Snuskiga böcker – på flera nivåer

5:45 21 Jul 2015

För inte så längesedan kom det ut ännu en bok i 50 shades of Grey serien, denna gång heter boken Grey och vi får läsa om allt från Christians synvinkel. Säga vad man vill om det, jag har inte läst den, men efter att ha fått frågan om den flera gånger på biblioteket så ploppade det upp ett minne. 

grey.jpg

Det var en undersökning som gjordes på några av de mest utlånade titlarna för några år sedan. 2013 så gjorde en proffessor från Belgien en studie på de mest populära böckerna från ett bibliotek i Antwerpen. Bland annat 50 shades of Grey. Han gjorde olika tester för att se om de bar spår av någon baktierie och resultatet visade detta:

bibliotek.jpg

Nästan alla böckerna hade spår av kokain och 50 shades of Grey bar även spår av herpesviruset. Nu var ju det här i Antwerpen men jag undrar om man inte skulle få något liknande resultat på andra stora biblioteks böcker. En ny populär bok har oftast en lånetid på 2 veckor vilket ger iallafall 26 lån per år om personerna lämnar tillbaka i tid. Det är ändå rätt många som då har haft denna boken innan dig om du lånar den efter 1 år. Sen om det är en bok där 400 sidor innehåller ganska heta sexscener, ja då vill man kanske inte ens tänka på vad personerna innan en gjort när de haft boken. 

Men där i Antwerpen, man undrar ju om det var samma person som lånade alla och var en storläsare som tog mycket kokain, eller är det helt enkelt en populär drog bland det bibliotekes besökare? 

Så, en fråga, torkar ni av böckerna ni lånar hem??

En kommentar | “Snuskiga böcker – på flera nivåer”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Ironita skriver:

    Det kanske var bibliotekarien som hanterade böckerna som drog en lina innan jobbet ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp