Ytterligare en moderkaksätande influencer.

20:00 8 Sep 2017

Elena Belle/Natacha Peyre:


Elena Belle (Som Natacha Peyre numera kallar sig) är näste barnaföderska att äta sin moderkaka enligt tidningen Mama.
Yoga Girl gjorde ju det efter att hon födde Lea Luna genom att först torka den och sen göra den till kapslar.
Tror ni att den här trenden kommer komma till Sverige? Att man får med sig sin moderkaka hem från BB och sen ställer sig och tillaga den?

Tror ni man kan göra annat med den än bara torka ut den och stoppa den i kapslar?
Pulled moderkaka?
Moderkaka Benedict?
Chili Con moderkaka?
Moderkaka a la modé?
Fredagsmys-moderkaka?

Tack för tips, Sofie!

55 kommentarer | “Ytterligare en moderkaksätande influencer.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Lindome skriver:

  Går in på min 13e jobbtimme. Fredagkväll. Send a girl (och alla andra som jobbar ikväll) some love <3 vad händer där ute? Whats the 411? What is everybody up to? I love you girls, oh you keep me young <3

  Nej men seriöst, har torktid innan jag kan avsluta, berätta om era dagar och vad som händer i helgen 😀 😬😬😬

  1. Pruttmupp skriver:

   Kämpa!
   Jag sitter också i jobbtimme 13, och räknar med att ha minst tre timmar kvar innan jag får ta helg…
   Helgen bjuder på frisörbesök (har inte klippt håret på ÅR pga nyligen utkammade dreadlocks) och öl. Och sova. Sömndelen är det jag ser fram emot mest!

   På g att bli arbetslös också. Och deprimerad. Men så kan det va.
   Heja heja!

  2. En annan Jossan skriver:

   Could you go fix your hair? <3

  3. Josse skriver:

   Haha, älskar den filmen! Kanske blir att kolla film ikväll då 😄

 2. Jennifer skriver:

  Känns så jäkla verklighetsfrånvänt…
  Newsflash: du kan spricka så jävla mycket att du får stomipåse och en ofungerande fitty!
  Newsflash: ungen kan bli sjuk när som helst genom livet, oavsett vilka tester du gjorde på fostret som hade chanel-flaskor som väntar hemma!
  Newsflash: du kan få en fet jäkla förlossningsdepression som ingen kirurg kan fixa på en kvart.

  Blir så trött på (rika) människor som tror att pengar kan fixa alla världens problem. Ja, du kanske har mycket förberett och kan leva ”happily ever after” men saker kan gå åt helvete så att det inte finns lösningar heller. Ödmjukhet inför livet.

  1. Moggie skriver:

   Bitter much?

   1. Jennifer skriver:

    Japp! Önskar jag också kunde operera bort alla besvär som jag fick i samband med graviditet och förlossning men tyvärr ej möjligt. Så jag är jäkligt bitter över att inte ha ett fungerande liv, tackar som frågar.

    1. Henrietta skriver:

     Så kan det gå.

     1. toter skriver:

      That’s her point.

  2. Anonymista skriver:

   Hear, hear!
   Här gick underliv och sfinkter sönder. Brydde mig inte det minsta om utseendet down there när det opererades, en fungerande sfinkter och att förhoppningsvis slippa besvär och smärta var prio ett…

   1. Anonym skriver:

    Fint att du inte bryr dig men vi andra som bryr oss ska inte behöva bli skuldbelagda. Det är så typiskt sjukvården för kvinnor ”nej nej ni får räkna med att ha nedsatt funktion bla bla”, ”vadå du har ju fött ett barn och det är viktigast!” Och så är man liksom en dålig kvinna om man bryr sig om sitt underliv? Det är du som borde skämmas som skuldbelägger kvinnor som bryr sig. Vissa får skador som sjukvården skiter i.

    1. Anonymista skriver:

     Nu läser du kommentaren som fan läser Bibeln. Men ibland blir det fel, kanske jag som var otydlig och du snabb att läsa in det du ville se. När jag födde mitt barn slets min kropp bokstavligt talat sönder. Då är det funktion som är prio, inte att det ska se snyggt ut. Att du fokuserar på att den ska bli fin att titta på igen är din verklighet. Min är att slippa analinkontinens och smärta. Efter en skada som min hade du inte heller lagt vikten vid att det ser snyggt ut, utan att det fungerar. Att du kan bajsa som tidigare, att du ska slippa skita på dig varje dag, kunna hålla emot fisar, att du någon gång ska kunna ha sex utan smärta. Hade min förlossning gått bra hade mitt fokus kanske också sett annorlunda ut, nu ligger det i att få ett fungerande liv. Ingenstans har jag skrivit att man får räkna med nedsatt funktion. Jag skrev att för mig spelade utseendet på fittan ingen roll i det skedet. Helt ärligt förstår jag inte hur du kan missförstå så fatalt?

     1. Anonym skriver:

      Har inte missförstått något.

  3. Varför skriver:

   Men eller hur?! Själv gjorde jag moderkaksprov – fullständig analys, som visade att allt såg bra ut- inga kromosomavvikelser. När min dotter väl föddes, nyligen, togs ytterligare test vilket visade att hon hade en avvikelse trots allt. Finns alltså inget test man kan ta innan som visar 100 procent garanti på att barnet är friskt.

 3. S skriver:

  Min kanin, och många andra husdjur, äter sitt eget bajs… ska vi härma alla djur?

  1. Jannike skriver:

   Jag läste först min kusin haha

 4. H skriver:

  Sorglig läsning. Verklighetsfrånvänt och tragiskt.

 5. Nilla skriver:

  Skrattade så jag vek mig när jag läste idéer på vad man kan göra med moderkakan 😂

 6. V skriver:

  Reagerar väl mest över att hon redan fixat med kirurg till sin vagina? Hur fungerar det ens att tänja tillbaka muskeln där inne?

  1. Josse skriver:

   Funderade också på det. Hade det gått att fixa så lätt hade man ju kunnat fixa många kvinnors inkontinensbesvär, då det oftast beror på förslappad bäckenbottenmuskulatur 🤔 Det är väl rätt vanligt att man har problem med det efter vaginal förlossning? Vet ju dock att det enda rådet man får är att träna tillbaka musklerna.

 7. hk skriver:

  Det har väl med utseendet att göra, att käka kakan?

  1. Anonym skriver:

   Hur menar du?

   1. hk skriver:

    Ja har för mig jag läst nåt om att det ska vara föryngrande

 8. Jenny skriver:

  Urrgghhh… Tillåt mig spy..

  Äta moderkaka?
  Förlåt mig men den ser bara äcklig och grotesk ut.. (2 kids själv så jag vet hur den ser ut)
  Sambon höll på spy han med och då är han ändå jägare och kan stycka upp älgar osv utan en min..

  Dessutom så äter djuren upp moderkakan för att dölja doften för födsel för eventuella rivaler och andra rovdjur.. Människor behöver inte det…

  En lejonhane kan t ex bita ihjäl nyfödda ungar om han inte är pappan. Då blir honan brunstig på nytt och hanen får tillfälle.

  1. S skriver:

   Håller helt och hållet med dig 🤢😝
   Med mina två första ville jag inte titta, vet inte varför egentligen (har jobbat på kirurgen och sett en del där) men det tog bara emot.
   Mitt tredje barn hade dessutom bajsat innan hon kom ut och då blir tydligen moderkakan grön. Råkade se den och mådde så fruktansvärt illa efteråt….

  2. Anne skriver:

   Tack för att du påpekade detta. Varför har folk fått för sig att djur äter moderkakan för att den är nyttig? Herre gud..

   1. Jenny skriver:

    För att folk är kôrkade…..

  3. Ƭĥe real Hmm skriver:

   ”Dessutom så äter djuren upp moderkakan för att dölja doften för födsel för eventuella rivaler och andra rovdjur.. ”

   Är detta något som vets säkert eller är det enbart en teori? (Jag tror det senare)

   1. Anonym skriver:

    Googla vettja, du hittar svaret snabbt. Du har fel. Igen.

    1. hej skriver:

     Jag hittade det här:

     ”In 1930, the researchers Otto Tinklepaugh and Carl Hartman described a female macaque monkey eating her placenta. “After licking the afterbirth, she begins the grueling task … of consuming this tough fibrous mass,” they wrote. “Holding the organ in her hands, she bites and tears at it with her teeth.” Tinklepaugh and Hartman could not determine the precise reason why macaques—and virtually every other land mammal—eat their own placenta. To this day, the reasons remain unclear.

     Mark Kristal, a behavioral neuroscientist at the University of Buffalo, is the country’s leading (and quite possibly only) authority on placentophagia, the practice of placenta consumption. He has been researching the phenomenon for twenty years, and concludes that it must offer “a fundamental biological advantage” to all mammals. What this advantage is, he writes in one of his papers, “is still a mystery … in fact, a double mystery. We are not sure either of the immediate causes … nor are we sure of the consequences of the behavior.”

     http://nymag.com/print/?/news/features/placenta-2011-8/

    2. Ƭĥe real Hmm skriver:

     Men hoppsan anonym då. Brände du dig lite där. 😉

     Tack hej. 🙂

    3. Ƭĥe real Hmm skriver:

     Jag kan inte undgå humor i er som forsätter ge like till anonym när hen har fel. 🙂

  4. Emilia skriver:

   han kan stycka djur med tillhörande lukt men höll på att kräkas när han såg din moderkaka som är ett resultat av vad din kropp byggt? fint.

 9. Emma skriver:

  Fast asså, har ni sett henne i Svenska Hollywood fruar? Så jävla rolig och en stor portion självdistans (något som jag inte trodde hon hade) Newsflash! Du får en operation om du spricker för mycket i Sverige också alt, ”tänja” tillbaka om barnet är för stort. Inget Hollywood tjafs. Och hur kommer det sig att hon får skit för att vilja äta sin moderkaka men inte Yoga girl?

  1. Kajan skriver:

   Skulle kunna fråga dig samma sak Emma, har du sett henne i svenska Hollywoodfruar? Så verklighetsfrånvänd och uppenbart korkad att man tycker synd om henne. Men mest tycker jag synd om barnet som kommer uppfostras så sinnessjukt normativt och ojämställt.

   Hur kan man vara över 30, uppväxt i Sverige där vi ändå har kommit sjukt långt i genus- och jämställdhetsdebatten och fortfarande vara så urbota dum i typ alla avseenden som hon verkar vara? 🙁

  2. Anonym idag skriver:

   Nu får man ju inte alltid hjälp i Sverige tyvärr. Har man pengar och bor i usa så kan man köpa sig den hjälpen, i Sverige funkar det inte riktigt så. Eller tror du att alla som har problem efter sin förlossning får hjälp? Själv kan jag inte ha sex utan att det gör ont men jag får ingen hjälp för enligt läkare är jag inte alls förstörd utan det är tydligen bara nått jag fått för mig. Jag har även hemorrojder som inte går bort (två år sen jag fick barn) men den ställer inte till tillräckligt för att jag ska få hjälp. Hade jag bott i USA hade jag kunnat köpa mig hjälpen men det kan jag inte här.

   1. Malin skriver:

    Sök privatvård. Hemorrojder är lätt att ta bort på olika vis.

   2. Lina skriver:

    Jag fick hjälp med operation av hemmorrojder utan minsta problem så beror nog helt på vilket landsting du tillhör. Finns ju också privata kliniker till detta här i Sverige om man är beredd att betala lite.. dock så är inte en operation av hemmorrojder en garanti på att de försvinner utan kommer gärna tillbaka.. ge inte upp utan fortsätt stå på dig om operation! Det borde va DU somsja bestämma om de ska sitta i din rumpa! Lycka till!

 10. Margit skriver:

  Polenta med placenta?

  1. sandra skriver:

   hahahahaha alltså

  2. JL skriver:

   Om det är Margit med cliffhanger-kommentaren så håller jag nog på att bli lite kär i dig. Keep ‘em coming!

 11. kati skriver:

  Tja, hon har ju rätt i mycket…att faktiskt inte ta för givet att man ska ta det som självklart att lida i under o efter en förlossning. Kvinnor får ta mycket lidande av förlossningar som anses som självklart= söndertrasade underliv, som snabbt o slarvigt sys igen av en sönderstressad sjuksköterska, att sitta på en bilring för att analen har spruckit o kanske aldrig blir som vanlig. Att åka hem utan att mjölken runnit till o amma fel med trasiga bröstvårtor o får råd att lägga på citron.

 12. Anonym skriver:

  Djur äter moderkakan för att ”röja” undan att det fötts en bebi. Detta för att inte rovdjur ska närma sig av blodlukten. Sen städar också djur efter sig på ett annat sätt än människor (nånsin sett ett rådjur som droppar glasspapper och batterier i havet och skogen? I have not). De vill helt enkelt göra sig och sin unge svåra att spåra.

  Människan har väl inte riktigt det behovet. Jag kommer inte äta min moderkaka och inte heller dricka ur min menskopp men det är ju bra om andra gör det. Städar efter sig på sitt sätt 🙂

 13. Q skriver:

  Redan idag kan du ta med dig moderkakan hem, om du vill. Det är inte superovanligt, men de flesta begraver den. Vill man torka och äta så är den väl inte en jättestor grej? Låt morsor få bestämma själva, utan att bli ifrågasatta 🙂

  1. Sofie skriver:

   Begraver den?? 😳

   1. N skriver:

    Många tar hem den och lägger den i grop och planterar samtidigt ett träd. Moderkakan kallas ju livets träd och folk tycker väl det är en fin symbolik. Att moderkakan liksom ”växer in i trädet”. Sen är det säkerligen rätt okej som extra gödningsmedel 😛

 14. Silverräven skriver:

  Moderkakan ser ju ut som en flintastek så släng den på grillen är mitt tips. Kanske lite marinad innan.

  1. Mariam skriver:

   Åh, fy fan vad roligt! *skrattar så jag gråter*

 15. Sofie skriver:

  Funderar på om det funkar det där med att frysa ner och göra pulver/kapslar av moderkakan? Dör inte all näring då?
  Här beskrivs ganska *host host* bra vad en moderkaka är – http://www.babyhjalp.se/moderkakan

 16. Lina skriver:

  Min svägerska gjorde en smoothie av sin moderkaka när hon födde för 5 år sen 🤤 hur hon lyckades få i sig den vette fasiken, men hon gjorde det.

 17. Josse 🤰🏻 skriver:

  Jag är rätt säker på att hon ångrar sig när hon får se hur moderkakan ser ut irl.
  Trodde jag skulle spy när jag såg min, som barnmorskan så stolt visade upp. ”här är livets träd”, med ett stort leende.
  Euh.

  1. Henrietta skriver:

   Herregud. Blir ens bajskorvar presenterade också om man trycker ut en sådan när man håller på?
   Om jag skulle föda så skulle dom få en lista av saker dom inte ska göra med mig. Att inte visa blodiga restprodukter skulle vara med på den listan.

  2. S skriver:

   Jag tyckte det var jättefascinerande och intressant när de visade moderkakan mm. Det där hade min kropp byggt ihop och det var vackert på nåt fulfint sätt. Konsistensen och spiralen på navelsträngen var coola att ha sett och fått känna. De frågade mig om jag ville titta (dvs slängde inte bara fram allt) och jag är så glad över att jag tackade ja. Skulle dock aldrig äta nåt av det..

 18. Mangoness skriver:

  är det bara jag eller är like knappen borta igen för kommentarener?? anycow.. inte för jag varit gravid eller så eller planerar för det under den närmaste tiden men jag planerar iallafall inte att äta min moderkaka för det.. men vem vet hur jag känner när (om????) jag blir på smällen? men bara för att alla andra djur gör det så behöver ju det inte vi människor göra det? men vad fasiken vad jag? whatever floats your goat antar jag…

 19. V skriver:

  Jag konserverade min moderkaka i en burk. Den är jättefin. Önskar att jag hade sparat första barnets moderkaka också men jag hade inte en tanke på det den gången. :))

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG