Cheap Monday A/W15: Emoapokalyps

4:36 28 Jan 2015

Backstagefoto skamlöst snott av Isabelle Minou för Rodeo. Nedanstående bilder är från style.com.

Ni trodde att jag hade tvingats i landsflykt efter alla känslor mitt förra inlägg rörde upp, men icke. Jag har överlevt spott och spe i Facebook-gruppen där jag sedermera blev uthängd som både humorinkapabel, antifeminist och dålig researcher. Och nu har jag återkommit för att rapportera från gårdagens Cheap Monday A/W15-visning i Kungsträdgården.

En sak jag verkligen beundrar Cheap Monday för är deras förmåga att få en visning på Stockholms vintermodevecka att kännas mysig. Mycket kan man säga om det svenska modeundret, men att det skulle vara härlig stämning på visningarna är tyvärr inte en av dem. Därför älskade jag Cheap Mondays S/S15-visning, den som var på Forsgrénska badet och slutade med att alla modeller hoppade i poolen. Och därför älskade jag denna, som skedde utomhus och verkligen förde tankarna till Hunger Games (fast jag vet att det ska vara Flugornas herre), förutom att den fick mig att le och skratta och klappa händerna som en regelrätt galning.

Hur rörande citat från boken (som jag i övrigt hatade) använde de sig av, förresten! We did everything adults would do (What went wrong?)

Jag undrar en sak. Hur kommer det sig att Cheap Monday fortfarande, i så hög utsträckning, hedrar emokulturen? Alltså, jag älskar det på något plan, även om en viss dragning åt det hållet i mina tidiga tonår har gjort mig allergisk mot många av dess estetiska uttryck. Men det är lustigt, eftersom det knappt finns några emos kvar. I vilket fall: älskar sammetsskorna, det helrutiga, och mjukisstället. Tycker inte ens att korsettsnörningen stör, och då hyser jag av tidigare nämnda skäl grova aversioner mot dekorativ korsettsnörning.

När de första tjejerna kom ut och jag såg all sammet… Religiös upplevelse! Jag och min vän/kollega Emilie delar en bordering on sinnessjuk fäbless för svart, krossad sammet, och brukar skämmas/skratta när vi kommer till jobbet i likadana byxor/hängselbyxor/jackor/tröjor, så hon var den första jag tänkte på. Så fantastiskt! Kan icke vänta till i höst med att få äga samtliga plagg som den tredje outfiten består av.

Så mäktiga tjejer, Katniss Everdeen-style. Jag vill att ni ska veta att musiken (av Erik Haal, såklart) var så jävla bra, det var så oväntat mäktigt med elden, och kläderna gjorde sig så perfekt ihop med det sotiga sminket och tjejernas ascoola flätor. Äe, Cheap Monday, ska ni fortsätta göra såhär bra visningar? Kan ju lika gärna ge upp på ”kritiskt tänkande”.

Må av diverse anledningar (som inte har att göra med ovan nämnda Facebook-grupp) vara ovanligt gråtmild these days, men något med den här visningen rörde upp så starka känslor inom mig. Emokänslor! Bästa sortens känslor.

2 kommentarer | “Cheap Monday A/W15: Emoapokalyps”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Patrick David skriver:

    För mig är du alltid emo

  2. 820 skriver:

    Det är helt otroligt hur mycket skit ni publicerar.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Emo

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg