Så mycket bättre med Ola Salo i fokus #såmycketbättre

11:40 18 Okt 2014

tanderna_och_haret.jpgIkväll såg jag Så mycket bättre och det var ganska intressant. Kvällens fokus låg på Ola Salo och det började med att alla fick gå ut på nån äng med var sin korg där de skulle ”samla ätbara saker till middan”. Alla var rätt på den idén med bilder på Carola som låg i nåt dike och brände sig på nässlor, ja alla var på idén förutom Orup som lite uttråkad konstaterade att hans familj skulle få vänta länge på maten om detta var vad som krävdes.

pa.jpg

Sen spelade de kricket. Det är tydligen en sport som Ola Salo är familjär med och stämningen var lite så här ”låt oss slå på bollen på måfå till Carola räddar dagen genom att nästan bryta benet så att vi kan fortsätta med samtalen”. 

ajajaj.jpg

Här är intrycken om de olika deltagarna efter kvällens avsnitt. 

Ola Salo 
Uppväxt i Småland med missionärföräldrar. Han har gjort mycket i sitt jesuskantade liv, bland annat festade han jättemycket efter att han slog igenom, vilket tärde på honom. Nån skandal efter ett skämt i USA gjorde att jag fick små flashbacks till min något lindrigare incident under @sweden-veckan (han skämtade om Vita huset och skämde ut kungafamiljen! Aj aj aj!)

Orup
Min första stora idol! Han öppnade med att säga att han inte vill bli pappa till de andra deltagarna eftersom han är äldst, och det lyckades han med då jag inte fick några faderliga vibbar av honom.. alls. Jag undrar om han sa så bara för att han vet att han är lika ungdomlig som Tom Cruise. Han berömde Ola Salo för att  han ”kör den androgyna stilen” men tyckte det var skönt att han ändå är ”grabbig” när han talar med honom (vad innebär det ens?).  Hans tolkning av ”echo chamber” kändes inte särskilt övertygande. 

en_aldre_man.jpg

Amanda Jensen
Hon verkar vara den som är mest glad över att vara där och hennes tolkning av ”Calleth you, commeth I” var inelvelserik och hon verkade ha en connection till det hon sjöng. Ola Salo grät och det förstår jag. 

Carola
Hon är välkammad men ändå flummig, all over the place men ändå närvarande. Det känns som att hon fungerar på en annan frekvens än de andra. Det började med att hon rev ned gardiner och möblerade om i rummet, sen verkade hon spendera mycket tid på sin balkong där hon gjorde gymnastik och sångövningar. Love Antell knackade försiktigt på hennes låsta dörr ba ”vi andra sitter där nere och dricker vin, ska du inte komma?” och hon (efter ett tag) ba ”jomen jag kommer, jag kommer, jag ska bara gå på toa TRALLALALAL”. Hon lyckades även få in ett lyckat skämt om blomvasen. 

tanderna_och_haret.jpg

Johan T Karlsson (Familjen)
Jag lyssnade mycket på Familjen 2009 men hade ingen aning om att Familjen endast består av en person. Hans tolkning av ”Göra sluta med gud” var kanske kvällens bästa. Han var inte med så mycket i övrigt.

Kajsa Grytt
Hon var nog med minst i kvällens avsnitt och hon är en artist som jag inte känner igen. Hennes tolkning av ”It takes a fool to remain sane”  tilltalade inte mig särskilt. Hon sjöng ibland snabbt och ibland långsamt och inte alls i takt med musiken och sån sång är för avancerad för mig. 

Love Antell
Han sa själv ”vem tackade nej för att jag skulle få komma?” och det tyder på att han är medveten om att till exempel jag skulle sitta där och undra vad han har gjort i sin karriär. Faktan om honom visade dock att han är ”en av de största Stockholmsskildrarna i vår tid” och det kan förklara varför jag inte hört talas om honom. Han blev i alla fall jättenöjd när han lyckades fråga Ola Salo en fråga om pappan (eller var det Gud?) som fick Ola att gråta. 

— 

Det här är första gången jag ser på Så mycket bättre och jag vill bara se mer nu. 

En kommentar | “Så mycket bättre med Ola Salo i fokus #såmycketbättre”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Frans skriver:

    Hahahahahahahaha DÖR! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG