Linn Ahlborg 2018

21:00 4 Maj 2017

Linn Ahlborg:

Lilla Linnsan från Gävle som har Nouws i särklass största blogg har fått en ”låt” tillägnad sig på Spotify som heter ”Linn Ahlborg 2018” och enligt henne själv har hon ingenting med den att göra.

Det som sätter igång mina kugghjul är vad för upphovsrätt som gäller här. Ljudet till låten har ju uppenbarligen tagits från Linns videos på Youtube och om hon inte har något med låten att göra så har skaparna således inte frågat om lov/sökt tillstånd.

Och eftersom Linn då ”skrivit” halva låten i och med att hon skapat all text så har ju hon rätt till 50% av alla pengar som låten spelar in som utbetalas av Stim.
Så in och regga dig som medlem, Linn så kan det säga ”Klirr” i kassan! =)

44 kommentarer | “Linn Ahlborg 2018”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. anonym skriver:

    Ni som undrar om Nellie står om henne på Modette.

    1. Gå inte dit skriver:

      Inte lönt att klicka sig dit, det handlade om vilka kommentarer som får henne att se rött eller nåt sånt. Dessutom sjukt rörig sida med en massa pop-ups och annonser (man kan inte läsa där med adblock), fick hela 48 st cookies och annat på min dator efter besöket där.

      1. anonym skriver:

        Jag tycker det är en bra sida och den är populär!

        1. Anonym skriver:

          Jaha?!

          😂😂😂

          1. Anonym skriver:

            Kurt-Maria i ett nötskal

  2. Fsftw skriver:

    Nu har även paow pratat på sc om AQA och inte berättar hon heller att det kostar 🙃😒

  3. M skriver:

    Skådisen är Jonas Inde finns en tråd på flascback.

    1. Never heard skriver:

      Dvs. en never heard.

      1. Sofia skriver:

        Jonas Inde är allt annat än en Never Heard!! det beror helt på vilken typ av film o humor man gillar. Jag har sett nästan allt med honom!

  4. Eveline skriver:

    Har inget med inlägget att göra men….

    Ingen som reagerar på att Margaux typ varit mamma i en vecka men druckit mer alkohol än en annan gör på typ 2 månader? (Om man sällan dricker) Även om det inte är skadligt för barnet via amning att man i små mängder dricker alkohol men varför har man sånt behov av alkohol när man nyss fött ett barn? Bara en fundering.

    1. Anonym skriver:

      För att alkohol kan vara jävligt najs och alla inte måste vara besatta av att glo på sin nyfödda dygnet runt.

    2. hej skriver:

      För att det är gott och ens smak för mat och dryck försvinner inte bara för att man fött barn. Eller blir hon full? Då är det ju ett problem om hon raglar runt med en nyfödd unge.

    3. ida från kramphult! skriver:

      Du får ju tänka in att hon varit gravid i nio månader. Jag ägnade många timmar åt att fantisera om vilka saker jag skulle dricka och äta när barnet var ute. Sen orkade jag ändå inte styra upp något men om jag hade ett flådigt liv där någon annan fixade åt mig hade jag också överdrivet i början. Minns den första ölen jag drack som magisk! Men då ska en ju gilla alkohol från början och det gör ju margaux?

    4. anonym skriver:

      Fast man ska väll inte dricka mycket om man ammar.

      1. Hann skriver:

        Det går jättebra att dricka alkohol fast man ammar. Så länge man inte super sig full vilket ingen ansvarig förälder borde göra, ammande eller inte, kvinna som man osv

    5. D skriver:

      Jag håller med, visst fantiserade jag också om rödvin som gravid, men som nybliven mamma (vi snackar nån vecka här!) så var det knappast det första man tänkte på.

      Alkohol försämrar både omdöme och uppmärksamhet, och med första barnet är man oftast sååå noga med sin bebis så det låter sanslöst att man inte kan avstå iaf ett par månader. Har man så svårt att hålla sig borta från det borde man nog ägnat mer tid åt att festa klart innan hon/de skaffade barn.

      1. Anonym skriver:

        Jag vet inte hur det är med dig, men jag tappar inte omdömet efter ett glas vin eller en öl iaf. Inte tappar jag omdömet utav att dricka ett glas vin fyra gånger i veckan heller.

        Finns ett forum som heter Familjeliv för alla er perfekta föräldrar som gillar att klanka ner och ha åsikter om andra föräldrar. Schas!

      2. ida från kramphult! skriver:

        Jag tänkte nog på det ganska direkt? Minns inte riktigt men för mig var det nog en grej jag bockade av. Köpte ostar och öl och njöt. Det tog ganska lång tid innan jag fattade mitt nya förhållande till alkohol, från att ha kunnat dricka lite som jag velat och bara brytt mig om mig själv till att inte få sova och inte tåla alkohol som jag var van vid, alltså menar inte att jag var full hemma eller hade problem utan att det tog tid att hitta nya förhållningssätt. Jag skulle bli mer fundersam om det är kvar om ett halvår än nu när allt är så färskt.

      3. Fanny skriver:

        Blablabla, verkar otroligt trist att sluta leva sitt ”gamla” liv bara för att man fått barn. Antar att en stor del av Margaux liv är att gå på restaurang, dricka vin/öl och att det är något hon njuter av. Ett glas är ingenting som genomsnittspersonen blir berusad av eller tappar omdömet av heller. Låter snarare sanslöst att man ska bli så otroligt ”duktig” som så många nyblivna mammor blir.

      4. Alexa skriver:

        Men det var du det! Jag drack rödvin dagen efter förlossningen pga älskaaaar rödvin. Den pizzan och det glaset rödtjut var nog det godaste jag fått i mig i mannaminne 😍

      5. D skriver:

        Så för att jag inte tycker som er ska jag vara ”tyst” eller ”gå in på familjeliv, schas”? Trevligt. Eller så får jag ha mina åsikter och slipper bli påhoppad för det, precis som ni har era.

        Själv tycker jag att det är rätt bra om alla tjejer vet att det är helt ok att avstå, och att alla inte tycker att det är viktigast i världen att få dricka när de precis kommit hem med sin bebis. Dessa rekommendationer om vad som är ok och inte ändras ju dessutom ganska fort. Mina barn är i åttaårsåldern och då var det vanligast iaf i min umgängeskrets att man avstod under de månader man helammade.

        Jag har också varit gravid, längtat efter att få smaka vin och sedan varit nybliven mamma. För mig är det en väldig skillnad om man tar det där glas vinet när man har en bebis som är några månader jämfört med en alldeles nyfödd. Margaux nummer ju själv att hon fortfarande har förlossningsbinda, då är man verkligen nybliven mamma.

        Ni som säger att ni inte tappar något i omdöme/inte blir påverkade efter ett glas alkohol, har ni testat att avstå i en väldans massa månader, ha massa hormoner i kroppen efter graviditet och förlossning och SEN dricka?

        1. M skriver:

          Tankar och åsikter är fria, men man behöver inte alltid uttrycka dem.

          Jag är fullkomligt övertygad om att en nybliven mamma vet om att det är ett frivilligt val om man vill ta ett glas vin när bebisen är en vecka gammal eller inte. Jag tycker det var ett väldigt konstig argument.

          Dessutom är mammor redan så utsatta för pekpinnar från alla håll och kanter så jag anser inte att någon har rätt att ventilera sina åsikter om föräldraskap i tid och otid, om föräldern inte bett om råd.

          Idag är det enligt BVC och rådande rekommendationer ingen fara med att dricka något glas vin eller två, det går inte ut i bröstmjölken. Så, sköt ditt så sköter alla andra sitt. Vill du avstå alkohol så feel free.

          1. D skriver:

            Så dina åsikter om att man bör dricka med en veckogammal bebis är helt ok att uttrycka men inte mina farhågor om vad det gör för alla de tjejer som följer den här typen av profiler i sociala medier?

            Om man tittar i Margaux blogg så börjar detta med vinet redan på BB och sedan har hon haft alkohol med i ungefär varenda inlägg, det får mig verkligen att undra om hon är redo för barn. Är det verkligen SÅ viktigt att få dricka? Varför är det så viktigt att normalisera att en alldeles nybliven mamma dricker?

            Jag tycker tvärtom angående pekpinnar. Tror nog ingen generation mammor har varit så fria som nu, det är egentid hit och dit, festande med småbarn hos barnvakt mm. Visst, de gör som de vill, men jag har rätt att ifrågasätta den kulturen.

        2. hej skriver:

          Så för att andra mammor inte gör som du och dina vänner gjorde så ska dom bli ifrågasatta, ses ned på, antydas att dom inte var redo att få barn, det ska hintas om att dom inte prioriterar/bryr sig om sitt barn? Ska inte Margaux också få slippa påhopp för sina åsikter och val, vore inte det trevligt?

        3. Alexa skriver:

          Ja det har jag! Det gick jättebra. Blev inte påverkad eller stupfull av ett glas vin och denna mamma tyckte det var toppen.

    6. ... skriver:

      Nu vet jag inte om hon ammar, men att dricka lite vin (typ ett halvt glas) kan få igång amningen om det har låst sig.

      1. ... skriver:

        Tröttmössa här, uppenbarligen ammar hon, ni skriver ju det ser jag.

    7. Sofia skriver:

      1-2 glas vin 1-2 gånger i veckan är okej enligt svenska rekomenderationer!

    8. Emma skriver:

      Hon skriver ju i sin bl

    9. Emma skriver:

      Hehe oj råkade skicka för tidigt. Hon skriver ju i sin blogg att hon njuter av vin men att hon känner att det räcker efter 2-3 klunkar. Tror knappast barnet far illa av det.

  5. Anonym skriver:

    Kolla vecka 18..
    Undrar vad det kan betyda.. hmmmm

    1. Anna skriver:

      Om du syftar på Linns rubrik så brukar hon ta en del frågor och samla frågor/svar i ett inlägg som hon alltid döper till ”vecka x”, som nu när det är just vecka 18

      1. Kattis skriver:

        Jag tror det var en passning till när Camcam skrev om Sandra Beijer och vecka 18 för någon dag sen 🙂

        1. Anonym skriver:

          Huvudet på spiken där ⬆

  6. Flädermus skriver:

    Camcaaam <3 Jag vill önska mig ett inlägg från dig vad du tycker om skitsnack mellan tjejer. Snackar tjejer skit medan killar är "okomplicerade" och "sköna" liksom? Läste på LDs blogg att hon ej tycker att kvinnor pratar så mycket skit om varann. Eller ja, det var mer hennes (och alla i hennes kommentarsfält) erfarenhet.

    Jag har fått utstå enormt mycket obefogat skitsnack och måste tyvärr skriva under på att ja, kvinnor snackar jäkligt mycket skit. Tyvärr. Det kan män också göra dock 🙂

    1. Nettan skriver:

      Okej, så då menar du ju att FOLK snackar skit. Inte kvinnor/män. Går ej att dela upp assholes efter kön.

  7. Hanna skriver:

    Ger man inte bort rättigheterna till youtube när man laddar upp sig själv där, precis som man gör med sina bilder på instagram och facebook?

    1. Bloggbevakning skriver:

      Nej, absolut inte. Youtube är en plattform som tillgängliggör spridandet av upphovsrätsskyddat material men du behåller givetvis alla rättigheter och får betalt för dem om du klarerat den korrekt. Youtube äger ingenting av det som laddas upp där.

  8. zophia skriver:

    För f… haha älskar sån typ musik men denna not Haha
    Men kan tro många yngre gillar de

  9. Anna skriver:

    Såg hennes senaste haul, hon hon hade köpt ett par byxor i London, av tyg.. no shit? Så dåligt ordförråd hon har. Hon beskrev även en klänning att den gick lite längre.. ?!

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG