Framtiden är tryggad!!!!!

14:00 9 Sep 2017

Youtube:

Sanna mina ord, nu kan du med stolthet i rösten säga att du minsann har mer utbildning än bara grundskola (Tack för påpekande) och ändå inte ha mer allmänbildning än Tjocka Hetsätarkatten på en av hans bättre dagar.
Norrbotten drar fram sitt allra vassaste kort för att locka folk till ödemarken och lanserar Sveriges första Youtube-utbildning.
Du kan alltså söka denna utbildning som kommer göra dig till nästa generation av PewDiePies eller Snapchatmissbrukande Jockisar och Jonnisar – du blir en Youtuber helt enkelt.
Åh, det är tur att Svea rike har subventionerad utbildning utan avgift för jag vill se den förälder som gärna lägger sina besparingar på en att ens barn ska utbilda sig till Youtuber.
(Nu verkar detta egentligen bara vara en film/manusutbildning men faktumet att de valt att kallad den fr Youtube-utbildning får den att framstå som ytterst oseriös!)

81 kommentarer | “Framtiden är tryggad!!!!!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Anonym skriver:

  Den lär ju inte dra mer folk till Norrland eftersom den går helt på distans, dessutom vettefan om den är eftergymnasial när de enda förkunskapskraven är godkänd grundskola?

 2. Olivia skriver:

  Jag må va bitter nu men hur fan kan skattepengar gå till detta?

  1. Anonym skriver:

   Åh, du är inte bitter än, du har bara börjat! Kolla dokumentären Utbildningsfabriken
   https://vimeo.com/33718907
   Trust me, this ain’t nothing

 3. Anonym skriver:

  Hur var det med faktakoll?
  ”Undervisningen är avgiftsfri. För läromedel, digitalt material och teknik betalar du 500kr. Kostnader för diverse litteratur utöver det kan tillkomma.”

  Informationen kommer från deras hemsida: http://www.kalix.fhsk.se/youtuber/

  Kan hålla med om att namnet på utbildningen kanske inte var det bästa, men i övrigt ser jag inget fel på utbildningen i sig.

 4. Anonym skriver:

  Vet inte om det är särskilt meriterande att ha en folkhögskolekurs i CV:n…

  1. Olivia skriver:

   Folkis är ju förutom denna utbildningen bra och har fin gemenskap. Varför skulle det ge en sämre merit?

   Jag och några andra vänner kom in på läkarprogrammet via den kvoten när betygen från gymnasiet inte räckte till. Visst är det hård konkurrrens men det går.

   1. Anonym skriver:

    Precis, dessutom ska väl sägas att det finns folkhögskoleutbildningar som faktiskt är meriterande, till exempel inom journalistik.

  2. Madelon skriver:

   Obildad och fördomsfull kommentar. Har flera journalister i bekantskapskretsen som gått journalistutbildning på folkhögskola. Eller förresten, en gick vidare som programchef. Och en annan barndomskompis är numera välbetald rektor och hon startade sin bana som elev på två folkhögskolor.

   Folkhögskola är en oerhört bra plantskola för många kreativa yrken.

   1. Anonym skriver:

    Skulle hellre satsa på en ordentlig utbildning vid ett universitet. Fast med journalister kanske det är annorlunda, verkar ibland som att det räcker med att frilansa och skriva nån konsertrecension ibland för att få kalla sig journalist, så i det fallet kanske en folkhögskolekurs är riktigt bra…

    1. Anna skriver:

     Vem som helst får kalla sig journalist, det är inte en skyddad titel.

    2. Anonym skriver:

     När det gäller just journalistik är väl de praktiska momenten ganska likvärdiga på folkhögskolor och universitet. Vill man komma ut i arbetslivet lite snabbare och ändå inte är intresserad av att läsa journalistik på avancerad nivå ser jag inte varför man hellre ska läsa tre år på universitet än två år på en välrenommerad folkhögskola.

    3. L skriver:

     Precis som Anna skrev så får alla kalla sig journalist. Sen har journalistutbildningen på folkhögskolor mycket mer praktiska moment än de på universitet, vilket ofta leder till att man snabbt får in en fot i branschen genom praktik och extrajobb under studietiden. Så nej, det är ingen sämre utbildning.

    4. Madelon skriver:

     Har du tänkt på att det som är bäst för dig kanske inte är bäst för någon annan och tvärtom?

     Synd att du har en så nedlåtande ton ”…så i det fallet kanske en folkhögskolekurs är riktigt bra”. Mmm…jo, jag ser att du inte tog till dig vad jag skrev men du vill nog helt enkelt inte inse att man kan vara verksam journalist på en folkhögskoleutbildning.

     Jag är glad att jag fick utöka ditt kunnande i ämnet 🙂

 5. S skriver:

  Alltså vad är allt detta ”också intressant” som poppar upp mellan varje inlägg mer eller mindre? Jag är inte intresserad av ”annat intressant” från Nöjesguiden, jsg vill bara läsa Camcams blogg! Make it go away plzzzzz!

  1. Olivia skriver:

   Eller hur! Blir irriterad av det där. I-landsproblem ni vet. Får ont i fingrarna av att scrolla.

   Ps. Fullt seriös Ds.

 6. BeroendeAvBloggbevakning skriver:

  Haha…Jag som följt o hatat Catten Af Täljes vidlyftiga planer för att bli en youtube 😉

  Snälla Catten, om du skulle orka plugga i 20 v…Sök!!!

  Men du har förmodligen fullt upp med att förbereda ännu en uppskjuten tingsrättsförhandling, ringa dina advokater (som för övrigt är bäst i hela världen), fira sonens födelsedag, hålla sig undan typ….

  Hej Catrin, jag vet att du läser detta ty detta är ditt enda kontaktnät förutom en massa fibblande, bytande av insta-konton…jutte, mamsomaten glömde jag oxå…

  Syns på måndag Catten <3

 7. Hann skriver:

  På tal om ingenting Anna Book kör LIVE me dans hon kör bil just nu

  1. Anonym skriver:

   Och förnekar väldigt bestämt att hon skulle använda pulversås, igen 🙈

 8. Mjau skriver:

  Det är inte en eftergymnasial utbildning. Det är en utbildning på gymnasienivå eftersom förkunskapskraven endast är grundskola.

 9. Tanten skriver:

  Ibland är det lite väl larviga inlägg här på bloggen. Denna utbildning är inte för barn/tonåringar. Du måste vara över 18 år, är då myndig och anses vuxen.
  Kalix Folkhögskola har ett väldigt gott rykte, deras journalistutbildning är det många som gått och nu arbetar på SVT, Sveriges Radio och andra kanaler.
  Det är tråkigt att du Camilla väljer att förlöjliga en utbildning som anses vara seriös.
  Ta och tänka efter vad du själv förmedlar till din omgivning och varför innan du häcklar andra som försöker göra något bra.
  Otroligt mycket tramsiga grejer här senaste tiden.

  1. Bloggbevakning skriver:

   Med tanke på att det bara krävs grundskola – alltså åk 1-9 – så skulle jag i allra högsta grad säga att den är för tonåringar. Och det är ju att kalla den för en Youtube-utbildning som jag reagerar på och jag även skriver då det mest verkar vara en film och mediakurs. Men du läste kanske inte hela inlägget?

   1. Tanten skriver:

    Jag läste hela inlägget. Vet nog mer om Kalix Folkhögskola och deras utbildningar än dig eftersom jag bor i kommunen. Det är en fin skola med bra urbildningar som inte förtjänar att förlöjligas för att de vill vara framåt och hitta på nya grejer.

    1. Bloggbevakning skriver:

     Jag tycker att de förlöjligar vad som förmodligen är en jättebra utbildning med att kalla den för ”Youtuber-utbildning”. Jag tror det skrämmer bort fler potentiella elever än namnet kommer locka till sig. Och det är tråkigt. För när man läser kursplanen så inser man ju att det mest är en multimedia-utbildning och inget trams som namnet antyder.

     1. Madelon skriver:

      Gaaah, jag håller liksom med er båda! Det är så förvirrande!

     2. Tjenis skriver:

      Finns ju en uppsjö av youtubers med mycket intressant innehåll. Politiskt, samhälls, historie-inriktat Etc. Jag tror att det handlar mer om att du associerar ordet youtuber till trams (Jocke & Jonna)? Jag kan ha fel, men får den känslan av dina kommentarer.

     3. Helena skriver:

      Tror också det är fördomar som lyser igenom här. Gör om och gör rätt! Att vara youtuber är inte trams, och att vilja lära sig om det utan att behöva ha en annan sysselsättning samtidigt är inte orimligt. Yrkesliv är inte lika inrutat som förr.

      Jocke och Jonna verkar däremot vara trams. Men den kunskapen de samlat på sig om att göra videos är nog inte det.

  2. M skriver:

   Det är stor skillnad på att plugga journalistik och att säga att ”hej, skippa sam på gymnasiet (för att sedan kunna plugga journalistik) och bli en youtuber istället!”

   Att jobba på SVT eller SR kan man göra helt utan utbildning om man vill. Har ingenting med det här att göra. Många inom media har halkat in där helt utan relevant utbildning.

   1. Madelon skriver:

    Andelen som får jobb efter Kalix folkhögskola är faktiskt mycket hög. Det i en bransch som är svår att slå sig in på och de flesta redaktioner kräver en journalistutbildning idag.

    1. M skriver:

     Men hej och hopp, vad har det med det här att göra? Var skrev jag att folk som läst kurser där inte kommer ut i arbetslivet? Jag skrev att det är skillnad på att ta en youtuber-utbildning seriöst och att ta en journalist-utbilding seriöst. Har nada med Kalix att göra. Skulle säga samma sak om någon ville plugga till youtuber i Lund.

     1. Madelon skriver:

      Hej och hopp på dig också! Jag tolkade det som att du menade att folkhögskoleutbildningar praktiskt taget saknade värde men missförstod dig tydligen.

 10. Siri2 skriver:

  Norrbotten. Inte Norrland.

  1. Anonym skriver:

   Hear hear! Gävle ligger också i Norrland, en bra bit från Kalix. Tycker man bör slopa indelningen Norrland, Svealand, Götaland. Norrland täcker ju nästan 60% av Sveriges yta… bättre att specificera med Norrbotten (eller vilket län/landskap det nu berör).

   1. Anonym skriver:

    Men allt norr om Stockholm är väl Norrland för de flesta.

    1. Helena skriver:

     Kanske för dig

    2. Nej skriver:

     Anonym+Helena, ironi?

    3. Petra skriver:

     Har för mig att gränsen går vid Dalälven 😉

     1. Anonym skriver:

      Japp! Och där bor jag, på en ö i Dalälven mitt på gränsen till Norrland….typ😎

    4. En annan Sara skriver:

     Allt norr om Alingsås är Norrland.

     1. M skriver:

      Och allt söder om Gävle är skåne

 11. Anna skriver:

  Ödemarken kanske är lite att ta i.. /kränkt kalixbo

  1. Anonym skriver:

   Ja. Om Kalix är ödemark, vad är då Pajala? Vi har faktiskt en flygplats… /kränkt Pajalabo

 12. Fia skriver:

  Blondinbella publicerade en bild på Gillis utan blurrat ansikte för första ggn i senaste inlägget 😱😱

  1. Lejonhjärta skriver:

   Är det inte Sheilas barn som man ser ansiktet på?

   1. Anonym skriver:

    Jo det är det.

   2. Fia skriver:

    Nej Sheilas son har väl längre hår?

 13. Anna skriver:

  Gabjossan gör reklam för sin egen instagram på instastorie..

 14. LILLGAMMAL skriver:

  Över min döda kropp…

 15. Anonym skriver:

  Så om jag läser en kurs på heldistans genom en skola i Kalix blir jag per automatik så sugen att bo där så att jag flyttar dit, är det vad du menar camcam?

  1. Bloggbevakning skriver:

   Nä, men du kommer rassla runt där uppe och spendera hela ditt studiebidrag på palt och renskav. (Otroligt generaliserande..hehe..) men vem vet? Du kaaaaaaan ju faktiskt träffa kärleken och bestämma dig för att migrera för gott åt det norra hållet…. Kärlekens vägar äro outgrundliga.

   1. Dnsks skriver:

    Läste du ens hennes inlägg camilla?

   2. Agnetha skriver:

    Vi äter faktiskt palt och renskav här!

   3. Anonym skriver:

    Camilla: Vad i ordet heldistans är det du inte förstår?
    Jag har absolut noll anledning att åka dit och rassla omkring om jag läser på HELdistans… 😉
    Läs om läs rätt 😘

    1. Bloggbevakning skriver:

     Men vill du inte rassla ändå? Du måste säkert dit för att skriva tenta, tror du inte?

     1. Z skriver:

      Nej, inte nödvändigtvis..? Skolorna gör på olika vis och ibland måste man åka till skolan ett par gånger för obligatoriska moment och ibland har man 100% distans dvs även tentorna på distans.

      Jag skulle absolut inte förutsätta att någon som går utbildningen kommer sätta sin fot där skolan är.

      1. Bloggbevakning skriver:

       Synd! Kalix kanske är en outforskad pärla? =)

 16. Josefine skriver:

  Jag skulle lätt tänka mig gå YT-utbildningen 😄

  1. Olivia B skriver:

   YH-utbildning är bäst! Kort, intensiv och med massor av praktik som gör att man får massor av riktig erfarenhet och viktiga kontakter. Skulle rekommendera alla!

  2. Olivia B skriver:

   Ha ha, oj, såg att du menade youtube-utbildningen, sorry! Men den kanske också är bra 😀

 17. Olivia B skriver:

  Helt of topic. Jag har en teori om alla Isabellas utlandsresor. Kan det vara så att hon ”hotelldejtar” i andra länder för att: 1. Fly hemmet och få content till sina kanaler i form av statushöjande lyxresor med fina bilder. 2. Att dejta någon utanför Sverige där hon är en kändis, alltså få lite lugn och ro från nyfikna och kanske kan dejta två olika killar utan att den andra vet något?
  Tycker det verkar jobbigt att behöva åka utomlands så fort man är barnfri men det kanske är för att kunna få lite privatliv och diskret kunna inleda en ny relation?

  1. M skriver:

   Tror mest hon bara inte pallar vara ensam hemma i stora huset medan Odd har barnen. Som ren bonus så retar det också upp folk i kommentarsfältet att hon återigen flyger trots att hon inte alls måste… klirr i kassan!

  2. S skriver:

   Bra teori, jag köper den!

  3. Paula skriver:

   Min teori är att Bella ska träffa Sharkweek i Köpenhamn. Måste vara roligare för dem att kunna röra sig lite friare i en större stad än i Lund där bägge blir igenkända.
   Förra gången åkte Bella till Malmö och då var det för att träffa sin kusin (eller är det kanske syssling?). Hon var dock (också) på fotboll med Sharkweek och såg MFF-Kalmar.

 18. Kneja skriver:

  Fortfarande inget inlägg här om Foki och hennes advokat?

  1. Moggie skriver:

   CamCam är ju kompis med Foki. Tänk om Catten skrivit ett inlägg om att hon blivit lurad av sin advokat och vän! Då jävlar hade det blivit inlägg efter inlägg här.

 19. Mew skriver:

  Med Jockiboi som lärare blir ALLA störst på Youtube?! Undrar om han blivit tillfrågad ännu!

  1. JenPen skriver:

   😏😏😏

 20. Sofiaa skriver:

  Reagerade oxå lite på detta när jag såg det igår.
  Dom kanske skulle valt ett annat namn istället eller nått?
  Eller så börjar jag bli för gammal för att förstå syftet med denna utb.
  Vad ger den och vad har man för nytta av denna kurs?
  Förstod att man mer typ lär sig hur man kan göra bra intressanta klipp mm eller?
  Men de krävs ju en hel del mer för att folk ska hitta det intresset för en person på yt och kollar man runt på de flesta yt ”nissarna” så är väl alla dom självlärda och många av dom trodde inte ens de skulle bli så stora.
  Det är ju personen i fråga som är intrssant, facjineradr, inspirerade osv iaf för min del inte hur dom fixat sina klipp för de säger ju inte så mycket om personen för mig iaf.

 21. Frida skriver:

  Ska vi inte prata om hur rädd Boken blev för sitt liv i avsnitt två av Biggest Loser när Camilla kom in i köket och var lite morgontrött?Ingen??

  1. Anonym skriver:

   Men, vi har ju redan pratat om det. Finns ett helt inlägg om det tom

   1. Frida skriver:

    Finns det? Hur har jag lyckats missa detta? Jag som är inne och läser på denna bloggen lika ofta som Boken bländar sina följare på insta per dag! :O :O

 22. Sigrid skriver:

  Varför stängdes kommentarerna på det senaste Anna Book-inlägget av? Är nedtystandet något slags ställningstagande från din sida, Camilla? Jag såg inga elaka eller opassande kommentarer, bara upplysningar om vad street arten syftade på.

  Den manliga personen ifråga är dömd för brott – det handlar inte om att tysta några spekulationer här. Är urless på att män utför sexuella trackasserier behandlas som om de vore offren. Jag ser det hända hela tiden.

  Jag tycker att tonen här i bloggen är öppen och att det är högt i tak. Varför ska vi inte kunna diskutera viktiga och aktuella teman som feminism, victim blaming och våldtäktskultur här, när Anna skriver om det på sin insta? Varför ska vi förbise Annas inlägg med unken kvinnosyn och i nästa sekund raljera om hennes medverkan i Biggest loser? Det här är viktiga frågor. Att känna skuld eller att faktiskt bli anklagad är nog något som VARENDA kvinna i detta kommentarsfält som blivit utsatt för någon typ av sexuella trackasserier upplevt. Det är viktigt att prata om, vi måste ständigt påminna varandra om att det inte är vårt fel, för patriarkatet försöker intala oss det motsatta.

  Jag undrar därför varför olika bloggare/infuencers hanteras på olika sätt i den här bloggen? Det verkar som att det är ok att tracka på Isabella Löwengrips dåliga engelska i örti tusen olika inlägg, men den här frågan vågar ni av nån anledningar inte ta i. Varför?

  1. Bloggbevakning skriver:

   Nä, jag vill mest inte ha kommentarer om hennes son och det som hänt här eftersom han är omyndig och icke offentlig. det har jag gjort klart tidigare och eftersom det var vad kommentarerna handlar om så valde jag att stänga av funktionen. Jag FÅR helt enkelt inte låta det ske här för min chefredaktör och det kan vara så att inlägget även kommer att behöva raderas.

   1. Sigrid skriver:

    Tack för svar!

   2. Silverräven skriver:

    Tyckte inlägget var konstigt från första början. Du är ju smart och borde kunnat räkna ut hur kommentarerna skulle bli. Blev faktiskt förvånad att du publicerade det.

 23. Ina skriver:

  Knasig utbildning ja.. Men alltså om du inte kan ta bort alla annonser som snurrar omkring på sidan så blir jag galen. Går ju inte att läsa den här bloggen längre….

 24. Mandy skriver:

  Anna book har ju den senaste tiden lagt ut videos på instagram story när hon lyssnar på musik i bilen och bara ”njuter”. Blundar, gungar med i musiken, skickar slängkyssar mot himlen etc. Väldigt mycket cringe över det hela…
  Nu har Katrin Zyto börjat med samma sak, sitter i bilen och mimar ”bra” till både den ena och andra låten. Är hon seriös?! Haha eller bara gör narr av boken? Måste va så. Pin annars haha

 25. Rebecka skriver:

  Jag har sökt. Helt på distans, och lättare ämnen (som jag delvis läst på gymnasiet redan) som jag kan få fullt CSN för att lägga undan till sparande. Kommer inte sätta på CV:t, men kommer säkert lära mig någonting.

 26. Peppolina skriver:

  Blir tokig på all reklam runt NG.. alltifrån artiklar till hur en börjar ligga med tjejer till bilreklam och nya toastolar.. allt i en salig blandning!

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG