Inlägg taggade: middag

8:04 22 Jun 2014

Hej, followers.

Idag är en sån slappesöndag där en gör typ ingenting hela dagen. Nu till exempel, lever vi upp till våra stereotypa könsroller: jag lagar middag och Simon står och svär åt en nyinköpt jordfelsbrytare som han inte fattar.

image

I kalsonger. Som en riktig karl.

På tal om middag. Jag har vegetarian-/veganmatstips till y’all! Alltså även till er köttätare, för detta är såååå gottttt att jag fick ner säkert tio stycken på midsommarfirandet häromdagen.

Detta:

image

Tzay! Gjort på sojaprotein. Finns färdigmarinerat och klart i spett eller som små tzaybullar. Fan-tas-tic.

Vi övervägde att vara masterchefs och göra klyftpotatis med hemgjord mango chutney, men det blev ICAs egna pommes och Rydbergs mexicanasås. Still delicious.

image

6:44 18 Mar 2014

Mina vänner. Ni vet att jag inte är någon kock. Ni vet att jag minst fem dagar i veckan lever på Santa Maria’s thaikryddmixar. Men idag…. idag hände något. Idag gjorde jag middag själv. På RIKTIGA ingredienser. Ja, håll i er, och det var… gott. PREACH IT

Låt mig få presentera min nya vegetariska favoriträtt:
PESTO-FETA-TOMAT-KIKÄRT-RISFYLLDA PAPRIKAHALVOR

Hittade receptet på min före detta parallellklasskompis Emmas blogg, där hon delar med sig av olika vegetariska recept. Jag ska laga ALLT har jag bestämt mig för. Såhär gör ni en skitgod middag på fyra portioner (perfekt för matlådan!!! om du inte vill bjuda andra vill säga, men då får du mindre själv, just sayin):

1,5 dl basmatiris
4 stora paprikor
2 msk olivolja
2 sharlottenlökar
380 g färdigkokta kikärtor
3/4 dl pesto
2 tomater
150 g fetaost
~
1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset enligt förpackningens anvisning.
2. Halvera paprikorna och ta bort kärnorna. Pensla paprikorna med olja och lägg i en ugnsform med den runda sidan nedåt. Ställ in i ugnen i 15 minuter.
3. Finhacka löken och fräs mjuk i olja. Skölj kikärtorna och hacka tomat och fetaost.
4. Blanda löken, det färdiga riset, peston, tomaten och kikärtorna i stekpannan och vänd tillsist ner fetaosten.
5. Fyll paprikahalvorna med risröran. Servera direkt.
~*~
Har dåligt samvete för att jag hijackar receptet direkt från Emmas blogg, men vill ni ha vegetarisk inspiration borde ni absolut kolla in den. vegoemma.blogg.se. Nu har jag länkat tre gånger. Ni fattar. Gott var det i alla fall.
6:54 21 Jan 2014

Den finns många saker som är bra med att bo hemifrån, men bara en sak som är bäst

och det är att kunna äta pannkakor med sylt + sprutgrädde + mangobitar till middag precis när man vill.

image

Viktor (hyrevärdinnans son som Simon jobbar ihop med) kom för att hämta ett par nycklar, såg sprutgrädden stå på bordet och skrattade högt. Vi har lyckats tajma att äta sprutgräddsmåltider varje gång han är här. Nu tror han att vi inte äter annat. High five.
image

12:48 1 Dec 2013

Godkväll! I skrivande stund är klockan 0043 vilket innebär att det är DECEMBER vilket innebär att vi om drygt sex timmar släpper första avsnittet av Schmack it-julkalendern med Moustache Man och Stureplans-Stephanie!!!

image

Såhär taggade är vi!!!
Nu ska vi äta donken och sova. Hoppas ni haft en bra lördag. Det har jag. Så bra att jag inte ens hunnit blogga om den. Och då har den inte varit mer spektakulär än halsduksshopping och middag hos Splay-Ella.

Godnatt.
image

11:00 23 Nov 2013

Händer det er också ibland, att ni kommer på er själva med att ha en liter olja över utan att veta vad ni ska göra med det?

Det hände oss ikväll. Så vi friterade bananer. Gott.

image

Vad du behöver:
– Massa olja
– En kastrull
– En spisplatta
– Frityrsmet
– Bananer
– Choklad

Skär bananer i bitar och dränk dem i smält choklad. Ställ in i kylen och vänta några timmar. Googla fram recept på frityrsmet och tillaga den. Häll den massa oljan i en kastrull och värm till EXAKT 180 grader (inte mer för då blir det lika bränt och fint som på bilden ovan). Doppa chokladbananerna i smeten och sedan i frityroljan. Ta upp när de blivit fint bruna. OBS ej med fingrarna utan med nån pinne eller annat valfritt objekt.

Servera med typ glass och NJUUUUT

image

image