Blev anklagad för sabotage av vaktmästaren

9:45 3 Sep 2014

truestory.jpgJag har senaste månaderna haft problem med en trögspolad toalett. Det har nog skett gradvis men till slut har man fått spola fyra-fem gånger innan ett papper försvunnit utom synhåll. 

Det är naturligtvis oacceptabelt, så jag felanmälde. 

maxresdefault.jpg

Nån dag efter felanmälan plingade det på dörren och där ute stod en helt okänd gubbe. Tydligen var ordinarie vaktmästare på semester och detta var ersättaren. Well well, han kunde ju ha ringt först tänkte jag, det gör de alltid annars, men där var han ju så han fick komma in.

Men väl inne fixade han inte direkt toaletten. I stället stod han i badrummet med en ”lilla gumman”-aura omkring sig och förklarade för mig, nästan på bebisspråk, hur en toalett fungerar: att man måste hålla upp spolknappen och att jag faktiskt måste göra detta ”extra länge” eftersom ”det är en miljötoalett”. Jag ba ”jo jag vet det men papper går knappt ner trots att jag spolar flera gånger” och han öppnade locket baktill på toan och ba ”vattennivån är bra, allt är bra, du måste förstå att detta är en miljötoalett”. 

Sen gjorde han nåt, vet inte vad för jag gick ut därifrån, men hörde några skrapljud, sen sa han att det nog var bättre nu och gick. 

sitting-on-toilet-md.png

Det var det inte. Så efter ett par dagar felanmälde jag igen. Jag ville inte ha honom in i lägenheten igen eftersom jag tyckte att det kändes så obehagligt när han var här, jag gillade inte hur han såg på mig, men idag återkom han ändå, för hellre än allt så vill jag ju kunna spola min toalett ordentligt. 

Den här gången var det värre. Han berättade åter igen för mig hur en toalett fungerar. Han viftade med händerna i gester och ba ”huuur ska jag säga det här så att du förstååår…. det är ingen TEKNIK eller MEKANIK i en toalett. En toalett är som att kasta en HINK VATTEN från balkongen. Det finns inte så mycket att göra, det är såhär toaletten är KONSTRUERAD!”

pb-120627-spain-eviction-415pm-03.photoblog900.jpg

och jag ba ”men i så fall vill jag ha en helt ny toalettstol för kasta vatten från balkongen eller ej, det är nåt fel på den.”

Han typ kröp ihop till en boll på badrumsgolvet i överdramatiserad frustration. ”ojojoj det här är svårt att förklara för nån som inte lyssnar” sa han. 

actor.gif

Ungefär här sa jag åt honom att han inte behöver tilltala mig som om jag vore en idiot, vilket han inte tog på allvar men han bestämde sig ändå för att kolla toaletten lite mer noga.

Jag gick därifrån och efter ett par minuter hör jag ”hörru. Du hade nog rätt, jag hittade den här i toaletten!”

Han höll fram nånting som såg ut som en kork av nåt slag. Såg rätt gammal ut. Jag tänkte att det kanske var en reservdel som behövde bytas. 

Han ba ”det är en plastkork från en schampoflaska eller liknande”. Jag sa ”jaha, ja se där”. Kände mig rätt nöjd med att jag haft rätt och att han hade haft fel. 

Men det är då han harklar sig och säger med irriterad översittarton ”det här är sabotage… det vet du väl?”. Jag fattade inte vad han menade. Vadå sabotage? Menade han att nån saboterat min toalett?

”Den här plastkorken har inte hamnat där av sig själv… för att den ska kunna hamna där måste locket öppnas, (nån grej) dras upp och däri måste korken läggas. Detta är vanligt hos människor som vill lura till sig nya toalettstolar”

url.jpg

HAHAHAHAHA. Alltså jag vet inte vad jag ska säga. Jag sa typ att jag verkligen inte lagt nån kork där och att jag inte fattade varför i all världen jag skulle vilja ha en ny toastol när den jag har är i finfint skick utöver att spolningen inte funkat då. 

Han ba ”mm, det är aldrig nån annan som erkänt heller…”. 

Och innan han gick ba ”jag tar med mig den här *höll upp plastkorken* jag ska visa den för min chef. Sen får vi se vad han gör av saken…”

oh-you-make-me-cry-laughing-meme-rage-face-.png

Efter att han gått ringde jag till hans arbetsgivare och berättade vad som hänt. Jag fick ett löfte om att det aldrig ska hända igen. Jag sa bra.

truestory.jpg

7 kommentarer | “Blev anklagad för sabotage av vaktmästaren”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. tove skriver:

    Men bra Sonja! Bra att du hörde av dig till arbetsgivaren och bra att du sa åt gubben att inte behandla dig som en idiot!! Bra jobbat och heja dig! :)

  2. Ida skriver:

    Men alltså, vad i helvete!? Jävla IDIOT!

  3. SpeLinnea skriver:

    Hahahah, alltså så jäkla absurt. Det måste inte hända mycket i den vaktmästarens liv om han måste hitta på rövarhistorier om människor som LURAR TILL SIG toalettstolar. Hoppas ordinarie vaktmästare är klar i huvudet.

  4. Ellen skriver:

    Så himla knasigt och drygt!!! Jisses. Besserwisser alltså. Du gjorde helt rätt som ringde!

  5. A skriver:

    Alltså va? VAAA?! Vilken tragisk liten människa! BRA att du ringde arbetsgivaren!

  6. Fröken Blixt skriver:

    Hahaha, man förstår ju varför vissa människor är vikarier.

  7. ISA skriver:

    haha.. detta var som en scen ur nån film! vilken gubbe. kan du inte hänga ut med bild? :D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg