Mat väcker heta känslor.

18:00 7 Maj 2017

Sandra Beijer:

Normalt sett hatar jag blogglistor med en passion som får det att knottra sig på kroppen men just matlistor tycker jag är lite roliga. 
Än roligare är kommentarerna som sådana inlägg genererar. Folk blir på riktigt upprörda över att Sandra Beijer inte gillar viss mat, och trots att jag på intet vis kan identifiera mig med hur man kan ogilla chokladglass – som är guds gåva till smaklökarna – så har jag vissa saker som får det att vända sig i magen på mig av blotta tanken.

Jag tror jag varit inne på ämnet tidigare men nu har jag några nya tillskott på listan som bubblat sig nästan hela vägen upp i topp.

 • Selleri
  Selleri måste vara sprunget ur djävulens egen röv med tanke på smaken.
 • Vegemite
  Behövs det en kommentar?
 • Messmör
  Smakar som sockerblandat smör typ.
 • Salt och vinägerchips
  Hela käften gör ju ont av dem.
 • Helgrillad fisk där man lämnat kvar huvudet och ögat.
  Den TITTAR på mig!
 • Bläckfisk
  Jag KAN inte äta någonting med sugkoppar på sig. Det går helt enkelt inte. Segt är det också.
 • Sill
  Det enda jag tänker på är det serveras sill är ljudet som kom från min katts mun är hon fick en hel strömming när jag var liten. Krask, krask typ.
 • Blodpudding
  Blod och socker hopvispat i en korv? Jag äter hellre mjäll i en månad.
 • Tillägg – frukt i mat. Huuu!

Er tur!!!

152 kommentarer | “Mat väcker heta känslor.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Karin skriver:

  Kolla på blondinbellas instastory för att se vem som hämtade henne på Arlanda

  1. Gumby skriver:

   För de som hade tvivel på att krisen hade med odd att göra, jag anser det belagt nu. Om allt är väl hämtar man väl sin partner – eller i vilket fall kommer ju inte precis någon annan och hämtar!

   1. Tove skriver:

    Man måste kanske inte komma och hämta sin partner om denne är utomlands ett par ggr per månad, det bara gällde en helg, och det är mitt i läggningen av ens små barn. Finns väl en gräns för hur ofta man vill nyttja barnvakt. Visst att det är mysigt att hämta, men inget konstigt med att det praktiska går före i det läget.

    Men håller med om att det är knäppt att Simon istället hämtar. Finns ju taxi.

  2. Nej jag postar inte för snabbt skriver:

   Vem hämtade henne då?

   1. Jennifer skriver:

    Assistent-Simon.

  3. Jennie skriver:

   Förlåt att jag är trög.. vadå storys? 🤔 Följer henne på insta. Vad mer behöver jag göra?

   1. Jennifer skriver:

    Klicka på hennes profilbild på insta så kommer hennes story upp.

  4. Umpalumpa skriver:

   Är det Simon han heter som hon jobbar med?

  5. Karin skriver:

   Ja, precis!

   Instastories ser man högst upp i flödet, det är som små runda bilder av olika konton som man kan trycka på 🙂

  6. Anonym skriver:

   Men visst är det lite märkligt att assistenten hämtar upp en från en nöjesresa på en söndag eftermiddag..? Jag försöker bara tänka mig in i om det var JAG som var assistent och skulle plocka upp min manlige chef från en flygplats typ 40-50 km bort på en söndag. Jaja. Behöver ju inte vara något sådant men ändå.

   1. Anna skriver:

    Tvivlar skarpt på att skulle lagt upp honom på sin insastory i det här läget, om det var något mellan dom.

    1. Anonym skriver:

     Precis, jag tror inte det är något mellan Bella och Simon. Däremot tror jag inte allt är så bra på hemmaplan mellan Bella och Odd, men jag tror inte Simon har något med det att göra.

   2. MN skriver:

    Man tar väl bara en taxi när man landar? Skulle liksom inte störa min assistent med det om hade någon, på en annars ledig helg. Om man är vanlig dödlig så kanske man till och med åker tåg eller buss.

    1. Silverräven skriver:

     Eller hur, mycket märkligt. En taxi till Lidingö lämnar nog inget större hål i Bellas plånbok.
     Fast Bella har ju ingen dötid så de går nog igenom helgens alla mail och lägger upp strategier inför kommande vecka i bilen hem.

 2. J skriver:

  Kroppkakor är så. jävla. vidrigt. 😫

  1. M den äldre skriver:

   Det är ju det godaste som finns!!

 3. Gumby skriver:

  Tror vi bestämt är siamesiska tvillingar, separerade vid födseln, Camcam! Spot on! Lägg till blå/grönmögelost och där har du allt någon nånsin behöver veta om mig!

 4. C skriver:

  Isglass. Alltså konsistensen, det sträva i att slicka på en isglass – ryser av bara tanken!

 5. Lisa skriver:

  Inga skaldjur eller fåglar och inga lamm. Ingen lök och inget kål!

  1. Lisa skriver:

   Och ingen blodpudding förresten. Och ingen potatis när den är stekt som en rusti eller potatisbullar för det förstör den goda smaken! Ingen sill heller och ingen svamp.

 6. Jennifer skriver:

  Kokosyogurt! Blä! Min man älskar det och jag får typ kväljningar när han pussar mig efter. Konstigt nog gillar jag kokosglass, men det är nåt med det syrliga i yoghurt som skär sig med kokossmaken.

  Papaya hatar jag också.

  Och russin i mat, urk.

  1. Fröken A skriver:

   Vilken maträtt innehåller russin?

   1. Frida skriver:

    Marockansk mat som couscous, lammgryta och viss indisk mat kan ha russin i sig.

    1. Fröken A skriver:

     Det här var helt nytt för mig, vad spännande! Lammgryta med russin låter ju awesome!

 7. 🙃 skriver:

  Blodpudding, svamp, mögelostar, torkad frukt, yoghurt med bitar, apelsinjuice med fruktkött, varm frukt, banan, messmör, majonnäs, inälvsmat, rostad lök, grillschips och fil.

  1. 🙃 skriver:

   Grillschips? 🤦🏽‍♀️

 8. Anonym skriver:

  Lunga har jag lite svårt för men mest för att jag vet att det är lunga. Annan inälvsmat älskar jag. Aladåb är jag lite rädd för.

  1. C to da C skriver:

   Soulmates!

 9. Bläckvard skriver:

  1. Tomat
  2. Böngroddar
  Så fort jag känner smaken av ovanstående så sätter mina kräkreflexer igång direkt. Jag har hatat smaken sedan barnsben och jag tror att jag blev rätt skärrad som barn av alla tappra försök som alla vuxna gjorde för att få mig att äta dessa. Jag kommer ihåg hur sviken jag alltid kände mig när jag såg att någon jag litade på försökte gömma finfördelade rester av tomat/böngroddor i min mat.. >: (

  1. Anonym skriver:

   Men så dåligt. 🙁 vi vill att vår tjej smakar på allting, gillar hon inte det så slipper hon äta. Det gör att hon inte är rädd för att smaka på något nytt, hon litar på att det inte är farligt och att hon slipper äta något hon inte gillar. Kanske är det orelaterat men hon är mindre kräsen än de flesta barn jag känner.

   1. Bläckvard skriver:

    Det är jättebra att ni låter henne slippa äta sånt hon inte gillar! Jag kommer själv i framtiden aldrig tvinga mina barn till att äta något de verkligen ogillar. Det är tragiskt att mina föräldrar och lärare inte hade samma inställning som dig, för jag tror inte att jag skulle ha hatat tomat eller böngroddor lika mycket ifall jag själv som barn fick vara med och bestämma vad jag ville äta eller inte. 🙂

  2. Anonym skriver:

   Måste bara fråga, är det tomat i all form du inte gillar? Jag tänker att det är så mycket såser och grytor som är tomatbaserade och så. Kan du äta köttfärssås med krossade tomater i tex?

   1. Bläckvard skriver:

    Eftersom det är själva smaken jag reagerar på så inkluderar det oftast alla former av tomat. I vissa få fall kan jag äta maträtter som innehåller det men då får det absolut inte smaka tomat överhuvudtaget.
    När det gäller köttfärssås så tillagar jag min sås helt utan tomat, så det är i princip bara köttfärs+grädde… 😀

    1. Anonym skriver:

     A.k.a. finsk köttfärssås 😊

 10. El skriver:

  Ägg i alla varianter, särskilt kokt. Fixar det bara inte. Hatar även selleri samt banan 🙁

 11. Siri skriver:

  Fiskbullar!!!! 😷

 12. Linda skriver:

  Selleri och korriander, riktigt vidrigt! Det går bara inte…

 13. Anonym skriver:

  Förlåt men.. jag älskar överkokt pasta. Det suger upp såsen ju, mums!! Inte typ 10 minuter överkokt men någon minut i alla fall. Al dente-pasta är fan vidrigt 😩

  1. Alexa skriver:

   Soulmate!! Älskar pasta som är mjuuuuuk, ingen jävla kärna i så man måste tugga 😵

   Äter också tusen gånger hellre överstekt fisk och kyckling. Struntar i om den blir torr – mycket hellre det än slemmig (aka ”saftig” som de säger but i know better)

 14. A skriver:

  Potatisbullar är det absolut värsta jag vet, bara lukten av det ger mig kväljningar

 15. HHanna skriver:

  Korvstroganoff… Jag hatar det och har alltid gjort.

 16. Rebecca skriver:

  Din lista tycker jag ändå känns som en mer ”normal” äckellista än Sandras. Jag är verkligen inte kräsen men även jag har svårt för Vegemite och blodpudding. Ännu värre är då Marmite – kanske det mest vidriga som någonsin existerat (spyr typ i munnen när jag tänker på det). Annars har jag faktiskt väldigt svårt för ädelost, spelar liksom ingen roll hur mycket jag försöker, jag har svårt att tycka det är gott…

  1. Marmite lover skriver:

   Man måste nog vara uppvuxen med marmite för att tycka om det😊

   1. Fia skriver:

    Vad är marmite?

    1. Anonym skriver:

     ”Marmite är ett smörgåspålägg som är mycket salt och tillverkas av biprodukter (jästextrakt) från öltillverkning. Pålägget skapades 1902 i England, där det är ett av de mest populära påläggen.”
     https://sv.wikipedia.org/wiki/Marmite

   2. Rebecca skriver:

    Haha, ja, det kan jag tänka mig. Kul att höra att någon gillar det! Min pappa älskar det så vi hade det alltid hemma när jag växte upp, men jag åt det bara själv ett fåtal gånger. Vegemite däremot lärde jag mig typ att stå ut med/nästan gilla under tiden jag bodde i Australien, men jag skulle nog inte kunna äta det idag.

  2. Anonym skriver:

   Har alltid irriterat mig på Sandras matsmak. Typ att hon hatar choklad, sött, potatis (?!?!?) men äter sellerisallad och torr pasta med citron dagarna i ända. Mycket störande. Konstigt att ens smaklökar blir så provocerade.

   Jag äter allt om jag blir bjuden men skulle själv aldrig köpa mkt möglig, lagrad ost som smakar garage/bajs.

   1. Alexa skriver:

    Haha ja hennes pastarätter är verkligen torra! Hallå var är grädden liksom?

   2. ✌️ skriver:

    Har också typ motsatt smak i förhållande tilll Sandra. Hennes recept känns lite torra och tråkiga på något sätt, som att någonting saknas. Och aldrig något tomatbaserat. Denna lista förklarade en hel del om varför jag inte alltid äälskat hennes hypade recept. Michaela Fornis smak är däremot väldigt lik min. Aldrig ätit en så god lasagne i mitt liv som när jag följde hennes recept. Och lasagne var också med på listan över saker Sandra ogillade…

 17. M skriver:

  Selleri, vegemite, levergryta och grapefrukt.
  Kräks! 🤢

 18. Nettan skriver:

  Tonfisk!! Så lik kattmat man kan komma 🤢😷
  Annanas, fikon, dadlar, lever, ärtor, varm tomat, russin i mat och fika, gelé, svarta vinbär, blåbär är oxå jävulens påfund!! Lika så kaffe 🤢🤢😷😷

 19. kjya skriver:

  Frukt i mat är ju det absolut vidrigaste i matväg som finns. Och gorgonzola…fyyyy

  1. kjya skriver:

   Och juste…. KORIANDER. Mikroskopiska mängder räcker för att det ska kännas som att jag tvättat munnen med tvål

 20. Anonym skriver:

  Smågodis, choklad, chips i alla smaker och bakelser – fy så äckligt! Jag är mer av en sallad och frukt-typ av tjej.

  Skoja.

 21. Isabelle skriver:

  – Kokos i alla former! Särskilt riven kokos måste vara djävulens påfund – äter hellre en hel gris än kokos (och då är jag ändå vegetarian).
  – Matpajer: bara varför gör man på detta viset?
  – Sylt och marmelad. Vem kan överhuvudtaget gilla det?
  – vispad grädde
  – kapris
  – Risifrutti: går bara inte

 22. MN skriver:

  Banan, som har överskridit de där få timmarna då den är precis mogen. Människor som tar upp såna bananer och äter dem i kollektivtrafiken eller annan offentlig plats är onda djävulsbarn. Banandoft 😫

  1. Matilda skriver:

   Kan typ inte ens se bananer pga så jävla vidrigt. Tycker generellt inte att frukt borde vara tillåtet att äta in public, om den inte är uppskuren. Det skvätter ju liksom?! Sen är det en brun jävla skrutt kvar som de typ lägger på bordet. Så jävla sic och oacceptabelt beteende! I övrigt skulle jag äta det mesta med undantag för sagda banan, ketchup och sill. Vanlig chokladglass är kanske den mest överskattade glassen.

 23. Anna skriver:

  Selleri, paprika, oliver, koriander, kanel, gröt, saffran, inälvsmat, russin i mat och bröd, fänkål, anis, kaviar, leverpastej, grapefrukt, ärtor, ärtsoppa, bruna bönor, pepparkakor. 😖

  1. Anonym skriver:

   Fänkål och anis (brukar säga anus) är verkligen vidrigt 🤢

 24. Olly skriver:

  Jag tycker om all mat! Sill, oliver, kapris, mögelost, all fisk, alla grönsaker, frukt i mat, koriander, alla såser och ja, allt. Älskar mat!

 25. Ca skriver:

  Memma (finsk grej man äter vid påsk 🤢) och falukorv

  1. Fsftw skriver:

   Myky socker o grädde ba så sjunker memman ner 😂😂😂 men ja memma e nog djävulens påhitt 😂😂

  2. Ceccano skriver:

   Memma är ju rätt okej ändå. Jag brukar äta iaf en portion varje påsk.😂 Det hör liksom till. 🙊

 26. Femma skriver:

  Håller med om typ allt, men bläckfisk (om den är bra tillagad) är ju såååå gott!

  Folk brukar bli lite provocerade över att jag inte gillar morötter och vispgrädde. Gillar inte marsipan heller, eller mandelmassa. Så hatar både semlor och prinsesstårta. Varm banan. Ananas på pizza.

  Älskar allt som har med ost att göra. Mmmmm. Och skaldjur. Moules marinières är så jävla gott.

 27. Marie skriver:

  Ädelost (äter bara mild hårdost och parmesan)
  Oliver
  Selleri
  Inälvsmat
  Basilika
  Vispad grädde (gräddsås älskar jag)
  Smörsmak( jobbigt när man äter lchf)
  Fiskbullar
  Kroppkakor
  Lufttorkad skinka (parma, serrano osv.)

 28. Ior skriver:

  – Ostron
  – Fiskbullar
  – Mannagrynsgröt
  – Marsansås
  – Köttkorv
  – Pepparrot

  😷

 29. Josse skriver:

  Ärtor (så mjöligt.. det värsta jag vet!!)
  Broccoli
  Kapris
  Kokos
  Långkornigt ris
  Oliver
  Brunsås på påse
  Aromat (världens mest vidriga krydda)

  .. dessa är det som jag kommer på spontant.
  Dör hellre än äter något av ovanstående!!

  1. Anonym skriver:

   Åh ärtor på glasburk i den där salta lagen är det allra bästa jag vet! Sambon kallar det för ”bruna ärtor” och rynkar på näsan. Jag kan köpa en sån burk och dricka lagen och äta ärtorna med en sked. Fy fan vad gott.

   1. Krista skriver:

    Fy faaan. No offence.

 30. yar skriver:

  Alla djur, för det är inte mat och det är sjukt hur folk kan döda något, skära det i bitar, slänga upp ett blodigt hjärta på grillen och sen äta det. SJUKT. Men någon dag kommer nog folk vakna och inse hur vidrigt det är.

  Annars, sojabönor. Vill spy av smaken.

  Mazariner. Smakar som gamla gubbar luktar.

  äh, ligger med magsjuka och orkar inte ens tänka på mat. Skriver sen om jag kommer på något

  1. Anonym skriver:

   Vem grillar hjärtan? :O aldrig hört talas om det? Sjukt

   1. Järnridå blogg skriver:

    Hjärta är fantastiskt gott. Rökt renhjärta är ju ett måste på julbordet. ❤

  2. Anonym skriver:

   Att äta djur är det naturligaste som finns, det är köttindustrin som är vidrig och onaturlig.

   1. Helena skriver:

    ZzzzzzzzZZZZ

 31. Anonym skriver:

  Sås, dressing, dipp & ketchup. Inget klet!!! Får alltid ”är du dum i huvudet” – blickar när jag beställler kebabtallrik/hamburgare/kebabrulle/restaurangmat UTAN sås!
  Hemmagjord brunsås är gott. Men bearnaise/rödvinssky/dressingar/ketchup -nej tack! 😷

  1. Anna skriver:

   Haha – är du min man?

   1. Anonym skriver:

    Haha nej jag är inte din man, men har din man samma smak (eller icke smak) för sås & dressing som mig låter han som ett riktigt kap 😉

 32. Jock skriver:

  Blir bara hungrig av kommentarerna…. allt låter gott 🙂

 33. Mai skriver:

  Saker jag ogillar starkt i matväg
  – Varm paprika, varm rödlök och varm vitkål. Kallt äter jag alla dessa tre utan problem
  – Pulled Pork
  – BBQ-sås
  – Koriander och Salvia
  – Kokt potatis och potatisklyftor
  – Fiskpinnar.. eller all panerad fisk när jag tänker efter.
  – Mustiga grytor. Alla verkar älska det utom jag
  – Färdigköpta köttbullar
  – Pepparrot

  Sen har jag överlag väldigt svårt för husmanskost. Typ pannbiff, falukorv, kålpuddig, lasagne, kalops osv.

  Äter gärna tapas och plock varje dag.

  Trodde jag var en allätare tills att jag skrev denna lista, men inser nu att det är motsatsen..

 34. Grå skriver:

  Avokado. Helt vidrig konsistens och smak.
  Kålrot i alla former.
  Frukt som hettats upp, tex äppelpaj eller friterad banan.
  Sill.
  Russin och dadlar.
  Risgrynsgröt.

  Lovar att jag skulle svälta om bara dessa saker fanns att äta. 🤢

 35. Nettan skriver:

  Pizzasallad
  Allt som har med fläsk att göra. Blä.

 36. Jessica skriver:

  Jag har tydligen väldigt konstiga smaklökar 🙈 Älskar blodpudding, leverpastej, sill !! Någon skrev ketchup, hallåååå, ketchup kan man ha på ALLT ju! Sedan verkar vissa tycka att banan är vidrigt, det är totalt fel, banan kan man också ha till allt (typ 🙄).
  Därimot förstår jag inte alls folks förkärlek till lax som jämt ska serveras när man går bort, usch å fy… plus kött från ko och gris, det är oätligt (ej pga etiska skäl eller miljö eller liknande utan bara smaken får mig att kräkas lite i munnen).
  Det och coca cola går bort, pepsi ska det va ☺️

 37. Anna skriver:

  Tofu! Smaken är kanske inte hemsk om den är rätt marinerad men KONSISTENSEN skrämmer mig 🤢

  1. Anonym skriver:

   Vilken av alla olika konsistenser av tofu ogillar du? 🙂

 38. Bell skriver:

  Omelett och stekt ägg är det vidrigaste jag vet. Vanligt hårdkokt ägg gillar jag.
  Kycklingfiléer går inte att äta, men däremot kycklinglår.
  Inga rätter där man blandar grädde med fisk eller kyckling.
  frukt i mat är blä (all varm frukt är blä men bär går bra).
  Griskött är oätligt förutom bacon i vissa rätter.
  Tomatskal, paprikaskal, gurkskal etc går ej att äta.

 39. Asterixia.se skriver:

  Kött i alla former, fisk, skaldjur, sniglar, bläckfisk,mjölk,ägg,ketchup,memma,sojakorv,whiskey,rödvin,vitvin,konjak,”svarta”oliver färgade med bläckfiskbläck,mannagrynsgröt…

 40. Anna skriver:

  – Får kväljningar när jag går förbi hyllan och ser konserverad potatis eller typ Bullens korv.

  – Paprika i grytor eller tillagad på annat sätt är vidrig. Färsk paprika går dock ner.

  – Jordgubbar med ovispad grädde förstår jag inte hur man kan äta! Kväljningar!

  – Shots av ren sprit hade kommit upp snabbare än ner.

 41. Järnridå blogg skriver:

  Fast vi inte hade så mycket mat när vi växte upp och det inte fanns utrymme att vara kräsen hade jag grejer jag inte kunde äta. Konsistensen av svamp hade jag svårt för, och familjeklassikern stuvad matpumpa var inte heller någon höjdare. Älskar båda de sakerna som vuxen.
  Banan åt jag 2 gånger innan jag kom till Sverige, det var halvt omogna historier. Än i dag älskar jag halvgrön banan mycket mer än mogen!

  1. Järnridå blogg skriver:

   Just det, en sak jag har svårt för är färdigförpackat bröd typ skogaholmslimpa och alla de dät söta sorterna. Så skumt att de inte har något skal utan hela brödet är samma kletiga konsistens. Så att man får en söt klibbig gegga som kletar sig fast på gommen när man äter 🙁 har vi bara sånt bröd hemma så rostar jag det, då funkar det.

 42. Gabs skriver:

  Kan inte äta:
  – Hallon
  – Sista biten på bananen (piggen i botten, BLÄ)
  – Blodpudding
  – All inälvsmat
  – Kroppskakor
  – Prinskorv
  – Bläckfisk

  Tycker däremot om leverpastej, sill, frukt i mat och koriander!

  1. Krista skriver:

   Äter inte heller piggen sen jag läste att den i upplysta bananätarkretsar kallas satans anus.

   1. Gabs skriver:

    Satans anus känns som en ganska passande benämning!!

 43. Jenny skriver:

  Alltså jag har alltid sett mig själv som lite kräsen, men när jag läser kommentarerna här inser jag att jag egentligen är en allätare??? Ett riktigt paradigmskifte här!

  Men – självklart finns det saker jag inte är så förtjust i och undviker (typ mandelmassa, grillkorv och rått kött/fisk. Inälvsmat äter jag dock inte!

 44. Giga skriver:

  Hur har ingen nämnt FLÄSKESVÅLAR?????

  *kräks*

  1. Anonym skriver:

   Blä första gången jag smakade det och det lämnade en äcklig hinna av fett på tungan… spyr

 45. Hanna B skriver:

  Köpta köttbullar!! Fy tusan! Alla (oavsett märke) smakar pyton och har broskbitar i som man har sönder tänderna på!

  1. L skriver:

   Blä plus att de luktar prutt. Vi använder mamma svans som hundgodis, enbart 🙂

  2. Nea skriver:

   Haha blev traumatiserad av Mamma Scans köttbullar när jag var barn pga fick en stor broskbit i en tugga.

 46. Mudkip skriver:

  Äter allt eftersom jag inte är en bortskämd picky eater. Picky eaters är nog det värsta jag vet. Usch.

  1. Anonym skriver:

   Eller hur. Orkar inte ens bry mig längre när vi har folk över (om det inte är allergi eller så). Svält då ditt otacksamma barn, tänker jag. Hehe

 47. Julia skriver:

  Gröt i alla former, mannagrynspudding med saftsås, kanel, dragon, koriander, kött i alla former och hårdost som smakar (ex Herrgård, Präst eller dylikt, men har inga problem med mögelost av någon anledning). Annars ser jag mig som en allätare 😉

  1. C skriver:

   Allt du hatar älskar jag! Minus dragon.

 48. Fd Mi skriver:

  Jag får ofta höra att jag är kräsen, och det är jag kanske. Avskyr den egenskapen hos mig själv, men om det är något jag avskyr så KAN jag inte äta det för det kommer upp igen. Jag får panik av smaken av paprika och vinäger till exempel, det är som att min kropp skriker att det är gift typ? Går emot alla mina naturliga instinkter att äta det.

  Jag och Sandra har heeeelt motsatt smak haha, jag får rysningar av att hon har citron på och i precis ALLT. Citron i mat är fan vidrigt.

 49. vvv skriver:

  Varför har ingen skrivit ål? Får ni chansen att testa detta spring åt andra hållet.

  Annars hatar jag saffran i bakverk då det ska höra ihop med fisk och skaldjur.

  1. Fsftw skriver:

   Har endast testat rökt ål, jag gillade det.

   1. Leopold skriver:

    Rökt ål är fantastiskt! ⭐️❤️

 50. Emmsi skriver:

  Fänkål är fan det vidrigaste

 51. m skriver:

  Fiskbullar, sylt, svamp och ketchup! Blä!!

 52. MMX skriver:

  Ogillar allt kött, avokado, all sorts choklad förutom vanlig mjölkchoklad, lasagne, köttbullar, pasta bolognese, nötter, sparris, yoghurt, kvarg osv osv..

 53. Margit skriver:

  Ägg – äggstanning, kokta, stekta – blä
  Majonnäs – uuuuuuuuh mår illa bra av att se en burk/tub.
  Mandelmassa – varför existerar det ens?
  Nutella – sötslibbigt och av oförklarlig anledning hyllas det av typ alla. Nötkrämer och liknande överlag är inte min grej.
  Ädelost – förpestar ostbrickor och är djävulen med kräklukt i pastasås.
  Möliga äpplen 🙁
  Stuvad mat i alla dess former. Fy. Fan.

  1. Margit skriver:

   Bearnaisesås, hollandaisesås och brunsås. Vem kom på dessa såser? Satan?

 54. Moa skriver:

  Förlåt men lasagne är ju typ det godaste som finns, hur kan man INTE tycka om lasagne? 😩

 55. Leopold skriver:

  Tycker att jag själv är petig med maten men är inte ens i närheten av de flesta här. 🙈

  Min lista:
  Vispad grädde 🤢
  Lax tillagad i ugn eller stekt 🤢

  1. Sandy skriver:

   Whaaaat?!
   Vispad grädde och lax?! Båda är ju awesome

   1. Leopold skriver:

    Vispad grädde mår jag illa av så fort jag får lite i munnen. Alltid varit så. 😉

    Jag kan äta kallrökt / varmrökt lax men vanligt tillagad har jag jättesvårt för. 🙈

 56. i.m skriver:

  avskyr i stort sätt alla grönsaker, sallad, tomat, gurka, selleri, ärtor (älskar dock lök och alla andra grönsaker som är starka)men kålsoppa och kålpudding går hur bra slm hekst, även typ thaigrönsaker, bambuskott och sånt 😂 kan inte äta frukter med konstig konsistens typ ananas, mango, kiwi mm. kan inte heller äta baljväxter, då spyr jag nästa (förutom vita bönor). kapris spyr jag också av, så himla vidrigt. däremot äter jag typ mat som andra tycker är vidrigt, typ pölsa, blodpudding, sill 😂 tycker inte om fläskfilé heller pga av konsistensen 😅

 57. EnsamvargISkogen skriver:

  Avokado- Geggigt, sliskingt och konstigt nog modernt.
  Spenat- Bara nej.
  Kebab- Överskattat, luktar fis och sopor.
  Allt får-relaterat- Uäärk!
  Bearnaisesås- HUR kan någon förtära denna klibbiga, illaluktande slisksås?
  All typ av inälvsmat- Nej.
  Russin i mat / bakverk- Kan dock äta russen ur förpackningen.
  Kiwi- Kittlas i munnen och är hårigt (hahahah)
  Banan- All typ av denna gröna/gula böj är vidrigt.
  Kinesisk/thai- Aldrig förstått vad som är att tycka om.
  Messmör- Levde på detta som liten, klarar det inte nu.
  Oliver- Går helt enelt inte ned.
  Mer eller mindre all typ av halv/helfabrikat- Smakar plats och allmänt konstigt. Förutom viss korv.
  Sill- Avskyr sill, förutom i rysk silltårta.
  Läsk- Sött. blaskigt och känner hur tänderna fräter. Typ.
  Fiskbullar- Ogillar starkt konsistensen.

  Denna lista skulle verkligen kunna bli lååång, trots att jag inte ser mig som särskilt kräsen 😛.

  1. Margit skriver:

   Tack! Äntligen en frände som inte förstår tjusningen med bearnaise! <3

   1. EnsamvargISkogen skriver:

    Haha, du är inte ensam 😇

   2. Tejp skriver:

    Jag älskar bearnaise, har tänkt att jag skulle kunna äta det som soppa nästan. Bearnaise-soppa

 58. Sandy skriver:

  Selleri
  Bruna bönor (aldrig smakat men man SER ju att det smakar avföring)
  Minestronesoppa
  Sill
  Kebab

  Kroppkakor och blodpudding däremot, WOW!!!

 59. Rebecka skriver:

  Gröt 🤢

 60. Tejp skriver:

  Blodpudding, mögelost. Saft, Pitekaka, muffins med fyllning, vaniljglass, smaksatt yoghurt. rå fisk /inlagd fisk, potatisbullar. tunga, lunga, lever, hjärta, och liknande. sniglar, 0stron, insekter & bläckfisk har jag inte smakat & kommer aldrig smaka . Blött bröd har jag spytt av, förstår inte dom som doppar bröd när dom ska äta det. Leverpastej. Kvarg

  1. Tejp skriver:

   …sötsur sås till maten har jag aldrig förstått mig på. Tycker mat ska vara salt oftast, inte söt

 61. Jadu skriver:

  Jag är extremt kräsen men är oftast inte pga smak utan pga konsistensen på vissa saker🤢

  Äter inte:
  Tomat, svamp, alla varma grönsaker (blir så mjuka, spelar ingen roll om de kallnat för de får inte ha vart värmda på något sätt) så äter inte det i mat eller soppa eller vad som helst.
  Ägg i alla formera om stekt, kokt, omelett
  Gröt, risifrutti, ris ala malta
  Makrill i tomatsås, luktar så vidrigt! Blev lurad som barn att det skulle smaka ketchup…. tog en hel sked men höll sen på att spy.
  Skaldjur, bläckfisk m.m.

  Alla i min släkt bjuder alltid på smörgåstårta vid släktkalas, alltid en med köttbullar och en med räkor. Inget av det funkar 😫 Känns ju som om smörgåsen blivit helt blöt, på tal om det, finns det något värre än när mackan råkat bli lite blöt någonstans? Jag måste ta bort hela den biten från mackan

 62. Anonym skriver:

  Men alltså va? Vad gör ni alla när ni blir bortbjudna på middag? Mejlar ni över en lång lista med saker ”ni hellre dör än äter” (som någon skrev)? Eller går ni inte på middagar? Eller petar ni i maten?

  Jag äter allt. Dessutom är mycket utav det som folk listade här bland mina favoriter i matväg 🙂

  1. Gabs skriver:

   Personligen är jag en sån där som oftast biter ihop och äter fastän jag inte tycker om, eller plockar bort om det går. Så knepigt är det inte 😉

 63. Hedda H skriver:

  När jag var yngre gillade jag nästan ingenting och var mager som en sticka. Jag kräktes av rätt mycket speciellt av fettbobbor i kött. Sedan bestämde jag mig för att jag ville kunna vara artig och äta allt. Det var jobbigt i början men jag lärde mig faktiskt att tåla det mesta. Till och med surströmming.

  Idag äter jag med välbehag det mesta som är tillagat med kärlek. Utom lakrits. Tvi.

  Sedan avskyr jag det mesta av det brödet som säljs förpackat i plast på snabbköpen. Ännu värre är de där färdigbredda mackorna med det lilla pålägget som finns hängande utanför som säljs på Pressbyrån. Allra mest avskyr jag kombon en lövtunn skiva av pressad skinka och menlös ost. Ibland det enda som fanns att köpa när man jobbat över alldeles för länge och höll på att svimma av hunger.

 64. X skriver:

  Kvarg. Gräddfil…alla syrliga mejeriprodukter. Ädelost. Inlagd sill. Sushi. Alla skaldjur. Renkött. Surströmming. Anjovis och makrill på burk. Kokade ägg.

  1. vvv skriver:

   Vaaaaa! Renskav är fan festmåltid hemma hos mig. Fast jag äter inte kyckling helst och om jag gör det skär jag ner den till o igenkännlighet för att slippa trådarna.

 65. 🏊🏼‍♀️ skriver:

  Inga kokta, stekta eller pocherade ägg, gröna ärtor eller selleri. Det är typ det enda i råvaruväg som verkligen ger mig kväljningar. Sellerin är jag dessutom allergisk mot så den går dubbelt bort.
  Sen finns det flera rätter som kan vara goda men som många ställen misshandlar så att det är omöjligt att äta, typ skolans korvstroganoff och ”risotto” (torr jävla rissallad).
  Kul att nästan alla hatar marmite och vegimite som typ är det bästa man kan ha på mackan 😄Ni ska få en lektion i hur det bäst äts för många får bara en sked och typ ”smaka det här!” och då förstår jag att smaklökarna får frispel. Marmite ska ätas tunt, tunt, tunt på en smörad rostmacka med några skivor gurka eller ost. Då är det riktigt gott!

 66. Ty skriver:

  Mamma scans köttbullar. Mangoraja. Kött med mycket segt i typ fläskkarré. Annars äter jag det mesta. Sambon är dock väldigt kräsen så det blir inte så varierat här hemma..

 67. Göteborg skriver:

  Anjovis, kapris, lever, basilika, koriander, ingefära, lutfisk, blockchoklad, matjessill, svartvinbär, varm banan. Pretty much sums it up!

 68. Andj skriver:

  Det enda jag inte kan pilla i mig är räkor eftersom jag har räkor i akvariet hemma, så det är samma motiv som varför jag inte skulle få för mig att äta hund. Har en för personlig relation med dom på nått vis ❤🌹

 69. Selektiv ätstörning skriver:

  Jag har selektiv ätstörning så jag är extremt kräsen. Jag lider dock inte av det förutom om någon annan får mig att känna mig illa till mods. När jag var liten blev jag oftast itvingad mat och det har bara gjort allt värre. För er som inte vet vad selektiv ätstörning är så brukar min sambo beskriva mig som att jag ”äter som ett barn” haha. Jag måste ha all mat uppdelad och äter bara några få livsmedel. Det är både psykiskt och fysiskt jobbigt att äta mat jag inte gillar. Många säger att det bara är att tvinga i sig, men det är svårt när man spyr upp det. Så jag har accepterat det och andra verkar som sagt lida mer över min ätstörning än jag gör 😉 Tänker med andra ord inte rada upp vad jag inte äter för den listan skulle bli för lång. Men jag ville bara ge er ett till perspektiv då en del här uppe skriver att de hatar kräsna personer.

  1. Maize skriver:

   Blir nyfiken på vad du äter! Är också väldigt petig 🙂

  2. Hedda H skriver:

   Jag var sådan också! Jag delade upp all mat för sig och kräktes när det smakade illa.

 70. SH skriver:

  Tofu
  Oliver
  Sill
  Surströmming
  Kokos
  Mögelost

 71. J skriver:

  Lutfix
  Lutfisk med vit sås
  Lutfisk med vit sås och potatis
  Fiskbullar
  Kapris
  Fänkål
  Anis
  Ansjovis
  Isterband

 72. Anonym skriver:

  Min sambo älskar ugnspannkaka, crêpes och raggmunkar, men HATAR vanliga pannkakor/plättar. Borde jag lämna in honom på lagning??

 73. Elsa skriver:

  – fruktkaka
  – spenatsoppa på burk (halvfabrikat)
  – leverlåda

 74. Anonym skriver:

  Förstår inte hur man inte kan tycka om banan och tomat! Jag har varit tvungen att sätta en gräns för mig själv om max tre bananer per dag. Likadant med tomater. Kan man ha tomat i maten så lassar jag i så mycket som det går. Älskar tomat!

  Min lista:

  *Nästan allt kött (har extremt svårt för senor/brosk/korv och liknande så äter nästan aldrig kött)

  *Kokt potatis (helt menlös mat)

  *Ris (samma där, menlöst)

  *Gorgonzola

  *Halloumi (gnisselost)

  *Kål

  *Filbunke (måste vara det vidrigaste någonsin)

  Äter allt ovan (utom filbunke) om jag blir bjuden men hade aldrig kommit på tanken att själv välja det.

 75. P skriver:

  Kanske jätte udda, men jag kan inte äta mat med sked! Och när jag ska jag äta maträtter som kräver att man använder sked, typ soppor eller grytor, yoghurt osv så har jag en speciell teknik med skeden, typ fyller inte skeden helt och kan inte ha skeden helt i munnen. Haha, måste typ fort äta utan att nudda skeden för mycket. Så jobbigt.

 76. Kräsen skriver:

  Köttbullar
  Kokta morötter
  Svamp
  Ärter
  Falukorv
  Rädisa
  Ärtsoppa
  Lasagne
  Mozzarella
  Avokado

  Har säkert glömt något

 77. LM skriver:

  Måste erkänna att jag inte gillar choklad. Kladdkaka är något av det värsta jag vet. Antingen är den för sockrig, och knastrar lite när man äter den (en vän till mig brukar göra den på det sättet) eller är den för rinnig/kola-aktig och blir ett enda stort klet. Eller så försöker folk göra en fancy ”vuxen” kladdkaka och kör med hög kakaohaltig choklad och då smakar den som det känns att bli slickad på av en katt-tunga.

  Och om jag skulle säga det så blir folk helt till sig och bara ”VA? HUR KAN MAN INTE GILLA KLADDKAKA?!”

  Det går inte att vinna D:

 78. Saga skriver:

  Det finns en massa saker jag inte tycker om:

  De flesta nötter
  Ärter
  Bönor
  Inälvsmat
  Alla skaldjur utom egenfångade kräftor (och då för stämmningen och inte smaken)
  Allt kött som man måste gnaga bort från ben
  Alla rotsaker utom potatis, morot och rödbeta
  Svamp
  Ostbågar
  Ägg i alla former
  Alla sorters ”fina” ostar
  All energidricka

 79. Anonym skriver:

  Koriander
  Potatisbullar
  Sojaburgare från frysdisken
  Lever
  Haricot Verts
  Rotmos med korv

 80. S skriver:

  Koriander
  Citrongräs
  Svamp
  Glass
  Mint
  Blodpudding
  Bläckfisk
  Rostbiff
  Kapris
  Mjölk
  Kokos
  Sardeller
  Ansjovis

 81. A skriver:

  Förmår mig ej:
  Lever
  Varm paprika
  Tomat i sallad
  Blodsoppa
  Risgrynsgröt med saftsås
  Timjan

  Älskar:

  Allt rått!!

  Rå fisk, ostron och kammusslor
  Råbiff
  Alla köttbitar- rare
  Rare hamburgare
  Rare anka osv osv..

  Oj, är jag gravid ?

 82. S skriver:

  Saker jag inte KAN äta
  Lever (oavsett form och sort)
  Kålsoppa
  Kåldolmar
  Kålpudding

  Saker jag inte gillar
  LÖK! (purjolök går bra och vitlök 🙂 )
  Tomat
  Skinka
  Konserverade champinjoner
  Dopp i grytan
  Lutfisk
  Bruna bönor
  Köpta köttbullar
  Mögelost
  Paprika
  Oliver
  Kött med fettrand
  Bacon som inte är välstekt
  Russin

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg