Mat ger mig så mycket ångest

7:27 2 Okt 2014

Idag åt jag sushi till middag för andra dagen i rad. Jag önskar att jag alltid kunde ”äta ute” (även om jag i detta fall åt det hemma). Jag önskar att jag aldrig mer behövde laga en enda maträtt till. 

Det finns få saker som sätter såna käppar i hjulet för min vardag som mat gör. Jag hatar att laga mat och jag hatar att äta. Mat är ett basalt behov som jag önskar bara kunde brinna i helvetet för all framtid. Jag njuter inte av mat.  Visst finns det god mat men ingen mat är så god att det är värt det. Jag hatar mat. Vad är det för jävla skitkropp man har som inte kan tillgodose kroppens behov på andra sätt? Det här att man måste äta är ett skämt. 

Sen räcker det ju inte heller med att man bara äter vad som helst. Nej man måste äta varierat och nyttigt också. En barkbit räcker inte. En banan räcker inte. Man måste äta massor av saker. Det är rent vansinne tycker jag.

Men det värsta är att barnen inte äter min mat. Det är svårt att beskriva hur tufft det känns för det känns rent förjävligt. De njuter inte heller av mat, och det går knappt att få i dem något. Jag förstår dem samtidigt som jag tycker att det är outhärdligt.

Fyfan för mat, helt enkelt. 

szizraq1kqoayv2vngabdopql7moav-jq83al1xlejk.jpg

och de laddar inte på med lite wasabi på sushistället. Wasabin kommer att rinna ut i grundvattnet och bränna sönder gälarna på insjöfisken. 

5 kommentarer | “Mat ger mig så mycket ångest”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Moa skriver:

    ja precis exakt så, ett jävla helvete varje dag, dessutom flera gånger per dag??? låt mig va.

  2. Anna skriver:

    Exakt vad jag känner! Och mina ungar gillar iofs mat men de är så jävla petiga med vad de äter. Jag hatar detta eviga matlagande. Älskar att äta själv för då räcker det med en knäckemacka eller nåt så blir jag mät och slipper fundera på den dr skiten med mat.

  3. Hanna skriver:

    Sonja! Har läst flera gånger nu om hur jobbigt det är med matsituationen hos er. Jag tänker att det är något ni kanske skulle kunna få hjälp med? Kontakta skolhälsovården, barnpsykiatrin, vårdcentralen, nåt sånt? Om det inte är en ”fas” som bara varit helt kort så låter det som något att luska lite i, för er allas skull. Lycka till, kramar! (Och förlåt om det här rådet är helt ovälkommet, bortse bara i så fall.)

  4. tove skriver:

    Det här låter ju superjobbigt! Ibland tycker jag att det är störande att jag blir hungrig flera gånger om dagen och att jag måste bestämma vad jag ska äta och sen laga det och äta det. Men för det mesta tycker jag att det är underbart att äta! För jag är beroende av mat, annars mår jag bara inte bra!

    Ikväll tror jag att jag ska göra avocadosoppa med tomatsalsa. Supergod.

    Du ska få receptet ifall du blir sugen:

    Börja med salsan:
    2 mogna tomater, lite lök, lite chili, koriander!!!, saften av en halv lime/citron. Hacka och blanda.

    Gör sedan soppan av:
    2 stora mogna avocados, 1 röd chili (jag brukar ta lite sambal oelek), 1 vitlöksklyfta, 5-8 dl buljong (beroende på hur tjock du vill ha den), saften av 1 lime/citron, salt och svartpeppar. Mixa allt detta.

    Buljongen ska vara lite avsvalnad så man kan börja med att blanda den… (vatten+buljongtärning alltså).

    Kram!

  5. tvsobril.blogg.se skriver:

    Åh. Det där. Känns igen. Jag som trodde att jag var typ den enda…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg