30-årskris eller ren inbillning?

5:01 2 Jul 2014

Jag är i dagsläget 29 år gammal och har precis slutat känna mig bekväm med att kalla mig för ”ungdom”. Jag är ingen ungdom. Jag är en tvåbarnsförälder som lagar ärtsoppa på torsdagar och jag har börjat gnida in min kropp i kroppslotion då jag duschat. Det är obekvämt och jobbigt att gnida sig med kletiga handflator som luktar ”blomster” men jag ser det som en semi-yoga-övning nu och det behöver jag verkligen för min ryggrad har blivit stel. 

Ja jag har blivit stel, jag känner inte igen mig själv. Ibland när jag ligger i ”seductive pose” på sidan, ni vet som adliga greker gjorde förr när de blev matade med vindruvor, så känns det som att jag ska drabbas av ryggskott. 

640px-gustave_courbet_-_woman_with_a_parrot_-_wga5504.jpg

Och exakt så här som den här bilden känns det, fast påklätt och utan en ljuv fågel som biter av mig fingret. Där ligger jag på sängöverkastet. Och stånkar.

Jag funderar ofta på hur jag ska underhålla min rygg så att den ska hålla för framtiden. Jag har alltså börjat se ryggraden som en framtidsinvestering. Och det är då jag förstår att jag kanske har börjat 30-årskrisa. 

Samtidigt blir jag osäker. Häromdan när jag klättrade i klätterställning så sa min son till mig: ”DU ÄR SMIDIG SOM EN ORMBUNKE MEN STARK SOM EN OXE!”

Det låter inte som en ryggrad på dekis det. Det låter som något barn skriker till en riktigt smidig person. En apa.

Eller? Min son har en tendens att se mina svagheter för att sedan stärka det med komplimanger och lovord som låter bra först men som vid eftertanke kanske bara bekräftar farhågorna. Vad menade han med ”smidig som en ormbunke” till exempel. Är ormbunkar verkligen smidiga? Och vadå ”MEN stark som en oxe?”. 

Hur som helst så är jag osäker nu på om ryggraden verkligen är så stel. När jag tänker efter, kanske den är smidigare än nånsin. Kanske har jag alltid haft känslan av att få ryggskott när jag ligger i ”seductive pose”. Just ”seductive pose” är ju utmanande även för OS-atleter. Shit jag vet inte. Men jag kanske borde skaffa en sån där fodrad, mjuk toaring för säkerhets skull, så att jag inte belastar kroppen i onödan, helst då jag tycker så mycket om att sitta på toa länge.

1772685pnk-cover-w-sq-t2.jpg

När jag tänker på det kommer jag nog inte ha nån 30-årskris. Tror jag gjorde bort det när jag var 23.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp