Vårt plockepinn till regering

12:09 3 Dec 2014

Det som händer just nu (jag har hört ordet ”regeringskris”) ger mig intrycket av att det inte är nån större idé att rösta, det enda som spelar nån roll är hur bra, eller medvetet dåliga, partierna är på att spela plockepinn sinsemellan. 

3734693-origpic-f60e94.jpg

Det är precis så här det ser ut för mig när min hjärna försöker göra en bild för att få någon form av grepp om det här kaoset.

Det är som att vi har röstat fram ett gäng barn med olika färg på reflexvästarna, och så har vi slängt in dessa barn på ett dagis. Vad som händer sen och vilka beslut som fattas bestäms sen utifrån ett parti plockepinn som barnen utför med regler som dels är förbestämda, dels bestämda allt eftersom, blandat med fusk, sabotage och krav på regler vissa ”alltid kört med hemma”. Kanske försöker de rent utav strypa varann med reflexvästarna, men det finns inget vi direkt kan göra åt saken för vi röstade fram dem och får skylla oss själva. 

Det känns mer konstruktivt att be till gud än att gå och rösta om jag ska vara ärlig. Så jag hoppas att det inte blir nyval.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG