Inlägg taggade: Skiathos

1:52 5 Sep 2016

Igår åkte vi hem från Grekland! Landade på Landvetter klockan tjugo över tolv inatt. Pappa skjutsade mig och mamma hem. Gick med strumpor i birkenstocksen från flygplatsen till bilen. Hur jävla kallt har ni det i det här landet egentligen? Fy fan.

Fyndade smycken på resan som jag kom på att jag inte hunnit visa. Tadaaa.

Sak jag älskade med Skiathos: huvudstaden!!! Eller ja. Den enda staden. Lol. Skiathos Town. Så himla fräscht och fint och snyggt och god mat och mysiga butiker. 

Hittade en affär som sålde kläder, handväskor och smycken, Arkos, och köpte två ringar. En med tre plättar i blått, rött och typ någon skimrande crème, och så en med en stor, slipad gråblå sten. Båda med ”guld”-ring, alltså den delen som går runt fingret. 

Äger ju noll guldsmycken trots att min klocka är guldpläterad. Tills nu, alltså. Två guldfärgade ringar rikare. Jag kan min fashion.

Nu är jag hemma hos mormor och morfar. Gosar med Bob som bor här hela september månad så hon slipper vara ensam, dels pga Greklandssemestern och dels pga att jag och Keyyo åker till Japan nästa måndag för att spela in ny säsong av Välkommen till!!!! Välkommen till Japan. Kommer på youtube i höst nån gång. Iiihhh. 

5:20 2 Sep 2016

Ställen jag har soleksem på: bröstkorgen. Halsen. Underarmar. Lår. Knän. Händer. Fötter. 

Lösning: banga stranden och åk till flygplatsen för där finns tydligen en utkikspunkt tjugo meter från landningsbanan ifall en känner för att nästan dö osv.

Danger – please keep away from aircraft blast. Visste ni att Skiathos har Europas kortaste landningsbana? Och att det är hav inom femtio meter både norr och söder om den? Nu vet ni.

Såhär såg det ut. Duckade i ren skräck när planen kom in. Sen skrattade jag hysteriskt för att vi slapp dö. Det var hemskt.

Efter att skadeglatt ha garvat åt en tant som föll omkull av vinddraget, promenerade vi till andra ändan av landningsbanan. Där fanns en strand som en tydligen kunde sola på.

Och det var det vi gjorde idag. Vet verkligen inte hur jag bäst ska kommentera detta. Är mest glad att jag lever.

5:26 30 Aug 2016

Hallo föllowers.

Jaha. Andra dagen på en grekisk strand avklarad.

Idag var det varmt. Har ingen termometer till hands och inte heller wifi på stranden så orkar aldrig kolla exakt HUR varmt det faktiskt var, så jag mäter i svett. Idag rann det mellan brösten när jag solade på rygg. Så varmt.

Här är jag och resesällskapet i en trafikspegel på en livsfarlig väg! Skaparen ser hyfsat besvärad ut men kan lova att hon är på otroligt gott humör.

Det finns katter överallt. De är små och magra och ser så jävla asgulligt hungriga ut att en liksom bara vill sticka till dem nån liten brödbit, men vi är rädda att bli portade från restaurangerna då så istället sitter vi och tänker medlidande tankar och hoppas att det ska göra dem mindre hungriga.

Tog en bild på en blomma. Helt meningslöst. Blombilder är fan de tråkigaste.

Och vi åt så god mat igårkväll!!! Risotto med saffran, räkor och champinjoner på restaurang 1901 i Skiathos Town. Blev slightly illamående pga mycket mat men kände att det inte skulle vara någon fara att kräkas upp det för det skulle ändå ha varit gott.

Och så får ni en liten kvällsbild från hamnen där en kan se kyrktornet, längst till vänster, där Amanda Seyfried sjöng I Have A Dream i Mamma Mia-filmen. Omg!!! Tänk att jag varit på samma ö som Karen i Mean Girls. Nästan för sjukt.