Exempel på dubbelbestraffning och vad den försöker göra

10:47 30 Maj 2014

Dubbelbestraffningen är en metod vars syfte är att hålla människor på en tunn linje av ”accepterat beteende”, aka ”på plats”. Detta innebär att det egentligen bara är ett enda beteende som är rätt, och bryter man det beteendet på minsta sätt så måste man straffas och skrämmas tillbaka till den smala linjen igen.

Nedan är det tydligt vad det så kallade ”accepterade beteendet” är enligt mannen i konversationen. Det accepterade beteendet är att helt enkelt ”frivilligt” välja att vara tyst och nöjd. 

(detta är en vän på fb och tråden handlar om en film från ett Fi-möte han tyckte var töntig. Utseendepratet är bara ett tramsigt försök av honom att vara provokativ)

dubbelbestraffniing.jpg

its-a-trap-what-happens-when-advertisers-dont-meet-twitters-spending-quotas.jpg

Denna taktik är väldigt vanlig bland människor som vill hålla andra ”på plats” (dvs den plats de bestämt åt en). I dessa fall finns det bara ett sätt att agera på och agerar man inte på det sättet så agerar man fel och är då värd att nervärderas och hånas.

Samtidigt vill de gärna pådyvla en att det finns nån form av ”valfrihet” i detta, vilket så klart inte stämmer. 

Patriarkatet och den maniskt binära könsindelningen är en kraft som bestämmer spelutrymmet för båda de utifrån könsorganen bestämda könen. Rör sig en sk ”man” utanför det socialt inlärda könsbeteendet så måste han straffas. En sk ”kvinna” straffas redan från födseln eftersom hon inte är en ”man”, men sedan straffas hon så klart även om hon rör sig utanför det socialt inlärda könsbeteendet för sitt könsorgan. 

Det finns ingen eller mycket lite valfrihet när det kommer till detta. Enda valet man har är att göra vad patriarkatet vill. Valfriheten är slaktad och man är orolig för att passera linjen för vad som är okej. Man blir en slav på ”frivillig” basis.

Eller så skiter man i det och börjar bryta sönder patriarkatet bit för bit i stället. Man typ bryter det, särskådar det och skrattar åt det eftersom det bara blir töntigare och töntigare ju mer man tittar. Alltså kolla bara konversationen med mannen här ovanför. Vad håller han på med egentligen?

mhateoa.jpg

 

 

2 kommentarer | “Exempel på dubbelbestraffning och vad den försöker göra”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. honungsbi skriver:

    Vad menar han med den sista kommentaren egentligen? Är det nice med dubbelbestraffning eller är det nice att du förklarat vad dubbelbestraffning är? Eller något annat?

  2. Jeanett Fahlsten skriver:

    Åh det här är så bra!
    Varje liknande text jag läser tänker jg alltid: ÅH DET HÄR ÄR DET BÄSTA JAG LÄST.
    Och jag läser många sådana texter. Och alla är lika bra (oftast) för alla pekar på det så många vill förneka.

    Du gör det enkelt att förstå och i mitt fall lätt att förklara för de som inte orkar ägna tre minuter åt att själva läsa och ta reda på vad det innebär med den här typen av idioti.
    Tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg