Dagens (läs: alla dagar framövers) internethöjdpunkt: Sia sjunger Carpool Karaoke

2:46 17 Feb 2016

Nu har internet gjort mig sin sista tjänst. Tror nämligen inte att jag kunde bli gladare för nåt än det faktum att Sia har ställt upp på att medverka i den virala succén Carpool Karaoke, ett segment i The Late Show med James Corden.

Min kärlek till Sia är vid det här laget så grundmurad att mina vänner tittar på mig med skräckblandad förtjusning så fort en Sia-låt börjar spelas på klubben – eftersom man aldrig vet om jag ska reagera med störtböl eller dansa-på-bord-lust. Tyvärr är hennes nya skiva This Is Acting, bortsett från ett par av de singlar hon släppte i förväg, en stor besvikelse.

Men! Det hindrar mig inte från att ha tårar i ögonen efter att ha sett hennes biltur med the eternal sångfågel James.

Skärmavbild 2016-02-17 kl. 12.57.54

Det oundvikliga skämtet om att Sia inte ser något under sin långa lugg! Tar en hel minut av värdefull sångtid att frakta in henne i bilen.

Skärmavbild 2016-02-17 kl. 12.59.20

Väl inne i bilen dröjer det förstås inte länge innan de sätter igång. Med Chandelier, no less.

De hinner också tala lite om Sias förflutna som alkoholist och drogmissbrukare, och varför hon efter att ha blivit ren bestämde sig för att sluta visa ansiktet i offentliga sammanhang. Otroligt gammal spaning av henne, detta, om dagens transparenta kändiskultur: ”There’s pictures on Instagram of everyone at the dentist”.

Skärmavbild 2016-02-17 kl. 13.04.20

Jag kallar denna ”Hur Jag Skulle Se Ut Om Jag Någon Gång I Mitt Fattiga Liv Skulle Befinna Mig En Halvmeter Ifrån Sia” eller, for short: ”GPOY”.

Skärmavbild 2016-02-17 kl. 13.05.17

James Cordens min när Sia berättar att hon ”tror på aliens” (eller snarare deras existens på planeten Tellus, får man anta, eftersom de flesta människor förhoppningsvis tror på liv på andra planeter än vår idag) eftersom Kanadas före detta försvarsminister har hävdat att den amerikanska staten samarbetar med ”minst fem olika alienraser”. Älskar konspirationsteoretiker, väntat nog, så denna övertygelse är i min bok bara ännu ett plus.

Skärmavbild 2016-02-17 kl. 13.07.49

Sen får James Corden på sig en Sia-peruk med modifierad lugg, och bestämmer sig för att testa ett illvilligt rykte: kan Sia bära tolv ägg på sina handryggar, med hjälp av sina överböjliga monsterfingrar? Svaret är ja. Ja, det kan hon. ”Freak of nature”, som min ärade kollega Hateff uttryckte saken när vi överexalterat chattade om bilturen.

Ibland, hörni, är livet lite bättre än annars. Håll tummarna nu för att Sia gör en Justin Bieber och kommer tillbaka och kommer tillbaka till karaokebilen i all evighet!

/Greta ”Sveriges Sia” Thurfjell

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg