Men sluta köra över renar nån gång då!!

12:17 19 Mar 2015

Kollade igenom några av dom mest intressanta nyhetenstidningarna i Sverige och fastnade på den här nyheten i Västerbottenskuriren. Betrakta dem dramatiska bilden i artikeln.

ren_dod.jpg

Tydligen har dom fortsatt köra på renar sen jag flyttade därifrån för 10 år sen. Jag hade hoppats på att det var en trend som skulle minska med en invånare mindre men min plan gick i stöpet ser jag nu. 

Det är nästan så att jag undrar vad det är för vits med att jag bor här nere egentligen, när olyckor ändå fortsätter att inträffa där uppe.

Jag minns en gång när min kille, barnens far faktiskt, hade köpt en sprillans ”ny” (för honom) Volvo 142, typ grön. Han var jättenöjd och han skulle bara köra från Storuman hem till mig i Latikberg för att visa upp sin pärla. Naturligtvis körde han ihjäl en ren på vägen dit som förstörde hela grillen etc på bilen. Det var tider det!! 

Jag minns att jag fotade renen efteråt eftersom jag ”samlade på foton på döda djur” (jag gick till och med omkring och BERÄTTADE om denna hobby för… ALLA?) men jag har tyvärr glömt vart dom fotona är, om dom ens finns kvar. Hade en del foton på döda fåglar. En var mumifierad och låg i laggårn minns jag. Synd att jag har tappat bort denna skatt. 

En kommentar | “Men sluta köra över renar nån gång då!!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Din favorit skriver:

    Haha! Så stört?! Du kan ju alltid gotta dig i Hanna och Amandas pappas instagramkonto @bengansroadkills …
    https://instagram.com/bengansroadkills/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg