Om att snacka mens och snippa on the internex (och överallt)

10:02 20 Mar 2014

img_3251.jpg

En bra grej med sociala medier är att en får så mycket info om andras menscyklar. Folk på twitter ba ”auch tror jag tom kunde höra äggblåsan spricka” eller ”fan va jag blöder, tampong extra ++!” och jag njuter. Har längtat länge efter dagen då folk börjar prata obrytt om sin menscykel på internet och överallt. Och inte bara om mens. Utan om underliv och sånt. Ni vet snippor, fittor, vaginor, BLOD SVETT OCH ILSKA!!! Avsexualiserat och informellt. För jag är inte ett dugg intresserad av ”sexprat” men kroppens funktioner däremot, hur den fungerar och beter sig rent vardagligt utan påverkan av någon annans könsorgan, det tycker jag om att höra om. 

Det låter kanske märkligt men det är egentligen inte märkligt alls. Jag upptäckte rätt tidigt att det ligger mycket skam runt tjej- och kvinnokroppen och det var en obeskrivligt störig upptäckt. Det krävdes inte en blick av laser för att se hur mycket friare killkamraterna var med sina kroppar även fast vi var så lika i övrigt. Så det är klart att jag njuter och känner mig tillfreds när skammen runt vår slidprydda lekamen lättar och den tillåts att vara mer och ha fler funktioner än att se ”läcker” ut för nån ansiktslös massa som ska ”vilja ta den till fru” och annat larv. Se bara vad som hände när Anna-Karin ”Blixan” Eriksson släppte på skammen och berättade om sitt tarmtömmarproblem. Sammanfattat: Folk blev lättade, glada och rättmätigt pissed of.

Det är även därför som jag uppskattar snippkonst. Det är inte direkt så att jag köper/handlar snippkonst men detta att folk i ökande ihärdighet har börjat forma snippor av lera, kladda snippor i anteckningsblock, baka snipptårtor och forma fittsmycken påskyndar det oundvikliga att slidan, menscykeln, kroppens och livmoderns alla funktioner får en helt naturlig och självklar plats i samhället. 

Så bli inte nedslagna när nån rektor vill måla över slidkonst till exempel. Snipporna är ostoppbara. Pojkar i åttan som utbrister ”FAN VA ÄCKLIGT” om mens är snart en helt utdöd sort. 

tampon.jpg

Som ni kanske förstår så handlar allt detta egentligen inte så mycket om blygdläppar, hormonkurvor eller olika slags slidsekret. Det centrala i detta är skammen som femininitet är belagt med. Det fysiska är bara en del av det. Det handlar alltså egentligen om människovärde. Det handlar om att få äga och känna sin egna kropp. Det handlar om att vara verklig, en riktig jävla människa och inte nån ”mystisk varelse” definierad ur nåt taffligt utifrånperspektiv. Det handlar om att vara självklar. 

6 kommentarer | “Om att snacka mens och snippa on the internex (och överallt)”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Malin skriver:

    JA, BRA!

  2. jahaja skriver:

    Alltså. har man pojkar i åttan som referens för vad som är socialt accepterat eller inte har man hål i huvudet.

  3. Hej Sonja skriver:

    Alltså, pojkar i 8an är en ganska stor social del för TJEJER i 8an! Till exempel!

  4. jahaja skriver:

    Livet i åttan är en ganska liten del av livet som helhet.

  5. Hej Sonja skriver:

    Det är sant, precis i likhet med hela ditt nästkommande år.

  6. jahaja skriver:

    Ja? Kom du från ämnet nu?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp