En studie av Facebook-gruppen Fittorna mitt ibland oss

7:48 26 Jan 2015

Kära nån, jag har hittat den märkligaste Facebook-gruppen i historien av märkliga Facebook-grupper. (Och detta bara timmar efter att min bästis föreslog att jag skulle byta namn på bloggen till ”En fitta mitt i livet”!) Den heter ”Fittorna mitt ibland oss”, gillas av skamligt många av mina vänner (det säger mer om mig än vad jag vill ge sken av, va?) och består av bilder som folk postar på saker som liknar vaginor. Jag vet inte riktigt vad det är som har gått för långt här, men något är det.

Och ja, jag ska bjuda på några smakprov. Men först två odödliga utdrag ur gruppens regler!

Du ska inte kommentera ‘mmmmm’ eller ‘smaskens’ under bilderna här.”

”Bilder på döda djur, det vissa kallar mat, ska postas som kommentar under post där det framgår att det är bild på dött djur i kommentarsfältet. Även bilder på vegetarisk och vegansk mat som liknar kött mycket ska helst ligga i kommentarsfält. Detta för att admins kan ha svårt att avgöra vad som är vad!

… ”Det vissa kallar mat”! Glad att man inte är vegan längre. Och en kommentar på reglerna, när vi ändå är igång:

Så fint att återta tolkning av begreppet fitta. som många gånger har blivit skändat och smutskastat, för att inte tala om svastikan…hhuuu…”

Vad läste jag just? Vi lämnar det och går raskt vidare till de faktiska bilderna på ”fittorna mitt ibland oss”.

Redan från allra första början anar jag vad jag har gett mig in på. Ett hål, hur det än ser ut = en fitta! I dessa galna, galna människors fantasi. Jag fortsätter scrolla.

Typiskt exempel ur gruppen. En bild på något som absolut inte ser ut som en fitta, sen en kommentar till bilden enligt formeln ”vad det faktiskt är + ordet fitta”, och sen: skämtsamma kommentarer kring det som absolut inte ser ut som en fitta! Av typen ”Har den herpes ?”.

Haha, denna: en berättelse i två delar, berättad med sex minuters mellanrum! ”Inverterad lödderfitta”, skulle kunna vara en genial parodi på en viss typ av twitterfeministers namn, visst?

I’m telling you, jag är livrädd för dessa människors hjärnor. ”Elfitta”!

Har ingen kommentar till denna, ville bara dela med mig. Oklart, dock, om det inte ändå bryter mot reglerna om ”det vissa kallar mat”?

Här måste jag ställa en fråga. Jag förstår ändå att vissa människor kan uppskatta den här typen av ”det ser ut som en fitta”-humor, men: DET HÄR ÄR JU INGEN FITTA! BARA EN VANLIG ÄCKLIG FJÄRIL!

1. Smaskens. 2. Två fittor för 25,00 Kr är för billigt, tycker jag.

Här någonstans i printscreenandet fick jag fullständig spader. Att skända New Life-singeln såhär? Inte genom att påpeka det ganska uppenbara i själva bilden, alltså. Men ”Fittorna mitt ibland oss” är ingen plats för mitt Depeche.

Okej, jag är klar. Ska nog stänga av internet för en ganska lång tid framöver nu.

/En fitta mitt ibland er

6 kommentarer | “En studie av Facebook-gruppen Fittorna mitt ibland oss”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Daisy Kintu skriver:

  Hahaha alltså vad ÄR det här?! Så rädd för människor nu

 2. fittan <3 skriver:

  men alltså va??? du ser ej det uppenbara politiska ställningstagande det innebär att lyfta fittan, istället för den ständiga fallossymbolen? fittan som skriker efter normalisering och acceptans och i allra högsta grad behöver pratas om och skrattas åt som vore det vilken kroppsdel som helst. vad är så bisarrt med saker som liknar fittor? fattar faktiskt inte, tänkte att du var ironisk först–vilket jag fortfarande hoppas på. Att _skända_ new life-singeln, wtf???? du borde fråga dig själv varför du tycker att det innebär en skändning att något liknar en fitta ! obs vill gärna höra dina tankar om detta

 3. Bump skriver:

  Hejdu!
  Varför tror du Depeche Modes omslag ser ut som det gör, och heter ”New Life” (eller återfödelse etc.)
  Fundera lite på det.
  Kram

 4. Ellen skriver:

  Hej! Förstår inte riktigt vad som är fel med detta? Tycker att det är positivt att visa att fittan är naturlig och humoristiskt, precis som kuken fått vara så länge. Det är det som är syftet med gruppen! Hoppas du kan se gruppen ur en annan synvinkel. :) Mvh

 5. Turid skriver:

  (¡)

 6. Therese skriver:

  Oj, detta var skrämmande att läsa. Inte för att jag gillade Nöjesguiden innan. Blir du seriöst chockad av fittfallos, eller fattar jag inte skämtet? Självhat/ abjektion?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp