Mekaniska ordföljder från Reinfeldt är väl ingenting att önska!

1:06 19 Mar 2014

big75ikiaaavoj_.jpgPå senaste tiden har det varit mycket snack om att Reinfeldt inte har kommenterat olika händelser. Efter mordförsöken i Malmö så var det skitmånga som undrade var Reinfeldt satt och tryckte med sin kommentar. 

Många undrade var typ Stefan Löfven och gänget var också för det var rätt många som lät sig vänta (inte Fi dock) men den mesta tyngd föll trots allt på Reinfield. Tydligen var han jättenoga med att ta avstånd från fotbollshuliganer men nu när det rörde sig om nazister kunde han uppenbart inte haspla ur sig nåt eftersom han vill vara typ ”politisk neutral” när det kommer till högerextremism?

Efter en skitlång stund så tog Reinfeldt i alla fall till sist bladet från munnen och mumlade nån kommentar om att nazism måste slängas i soppåsen. ”Nazismen smutsar ner Sverige” sa han med trötta ögon mitt i ansiktet. Då hade folk väntat i flera dygn (eller ja, 40 timmar). En del pustade ut och ba ”okej det här var lamt på många sätt men nu har han i alla fall sagt nåt, PHU”, ungefär som att vi just sluppit göra ett jättejobbigt uppror för att störta statsministern. 

Men what about att helt och hållet skita i huruvida Reinfeldt kommenterar eller ej. Jag VET att att han liksom är ”öfverhuvudet” av staten och att engagemang från hans sida skulle kunna fungera som ett kvitto på att vi lever i ett fungerande land där makthavarna faktiskt bryr sig typ. 

Men… har ni sett hans uttalanden nån gång? Känns de inte en aningens överskattade och onödiga att gå och vänta på kanske? Kolla bara här:  

nils_horne.jpg

Typisk allmängiltig och opersonlig kommentar i Aftonbladet

Vi har rikligt med erfarenhet om ”Reinfeldts kommentarer” så varför gå och vänta. Varför ens önska en kommentar från Reinfeldt? Jag avskyr när saker ska göras ”för sakens skull” och inte för att det har nån funktion och att tigga kommentarer från Reinfeldt är just en sån sak.

Eller det här att han inte vill kalla sig feminist enligt nån undersökning. Han ba ”jag är moderat”. Jamen låt honom! Han MÅSTE inte vara eller kalla sig för feminist! Nån oroade sig om vad det ”sänder ut för signaler” och ”på Göran Perssons tid var minsann ALLA feminister” men… seriöst. Göran Perssons tid? Okej om ”alla” sa att de var feminister på ”Göran Perssons tid” men vad spelar det för roll. 
Jag bryr mig inte ett piss huruvida Reinfeldt kallar sig feminist eller inte. Är han inte feminist så är han inte. Vill han inte så vill han inte. Punkt slut. 

Han har alla möjligheter i världen att kalla sig för feminist, men han väljer frivilligt att inte göra det. Han kan fördöma nazism, rasism och annat bråte minst varannan timme hela dan om han skulle vilja men det gör han ju inte heller. Förmodligen för att inget av det här känns rätt i hans hjärta, logik och/eller ”magkänsla”. Det måste vi respektera. Att sitta och sukta efter hans uttalanden och ”feminism” är inget annat än att ödsla energi, intresse och förväntningar på orden och uttryckens motsvarighet till snabbmakaroner. Han är den han är och tycker det han tycker och vi måste faktiskt inte uppmuntra honom till att göra saker som vi av erfarenhet vet att han sköter på ett slappt, halvdant och näringsfattigt sätt.

big75ikiaaavoj_.jpg

Det finns en hel rad av personer utöver honom som vi kan vända oss till för kommentarer i ALLA situationer. Engagerade människor med erfarenhet, kunskap och empati. Varför ens se åt Reinfeldts håll? Så onödigt när vi trots allt vet vilken nivå hans uttalanden håller.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp