Met-galan 2015: Nakenklänningar, gul päls och gulliga par på röda mattan

7:46 5 Maj 2015

Jag ägnade en halvtimme imorse åt att scrolla igenom min Instagram-feed. Inte åt att snoka runt på Instagram, alltså, utan det tog mig så lång tid att kolla igenom nattens bilder. Varför? För att samtliga amerikanska kändisar jag följer befann sig på Met-galan!

Och de verkar ha haft det sååå trevligt. Jag är så nyfiken på vad de faktiskt gör där, alltså, vad som händer på själva galan, men ska inte ägna ytterligare tid åt att grubbla över detta. Nu ska vi nämligen prata om kläder. Temat för kvällen var China: Through The Looking Glass, och våra vänner overseas har tolkat detta (förhållandevis) olika.

Vi kanske kan börja med det mest självklara: att både Kim Kardashian och Beyoncé tog på sig sina nakenklänningar kvällen till ära? Kims från Roberto Cavalli och Beys från Givenchy. Usch, måste ha varit så jobbigt för dem, har inte direkt sett några glada selfies på de två om vi säger så. Kim har tjatat sönder Instagram om hur inspirerad hon var av en klänning Cher bar för tusentals år sen, men det är svårt att inte se vissa likheter med Rihannas diamantklänning från förra årets CFDA, och detta gäller förstås även Beys klänning. Personligen har jag svårt att tänka mig Kim i någonting finare än rosklänningen från Givenchy hon hade på Met 2013, men det kanske bara är jag.

Särskilt jobbigt att råka nästanmatcha när även JLo hade en påfallande lik stass, men det verkar inte ha stört Kim:

Rihanna, å andra sidan, valde att gå i en annan riktning.

Denna eviga drottning, alltså. Undrar när man ska kunna ha en lugn stund utan att Rihanna gör något man tvingas hyperventilera över? Så majestätisk, det är helt sjukt.

Här är, förutom ovan, kanske mina tre favoriter från röda mattan:

För det första älskar jag ju av högst förklarliga anledningar Anne Hathaway. Hur fin i guld! Dessutom är luva på finkläder kanske det snyggaste som finns. Även Zoe Kravitz i ringbrynja från Alexander Wang, för cool. Plus att det är något med Lorde jag bara gillar, hon har alltid så gullig aura på röda mattan. Eller så är det bara jag som längtar efter långt hår.

Döpte denna bild till ”gulligapar”, så smart känner jag mig idag. Men älskar ju som bekant Lady Gaga (i Balenciagaklänning prydd med normala 14 000 fjädrar), pussandes på allas cutie Alexander Wang. FKA Twigs i gigantiska ögonbryn och passande mindfuckklänning från Christopher Kane, ihop med sin future husband Robert Pattinson. Och världens vackraste människor, George och Amal (i Margiela) Clooney. Alltså, de är så snygga att det är konstigt att det inte finns fler konspirationsteorier om att de egentligen är aliens.

Apropå ovan nämnda majestät? Uma Thurman, seemingly två och en halv meter lång, i en klänning jag överväger att återskapa till mitt bröllop.

En annan som var så sjukt fin: Janelle Monae! Blev så förvånad när hon var klädd i ”H&M”, vilket även Sarah Jessica Parker och Vanessa Hudgens var, men tydligen har H&M samarbetat med dessa stars och tagit fram outfits som ”framhäver deras personliga stil”. Alltså, jag fattar att det inte kommer gå att köpa en likadan outfit på H&M på Götgatan nästa vecka, men skulle nog ändå hellre ha på mig Balenciaga om jag vore Janelle.

Jag är besatt av Solanges klänning. Hör ni det, besatt. Jag kan inte sluta titta på den. Den är från Giles Deacon och, tyvärr, kommer ni nu att behöva tillbringa dagen med att bildgoogla ”solange met gala 2015” för att få se den ur olika vinklar.

Döpte denna bild till ”ogulligapar”… Skoja. Men alltså, när ska Katy Perry sluta skämta? Jag är trött på Jeremy Scott och jag är trött på konceptet ”galakläder med roliga tryck”. Jag är trött på Miley också, kan inte sätta fingret på varför, men får samtidigt en hemsk känsla av att hon var lite ensam på galan… Stod i ett hörn och snapchatade, typ. Slutligen: vad fan gör Madonna med Diplo? Jag vet att hon verkar gilla yngre killar, skratt, men hon behöver ju inte befatta sig med the worst of the worst.

Okej, show’s over, tack för den här gången, famous people.

/orolig för hur ansträngd Kim & Beys relation egentligen är

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp