Teflonpannans spännande rymdhistoria

2:15 10 Jan 2015

ufowoodcut.jpgKonspirationsteorier om babyggelser på baksidan av månen kan slänga sig i väggen – våra helt vanliga teflonpannor kan eventuellt praktiskt taget vara rymdskepp. 

1hs7opdgktjz6wyuxshbnoi-cdfzap4-0mogw84v4x8.jpg

Jag tänkte på det i morse när jag gjorde frukost i en av de där stekpannorna som Jamie Oliver gör reklam för. Jag tänkte: Hur kan teflon vara så lent? Så smooth? Så utom denna värld non-sticky? 

Ja det kan ha ett komplicerat men ändå ganska enkelt svar: den är inte av denna värld.

Ni har kanske hört talas om UFO-kraschen i Roswell? Har ni inte det så vet jag inte var ni varit för den är ganska skildrad i vår kultur. Nåväl: tydligen kraschade ett UFO i Nevadaöknen strax utanför Roswell för x antal år sen vilket sedan visade sig bara vara en väderballong. Fast.. har en väderballong någonsin konfiskerats, tagits till en militärbas, plockats isär och genom sk ”reverse engineering” fött fram ny teknologi som vi innan detta bara hade kunnat drömma om? 

Låt mig presentera: Teflonpannan.

Teflonet användes tidigare bara av UFO-personel på rymdfärjor ever since evigheter. Skildrad i populärkultur för första gången i Nurnberg via denna tavla från 1561: 

ufowoodcut.jpg

De sköt sönder och ödelade hela städer. Ingen vet men kanske stekte de ägg på spillrorna? *barum ts*

Men rymdmänniskorna ba ”Det här var ju lätt! Men ändå lite för enkelt eftersom vi är så överlägsna.. Jag vet ett schysstare sätt att ta kol på dem!”

Så de störtade ett rymdskepp med flit i Nevadaöknen för att vi skulle hitta det och ta tillvara på materialet och jämna ut oddsen. Bland materialet fanns denna märkligt släta metall som inget brann fast på och datorchip. Materialet gavs till jordens mest framstående uppfinnare vilka skapade giftigt teflon som vi reflexmässigt började steka mat på. Av datorchippen skapades internet så att vi skulle kunna följa debatter på internet.

Det här var väldigt bra för rymdmänniskorna då de ville plåga oss men helst inte själva då det ger dålig karma. Vi väljer ju trots allt själva att blanda deras giftiga rymdskeppsmaterial med mat och läsa grejer på internet som gör oss illa till mods (vilket de förstod att vi skulle göra de sluga små rävarna). 

Ganska hemskt men också rätt häftigt tycker jag. 

9ajx1qg.jpg

Yeah Mr. Oliver work those lemons like its alien sattelite probes. 

Nä men allvarligt, hur kan vi vara så säkra på att det var Roy J. Plunkett som uppfann teflonet? Det står inget mer om honom i Wikipediaarikeln så det verkar som att han bara dök upp, uppfann teflonet, för att sedan försvinna spårlöst igen. Allvarligt vem gör så. 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp