Det där med att dela blogg.

06:00 8 Maj 2017

Herr och Fru Lagergren:

Jag sprang som hastigast förbi systrarna Lagergren på Parken Zoo i fredags på jakt efter en galen Lilla Korv med siktet inställt på Krokodilsafarins härliga vatten så jag hann varken presentera mig eller säga ett snabbt hej men så är det tydligen med tokiga barn. =)

Anyways..
Jag var precis inne på deras blogg och fascineras över att Angelica och Stefan delar blogg. Det funkar kanske allt som oftast bra, men just nu verkar det lite svajigt i deras äktenskap och de delar ärligt med sig av sin relationsterapi som de börjat gå på.
Men mycket av frustrationen de verkar känna emot varandra lyser verkligen igenom i bland och speciellt när de skriver varsitt inlägg. Först skriver han ett inlägg om hur han inte ville följa med Angelica till Parken Zoo utan tog barnen och åkte själv till sina föräldrar, och sen ett inlägg från Angelica där hon minsann berättar att det är Stefans val att de inte är tillsammans som en familj denna dag, att det inte är HON som valt bort att umgås med sin familj.

Syrligheten liksom dryper kring inläggen och inte blir det bättre av att läsarna har mer goda råd, pekpinnar och förmaningar än om hela Sveriges totala lärarkår var på konferens.

Åh, jag får nästan lite ont i magen av tanken på dem båda med varsin laptop i högsta hugg där de skriver av sig sina frustrationer om varandra istället för att prata om dem. Allting behöver inte delas på en blogg för hela svenska folket att delta i.

51 kommentarer | “Det där med att dela blogg.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. hej skriver:

  Han var lik Odd! Annars så är det väl det första terapeuten skriker åt en när man går in för lite parterapi, att man ska undvika laddade ord och att säga saker i vredesmod. I och för sig så är det här ju i skrift, kanske inte räknas då…

  1. Anonym skriver:

   En blandning mellan Odd och sång- och dansmannen!

   1. Maj skriver:

    Jag har sagt det förut och säger det igen; herr och fru Lagge är BB och Odds tappra försök till Copy cats. Ngt mer downsizat hos herrn och frun dock. Riktigt intressant blogg faktiskt ur ett rent psykosocialt perspektiv just utifrån mindervärdkomplex och konstanta försök att vara väldigt, väldigt ”rätt”. Det ger liksom en metabild av bloggar. När en hyfsat stor blogg bevisar hur mycket bloggar påverkar människors vilja att vara som ”bloggarna”, medvetet eller omedvetet. Det här blev snurrigt. Hoppas poängen framgår någorlunda.

    1. Emmsi skriver:

     Har tänkt exakt samma som du. Känns verkligen som en kopia av Isabella och Odd, fast mindre intressanta!

    2. Alexa skriver:

     Håller med! De känns så ängsliga och oerhört benägna att passa in i övre medelklassen. Varit mycket prat om hur de gillar dyr mat och märkeskläder – sånt wannabeskryt.

     1. Anonym skriver:

      Har inget emot dem alls men just med tanke på din kommentar kom jag ihåg deras bröllop… alltså angelicas och Stefans. De hyrde ju ett slott för hur många som helst, alla män hade frack och Angelica la till mellannamn, exempelvis Alice, för att det skulle låta som ”en prinsessas namn” när prästen läste upp det

     2. Malin skriver:

      Alice för att det skulle låta som en prinsessa OCH för att om hon skulle få en dotter ville hon att barnet skulle heta Alice, men också att barnet skulle vara döpt efter henne… – Problem solved!
      – Tadaaa!

    3. Anonym skriver:

     De är ett skräckslaget par som lever sina liv genom konsumtion och skryt.
     Tycker synd om dem. Deras ängslighet är så tydlig och de verkar inte ha en aning om vilka de verkligen är. De vet bara vilka de skulle vilja vara.

    4. Jennie skriver:

     De vill vara så politiskt korrekta det går för att inte tappa läsare. Tidigare handlade det om varsagsbetraktelser, men nu när varje inlägg genererar pengar är det personliga inte lika viktigt längre. Så trist, det var min favoritblogg för två år sedan, och nu bara en mainstream, något avskalad Bella och Odd-blogg.

    5. ida från kramphult skriver:

     Jag tycker det är så himla bra att de är tydliga med sin ambition att leva jämställt och dela på föräldraledighet, de sticker verkligen ut (särskilt stefan som verkar vara den drivande), jag rör mig privat mer i kretsar där det pratas tyst om att föräldraledigheten inte delas, att jämställdhet är något som förväntas av oss och att vi misslyckas om det inte blir så. (alltså, kvinnan misslyckas för det var visst inte lika aktuellt att ha gemensamt ansvar i den frågan…) Så blir superglad av att den lyfts fram i en blogg av några som lever helt annorlunda och där det är en annan typ av yta som lyfts fram. normbrytande!

 2. MN skriver:

  Ideé? Jag ryser av olust, vill inte utsättas för språkfel så tidigt på morgonen.

  1. Anonym skriver:

   Hon är ju dessutom ”journalist”. Jobbat på alla tjejtidningar (Frida, Veckorevyn, solo) i hundra år

 3. Sofia skriver:

  Samma sak med det där inlägget om ekonomin som raderades sen! Han gav ett svar i ett inlägg för dom hade ringt upp honom i podden och pratat om deras ekonomi. Svaret var hur han såg på det hela men Angelica tyckte inte han skulle ha skrivit så så han fick ta bort det…

  1. Anonym skriver:

   Vad stod det i inlägget? Hann aldrig läsa det innnan det togs bort.

   1. Sofia skriver:

    Minns inte exakt vad det stod men typ att han kände att när han tjänade mer pengar än hon så var det deras pengar och beslut kring inköp osv togs gemensamt. Men nu när hon tjänade mer så påpekade hon det ofta och att hon ville göra nåt med deras gemensamma pengar men han inte tyckte det var nåt som var bra så kunde hon säga att hon tjänar mer och därför skulle ta pengarna ändå. Kanske inte exakt så men det var typ kontentan av inlägget som jag minns det iallafall.

    1. Anonym skriver:

     Tack, då förstår jag innebörden iaf! Minns att hon skrev att hon tyckte inlägget var elakt men i jämförelse med hur hon ibland behandlar honom så var det väl inte så farligt. Lyssnade på deras podd i början och tyckte ofta hon sa saker om/till honom som var allt annat än snälla.

 4. J skriver:

  Jag hade nog aldrig skrivit om bråk såhär på sociala medier…

 5. Ellie skriver:

  Jag såg att de flesta som läser din blogg gör det från mobilen, därför tänker jag att det måste vara fler som upplever att det är svårt att läsa skärmdumpar du lägger upp på blogginlägg/kommentarer? Det blir så liten text så man får kisa sönder, zoomar man in ser man bara halva inlägget åt gången och då får man sjukta bilden åt vänster till höger flera gånger om för att kunna läsa inlägget. Går det att fixa på något sätt så att texten blir större? På instagram inlägg hade du tex kunnat ha bilden till inlägget ovanför istället för på sidan så borde texten bli större 🙂

  1. Anonym skriver:

   Eller så tiltar man telefonen så bilden hamnar på bredden istället?

   1. Matilda skriver:

    Skulle typ aldrig falla mig in om det inte är absolut jävla nödvändigt, typ att det är nån bug och inte går att scrolla.

    1. Olivia skriver:

     Loppi brukat anordna och bjuda in bloggare till parken zoo varje år, själv tackar jag alltid nej och undviker djurparker sedan några år. Känns olustigt och avskyr dessa jippon.

 6. Reagerade också på Angelicas inlägg, frustrationen bara lyser igenom det syrliga inlägget. Inte rätt väg att lösa ett äktenskap i gungning känner man ju spontant :/

 7. Anonym skriver:

  Neeej, jag har slutat på Parken Zoo, jag vill inte läsa namnet ens!

 8. Asterixia.se skriver:

  Det är väldigt mycket om Parken Zoo i bloggarna just nu. Parken Zoo hade VIP-dag dit många bloggare var inbjudna. Dåligt med reklammärkning dock.

  1. Bloggbevakning skriver:

   Men det är inte reklam. Jag var själv där. Det var en pressresa utan krav på motprestation.

   1. No name skriver:

    Vad är då skillnaden med denna pressres utan krav på motprestation och alla dessa pressresor Kenza åker på? Om jag inte missminner mig har du själv anklagat henne för att inte reklammarkera pressresor?

    1. Anonym skriver:

     Det undrar jag också. Vad är skillnaden?

   2. Harmagedon skriver:

    Det där är så flummigt för oss som inte är på insidan av influencer bubblan så det vore bra om du kunde reda ut begreppen här.

    En annan sak jag undrar lite över är när bloggare får ett bud med prylar. Jag har sett sådana inlägg både reklammärkta och icke. Har företaget tidigare kontaktat bloggaren eller den som sköter hens samarbete eller skickar de bara över prylar på vinst och förlust?

    Parken Zoo låter för mig som helvetet på jorden och att åka dit utan barn som tvillingarna Lagergren gjorde skulle jag vilja ha väldigt bra betalt för. Med barn kan jag fatta att man känner att man iallafall fick en familjegrej gratis (?). Men det kanske ändå ska förmånsbeskattas…. please red ut begreppen för oss.

    1. Bloggbevakning skriver:

     Här kan man läsa mer om skillnaden mellan pr/press och reklam. http://blogg.ng.se/bloggbevakning/2017/02/skillnaden-pa-pr-och-annonsering

   3. Anonym skriver:

    Men då kunde de ju bjudit vilka människor som helst, klart de bjöd in bloggare just för att få pr/reklam.

    1. Bloggbevakning skriver:

     Det var inte ens jag som blev bjuden utan min syrra och hon har ingen blogg. =)

     1. Harmagedon skriver:

      Men snälla säg att ni hade med er minst ett barn. Annars tappar jag all respekt för dig 😉

      1. Bloggbevakning skriver:

       Ja, självklart! Mina två gud/systersöner på 1.5 och 4 år. Jag var inte där själv och åkte Kålmasken liksom. Haha…Bildbevis finns på Bloggbevaknings instagram. =)

     2. Asterixia.se skriver:

      Vad jobbar din syster med?

 9. Anonym skriver:

  Det är ju inte konstigt att han ruttnar på henne! Hon är ALDRIG hemma men ändå i konstant behov av egentid. Jag tänker att han skulle ha det betydligt lugnare som ensamstående, bara ha två barn att ta hand om istället för tre.

 10. Anonym skriver:

  Hon var ju så otroligt mycket mer härlig förr när hon bloggade på Veckorevyn och skrev om livet som överviktig/ sin gastric bypass och så. En sympatisk människa. Nu verkar hon bara vilja vara en rak kopia av Blondinbella. Sååå tråkigt och verkligen ingen idol att ta efter!!!!!!

  1. M3 skriver:

   Va? Har Angelica gjort en gastric bypass?! Det har jag verkligen missat..

   1. Carro skriver:

    Vilket hon dock vägrar prata om idag…

    1. Anonym skriver:

     Därför det blir så himla charmigt när hon pratar om sin vikt och förhållande till mat 🤢

 11. K skriver:

  Snart skiljer hon sig säkert nu när det verkar barka åt det håller för blondinbella… äkta copycat. Och han ser typ ut som Odd🤢

 12. Anonym skriver:

  Det känns som om de kastat allt hyfs mot varandra helt över bord. Och sedan får läsarna skäll för att de ifrågasätter, såg tom att Carola Wetterholm kommenterat inne hos A där hon går på läsarna (vilket hon gnäller mycket om i sin egen blogg också just nu, när det gäller allt från sonens skola till studsmattor utan nät) och menar att så skulle man väl aldrig säga irl. Fast det var ju knappast läsarna som började ha synpunkter, det här verkar ju lagergrens ha trasslat till helt själva.

  Går det att läsa inlägget om ekonomin nånstans fast det är raderat?

  1. Anonym skriver:

   Det följer nog med Herr Lagergren ner i graven ska du se..

 13. Maria skriver:

  Gud vilka elaka och dömande kommentarer vissa skriver. Jag har läst deras blogg till och från i flera år nu, och personligen tycker jag att det är väldigt trevligt att båda två driver bloggen ihop och att dom är så öppna och ärliga med vad som händer i deras vardag trots att dom faktiskt inte behöver. Det är extremt uppfriskande att få läsa om andra ”vanliga” människor och deras problem istället för den där ytliga perfekta världen som andra bloggare ofta beskriver.

  Dessutom verkar dom båda vara jättefina människor, och jag älskar Stefans inlägg då jag tycker att han både är personlig och väldigt rolig. Att attackera människor för att att någon uttryckt sig lite olyckligt i ett inlägg känns ganska lågt tycker jag.
  Dom är mänskliga, jag tror knappast att alla som sitter här inne och kommenterar aldrig någonsin sagt något surt om sin partner eller om något ni inte varit överrens om vänner/bekanta/facebook/sin blogg.

  1. Anonym skriver:

   Att prata om sitt förhållande med vänner och familj är en sak. Men jag har personligen ALDRIG skrivit något dumt om min sambo, varesig på Facebook eller andra sociala medier. Och då har han ändå legat jäkligt pyrt till ett gäng gånger 😂 Och skulle han dyfta en tredjedel av all den skit som Angelica slänger på Stefan på mig skulle jag ta mig en allvarlig funderare på huruvida jag kanske är tillsammans med en mobbare.

  2. Maj skriver:

   Stefans är rolig? Ja där skiljer sig våra uppfattningar om både honom och om vad som är roligt åt. Värst är det när han ger sig ut för att ”debattera” Så otroligt pretentiös, uppenbar och teatralisk.

   ”Det är inte jag som är bra, det är din man som är dålig” http://www.expressen.se/debatt/det-ar-inte-jag-som-ar-bra-det-ar-din-man-som-ar-dalig/.

   Asså Snark. HUR kan det här (där⬆️) liksom delas som om det vore något slags revolutionerande elfte budord?!? Och hur kan denna ödmjuka upplysare få så många styrkekramar, barvo och ”tänk om alla va som duuuuu?!?” Det är öppna dörrar som sparkas in!!!

   1. Klara skriver:

    Han är ju så anal att det bara sjunger om det… rolig är verklige.mn en överdrift.

   2. J skriver:

    👏👏😂😂

 14. Sara skriver:

  ”Säger man A får man säga B!!!” 😝

  När kommer inlägget om vad som hände mellan dem under påskhelgen måntro? 😏

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg