Mina vänner. Ni vet att jag inte är någon kock. Ni vet att jag minst fem dagar i veckan lever på Santa Maria’s thaikryddmixar. Men idag…. idag hände något. Idag gjorde jag middag själv. På RIKTIGA ingredienser. Ja, håll i er, och det var… gott. PREACH IT
Låt mig få presentera min nya vegetariska favoriträtt:
PESTO-FETA-TOMAT-KIKÄRT-RISFYLLDA PAPRIKAHALVOR
Hittade receptet på min före detta parallellklasskompis Emmas blogg, där hon delar med sig av olika vegetariska recept. Jag ska laga ALLT har jag bestämt mig för. Såhär gör ni en skitgod middag på fyra portioner (perfekt för matlådan!!! om du inte vill bjuda andra vill säga, men då får du mindre själv, just sayin):
1,5 dl basmatiris
4 stora paprikor
2 msk olivolja
2 sharlottenlökar
380 g färdigkokta kikärtor
3/4 dl pesto
2 tomater
150 g fetaost
~
1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset enligt förpackningens anvisning.
2. Halvera paprikorna och ta bort kärnorna. Pensla paprikorna med olja och lägg i en ugnsform med den runda sidan nedåt. Ställ in i ugnen i 15 minuter.
3. Finhacka löken och fräs mjuk i olja. Skölj kikärtorna och hacka tomat och fetaost.
4. Blanda löken, det färdiga riset, peston, tomaten och kikärtorna i stekpannan och vänd tillsist ner fetaosten.
5. Fyll paprikahalvorna med risröran. Servera direkt.
~*~
Har dåligt samvete för att jag hijackar receptet direkt från
Emmas blogg, men vill ni ha vegetarisk inspiration borde ni absolut kolla in den.
vegoemma.blogg.se. Nu har jag länkat tre gånger. Ni fattar. Gott var det i alla fall.