Spontanköpte två böcker om FRUKT

5:30 2 Aug 2014

image2.jpeg

FRUKTA mina nya böcker! Hehehe. Nä. De handlar faktiskt inte bara om frukt. Den ena handlar om raw food (rå mat alltså), och den andra om juicer och smoothies (frukt- och grönsaksdrinkar alltså). Och ni ba ”vad har hänt?? Har Sonja gått in i en förgänglig hälsofas som snart är över??”. Och ja. Kanske har jag det.  Men grejen är att min mage är så extremt känslig och jag letar med ljus och lykta efter mat som jag kan äta utan att tarmarna blir ett ruttnande blåmärke efteråt. Igår till exempel ”råkade” jag äta kyckling och min mage vred sig åtta varv, jag blev ledsen, trött och uppgiven på livet. 

Sen jag började äta mest vegetarisk kost har min mage och mitt psyke mått väldigt mkt bättre mot innan. Men sen i våras har jag slarvat och det har känts, och jag känner att det finns gott om plats för att bredda mina kulinariska vyer på den vegetariska fronten.

Det är som att jag inte tål kött. Fisk är okej, men övrigt kött, till och med vanlig köttfärs, får jag lätt så väldigt ont i magen av. 

Böckerna heter 

Gröna juicer och smoothies av Marlene Gustawson och 
Raw fast food av Vibeke Amdisen

Kanske lämnar jag tillbaka böckerna. Har inte bestämt mig än. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp