Skitdåligt argument till att förbjuda tiggeri

8:01 9 Apr 2015

Jag har sett argument som är för förbud mot tiggeri som lyder typ ”men människorna som reser hit från typ Rumänien, dom behöver egentligen inte tigga!!! Dom åker hit på pin tjiv och har det egentligen mycket bättre i sina hemländer än vad dom har det här!! Dom åker hit enbart för att dom på nåt *superslugt och lömskt sätt* så väldigt gärna vill sitta på våra gator!!! Det är SÅ DOM ÄR!!! Dom ä int fattiga på röktögt!!”

Men alltså… även om det här urdumma argumentet hade haft minsta promille av sanningshalt så hade det ju varit totalt irrelevant. För det är klart att människor måste få kunna tigga på våra gator och torg även om det kanske finns nåt annat alternativ. Det rör sig ju trots allt oftast och förhoppningsvis om vuxna, myndiga människor som kan sålla bland alternativ och komma fram till vad som passar situationen bäst. 

Så att sitta och tro att man vet mer om deras liv och alternativ än vad dom själva gör, det är ju bara jävligt rövigt. Man kan inte förbjuda människor bara för att deras situation och valmöjligheter gör en illa till mods. 

2 kommentarer | “Skitdåligt argument till att förbjuda tiggeri”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. E skriver:

    Såg häromdagen en person i ett facebookflöde, som ville att alla affärer skulle förbjuda tiggeri i deras entréer ”så att man slipper detta eviga HEJ när man ska handla” …. också ett skitbra argument. Så himla JOBBIGT när nån HÄLSAR PÅ EN varje gång man handlar.

  2. SpeLinnea skriver:

    Jag får tuppjuck på dessa människor. Tror de på allvar att det är folk som frivilligt reser hit och blir bespottade och misshandlade, för att kunna vara RIKA? Det är ju knappt de överlever. Ända sen jag var liten cirkulerade det alltid rykten om att fattiga och hemlösa, byns alkoholist osv var EGENTLIGEN miljonärer. Bara att de ville leva på att samla burkar….. Var kommer dessa rykten ifrån är ju egentligen frågan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG