4:22 2 Mar 2020

Två veckor i rad har jag varit en hel del på Barabicu. Först så hade dom ett event där ett gäng duktiga bartenders tävlade i Ramos Fizz Challange. Det var sjukt bra stämning, och min vän Emilio vann!

I lördags så hade dom premiär för Club Ramos som är deras nya koncept. Där kommer två djs köra back to back och spela guilty pleasures. Eventet var grymt och det var fullt hus och bra stämning. (kolla deras instagram för att se mer info om kommande event.)

Igår Söndag så var jag på ett event hostat av Tullamore Dew som var ett stängt event men så roligt. Massor av personal från resturanger tävlade i en version av Beerpong. Dom bjöd på käk och tatueringar och jag skaffade mig såklart en innan jag gick hem.

Framåt så kommer både Zamenhof och Barabicu släppa massa roliga event, så vill du ha med info om kommande saker dom hittar på så kolla in instagram. Tills nästa gång – så fortsätter Zamen och Barret vara mina favoritställen för fest just nu.

(Foto av Rebecka Bjurmell)

 

 

3:59

När jag flyttade till Göteborg så var Skanstorget ett område jag bara passerade men aldrig stannade till vid. Men under dom senaste månaderna har det verkligen förändrats. Skanstorget är numera en destination för mig och därför tänkte jag dela med mig av en lista på dom bästa platserna att besöka i det området.

 

BENNE Pastabar

Om du inte varit här så har du missat något. Hemlagad pasta för sjukt bra pris, en personal som är varma, snabba hjälpsamma och grymma på sitt jobb. Och dom snålar inte på maten. Vinet är bra och väldigt billigt och den billigaste pastan kostar 50 kronor. Personalen är så sjukt trevliga att dom är trevligare än Daniel Folkemark på Dubbel Dubbel Kolibri och han är den trevligaste personen jag träffat i hela mitt liv.

BENNE är dock litet, så se till att gå dit en bra tid för att få plats.

Foo Kafe’

Det bästa stället som Avenyfamiljen äger. Öl för 32 kronor, bra kaffe och perfekt om du ska plugga eller ha ett avslappnat möte. Ungefär som Magasinet fast skönare sittplatser. Varje Söndag så har dom Super Smash Sundays så du kan spela med vänner och varje vecka så har dom Smash, konceptet som också finns på Yakida. (pingisturneringar med fina priser.)

TheKitchen – Cereal bar

Sist men aaaabsolut inte minst. En bar som fokuserar på flingor. Här beställer du en skål med två olika sorters flingor, två toppings och valfri mjölk. Det finns sjukt många sorters flingor och roliga sorter som inte går att hitta i Sverige! Och dom har massor av sällskapspel samt personalen är världens gulligaste och hjälper dig massvis. Perfekt ställe för en dejt eller brunch som sticker ut. Gå hit!

 

 

 

 

 

 

 

1:46 15 Feb 2020

Om det är någonting jag alltid varit grym på så är det att ha koll på vart man ska hänga, vilka event man ska besöka, vart det finns bra vin och mat. Jag älskar att upptäcka nya häng och ställen och efter fyra år så måste jag säga att. Zamenhof är just nu stans bästa ställe.  För er som inte varit där så är det en lokal med tre restauranger under samma tak. Dom har en GRYM cocktailbar, hela personalen är kunnig och duktig och dom tar faktiskt hand om dig. (Dom har både ett brett sortiment av BRA viner och öl och en personal som faktiskt lär dig något om du frågar. ) Brunchen är otrolig och kommer ruinera mig en vacker dag. Samt det vegetariska utbudet är faktiskt ofta godare än fisken. Vilket i en stad som Göteborg är rätt ovanligt.

Det finns både arkadspel och pingis samt bra lunch och jag sitter ofta här och jobbar för att det är en ljus och pigg miljö eftersom lokalen har stora fönster. På kvällen har dom djs och hela stället byter vibe (jag spelade igår) och mer fest och egentligen behöver man inte ens gå vidare efteråt vilket den nya versionen av mig tycker om. Du kan gå till Zamenhof och hänga från middag till 01 då dom stänger och jag kan nästan garantera att det är bättre och roligare än att ramla in på *beep* 00 på en fredag.

Zamenhof är nästan alltid fullt trots en enorm lokal,  dom är före resten av hela stan med att spela musik folk faktiskt tycker om. Inne i Silver lining där du kan spela spel är det ofta Hiphop något som resten av stan inte har. Och i ett klimat då Göteborgs hiphopkultur håller i sig för glatta livet är ett ställe som The silver lining (baren längst in) det viktigaste vi har. – Allt det här gör att det är en extrem variation i människor som hänger här. Allt från stans hypekids till en mer vuxen crowd. Det finns helt enkelt något för alla. Och Stockholm kanske tror att andra ställen i Göteborg är i framkant för att dom gör två bra fester per år. Men gänget på Zamenhof gör det faktiskt bra helg efter helg.

Zamenhof som helhet får 10/10 i betyg från mig. Så enkelt är det. Gå dit! Låter verkligen som att jag är sponsrad här. Men det här är ett genuint inlägg i kärlek till ett ställe som alltid får mig att ha en bra dag – eller kväll.

 

10:11 7 Feb 2020

Hej!

Här är jag. En vecka har jag nu varit i Stockholm och träffat människor som jag ärligt inte lagt tid på på flera år. Både hunnit hänga med gamla vänner från typ sexårs till dom som fick mig in i klubbbranchen till djs som jag alltid springer förbi och aldrig hinner prata med. Allmänt måste jag säga. Fan vad jag aldrig lägger tid på rätt saker. Den här veckan har jag fått mer gjort än ett helt halvår hemma i Gbg. Jag har haft sessions och möten som jag inte ens kan skriva om här för det är för stort. Fan vad det låter som jag är självgod nu. Men det är sant. Stora saker sker.

Varje gång jag lämnar stan så inser jag hur jag borde åka oftare. Och jag har lovat mig själv att inte sitta fast i min hemstad för mycket framåt. Jag måste våga saker mer för att utvecklas.

Så bra som det går nu har det nog aldrig gått förut. Det säger en del om hur tomt mitt liv är. Och som rubriken lyder så är jag lite rädd att bli påkörd av en buss för att det är svårt för mig att ta in att kanske är även jag värd att vara enkelt lycklig. Jag har nog tyvärr aldrig unnat mig att vara lycklig i stunden förut. Men jag blir bättre på det.

Nu går jag runt här i Stockholm och hoppas på mejlsvar som kan förändra mitt liv. Jag är fan redo på att förändra mitt liv nu.

2:11 28 Jan 2020

Den senaste veckan i Göteborgs uteliv har skvallret på stan berättat för mig att Göteborgs coola klubbscen står och hostar dödsrosslingar.  I vanlig ordning så har P3 guld veckan passerat och alla har gått tillbaka och lagt sig.

Jag tänkte typ i flera timmar idag om jag skulle skriva det här. Men fyfan vad jag inte förstår hur arrangörer tänker med det OTROLIGT genomskinliga beteendet att pusha allt man har under speciella helger och sen chilla på en barstol nästan hela resten av året. Det finns ingen låga i blicken här längre. Det är som att ingen försöker skapa bra event just nu i huvudtaget. Man bokar oerfarna djs. Och vissa bokar inte djs alls? Och jag är ärligt lite upprörd. Men. Samtidigt vibrerar vintern och det är som att vi står i något typ av lugnet före stormen ögonblick.

Situationen är ohållbar. Ingenting är kul. Och efter att ha klagat hela hösten och vintern tillsammans med resten av Göteborg så har jag tagit ett aktivt beslut. Nu har jag tagit tag i mig själv. Och nu ska jag ta tag i det här också. Har haft turen att ha roliga möten i veckan och jag har hoppet i behåll. Jag är trött på att rätt personer inte får nog med credd. Jag är trött på hela grejen. Det är dags att låta Göteborgs klubbscen som varit brinnande in i slutet gå under. Och det är dags att låta någonting nytt och bättre stiga ur askan. Det är om något dags för en jävla förändring. Ska skvallra mer seriöst senare. Tills dess råder jag alla att vila upp sig. Lämna stan. Ta en semester. Har du alltid velat bli en klubbprofil? Spara pengarna maxa garderoben. Allting blir snart bättre. Jag lovar.

Jag drar till Stockholm för att se någonting vettigt så länge och jobbar. Men våren ser just nu ut som tiden då ett nytt maktstyre inträffar i stan. Det är dags att vi börjar bete oss som dom andra storstäderna. Och inte behandla klubbscenen som den är dansbandslördag i Strängnäs.

Mvh Hanna en av dom sista uteprofilerna som klamrat sig kvar och inte gett upp. Göteborg ska fortsätta vara roligt om det så är det sista jag gör.

 

 

 

Over  and out