? Vi får ha på oss vad vi vill och lägga ut hur mycket bilder vi än vill. Snacka inte om att sexualisera när det previs är det du själv gör. Häng med, det är 2017

 85. Skräddaren skriver:

  ‪HUR har HON ett ANSVAR över ANDRA som SEXUALISERAR BARN?‬

 86. Nathalie skriver:

  Jo, Linns föräldrar följer henne på instagram och vet vad hon lägger upp. De bryr sig inte om vad hon lägger upp utan låter väl Linn bestämma det själv 🙂 sorgligt att du bryr dig så mycket om vad någon annans dotter gör. Och att Linn skulle ha nåt ansvar för vad hon lägger upp, för att barn följer henne? Dummaste jag läst. Är väl isåfall förädrarna som får ha koll på sina barn så att de inte följer henne, om de nu tycker hennes bilder är så hemska. Eller varför inte bara sluta sexualisera kvinnors kroppar hela tiden, alla får klä sig precis hur de vill. Ingen har rätt att lägga sig i vilka kläder man visar upp sig i 🙂 men verkar som allt för många har svårt att förstå det. Tragiskt.

  1. Bloggbevakning skriver:

   Ja, det är klart de gör. De är även de som skriver på alla hennes samarbeten. Och eftersom hon taggat företaget i den här bilden så har de förmodligen godkänt det här samarbetet. SÅ det är DEM jag kritiserar i det här inlägget.

   1. Jessica skriver:

    Bara för att hon taggar företagets Instagram i bilden betyder inte att det är ett samarbete (vet inte om det är det eller ej) utan det kan handla om att hennes följare frågar henne hela tiden vart plaggen hon har på sig kommer ifrån. Hon gör nog det enkelt för sig då och taggar vart hennes plagg kommer ifrån, vare sig det är sponsring eller inte. Och om det inte är något samarbete så vad har då hennes föreldrar med det att göra då?

    Om du nu klagar på hennes uppfostran så mycket tycker jag du ska ta personlig kontakt med dem istället för att skriva strunt på nätet. Och dessutom har du skrivit om att Linn ska ta ansvar, jag tycker du också behöver ta ditt ansvar och sluta kritisera andras uppfostran för det har inte du med att göra!! 🙂

 87. Maja skriver:

  Hmm… undra om ni skrivit samma inlägg om en snubbe i hennes ålder la upp en bild i badshorts

 88. Maria skriver:

  Oavsett hur texten till inlägget formulerades så tycker jag att detta är en viktig fråga. Jag hoppas att fokus snart vänder till prestation ist för utseende för alla unga. Jag tillhör definitivt den ”äldre” generationen som inte hade hanterat alla sociala medier som finns tillgängligt i dag när jag var ung. Det jag (som ung) var mest intresserad av var att vara smal, snygg och få killar, jag hade varit en given ”likes-junkie” som gått över gränsen. Inga fel i det kanske, men jag hade varit tusen gånger starkare och tryggare om jag lagt ned tid på bra betyg, allmän lathet och glädje.

  Fram för fler unga starka förebilder som jobbar hårt, är snälla och bryr sig mindre om utseende, det skapar trygghet och förmåga att filtrera sexiga selfies till att enbart beundra utan att ha dem som målbild. Tror det finns en koppling mellan ångest i unga år och alla vackra bilder som florerar. Självklart tycker jag också att alla ska klä sig som de vill och att det ligger ett stort ansvar på föräldrar (till kanske främst pojkar) att uppfostra vettiga människor.

 89. K skriver:

  Så, det är unga tjejer som ska anpassa sig och akta sig för runkgubbar? Det är alltså att tjejer lägger upp bilder som är problemet, inte gubbarnas? Så konstigt fokus i detta inlägg verkligen?

 90. Amelie skriver:

  drick varje gång en kille får lägga ut bild på sin kropp utan att få bilden borttagen, artiklar skrivna om sig eller arga mammor efter sig

 91. Amelie skriver:

  Jodå… Linn har ett ansvar för att tjejers kroppar sexualiseras dagligen & att det är fel att av en TJEJ att lägga upp ett inlägg där hon står i underkläder, hur ofta har en kille som står utan tröja / med bara kalsongers kroppar sexualiserats? Inget allt, bara TJEJER? Då är det ens egna ansvar att inte unga tjejer tar efter? Usch säger jag bara till detta…. så onödigt att påpeka andras liv

 92. Hanna skriver:

  Alltså? Bara för att Linn väljer att lägga ut den bilden på sig och sin kropp betyder ju inte det att hennes föräldrar är oansvariga eller något annat?
  Om hon vill lägga ut bilder på sin kropp ska hon få göra det!!
  Och ja, barns kroppar sexualiseras. Men då visar väl ändå Linn att hon är nöjd med sin kropp och jag personligen tycker att hon visar att man ska vara nöjd med sin kropp och hur man än ser ut?
  Jag kanske har fel men jag tycker iallafall verkligen inte att det var fel av Linn att lägga upp denna bild.

 93. Linnea skriver:

  Det skulle lika gärna kunna vara en baddräkt? Vrf är det konstigt att hon lägger ut den bilden? Då borde de vara helt GALET av någon att lägga ut en bild i bikini eftersom de är ännu mera exposed då? Och om detta var en bikini skulle ingen bry sig men nu råkar detta vara underkläder och då är de helt och hållet förbjudet och lägga ut det. YOU GO LINN!!

 94. Maja skriver:

  Fyfan vilket osmakligt inlägg. Trycka ner andra tjejer när dem står upp för sig själva, hurra heja oss! Nej. Heja Linn. Var stolt över dig själv.

 95. Matilda skriver:

  Om jag hade haft en tonårsdotter som lagt upp avklädda bilder, hade det tagit hus i helvete här.
  Jag kan inte för mitt liv förstå varför unga människor lägger upp sådan bilder.
  Tjejen i detta inlägget tjänar väl pengar på detta. Direkt eller indirekt och det kan vara anledningen till att föräldrarna går med på denna sexiga/utmanade bild.

  Så alla Ni som tycker att det är OK/bra att lägga upp halvnakna bilder på sig själva, förklara för mig.. VARFÖR?

  Jag är äldre men med ett förhållandevis öppet sinne och kan inte längre förstå varför det verkar viktigt att visa hud på ett sexigt/utmanade sätt, för hela världens ögon.

  Så förklara det för mig, tack.

  1. wigwag skriver:

   Du behöver inte förstå nånting för att försvara Linns rätt att lägga upp sexiga bilder på sig själv. Utan att bli skambelagd. Man kan tycka illa om företeelsen i stort, strukturellt avståndstagande, men ändå försvara varje individs rätt att klä av sig naken framför kameran. Finns ingen motsättning i det. Jag bara älskar Linn för det hon gör! Så tufft, fräckt och framåt. Och provocerande för en massa moralkärringar. Samtidigt som jag önskar att sexualisera gen av unga tjejer avtog i samhället. Jag talar då om porrindustrin, modemagasin mm. Man får liksom skilja lite på struktur och individ här.

   1. Anonym skriver:

    Älskar Linn. Älskar Catrin. Du äskar unga snygga tjejer helt enkelt.

    1. wigwag skriver:

     ”För det hon gör”. Är du samma lilla äckel som frågar om ålder ovan?

     1. wigwag skriver:

      Nej förfan! Svara inte. xxxxxxxxx Edit by Cam!

   2. Matilda skriver:

    Jag vill bara veta varför man lägger upp bilder iklädd bara underkläder eller är halvnaken på annat sätt. Tjej som kille.
    Jag är nyfiken.

 96. Joanna skriver:

  Tycker detta är svårt, för jag undrar om man skulle säga samma sak om en kille i samma ålder la uppe en bild på sig själv i underkläder?

  Det är ju betraktaren som sexualiserar.

 97. A skriver:

  Vadå din dotter? Det är din sambos dotter? Uppenbarligen så är det okej om hon hade vart fet och visat upp sig? Är det bara för att du själv aldrig kommer att vara smal som du reagerar så starkt. Nej, hon borde inte som minderårig lägga ut såna bilder förvisso nej!

  1. Bloggbevakning skriver:

   Nu menar jag ju sett ifrån Linns föräldrars synvinkel – därav ”min dotter”… Jag själv har ingen dotter som ni alla vet så hur skulle jag kunna mena det? =)

 98. Anonym skriver:

  Men Gud kan folk sluta försöka gömma deras taskiga kvinnosyn genom argumentet att hon är ett ”barn”? Seriöst hon fyller 18 år om ett halvår. Så om hon lägger ut en sådan här bild timmen efter hon fyllt 18 skulle folk som er hålla käften eller?
  Oavsett ålder blir tjejer och kvinnor alltid skambelagda.

  Om man är en kvinna över 18 och lägger ut avklädd bild får man skit. Om en mamma lägger ut snygg avklädd bild är hon äcklig och dålig mamma (hur nu det kan ha med saken att göra, smh). Om man är en tonårstjej och klär sig i stora plufsiga kläder påpekas man också vara ful.

  Vad vi än gör så är det någon som ska påpeka att det är fel, oavsett ålder, utseende osvosvosv.
  Och det är DET som är det stora problemet, INTE vad kvinnor gör, utan de som tar sig rätten att påpeka det. Fy skäms.

 99. Anna skriver:

  Hur kan folk här inne INTE fatta att Cams kritik riktar sig mot Linns föräldrar som fortfarande är ansvariga för henne och inte mot Linn?

  Ni är för upprörda för att fatta vad inlägget handlar om? Slutshamea? Gud, årets trendord!

  Lyft blicken och läs om.

 100. Linnea skriver:

  Men snälla vi föds nakna sluta lägga ansvaret på fel personer och skriv ett fucking inlägg om folk som sexualiserar omyndiga kvinnors kroppar istället! Att klä sig lättklätt är inte fel, hon gillar sin krop och vill visa den, sluta skuldbelägga kvinnor. Du och männen som sexualiserar Linns kropp är vad som är fel, hur har du egentligen blivit uppfostrad? Skriv ett inlägg om det istället. Att du inte skäms, fyfan va pinsamt

 101. Anonym skriver:

  Hade ni skrivit samma sak om en kille hade lagt ut bilden? Antagligen inte. Det är inte barnen som följer hennes instagram som sexualiserar bilden utan det är ni, det är ni som lär barn att man som kvinna inte får visa hud osv. Alla människor har rätten till sina egna kroppar och vi ska kunna gå runt nakna på stan om vi vill, utan att någon ska ta rätten till ens egen kropp.
  Sluta sexualisera kvinnokroppen.
  Och man kan inte som offentlig person ta ett ”ansvar” över vilka det är som ser en. Man väljer vad man vill posta på sin egna instagram och vilka man vill följa. Det är inte Linns ansvar vilka som kollar på det hon lägger ut, utan det är föräldrarna till de barnen isåfall. Och sen är det ju 13års gräns på instagram.

 102. M skriver:

  Varför hänger du inte ut killar som visar överkroppen då? Fyfan för kvinnor som trycker ner unga tjejer.

 103. Maria skriver:

  Det går inte att objektifiera sig själv. Idiotiska kommentarer här. Sluta upp! Inte hade ni reagerat om hon la upp en bild på sig själv utomlands på en strand i bikini.

 104. Mysko skriver:

  Lex Nellie Berntsson

 105. Sofia skriver:

  Jag förstår att alla människor behöver ha mat på bordet och vissa (bl.a. du) måste syssla med smutsjobb för att få det. Men det här är under all kritik. Tillbaks till skolan med dig så kanske du kan skaffa dig ett riktigt jobb i framtiden istället. Stackars människa. Allt gott!

 106. sofie skriver:

  Man önskar ju lite att folk skulle låta kvinnor vara. Och att tjejer som själva är unga ska slippa bära bördan av att vara förebild för alla andra unga tjejer på sina axlar.

  Kan ni inte klaga på de företag som använder kvinnokroppar som rekvisita istället för att gå på enskilda tjejer som själva valt vilka bilder de vill publicera på instagram?

  Och kan man inte få ha en sexualitet som ung tjej? Är det verkligen så himla hemskt och fult om en 17-årig tjej har en sexualitet och väljer att vara öppen med den?

 107. Johanna skriver:

  Problemet ligger hos bevakaren eftersom vi alla har våra egna normer och principer som vi lever efter, dvs. det väcker reaktioner så fort vi tycker det blir ett övertramp på just våra normer och principer. Sen att vi människor fortfarande tycker så mycket om saker&ting som folk gör i sina liv (som inte skadar någon/något såklart) samt dömer olika levnadssätt är så sorgligt. När ska vi människor lära oss att leva våra egna liv enbart och sluta tycka så jävla mycket om andras?

 108. B skriver:

  så linn får inte lägga ut en sån här bild men det skulle vara helt okej om kille gör de??????

 109. Martina skriver:

  Hur fan kan man skriva ett sånt här inlägg och hänga ut en tjej som att hon har gjort något fel när du skriver ett sånt här inlägg? Otroligt vidrigt gjort, första inlägget jag läser så jag antar och hoppas att du är en osäker och avundsjuk liten tjej och att du lär dig med åren…

 110. susanna skriver:

  vem som helst får lägga upp precis vad de själva känner för & andra får lära sig respektera det & bete sig på ett moget sätt? vill hon så får hon, hon är varken en dålig förebild eller ‘runkobjekt’ för det? hon är stolt över sin kropp, låt henne då visa det utan att komma med massa kommentarer, hennes liv så hon gör vad hon vill. tex; skall hon/tjejer för övrigt inte få ha bikini på stranden då eller för dem kan bli ‘runkobjekt’? löjligaste jag hört, tänk lite (från alla vinklar) innan du kommer med massa påhopp. verklighet och internet är iprincip samma sak så lägg ned med patetiska kränkningar.

 111. hej skriver:

  inlägget kunde skötts snyggare från början, det håller jag med om. och bilden behövdes inte återpubliceras här! MEN ska det vara en grej nu? att vi låtsas om att sexualisering av flickor inte är en stor grej? att det handlar om att hon enbart gör ett litet personligt val och inget ligger bakom? att det är starkt av henne att göra så som alla vill att tjejer/kvinnor ska göra? alltså visa upp en snygg kropp? det är härligt med självförtroende, men den enda vägen till det anses vara att bli godkänd som sexig. gud alltså

  1. Ida skriver:

   Fast detta har inget att göra med om att bli godkänd? Hon skulle visa upp sina nya underkläder, det är ni som gör det till världens problem, tror knappast hon är i behov av att bli godkänd 🙂 !!!!!!

 112. M skriver:

  Intressent att bara tjejer får såna här påhopp om att visar för mycket. Ser aldrig några killar som hängs ut för att de visar för mycket. 😮

 113. Alice skriver:

  Men är folk helt sjuka i huvudet? Vad har valet av kläder i sammanhang som skola eller mataffär att göra? Hon har på sig underkläder i sitt eget HEM på denna bild.

  Bär ni en löst sittande kroppstrumpa med vinterjacka över när ni är hemma? Det måste vara jobbigt att vara ni. Och väldigt varmt.

 114. Ida skriver:

  Såååå de typiska sommarbilderna i baddräkt / bikini är där inget knyst om men så fort hon lägger upp underkläder är hon världens sämsta människa? Vad fan är skillnaden? Jo vet du vad, DITT synsätt. Patetiskt. Inget fel på verken Linn eller hennes föräldrars uppfostran

 115. felicia skriver:

  Fast, det är ju DU som sexualiserar hennes kropp när DU skriver som DU gör? Du säger ju emot dig själv. En får visa exakt hur mycket en vill. Sedan att du beskyller Linns föräldrar för att hon är trygg i sin kropp(?) säger rätt mycket om din integritet och resonemangsnivå. Bry dig om dig själv istället och sluta bidra till våldtäktskulturen 🙂

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp