Från the inner circle till the inner circle

5:27 22 Nov 2019

För några veckor sen så bjöd jag över en vän till mig för att äta Italienskt och dricka rödvin. Jag hade under en lång tid varit så fruktansvärt trött på Göteborgs uteliv. Jag har spenderat så många timmar på klubbar att jag kan vissa djs ordning på låtar, vakterna frågar om jag varit på semester om jag är borta från klubben i två veckor. Ni fattar, jag har hängt på samma ställen för mycket. Hur som helst, vi diskuterade mellan oss vad vi ska göra åt det, för oss själva. Är det verkligen möjligt att klubba så mycket att man fastnar i en cirkel av att aldrig träffa nya människor då man väl går ut? Hur fan kan man också vara singel i en stad som Göteborg och aldrig lyckas träffa nya och intressanta människor?

Efter en stund så tog vi ett snabbt beslut, vi lämnade ostbrickan på bordet, jag satte på mig en vit päls med matchande helvit outfit (dumt beslut för en utekväll men vem bryr sig) och rödvinet fick hänga med i en taxi som utan tvekan var för dyr. Och så åkte vi ut till Göteborgs enda stadsdel som fortfarande har mystik kvar i sig, Hisingen. Det regnade och var kallt och när vi rullade in så passerade vi massivs av fester inne i Industriområdet och människor som virrade runt för att hitta rätt. Vi hoppade ur och rökte en cigg med resterna av rödvinet och innan vi gick in så kollade jag på min kompis och sa ”Ikväll ska vi träffa nya människor.”

Vi hann ta ungefär tre steg in i lokalen innan jag såg ett ex till mig – och även min kompis ex. Inte så att vi hälsade eller så men absolut dom var där. Tio steg till in i lokalen och vi sprang på massor av  vänner och bekanta vi inte visste skulle dit. Och Newsflash – Vi träffade nog inte en enda ny människa där under hela kvällen. Men det gjorde ingenting. Vi hamnade i ett virrvarr av bekanta och vänner och vänner till vänner. Men inga nya mystiska människor så långt ögat kunde nå. Dock var jag i en ny miljö, med inte okända människor men nyare människor och jag insåg att jag verkligen måste börja ta mig ur min comfortzone mer.

För första gången på väldigt länge hade jag roligt. Jag tog tag i att snacka med personer jag träffat innan men aldrig lagt tid på. Och jag uppskattade elektronisk musik för första gången på länge – för att det var annorlunda. Och dom hade faktiskt djs på den här festen som såg ut att ha roligt. Som inte behövde tänka på att passa in och vara kommersiell. Och till skillnad från många svartklubbar jag besökt innan så vågade dom gå lite hårdare, samt experimentera mer. – Något jag alltid saknar på vanliga nattklubbar oavsett genre. Samt bra inredning, bra blandning av folk, bra val av lokaler och genomtänkt event. – När jag satte mig i en Uber hem så hade det slutat regna, solen hade tittat fram för det var morgon och jag var för första gången på väldigt länge nöjd med min kväll. Så poängen med det här inlägget är att jag ska försöka ta mig på mer event som sticker ut. Och se vart det tar mig. Och för att ni ska veta om dom sakerna jag hittar är bra, så kommer jag dela med mig här.

Slutsats. Ja, Göteborg är nog så litet att jag måste leta mer om jag ska springa på nya människor. Men ibland så kan man ha intressanta och nyskapande människor i sin krets redan från början. Kanske måste jag öva på att se personer jag har runt mig i nya ljus.

Inner Circle / AM/PM får betyg 5/5 av mig ☾☾☾☾☾

xoxo

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp