Har köpt klassiska sällskapsspelet!

6:34 16 Okt 2014

Ett paket är på väg hem till mig, men inte med vad som helst inuti, utan detta: 

190090003_d1817399-6030-41e3-9cd3-6e249d949a38.jpg

Kommer ni ihåg den?

Det är ett bland de bästa och mest uppskattade spel jag kommit i kontakt med. Jag uppskattar det delvis för att det var så enkelt att komma igång och spela. Det behöver inga förberedelser (inte ens förkunskaper) och är man lat kan man bara sitta och läsa på sant eller falskt-korten. Jag är inte jätteförtjust i spel som kräver sharader, bildning eller att man ska sitta och göra saker på tid. 

Jag undrar om det är lika roligt fortfarande. Och jag undrar vad barnen kommer tycka. Är nervös. 
De kanske kastar spelet i väggen och hotar mig med kniv i ren och skär avsky.

Här är en lista på grejer som jag kommer ihåg med Sant eller Falskt iaf (är aslänge sen jag såg det sist, 15 år sen, kanske mer) 

 • Ett par av ”sant eller falskt”-svarskorten har en mumifierad kvinna och hennes barn på framsidan. De blev illa behandlade och utnyttjade i livet. Jag tyckte att det var lite makabert att ha deras lik på korten. 
 • En fråga handlar om en domare vars urinblåsa sprack under en rättegång. Och den var sann (tänker på detta varje gång jag sitter nödig på en buss). 
 • Jag utvecklade en särskild spådoms-teknik där sant eller falskt-kortet som ”vägde lättast” var det som jag svarade med. Svarade ofta fel med denna teknik men när jag hade rätt kände jag mig som Saida Andersson
 • Orkar inte skriva mer grejer, barnen ska i säng. Kommer nån av er ihåg nåt?

6 kommentarer | “Har köpt klassiska sällskapsspelet!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. tove skriver:

  Jag tror att jag minns något som handlade om homosexuella grisar…

 2. Ellen skriver:

  haha, det där spelet har jag hemma… Dock längesen jag spelade, men minns ock ex att ormar har två penisar. Det var alltså ett sant-påstående!!! Annars är det mycket om gamla greker och egyptier som använde fladdermusblod som smink och liknande… Ganska mycket äckliga grejor i det där spelet är det, det gäller att inte må illa när man börjar hehe:)

 3. 3610;& skriver:

  ทักทาย ! ในครั้งนี้ โดยเฉพาะอย่างยิ่ง โพสต์ !

  เป็น ที่ผลิต ที่ใหญ่ที่สุด ที่สำคัญที่สุด การเปลี่ยนแปลง ขอบคุณมากขอบคุณ ขอบคุณมาก สำหรับการแบ่งปัน !

 4. 3610;& skriver:

  ผม ฉัน รัก จริงๆ เพลิดเพลินกับชุดรูปแบบ /
  การออกแบบของ คุณ เว็บไซต์ คุณเคย ทำงานใน
  ใด ๆ เบราว์เซอร์ ที่เข้ากันได้
  ปัญหา ? จำนวน ผู้เข้าชม
  ได้ร้องเรียนเกี่ยวกับ ฉัน บล็อก ไม่ งาน
  อย่างถูกต้องใน เอ็กซ์พลอเรอร์ แต่
  ดูดี ใน Chrome คุณมี โซลูชั่น คิด ที่จะช่วย แก้ไขปัญหานี้ ปัญหา ?

 5. httpessay-schreiben-englisch.de skriver:

  Hi there, I log on to your blogs daily. Your story-telling style is witty, keep doing what
  you’re doing!

 6. best wordpress form plugin skriver:

  Quality articles is the secret to be a focus for the users
  to pay a visit the website, that’s what this website is providing.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp