Skulle ni vilja läsa Cattens bok?

18:00 9 Maj 2017

Catrin Hedlund:

Kanske en ”what not to do when committing crimes”?
Här kommer ett utdrag i punktform av man kan förvänta sig av Catten af Täljes omvända instruktionsbok i bedrägerier:

– Påstå inte att du tappat biljetter du inte haft råd att köpa in från första början på en finlandsbåt.
– Använd inte din mammas bankkonto för pengaöverföringar så ljus faller på henne.
– Begå gärna dina bedrägerier under falskt namn. Det är nämligen inte så smart att ha skickat bilder på sitt eget pass när man väl åker dit.
– Ring inte upp dina offers arbetsplatser och anklaga dem för att vara psykiskt sjuka. Att hålla en låg profil är alltid att föredra.
– Använd inte din sons mobiltelefon för att utföra dina bedrägerier.
– Begå helst inte brott men om du nu ska göra det – gör inte som jag gjorde utan gör tvärt om så kanske det funkar bättre för dig.

Det här utkastet är så klart helt hypotetiskt och taget ur luften (och ett visst förundersökningsprotokoll) men visst låter det lovande?
Jag kanske kan få spökskriva den!
Åh, det vore väl något!

Bok av Catty Tälj feat. CamCam med ”mamsomaten” på förord! 
Hell yeah!

65 kommentarer | “Skulle ni vilja läsa Cattens bok?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Johanna skriver:

  #anstalt

  #livräddnotanymore?

  1. A1 skriver:

   Haha. Att ens skriva såna hashtags.

   Vad spelar det för roll om det är öppen anstalt eller inte. Fängelse som fängelse. Fint att ha på sitt CV och samtidigt vara uthängd i hela den virala världen.. not.

   Såfort man söker på henne hade det stått att hon suttit i fängelse, och då bryr sig ingen framtidig arbetsgivare om att hon suttit i öppen eller sluten anstalt. Jag vet inte varför, men det förvånar mig fortfarande att hon är totalt likgiltig mot sina offer. Allt ska handla om henne, hela tiden.

  1. Anonym skriver:

   ta upp detta camcam!

   1. Bloggbevakning skriver:

    Inlägg är tidsinställt.

 2. Mackan skriver:

  Hon kan ju inte ens få ihop en presentation av sig själv på två meningar. Hur skall hon kunna skriva en hel bok? Som allt annat i Latrins liv är det en önskedröm som aldrig kommer att gå i uppfyllelse.

  1. w skriver:

   Av det materialet som finns om henne på nätet, ihop med djuplodande intervjuer skulle man kunna skriva en riktigt bra bok. Skulle dock inte framställa henne i bästa av dagar om man så säger.

   Det är ju den storyn folk skulle vara intresserade av, och den skulle sälja.

   Titel ”Järnabon Catrin Hedlund som bla. Sålde falska biljetter” =)

   Hon måste hur som helst skaffa sig en spökskrivare.

   1. Bambi skriver:

    Why? Vi har ju världens bästa Flashback-tråd!
    Saknar Enhörningen dock!

 3. Carina akerlind skriver:

  Nä, det hon har presterat i sin blogg har inte gett mig några ilningar av spänning, några förväntningar om vad månde komma ska, några glada skratt över något hon skrivit av humor…. Hon skriver alldeles för dåligt för att roa mig.

 4. T skriver:

  Jag skulle kunna läsa bara för att få inblick i hennes resonemang kring allt men absolut ingenting jag skulle betala för eller köpa själv.

 5. 🚴🏻‍♀️ skriver:

  Den person som i så fall skulle köpa den ev boken är ju isåfall knäpp som skulle välja att gynna den idioten/tjuven

  1. J skriver:

   Hon kanske har tänkt betala sina brottsoffer/ skulder med inkomst från boken ^^

   1. Little Tortilla Boy skriver:

    Isf hoppas jag att endast en person köper boken och publicerar den på flashback eller en blogg. Varsågod Latrin, 49,- i fickan som du kan betala dina skulder med.

 6. R skriver:

  Jag läser fan hennes bok med sidor av hashtags än en bok skriven av Paula. Catten använder iallafall korrekt svenska och rätt ord i rätt sammanhang till skillnad från Paula, som idag använde begreppet ”pö om pö” i helt fel kontext. Inte för att jag själv är en hejare på skriftspråk och inte för att jag brukar kommentera andras språk, det är väll mina franska gener som ilsknar till 😊

  Det verkar dessutom vara mer regel än undantag för henne att använda sig ord och begrepp hon inte behärskar. Varför undrar man?

  1. Kallis skriver:

   Varför är ”pö om pö” i helt fel kontext?

   1. R skriver:

    Det finns andra ord att använda som är synonymt med just det uttrycket. Visst, det låter fancy men vafan… det är som att istället att skriva ”mitt hjärta brinner för konst” skriva ”min blodpump brinner för konst”. Förstår du?

    1. Trött skriver:

     Herregud så pinsam människa

     1. R skriver:

      Herregud så elak människa

  2. Anonym skriver:

   Det var ju inte alls i fel kontext…

   1. R skriver:

    Det finns andra ord att använda som är synonymt med just det uttrycket. Visst, det låter fancy men vafan… det är som att istället att skriva ”mitt hjärta brinner för konst” skriva ”min blodpump brinner för konst”. Förstår du?

    1. Trött skriver:

     Vad snackar du om? Om du ska kritisera bör du själv ha rätt, du är ganska pinsam just nu.
     Här är stycket Paula skrev:
     ”Jag tycker att det är roligt med kläder och skulle vilja börja introducera det till bloggen. Det är inspirerande att se fina outfits, precis som det är roligt att kika på andras inredning. Pö om pö så kommer jag nog att börja göra det. Och då lite mer ordentligt blandat med mobilbilder. Vi testar och känner efter tycker jag, så får du gärna komma med respons om du tycker att det är roligt =) God morgon förresten, har du hunnit lyssna på podden? =)”

     Definition pö om pö: ”lite i taget, bit för bit”.

     Seriöst, du är så pinsam just nu.

     1. Hedda skriver:

      Paula använde ju uttrycket helt rätt?! Från franskans peu en peu (så småningom / lite i taget).

     2. R skriver:

      Lägg av. Vadå pinsam? Tänk på vad du skriver till andra människor. Jag lämnade en kommentar om vad jag tyckte. Jag gick inte på hennes person som du gör mot mig. Det är inte sjysst, det är elakt. Tänk på vad skriver och antagligen säger till folk som du inte känner, hur de mår och så vidare. Det är internet ja, men det finns gränser. Det finns andra sätt att förklara och komma med sin poäng än vad du gjorde nu. Jag är inte pinsam.

     3. Trött skriver:

      Hedda, eh ja? Det är ju det jag säger.

     4. Trött skriver:

      R, du är pinsam för du försöker smutskasta Paula när du inte ens har koll på saken du försöker smutskasta henne för. Du är pinsam.

     5. R skriver:

      Om du läser min kommentar igen så ser du att jag har skrivit att Paula använder sig av ord som hon inte kan använda. Det har tom postats kommentar här på BB innan om detta så jag är inte direkt den första. Så det är inte ens i närheten av smutskastning utan det stämmer ju. Du är elak.

     6. Trött skriver:

      R, nej du skriver att hon använder pö om pö i helt fel kontext. Vilket är helt fel. Du är pinsam.

     7. R skriver:

      BLAND ANNAT. Det är två stycken. Vad får du ut av att kalla en annan människa för pinsam. Är du så jävla oförstående? Jag är fan inte pinsam, lägg av, släpp det. Du är fan elak.

     8. Trött skriver:

      R, nej jag är inte elak för att jag påtalar att du kritiserar Paula utan grund. Bemöt det istället… eller nej juste det kan du inte. Till nästa gång har du lärt dig att ha mer på fötterna innan du kritiserar någon.

     9. R skriver:

      Trött, du har ju ingen förståelse för andra människor alls. Ingen läsförståelse heller för den delen. Du är elak, det är du. Det borde du inse själv. Lär dig hur man benöter andra människor och argument. Du låter bortskämd och ego, Det är inte bara du i den här världen. Herregud, lär dig lite om livet och bli mjuk gentemot andra. Skönt att leva ett liv utan många motgångar, kanske inga alls dessutom 😊 Du kommer få vad du förtjänar,elaka elaka människa.

     10. Anonym skriver:

      Wow that escalated quickly!

  3. Carina akerlind skriver:

   Korrekt svenska? Stavar dåligt, använder ord felaktigt, gör grammatiska fel….har läst Blondibellas blogg ibland och hon kan ju verkligen skriva om man jämför med Catrin, sen att hon förefaller ljuga om det mesta och inte verkar ha någon humor, och att det är så egotrippat gör att jag somnar nästan.

  4. A1 skriver:

   Paula är så otroligt dålig på svenska. Man får ont i varje organ som finns när man läser hennes inlägg. Hade jag någonsin blivit en större bloggare då hade jag definitivt investerat i en – eller två – kurser i rättstavning/svensk grammatik. Hade dessutom aldrig stöttat Paula på några sätt och vis, då hon som person är den jag anser för falskast i bloggvärlden.

  5. Therese skriver:

   Just det där var väl inte fel, men annars håller jag verkligen med dig om att Paula skriver otroligt dåligt. Hon använder hela tiden ord och uttryck som hon inte behärskar och det låter ofta bara helt fel. Jättejobbigt att läsa hennes texter.
   Och jaja, man kan låta bli att läsa om man inte gillar det och bla bla bla, men jag gillar Paula annars, och därför läser jag ändå bloggen!

 7. Viktor Den Store skriver:

  Åh, som en svensk Orange is the new black! Fast kanske mer Bedragerskan is the new offret. Hade inte vågat köpa boken i och med risken att det är ett rent bedrägeri. Sidorna hade säkert varit tomma eller något…

   1. Trött skriver:

    Varför skrattar du?

    1. Anonym skriver:

     För att det var FETT roligt.

  1. Hedda skriver:

   Eller att de sista, mest spännande sidorna saknas! Jag fick Stieg Larssons Män som hatar kvinnor i julklapp för 10 år sedan av min ”kille”, som precis hade dumpat mig. Han hade nog hittat den i någon övergiven låda, för det var ett visst fel i boken… De sista sidorna hade hamnat först.

 8. helena skriver:

  Vi får väl hoppas att det isf blir en fiktiv sådan och inte någon slags biografi. Eller är det någon som litar på hennes ord? 🤷🏼‍♀️

 9. JOOHOORÅÅ skriver:

  Määh, finns la redan? ”Cattitziz dagbok” eller något sånt heter det väl?

  1. Mackan skriver:

   ”En hon-djävuls liv och lustar”

 10. Anonym skriver:

  En som däremot håller låg profil efter dom är Therese Kudzak Shopping and fashion.
  Hennes mångåriga blogg är borttagen, det skrytiga Instagramkontot uppdateras inte längre.
  Läste här för några dagar sedan att de struntat i att betala hyran och lämnat huset i misär. Nu skyldiga 200 000 kr. Mycket märkligheter har pågått med särskilda postadresser, täta flyttar. Nu ska de flytta igen, fattar inte hur de kan ha fått finansiering för senaste radhuset som de inte ens bott i ett år.

  1. Anonym skriver:

   Hur vet du att dom ska flytta?

   1. Anonym skriver:

    Deras radhus ligger ute till försäljning.

    1. Emma skriver:

     Kan du länka annonsen?

     1. Emma skriver:

      Never mind, hittade ändå 😊

  2. Anonym skriver:

   Uppdaterar inte han sitt konto heller? Är så nyfiken på domen…

  3. E2 skriver:

   Hon fick ju cancer och därför tog hon paus. Vad som hänt sen vet jag ej.

   1. Anonym skriver:

    Fast man börjar ju verkligen undra, de har domar på Lexbase, konstiga adressbyten, under en lång period uppdaterade hennes man ingenting på Instagram och så cancer mitt i alltihopa. Tycker allt verkar underligt.

  4. Anonym skriver:

   Någon som har domen?

  5. Blomma skriver:

   Var läste du det? På bloggbevakning? Kan du länka?

   1. Anonym skriver:

    Inlägget här på Bloggbevakning heter: ”måste man välja sida?” Publicerat 1 maj. Det handlar om Kissie och en Lilo har skrivit om Therese i det kommentarsfältet.
    (Kan tyvärr inte länka)

  6. Blomma skriver:

   Jag läste alltid hennes blogg tidigare, men på slutet verkade hon inte må så bra. Och den där snubben… man ska ju inte döma folk man inte känner men allt med honom från utseendet till skrytet om materiella ting till sättet han skrev ad hominem argument på insta… Han kunde lika gärna ha tatuerat in ‘bad news’ i pannan. Hoppas hon inte blivit nerdragen av någon skum typl

   1. Anonym skriver:

    Ja, han la upp en massa bilder på lyxbilar och skrev typ att det var deras nya. Jag kollade registreringskyltarna på allt och ingen stod registrerad varken på honom el henne. Senare blurrade han alla skyltarna…

   2. S skriver:

    ”Kände” honom från skolan, då var han iallafall ingen skum typ. Verkar komma från en familj med pengar, tävlade i bilkörning och var nog rätt ”känd” inom den kretsen. Hade flera bilar redan då, lite ”pappa betalar” över det hela. Men det är många år sen jag såg honom.

    1. Maria skriver:

     Ledsen ouppdaterad människa men vad har de dömts för? Jag trodde hennes senaste inlägg på Instagram (för flera månader sedan) berodde på separation eller att hon fått tillbaka sin sjukdom, men hoppas förstås inte det var så illa.

     1. Maria igen skriver:

      Jamen sorry. Nu har jag läst inlägget från första maj och fått svar på min fråga.

     2. Trött skriver:

      Men det beror väl på mer än så

 11. S skriver:

  Jag förstår hur hon tänker med att skriva en bok, har själv ett liknande tankesätt (har dock inte begått ett brott haha). När jag är i en jobbig situation försöker jag alltid hitta något sätt att göra något produktivt av det/vinna något på det. Just nu är jag arbetslös, vilket är extreeemt jobbigt för mig. Försöker fokusera all min fritid på att lära mig ett nytt språk och träna inför halvmaraton. Det handlar om att lindra ångesten!

 12. Mackan skriver:

  Boken skall tydligen heta ”Mitt liv som utlandsproffs i basket”. Trailer här:

  https://www.youtube.com/watch?v=I1TlOBLxZ8U

  (Cringe-varning!)

 13. vav skriver:

  Nu har hon varit på möte där de föreslår att hon ska gå samma program som tidigare (VINN?), KBT-terapi och ”någon annan jävla vård”. Nu bestämmer ju inte frivården/terapeuten eller vart hon nu var, utan domaren och nämndepersonerna. Men ändå, hon verkar ju tro det.

  Hur nonchalant kan människan bli? Både mot sina offer och för de brott hon är anklagad för.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg