Att göra ett nummer av en filmförbättring och en fakta-tshirt

9:51 30 Sep 2014

Igår såg jag framförallt två saker diskuteras: Dels har SVT klippt bort nån skit från nån film så att man kan visa den för barn även fortsättningsvis och dels har Rossana Dinamarca haft en t-shirt med ett faktamässigt tryck på i typ rikstadshuset

Det finns inte så mycket att fundera över här. 

Vad jag inte fattar är varför SVT måste basunera ut sin millimeter-finklippniing i media och göra det till en ”nyhet”. Är det bara för att skapa en ”diskussion”?  För alla, och särskilt folk på SVT, borde ju veta ju vilken typ av ”diskussion” det blir och hur röttsam och dum den är. Men nä, tydligen är klick och delningar på facebook skitviktigt för ”medias överlevnad”. 

Kan inte media bara ta och dö ut i sin nuvarande klickomaniska form? 

Jag önskar att SVT i stället hade valt att klippa bort skiten i tysthet utan att göra ett nummer av det. Då hade de som saknade de bortklippta sekunderna av filmen kunnat märka det själva för att därefter eventuellt organisera sig och skriva engagerande debattinlägg om det i en kamp att försöka få tillbaka det sämre originalet.

Lite så där som folk säkert har fått jobba för att få styckena ändrade. 

Jag vill så klart inte länka. Vet ni inte vad jag snackar om kan ni gå och lägga er som gladare människor. 

fx6y0mnbyace4fjfvgdwinrdtnxv1xvp0qnhymllvxe.jpg

Igår fick vi föresten en vice talman som beter sig som en sån där ond mobbare i en Stephen King-roman. Jag vet inte exakt vad en vice talman gör men jag hoppas att det inte är något viktigt.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg