Mitt julklappstips

1:59 22 Dec 2015

Jag läser Metro varje dag och såg att de i början av december tipsade om 10 julklappar att köpa till mannen i ditt liv. Bland dessa tips så hade de ”Den här boken älskar dig” av Pewdiepie. Asså nej. Nej nej.

metromode.png

Jag har typ gått och upprört mig över det här sen jag läste det. Jag vet inte, i en tid som denna känns det bara som att vi borde ge varandra presenter som inte är totalt nonsens. Asså det här är ju som att tipsa om att köpa Morriseys urdåligt skrivna ”List of the lost” som kom ut iår. Nej. Gör det inte. Det kan låta lockande men stå emot. 

Så min motvikt till deras tips (som jag skulle arkivera under antitips – köp inte denna till mannen i ditt liv) är boken ”Be here now” av Ram Dass från 1971. En bok om yoga, meditation och spiritualitet. Och den kan ni köpa till vem som helst i era liv. 

ram_dasss.jpg

För det första är den billigare än Pewdiepies bok (ni kan köpa den här), för det andra så har den ett klart budskap om hur ett liv kan bli bättre, för det tredje är den fint illustrerad. Sen 1971 så trycks den fortfarande upp i nya upplagor eftersom den är vacker, enkel och smart och gör starka intryck på människor som läser den.

Beskrivning:

”Describes one man’s transformation upon his acceptance of the principles of Yoga and gives a modern restatement of the importance of the spiritual side of man’s nature.”

 

beherenow118.gif

(Ett exempel på hur en sida kan vara, finns 432. Bild tagen härifrån. )

 

Steve Jobs blev starkt influerad av denna bok, tänk på det. Den finns med på listan över hans mest inflytelserika böcker!

 

steve_jobs.jpg

 from ”Steve Jobs” by Walter Isaacson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG