GLAAAAAAASS?!?!?!?

06:00 3 Maj 2017

Lady Dahmer:

Glass? Vad i ända glödheta helvete? EN GLASS? 
Han borde ha fått en barkbit att gnaga på istället så slipper han få MS och bli värdetransportrånare innan 12 års ålder, precis som Cissis skriver här.
Eller en blöt fimp, that oughta teach him!

En glass? Är det verkligen någonting att ojja sig över? Jag lät min gudson smaka rödvin (okej, cola light men visst fick jag er uppmärksamhet nu?) när han var typ två – borde jag lynchas?
Nu tyckte han ju inte att det var ett dugg gott men han hade säkert kunnat dö på kuppen av alla E-ämnen!!!!!!!!!!!

Jag vill gärna klumpa ihop människor som är dödligt rädda för socker med de som plastbantar – känns det rimligt?

99 kommentarer | “GLAAAAAAASS?!?!?!?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Dressyrryttare skriver:

  Det handlar väl om hela ”tjockis inställningen” att inte ta ansvar för sin eller nu… riktigt illa… sitt barns kropp o hälsa.

  Hon må stoppa i sig vad hon vill o frstöra sin kropp.

  Men ett BARN!!
  Ge barnet en bra start och en kost som ger en grund till bra hälsa… tycker riktigt illa om det här.

  1. Sara skriver:

   Ok, bara att du kallar det ”tjockisinställning” säger en hel del om dig och sannolikheten för att du förmodligen inte kommer fatta. Men det är EN glass. EN!!! Ungen dör för fan inte av en glass, skärp dig.

 2. Sara skriver:

  Jag väntar med att ge mitt barn socker så länge det går, fast en bit bulle har väl slunkit ner när hon är med på fika så jag är inte stenhård (hon är 20 månader). Men hon saknar det inte och därför kan det vänta. Alla gör som de vill men det känns onekligen lite onödigt.

  1. J skriver:

   ”Hon är 20 månader” -> hon är typ ett och ett halvt år.

   1. F skriver:

    Haha. Varför envisas föräldrar att uttrycka barnens ålder i månader. Hörde en gång en bekant säga att barnet är 31 månader… liksom varför? Jag orkar inte räkna ut vad det innebär i år.

    1. Alex skriver:

     Man säger nog åldern i månader upp till 2 år. Det är för att det är ganska stor skillnad på t.ex. en 16-månaders och en 1,5-åring, eller en 20-månaders och en tvååring. I den åldern händer det helt enkelt mycket på en månad.

     1. My skriver:

      Fast kan man inte då säga 1 år och 9 mån och så vidare? Så gör iafjag med mina 2 barn 😀 skulle aldrig i livet komma på är säga att mitt barn är 23 månader , låter hur löjligt som helst..

    2. Anonym skriver:

     Japp, de enda som bryr sig om ungen är 16 eller 18 mån är de närmast sörjande och de vet väl redan detta

  2. Sara skriver:

   Men helt otroligt att reta upp sig över nåt sånt och sen dessutom ta sig tid att skriva en kommentar om det (men ja blev tvungen att replikera)! Det är helt enkelt enklare att skriva ”20 månader” än ”1 år och 9 månader”. Av samma anledning använder jag mig av ”hen” istället för ”honom eller henne”. Irritera er över nåt av värde istället.

 3. Ducku skriver:

  Lady Dahmer är så tråkig.

 4. MN skriver:

  Men alltså – är det ett sockerdrev mot LD du vill ha nu? Tyckte inte någon av de utsaxade kommentarerna, inklusive min egen, var hårda eller helt hysteriska. Vi bara konstaterade att det väl inte är det nyttigaste man kan ge en bebis. Tycker fortfarande att man gott kan vänta med att introducera socker i små barns kost, det är inget de efterfrågar eller behöver. Jag är väl medveten om att jag inte vet vad LD i övrigt ger sina ungar att äta och bryr mig inte specifikt om det heller.

 5. J skriver:

  Alltså hon postar ju den bilden för att provocera. En glass hit eller dit spelar ABSOLUT INGEN SOM HELST ROLL rent näringsmässigt och jag antar att ingen på allvar tror att den ungen lever på endast glass?

 6. LINN! skriver:

  Jag tänker inte ge mitt barn socker de första åren. Men vad andra gör med sina barn är upp till dom.

  1. yar skriver:

   Det är väldigt vanligt att de barnlösa/de med pyttesmå spädisar säger sådana saker. ”Jag skulle aaaaldrig… ge napp, ge godis, ge ersättning, ha barnvakt” osvosv, och sen när de väl blir föräldrar så ändras det helt åt det andra hållet.

   1. Anonym skriver:

    Fattar inte detta, det är ju inte speciellt svårt att hålla sådana ”löften”? Min pojk är 20 mån och har aldrig smakat godis/choklad, han har heller aldrig druckit juice eller saft. När han fyllde 1 fick han tårta men åt enbart upp bären och smakade på resten. Det är ju inte så att en sån liten kräver att få glass tex eftersom de inte vet vad det är? Det är ju när de vet om vad det är för något som de sen vill ha det.

    1. Alexa skriver:

     Fast jo? Min är 15 månader och vill ha samma som vi äter – så att äta typ en kanelbulle framför henne är omöjligt (och jättetaskigt!). Kanske om man aldrig äter såna saker själv men jag älskar att fika 😋

     1. Alexa skriver:

      Mitt ”jo” var alltså att så små visst ”kräver” att få smaka, iallafall om de ser det.

     2. Sofia skriver:

      Min dotter är 1 år och 3 månader och blir totalt rabiat om hon får se godis/kakor/bullar/dricka, trots att hon aldrig fått smaka det. På nått jävla vänster så vet hon att det är gott ändå 😂

     3. Anonym skriver:

      Ja men är kanske det då. Att vissa personer äter sötsaker eller fikar ”ofta”. Jag är en riktig godisråtta (alltså jag är anonym som skrev om min 20 månaders som aldrig smakat) men äter godis på kvällen när han gått och lagt sig. Visst fikas det lite då och då, men då sitter vi alla på ett café och alla äter olika saker. Så han fattar inte skillnaden på att jag äter en muffins, pappan en tårtbit, svärmodern en macka och han själv det som han gillar, en yoghurt, banan eller macka typ. Tänker att om vi vuxna skulle sätta oss ner med ett fat bullar och börja äta utan att bjuda barnen så ja visst, så skulle ju de också vilja ha! MEN det är ju inte bullar de vill ha specifikt utan något att äta och vara en del av den gemenskapen? Liksom, skulle vi vuxna sätta oss ner med varsin banan utan att bjuda så skulle ju reaktionen bli densamma, barnen vill också ha.

      Aja, summa summarum, hos oss fikas det inte väldigt ofta och när vi gör det får pojken något också, tex blåbär eller banan, macka eller vad som helst typ. Har han ändå velat ha någonting som just vi äter så är det inte så svårt att säga nej. Han ville ha morbrorns öl en gång och blev ledsen/arg att han inte också fick. Då sa vi också nej. Lite gnäll får man ju faktiskt ta. Sen kanske vi har en extra ”snäll” pojk, det går liksom att säga ”nej denna drickan/maten är min, här är din dricka/mat” och så är det bra så 🙂 (avslutade med en smiley för är alltså inte arg eller dömande (bara lite oförstående) och visste inte om det kom fram i text haha)

   2. D skriver:

    Jag var fast övertygad om att jag inte skulle introducera socker tidigt, och guess what? Det gjorde jag inte heller.

    Lever själv med diabetes, och även om inte typ 1 diabetes är relaterat till socker så ser man ju att typ 2 varianten (som tidigare kallades åldersdiabetes) kryper långt ner i åldrarna. Diabetes är en VIDRIG sjukdom, värre än ni som inte har den kan förstå. Den går på de inre organen, på kärlen, ögonen, den påverkar livet oerhört. Bara det är ju ett skäl till att visa barnen hur ett hälsosamt liv bör levas!

    1. Diabetikern skriver:

     Förstår din poäng men själv som diabetiker tycker jag att binda socker direkt till diabetes stärker uttrycket ”diabetes = sockersjuka” vilket jag och många andra diabetiker inte vill ska höra ihop..

     Diabetiker av typ 1 sedan elva år tillbaka 🙂

  2. aVac skriver:

   Det sa jag också innan jag skaffade barn… Prova att inte sova sammanhängande sömn i ett år och sitt med en gnällig unge som tvunget ska ha det du stoppar i munnen. Min unge har smakat både glass, sylt och semlor. Vilket jag aaaaaldrig skulle ge. Och visst kan man låta bli att äta det själv men jag skulle ärligt inte hålla mig vaken utan socker.

 7. J skriver:

  Människor lär sig sina matvanor i barndomen, varför ge socker åt dem då?!

 8. Anja skriver:

  Vad fasiken.. Ska vi läsa om LD igen, igen?

  1. Ducku skriver:

   Känns som den här bloggen är en bevakning av LD. Sjukt trött på LD.

   1. Anonym skriver:

    Hon är sååååå ointressant! Så fort hon inte får någon uppmärksamhet ska hon börja provocera eller starta gräl med någon. Sluta skriv de här totalt intetsägande inläggen tack.

 9. Anonym skriver:

  Alla ni som spräcker en artär över en sockerbit inser väl att ni typ sondmatades med sockerstinna produkter under hela er barndom, va? Är det insikten att det inte blev folk av er som gör att ni hetsar mot en glassbild på nätet?

  1. ida från kramphult! skriver:

   Haha! Själv tog jag av glasyren på kakorna och åt upp och själva kakan grävde jag ner i trädgården för att ingen skulle komma på mig.

   1. Svatantrya.se skriver:

    Jag gav dem till hunden. Den stackaren mådde nog sämre än jag…

 10. Carro skriver:

  Första barnet, absolut inget socker bara nyttigheter, barn 2 oj hoppsan storebror stoppade visst choklad i munnen på bebis (generös med tanke på sina 5 godisar till lördagsgodis) barn 3 ( med 4 äldre bröder) shit inga popcorn, han kan sätta i halsen! Ge en ostbåge istället de smälter… Så länge kosten till vardags är bra så betyder det inte att barnen blir sockerberoende monster. Mamma/ bonusmamma till 5 barn utan övervikt som får onyttigheter vid helger men även glass när solen skiner 😊

 11. Vitamin T skriver:

  Hon är tjock. Hon har inget annat. Hon är liksom fast i sin fetma. Snälla, dra ner antalet inlägg om henne.

  1. Vitamin T skriver:

   Oj, vad dryg jag lät. Jag menade mest att hon är ointressant. Att kalla ilska och hat för kamp och sitta hemma och gorma om både det ena och andra och provocera med sin fetma är bara..så ointressant och sorgligt. De som vill följa henne gör nog det redan. Bevaka gärna om hon kommer med nåt av värde. Men att hon som överviktig mamma ger sitt barn glass, hon vet vad det ger. Du vet vad det ger. Vi vet vad det ger. Snark.

   1. Sara skriver:

    Precis den inställningen, som du delar mer skrämmande många, att hon är ”provocerande” för att hon är tjock är en av många anledningar till att LD behövs och är så jävla viktig. Hon är tjock. Inte provocerande. Stor jävla skillnad.

    1. Lina skriver:

     …hon är inte provocerande men försöker provocera, många gånger.

 12. M skriver:

  Äsch tror det ska mer till än en glass för att man ska bli förstörd för livet. Går nog ingen nöd på den där ungen även om jag tror att det kan vata skönt som förälder att minimera utbrott i affären osv. genom att avdramatisera eller inte alla introducera godis och glass.

  Sockerberoende blir man nog senare med åren om man är lagd åt det hållet, precis som att man kan bli beroende av annat senare i livet. Överviktig kan man också bli av annat än socker (stillasittande, hormonrubbningar, för stora portioner) och jag tror inte man skyddar sig mot genetik heller genom att utesluta glass.

  Har inte läst hennes caption på IG och vet inte om den ger en förklaring eller inte men vet att min yngsta bror prompt skulle smaka allt vi andra åt (han vädrande också äta ur djup tallrik om vi andra inte gjorde det) så en förklaring kan ju va att de andra i familjen åt glass i solen och lillkillen fick smaka. Tvivlar på att det är hans egen glass.

 13. Krokus skriver:

  Nu kanske jag kommer ihåg totalt fel, men åt inte LD enligt LCHF innan? Tycker mig komma ihåg något inlägg där hon beskrev barnens mat och där hon totalvägrade sockrad yoghurt så om de ville ha yoghurt fick de turkisk yoghurt istället.

  Kanske kommer ihåg helt fel. Kom bara att tänka på det nu när jag såg bilden.

  1. M skriver:

   Jo. Och hennes barn äter inte sockrad yoghurt än idag till vardags, men ibland får dom en glass eller två.

 14. Susanna skriver:

  Hm. Får känslan av att du försöker bli ”vän” med Cissi och LD igen nu. Lite väl många inlägg om dem nu…..Kan vi inte bara få ett nytt plantgate istället? Kom ihåg att de tycker din blogg är en spya.

 15. Cc skriver:

  Inget fel att undvika socker, vare sig om man är barn el vuxen.

 16. ML skriver:

  Min 9 månaders fick smaka frozen yoghurt I värmen igår. Tror alla mina barn fått smaka lite glass runt 9-10 månader när vi vuxna ätit. Ser absolut inga problem med det. Vi rör på oss, äter ej snabbmat (pga snålhet främst) och gör ofta fruktfat (nästan I klass med Gabjoss, hehe). Är inte rädd för vad de stoppar I munnen, utan ser till att vi är aktiva.

  FRÅGA: min bebis helammar än, han är som sagt 9 månader. Han visar noll intresse för både mat och flaska. Har testat gröt osv. Finns det någon som sitter på tips om hur man kan stimulate ätandet mer? Älskar amningen och tänker inte sluta, men han måste ju amma så ofta nu när han är såpass tung.

  1. zophia skriver:

   Hmm välling?? Finns en del olika o välja. Men sen samtidigt så länge barnet är friskt ,mår bra, pigg och inte allt för liten så är de helt ok.
   Men som sagt prova dig fram med antingen välling el nån gröt??

   1. ML skriver:

    Vill helst inte ge välling istället för mat. Gröt har jag provat på morgonen men det spottar han ut :p

    1. ida från kramphult! skriver:

     Boktips: första hjälpen vid matbordet av Sara ask. Hon gav mig massa bra idéer och kunskap om barns ätande. Kanske inte konkreta råd för att vänja av vid amning men ett helhetstänkande kring hur en kan tänka kring barns ätande som hjälper mig väldigt mycket. Finns säkert tips som ni inte tänkt på. För mig var den en ögonöppnare.

     1. ML skriver:

      Tack 🙂 vill dock inte vänja av amningen.

     2. ida från kramphult! skriver:

      Den handlar inte specifikt om det utan mer inspirationsbok för ätande. Verkligen jättebra!

  2. A skriver:

   Ja skulle tipsa om BLW. Det fick min son att bli intresserad av mat. Googla blw så kommer du hitta massa tips 🙂

   1. ML skriver:

    Ska googla! Men det är fast föda väl? Eller minns jag fel? Han får ju sitta med och plocka med tex pastaskruvar, majs och sånt men han spottar ut allting. Han har massa tänder dock, så ;( ANVÄND DEM 😉

    1. A skriver:

     Det som är själva grejen med blw, dom lär sig smakerna i sin egna takt tills dom är vana. Då börjar dom använda tänderna 😊 O framför allt så lär dom sig att hantera bitar i maten. Dom får inte i sig mkt i början, därför är de bra att amma/ersättning samtidigt 😊

  3. MmeMim skriver:

   Vår dotter vägrade äta all ”barnmat” när det var dags för smakportioner. Vi började få panik efter ett tag trots lugnande från BVC.

   Sedan satt vi ute och grillade när hon var runt tio månader och hon fick tag med en bytta Cantadou Vitlöksost som hon bara slevade i sig. Vi lät henne hållas då vi bara var överlyckliga att hon åt något.

   Dagen efter smaskade hon i sig rejält kryddad köttfärssås med god aptit.

   Det visade sig (efter kontakt med BVC) att det inte är helt ovanligt att vissa barn har så pass utvecklade smaklökar redan som små att de helt enkelt ratar ”smaklös” barnmat och föredrar kryddad mat. Alla kryddor är OK, dock ska man vara mycket försiktig med salt (vilket iofs ifrågasatts på senare tid om det verkligen är så skadligt som man tidigare trott).

   Så ni som har barn som inte vill smaka mat när det är dags prova att krydda – gärna örtkryddor.

   Sen var det ju inte helt fel att slippa laga speciell mat till dottern utan att hon åt vad vi själva åt. 😉

   1. ML skriver:

    Åh vilket bra inlägg! Ska låta honom smaka lite mera kryddor 🙂

    1. aVac skriver:

     Det första vår bebis faktiskt åt var ättilsgurka. Hon äter bara mat som smakar rejält. Ingen barnmat. Men googla på blw. Det är super och stressa inte och erbjud han att smaka även om han inte äter. Han kommer äta med tiden och så länge han ammar får han i sig vad han behöver 🙂

 17. Indi skriver:

  Bara onödigt ge ett väldigt litet barn, som inte kan ställa egna krav, socker.
  Fråga dig själv varför du gör det…. du gör det för att du njuter av det och har inget med barnets behov/önskemål att göra.

 18. Laktosintolerant. skriver:

  Hade varit mer orolig för mjölkproteinet och laktosen jag. Det stackars barnet fick säkert heller inte en hel glass samt det finns glass med mer eller mindre socker……

  1. 🐄 skriver:

   Eh… Om någon kan och ska äta mjölk är det väl små barn? 🤔 Barn under fem år är typ aldrig laktosintoleranta och om han är allergisk mot mjölkprotein vet de förhoppningsvis det vid det här laget.

   1. Sara skriver:

    Och faktum är att endast ca 4% av Sveriges vuxna befolkning är det varav 10% av DEM är så pass intoleranta att de får problem av en mindre mängd laktos (kanske en stor del av dessa har annat etniskt ursprung kan man då gissa). Här uppe i norr har vi överlevt tack vare mjölkprodukter istället för en jämn tillgång till frukt och grönt. Valio o.dy. är inget annat än en lyckad marknadsförings-scam. Men visst kan man välja bort laktos av andra skäl om man vill.

    1. Jossan skriver:

     Om endast 4% är det, hur kommer det sig då att typ ”alla” är laktosintoleranta? Jag är och vet hur många som helst som är det. Vissa vet jag ju äter laktosfritt ändå, men vet som sagt många som Är det🙊

     1. Anonym skriver:

      Kanske är så att de flest är självdiagnosticerade, man testar laktosfritt och det funkar så fortsätter man utan att göra en big deal av det. Inte som dom med adhd som måste kommentera det i varje mening 😂

     2. Anonym skriver:

      Man behöver inte ha en diagnos för att veta om man är laktosintolerant, det räcker med att ha ett fungerande luktsinne, för om du är överkänslig mot laktos så får du gaser och kan även få ont i magen av det.

     3. Pigan skriver:

      Prova ohomogeniserad mjölk, flera i min närhet som det fungerar för 👍

   2. Anna skriver:

    Sorry, vi är 4 syskon, 3 laktosintoleranta sedan 3 års ålder och den 4 mjölkproteinallergiker sedan samma ålder. Dj****skapet har inte ens haft vett att växa bort….

 19. Sia skriver:

  Sååååååå tröttsmant med alla pk-rövar!!!

  1. Indi skriver:

   Och ändå är ohälsa och dåliga matvanor ett av de största problemen i världen idag.
   Men visst ”pk” kan kännas skönt att säga om det mesta

   1. M skriver:

    Största problemet i världen? Kan gå med på västvärlden. Stora delar av världens befolkning svälter annars.

  2. Anonym skriver:

   Man ska ju inte peka finger åt andra, men man ska väl kunna nämna att det är ett problem iallafall? Vad var det meningen att man ska säga under det här inlägget egentligen?

 20. Ö skriver:

  Jag tycker det har varit för många inlägg om LD och Tyra senaste tiden.

 21. ida från kramphult! skriver:

  Med första barnet gick det okej att inte ge socker men nu med andra helt omöjligt. Vi ger nog relativt mycket socker men lagar även vegansk mat från grunden och försöker tänka att det viktiga är matglädje. Jag är betydligt mer orolig för att ge mina barn ett ätstört tänkande kring mat så det tänker jag mycket på.

 22. ida från kramphult! skriver:

  Och nej barn får inte i sig något vettigt näringsmässigt av socker men förhoppningsvis får de i sig det de behöver på andra sätt. Tex mat? Och om mina barn äter bättre med lite ketchup så är det värt det.

  1. S skriver:

   Fast barn äter ju till slut när de är tillräckligt hungriga. Mina föräldrar fick tipset att ge mig 30 minuter tid att äta min frukost/lunch/middag och sedan ta bort tallriken. Jag gick säkert hungrig många gånger när jag var liten, men jag åt till sist och lärde mig att man ska äta den mat som serveras. Det behövdes inte ketchup och annat för att locka mig att äta, jag fick näringsrik mat istället.

   1. ida från kramphult! skriver:

    Jag tycker det är viktigare att vi har trevligt kring matbordet och att mat inte blir något krav eller jobbigt. Äldsta barnet har en utvecklingsstörning och det har varit mycket funderande kring vilka regler vi ska ha och inte ha. Jag tycker barnen ska smaka på maten men att de ska äta upp har jag inga krav på. Och vi låter maten stå kvar ett tag ifall de vill ha senare, ersätter inte med mackor tex. Men att ge dem ketchup ser jag inga problem med.

   2. Anonym skriver:

    Det där är inte sant. Min yngste fick gå hungrig och försökte äta, men kräktes snabbt upp det p g a smak/konsistens/doft/utseende. Vissa är helt enkelt känsligare än andra. Matproblemen har följt honom och han har än idag problem med mat (är 21).

   3. ida från kramphult! skriver:

    Vill bara lägga till att var just hos sjukvården (munmotorik) och vi fick rikligt med beröm för vår matstrategi och att vår son är enormt mycket bättre än vad han borde va med tanke på sin svårigheter. Känns skönt efter den här diskussionen, även om folk bara säger sin åsikt så tar det energi att gå på tvärs och så skönt att få bekräftelse på att en gör rätt!

 23. Sassy skriver:

  Min farfar är ifrån italien. Gav oss vin på tesked när vi va små. Inga konstigheter.

 24. 🙃 skriver:

  Orka, socker är knappast det värsta man kan ge sitt barn och jag får känslan av att alla sockerfobiker har problem med att kontrollera sitt eget sockerintag och därför kontrollerar sina barn istället. Det är helt ok att inte ge socker till sina barn med lägg er inte i vad andra gör. Alla utgår ifrån sig själva och jag och min man har inga problem med ”sockerberoende” och äter bra mat lagad från grunden och tränar regelbundet så det är vanor som våra barn kommer att få, oavsett om dom får en glass på stranden eller inte. Det är inte där problemet ligger utan vad familjen har för vanor i stort.

  1. J skriver:

   Jag har problem med socker och känner därför att jag måste påpeka hur andra äter socker – det har du rätt i! Jag känner till hur sockret påverkar mig. Bara för att du inte har något problem med socker betyder det inte att andra människor inte har det. Så tröttsam kommentar. Du fattar helt klart inte vad det innebär att vara sockerberoende, lida av binge eating disorder och må helt jävla dåligt både mentalt ch fysiskt av allt socker. Var tyst bara.

   1. 🙃 skriver:

    Jaha, vad har det med min familj och våra sockervanor att göra? Vi har ju inga problem som sagt. Varför ska jag vara tyst? Var tyst själv, sköt du ditt och låt mina barn äta glass.

 25. Ann skriver:

  Alla gör väl som de vill men enligt mig ser jag ingen anledning att börja mata ett barn med socker. Jag gör det inte MEN jag kollar inte snett på de som gör så kolla inte snett på mig heller.
  Jag är själv grymt sockerberoende och hade önskat att mina föräldrar aldrig inroducerat mig för socker som det nu var så poppis att göra på 80-talet (o’boy, limpmacka m.m).

  Vill folk socker- och plastpanta, låt det göra det utan att behöva hånas.

 26. yar skriver:

  Läsk är ju det värsta man kan ge små barn, oavsett socker ellersötningsmedel. Varför lära dom att dricka det? Vad tyckte din gudsons mamma när du frågade om du fick ge hen läsk? För du frågade väl? Ingen uppskattar att folk matar ens bebis utan att fråga, speciellt inte med onödiga näringsfattiga beroendeframkallande saker.

  1. Alexa skriver:

   En tvååring är inte en bebis.

 27. Lilla H skriver:

  Ser inget upprörande i att ge ett mindre barn en glass ibland (klart ett barn med storasyskon vill smaka när resten av familjen äter). Men vad är det för fel på att plastbanta???

 28. Anonym skriver:

  Jag tycker inte att kommentarerna var så hetsiga eller mästrande

 29. Viktor Den Store skriver:

  Vill bara poängtera att i vissa kulturer så föder kvinnorna sina barn i skålar med socker, och så har det varit i urminnes tider och dessa kulturer finns ju ändå kvar.

  1. EnsamvargISkogen skriver:

   Aldrig hört talas om, vart kan man läsa mer om detta?

 30. Henrietta skriver:

  Jag förstår inte varför man inte ger nånting med socker i till sitt barn om man själv ändå äter socker eller ger sina äldre barn socker.
  Var går den magiska sockergränsen och varför? Om socker är onödigt och inte tillför näringsämnen, som är argumentet för att inte ge det till småbarn, varför börja ge det till större barn?

  1. ML skriver:

   För att man kanske vill leva lite? Att sitta familjen I solen med en glass är livskvalite. Jag som vuxen vill ha en glass, om mitt barn också vill ha en glass, varför inte? Menar alltså inte varje dag och stora mängder.
   Varför ska man göra massa onödiga saker egentligen? Åka till Lekland när de kan vara ute? Köpa nya kläder när de kan ärva? Låta dem ta en glass när de inte behöver? Mat och ätande är socialt och några av mina finaste minnen som barn är relaterade till mat tex. Lukter, smak osv. Glömmer aldrig glassarna jag och min syster fick när vi var utomlands på semester, att sitta solbränd och mysigt trött medan de vuxna drack kaffe efter maten. Kall glass, doft av kaffe och pool, smak av ljuvligt choklad. Det är fina minnen.
   Ingen av oss är överviktiga eller har förstörda tänder eller hetsäter.

   1. Henrietta skriver:

    Ja… Din text besvarar inte mina frågor. Kanske den sista frågan, men då kvarstår mina första frågorna ändå.
    Varför ger man inte glass till en 6 månaders barn men t.ex. till en 1 åring? Var går den magiska gränsen där människor börjar leva lite?

    1. ida från kramphult! skriver:

     Jag kan svara en sexmånaders äter inte jättemycket mat, oftast bara smakportioner (har växlat lite mellan 4 och 6 månader när en rekommenderas att ge annat än mjölk) de flesta verkar tycka att barn under två kan en undvika att ge socker pga att det går. Ju äldre de är ju mer kräver de att få samma, de hänger med på vad andra äter osv. Det är ju lite så vi ser på socker idag, något vi äter för mycket av och att vi alla vill dra ner,då blir vi gärna superhårda på det vi kan kontrollera alltså barnen.

    2. M skriver:

     Vi firar sexmånadersdagen med glass! Nu har visserligen då två sista kidsen fått smaka glass innan pga syskon som stoppat glass i munnen på dom tidigare men det är vår grej. Stort galej! Nästa knarktillfälle är ettårsdagen, då äter man tårta själv!

     Mitt äldsta barn är iaf fyra nu. Varken död eller sockerberoende och älskar grönsaker… Det har gått fin-fint helt enkelt ☺️

     Har sämre samvete för riskakorna hen är uppvuxen på samt all välling hen drack som liten. Herregud.

 31. Anonym skriver:

  Ni har inte tänkt på att hon kanske provocerar? Det är hon ju rätt duktig på… Och det är väl bara att sätta sin egen glass i näven på ungen o ta ett foto o lägga ut? Är också tveksam till att ungen skulle orka äta upp hela glassen, hur gott han än tycker det är…

  1. M skriver:

   Det finns inget provocerande med ett barn som smakar på en glass så nej. Gissar att hon bara la upp en film på det. Som bilder/filmer på när hon ammar…

 32. Anonym skriver:

  Ja vad ska man säga, vad tycker jag om det här? :O Vad tycker jag egentligen om bilden på Lady Dahmers barn som slickar på en glass? :O Hur mycket eller lite glass skulle JAG själv till MINA BARN? Jag VEEETsvaren på dom frågorna. Jag känner svaren inuti. MEN… dom håller jag för mig själv 😛

 33. Ksmb skriver:

  Alltså jag fattar inte vad det är med vissa människor och deras slutledningsförmåga. En bild på en unge med en glass och slutsatsen som dras är att barnet inte får äta nåt annat än sötsaker dagarna i ända? Hur är man liksom funtad när man tänker så?

 34. Christina skriver:

  In och läs LD’s inlägg som svar på många dumma kommentarer här!!

  http://ladydahmer.nu/2017/may/denna-feta-kvinnas-barn-ater-battre-an-vad-du-gor-2.html

 35. TRiX skriver:

  Onödigt, tycker jag. En bebis behöver inte glass. Finns inget positivt med det. Blir barnet lite äldre och vill äta glass och godis, så visst, i måtta. Som en sidenote, så börjar jag bli lite trött på ämnet. Folk får äta och ha sig hur de vill, men nej, socker i överflöd är inte bra. Fett i överflöd är inte bra. Träning i överflöd är inte heller det bra, iaf inte för gemene man och kvinna som inte sysslar med sport på proffsnivå. Det mesta i överflöd är inte bra för kropp och oftast inte heller själ. Sorry, men… Det finns hälsorisker med att vara för tjock. Och risker med att glorifiera konsumptionen av sött och onyttigt. Det är inte, som vissa vill få det att verka, ett nödvändigt måste att vara tjock. Man är det oftast för att man av olika anledningar äter mer än man behöver, inte p g a hormoner eller gener. Man får vara det – jag vill inte antyda annat – och man är inte mindre värd för att man är överviktig, eller tvärtom smal som en pinne, men kan vi liksom ta hänsyn riktig naturvetenskap, biologi och forskning? Vi rör på oss mindre men äter mer, och framför allt så äter vi mer av sådant som vi behöver mindre. Det regnar socker över oss, inte bara i glass och godis, utan i det mesta. Nu är jag irriterad på mig själv, som typ politiserar en bild på en söt oskyldig bebis som äter glass.

  1. M skriver:

   Ett äldre barn behöver inte heller glass så varför ska dom få med måtta men inte en snart ettåring?

   1. TRiX skriver:

    Hm, jag har nog inget jättebra svar på det, mer än att ett äldre barn mer uttryckligen kan vilja ha och be om glass. En bebis har väldigt basala behov, och nöjer sig allt som oftast om den är utvilad, mätt och med glad mage.

    Ingen behöver glass, egentligen och oavsett ålder, men det är gott och därför äter vi det.

    Jag tycker att Lady Dahmer är en jättebra mamma.

 36. Johanna skriver:

  Den här otjockisen och hennes tre otjocka barn har idag ihop med sina otjocka vinthundar tryckt exakt 20 glassar ur GB’s favoritlåda. Länge leve liberalismen! #ingetvinikvällmeniställetsockerfest #folkpådietärtråkiga

 37. Anonym skriver:

  Tycker det är extremt tröttsamt med all mamma-shaming som pågår av torra paragrafryttare som ska minsann alltid visa vilka fantastiska mammor dom själva är genom att framhäva vad dom gör så bra hela tiden! En smak av en glass blir ramaskri? Vart har vi kommit idag?

  Jag har själv en 1,5 åring som inte smakat socker för det är mitt val som förälder! Men jag tycker inte någon är sämre som låter sitt barn smaka lite ibland!
  Det är väl klart det är skillnad o föda upp sitt barn på socker bara, men hur många gör det idag då?

  Är det för att alla är så osäkra i sin mammaroll som det måste
  Hävdas och trycka ner andra för att må bättre själv?

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp