Tramsig diskussion kring väsktanten

9:07 19 Feb 2015

Jag läste att statyn av tanten som slår en nazist med handväskan inte blir staty i Växjö eftersom den typ, vad var det nu, avhumaniserar och gör nazister till öppna mål för mord?

Tycker att diskussionen kring det här ser så jävla tramsig och löjlig ut. Det hela har hetsats och hyperängsligt dragits till sin spets. ”Vadå ska vi SLÅ oliktänkande? Ska vi mörda, SKA VI KASTRERA OLIKTÄNKANDE?”

Haha, va! Ja, jag kan verkligen se det framför mig: väsktanten uppviglar till våld och en otäck hat- och mördarvåg mot nazister sprider sig över Växjö. Rättslösa ligger nazister på gatan medan poliser dunkar deras huvuden i asfalten. 

Allvarligt tror jag inte att vi behöver ha denna oro överst på listan. Och tolkar man konst så bokstavligt som många tycks befara att man ska göra, innebär det att det bara är gamla tanter som får slå nazister, och då endast med sina handväskor.

tantvaska.jpg

2 kommentarer | “Tramsig diskussion kring väsktanten”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Rupert skriver:

    Apropå tolka konst bokstavligt, Lars Vilks ritade lite och nu mördas det hej vilt ;) tramsigt eller ej.

    Men för min egen del skulle jag hellre ställa ut väsktanten på Comicon, för Sverige är det enda landet som har en egen pensionärssuperhjälte. Nämligen Väsktanten. Ty hon följer Spindelmannens mantra ” With great power comes great responsibility.”

  2. Emma skriver:

    Kvinnan med handväskan var 38 år då bilden togs, jag skulle dra mig lite för att kalla henne för gammal tant.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg