Leva offline – boktips

2:09 10 Nov 2015

Jag går runt i någon slags skräckblandad förtjusning. På fredag (den 13e!) ska jag resa bort och bo i djungeln i 2 veckor..med en handfull människor jag inte känner… utan mobil eller internet (så jag kommer inte blogga på ett tag)…utan närhet till civilisation.. Schemat innheåller massor men vi ska bland annat meditera och yoga. Jag är extremt peppad, men också väldigt nervös. Kommer jag få abstinens utan uppkoppling?  Läste senast idag att forskning visar att offline abstinens är en verklig sak. Ingen kommer ens kunna ringa mig eller skicka meddelanden liksom… inte ens det! Det blir vykort som förr i tiden ”Hej jag har det bra, solen skiner och vattnet är varmt. Kram Ida”, som kommer fram 2 veckor efter att man själv kommit hem. 

offline.jpg

Så inför detta tänkte jag be er hjälpa mig med boktips. Det känns som om jag kanske behöver ha med mig några böcker att läsa på resan (ca 24 timmar på resande fot dit), hemresan och kvällarna. Mina egna idéer är slut, har läst så mycket det här året och tipsat så mycket att det har blivit slut på idéer i hjärnan, kan inte någon ge MIG tips för en gång skull? Helst något lättsamt men samtidigt intressant…? Kan man sätta ihop de två kraven? Och inte för tunga böcker, jag ska ju orka ta dem med mig. Senaste boken jag läste var Marina Belezza av Silvia Avallone. Det var inbunden version och väldigt många sidor.. ett tungt jävla verk att läsa på tunnelbanan till och från jobbet, inte att rekommendera att släpa i väskan, trådarna började släppa och jag fick ont i axeln… men boken var så jävla bra att jag inte kunde släppa ifrån mig den 1 sekund så jag får väl skylla mig själv. 

Så där har ni kriterierna, tack på förhand! 

 

Eder bibliotekarie / Ida

 

5 kommentarer | “Leva offline – boktips”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. dorismatilda skriver:

  Min hjärna känns som prokrastineringsdjävulen själv just nu, så det där låter både underbart och spännande. Just nu tipsar jag alla om Tove Janssons novellsamling Det osynliga barnet, jag tycker bara om den så mycket. Tack för en bra blogg förresten!

 2. Johanna skriver:

  Bor i England och laser bara pa engelska sa ursakta for detta – de flesta finns sakerligen pa svenska ocksa. Har kommer nagra tips:

  The Unbearable Lightness of Being av Milan Kundera – heeelt fantastisk om du inte last den; fick den av min pojkvan nar han bjod med mig till Prag som en overraskning och blev helt till mig.

  The History of Love av Nicole Krauss (sa fin!)

  Lust of Life av Irving Stone (om van Gogh – omslaget ser forfarligt ut men den ar sa mysig)

  The Emperor Was Divine av Julie Otsuka (om den japanska exilbefolkningen i USA under andra varldskriget – valdigt fin bok och tunn sa man hinner med den pa en halv dag)

  The Secret History och The Goldfinch av Donna Tartt (tror inte forklaring kravs, antar dock att du last dessa)

  Alone in Berlin – Hans Fallada (om bl a den tyska motstandsrorelsen i Berlin under WWII)

  …skulle kunna halla pa i en hel evighet. Enjoy!

 3. Johanna skriver:

  Första gången jag är inne här, känns som att det kan bli många fler gånger. Fett bra blogg! Kan passa på att tipsa om min absoluta favoritbok Nedkopplad av Susan Maushart. Maushart och hennes tre barn levde utan dator, mobil och tv i ett halvår och skrev samtidigt en bok om det. Hon blandar väldigt humoristiska dagboksinlägg med en massa intressanta fakta om teknik och sociala medier och jag ser den boken som min alldeles egna bibel. LÄS DEN!

 4. Johanna skriver:

  Första gången jag är inne här, känns som att det kan bli många fler gånger. Fett bra blogg! Kan passa på att tipsa om min absoluta favoritbok Nedkopplad av Susan Maushart. Maushart och hennes tre barn levde utan dator, mobil och tv i ett halvår och skrev samtidigt en bok om det. Hon blandar väldigt humoristiska dagboksinlägg med en massa intressanta fakta om teknik och sociala medier och jag ser den boken som min alldeles egna bibel. LÄS DEN!

 5. Johanna skriver:

  Första gången jag är inne här, känns som att det kan bli många fler gånger. Fett bra blogg! Kan passa på att tipsa om min absoluta favoritbok Nedkopplad av Susan Maushart. Maushart och hennes tre barn levde utan dator, mobil och tv i ett halvår och skrev samtidigt en bok om det. Hon blandar väldigt humoristiska dagboksinlägg med en massa intressanta fakta om teknik och sociala medier och jag ser den boken som min alldeles egna bibel. LÄS DEN!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG