Årets mest kackliga musikvideo (recap)

9:18 25 Nov 2014

bonden_dansar.jpgIdag tänkte jag att jag ska presentera en musikvideo för alla som älskar hönor. Om inte annat lär ni älska hönor efter detta (fast jag iär inte alls säker på det och ni lär märka varför):

För er som har en trasig dator eller av någon annan anledning inte kan eller vill se videon så kan jag göra en liten genomgång: 

Videon börjar med en scen som hämtad från ”Svansjön” bara det att ballerinorna är utbytta till en annan form av fjäderprydda dansöser. 

honsgard.jpg

Här kan vi bevittna hur hönorna plötsligt antar tuppens roll med ett unisont ”kuckeliku”. Så gör inte hönor. Detta är videons första språng från realismen.

kuckeliku.jpg

Här är andra språnget från realismen – hönor har inte bikini. När man har kommit till denna punkt av videon får man bestämma sig: Acceptera att videon inte speglar verkligheten korrekt eller fly innan det är för sent. 

sexualiserad_hona.jpg

Kucklandet väckte hur som helst bonden som slår upp fönstret inför en ny arbetsdag. 

bonden.jpg

Jag vet inte vilka dessa tre personer representerar i videon, men jag antar att det är de är anställda på gården och/eller är släkt med bonden.

aggplockarna.jpg

Det nalkas bröllop! Med tuppen I suppose, men var är den!? 

brollop.jpg

Här ser vi att hönan planerar att få kycklingar. Frågan är: vill hon verkligen detta eller är det bara för att det är något som förväntas av henne? Kommer hon att klara ansvaret?

kackla2.jpg

I musikvideor på MTV brukar det ofta finnas en mellandansakt som innefattar orientalisk dans. Det finns det i denna video med, fast dansen är inte orientalisk. Vi kan även se att en get och en gås har förenat sig med ensemblen.

dans.jpg

Gården sjuder av hormoner. Kanske är det vår? Här har vi en tjur och en kviga. 

brollopsdjur.jpg

Hunden tycks ha en nyckelroll på gården. Kanske är det den som ger direktiv till de andra djuren? Den ger onekligen ett auktoritärt intryck.

direktiv.jpg

I ungefär en halv sekund får vi se olika djur ge uttryck för sina individuella hobbys. Tjuren kelar med en röd snutte, geten petar näsan, hunden tigger mat och gåsen utövar kampsport. Hönorna tycker att de alla är skittråkiga idioter. Bonden måste göra något för att behålla den goda stämningen på gården!!

massor.jpg

Så bonden bjuder upp handjuren på dans. Katten verkar skärrad. Kanske är den orolig över gårdens framtid?

bonden_dansar.jpg

Bonden försvinner, kanske för att hämta vatten, medan gårdens handjur ballar ur i ett solonummer.

herrdjur.jpg

Det positiva är att de tycks hitta tuppen. 

tuppen.jpg

Efter det sitter överhönset och ruvar ägg i ett näste. Vad som hände däremellan kan vi nog inte ens föreställa oss i vår vildaste fantasi. 

naste.jpg

Efter det utbrister hönan att det är fest. Frågan är vem som ruvar äggen nu när alla är ute och flänger? Mitt hjärta brister när jag tänker på att kycklingarna kanske är lämnade åt slumpen.

natt.jpg

Mycket riktigt verkar någonting ha gått snett, vilket plåstret tydligt indikerar. 

sjuka_honorna.jpg

Bonden skriker och stänger för dagen. Vad som händer nästa dag kan inte vara annat än en tragedi, för jag tror att kycklingarna dog.

bonden_arg.jpg

Sammanfattningsvis: 

Jag är uppväxt i skogen bland djur så jag vet lite om hur saker fungerar på en gård, och tro mig när jag säger att den här gården verkar ha hamnat i en destruktiv nedåtspiral. Att djuren tar hand om sin avkomma är minst sagt betydande för gårdens framtid. Det är bara att be och hoppas att bonden ska lyckas föra dem på rätt spår så det löser sig!!

Så här skrev min syster som gav videon till mig: 

”En slags kinesisk motsvarighet till Nicky Minaj som älskar kycklingar och höns. Nä, nu kan jag minsan dö lycklig”

Jag är mest glad å hennes vägnar att hon tycks ha hittat ett komplement till den här låten.

5 kommentarer | “Årets mest kackliga musikvideo (recap)”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Janne skriver:

  Jag vet inte varför men när jag tittade och lyssnade på videon som din syster hade länkat till dig så kom jag och tänka på den här låten som jag tycker är fräck och cool och ganska annorlunda: https://www.youtube.com/watch?v=SU0Ypufo6BM

  /Fd Grannen

 2. dui insurance skriver:

  your article is really good you can read more article like this in my blog
  dui resulting in death

 3. dui insurance skriver:

  your article is really good you can read more article like this in my blog
  dui accident lawyer

 4. dui insurance2 skriver:

  your article is really good you can read more article like this in my blog
  felony dui in Virginia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg