5 saker att tänka på om du vill va snygg och cool på din cykel

10:12 2 Jul 2015

hitler-youth.jpgJag har *av nån anledning* börjat tänka på saker som kan hjälpa en att överleva cykelturen. Här får ni en lista på mina fem bästa tipz! 

1. Lämpliga kläder. 
Ni vet hur motorcykelnissar kör med läderställ? Det är inte bara för att dom vill se ut som glansiga ollon utan det är också för att dom vill kunna ramla av motorcykeln utan att riva av halva kroppen som moroten mot rivjärnet. Därför ska du investera i en riktigt snygg jeansdress innan du sätter dig på cykeln; jeans står emot asfalt bättre än flygig tunn silke, det förstår alla. 

article-0-1d3d091a00000578-813_634x861.jpg

Det förstår LeAnne Rimes.

2. Ut med armarna! 
Ifall du ska svänga så ska du göra det tydligt och med bravur. Ska du svänga höger? Ut med höger arm, tydligt och klart! Vänster? Ut med vänster arm!!! Ska du snett upp åt höger? HEIL HITLER! Hahaha. Nej jag skojar bara. Jag skojar bara… *torkar ur ögat med pekfingret*. Men visa medtrafikanter tydligt åt vilket håll du ska. På så sätt kan dom förbereda sig både fysiskt och mentalt på dina trafiknycker och slipper bli överraskade och till exempel köra på dig så att du krossas och dör.

hitler-youth.jpg

3. Stanna och gå över övergångsställ
Det här gör jag nästan alltid: när jag närmar mig ett övergångsställ så slänger jag mig av cykeln och GÅR över vägen. Ibland kan jag få för mig att bilisterna blir förbannade på mig för att det går så mycket långsammare att  över vägen i stället för att cykla.. men det får dom väl bli i så fall. Fuck dem! I Aint here to please! 

4. Reflexväst och belysning
Det här är min favorit för jag tycker om att synas och få uppmärksamhet. Reflexer och lampor ger mig allt det! Att reflexväst också är på väg att bli fasion gör ju inte saken sämre. Om inte annat ger det ett auktoritärt intryck eftersom man ser ut som en funktionär från typ Roskildefestivalen. 

chris-brown-community-service-640x360.jpg

5. Hjälm
Egentligen borde jag inte behöva skriva den här men det finns vuxna som inbillar sig att det är coolt och streetcred att cykla utan hjälm. Ja jag vet. Så pinsamt. Jag skäms å deras vägnar och tar nu en tyst minut för att kunna be en stilla bön för deras undermåliga slutledningsförmåga.

Vi skippar alla hjälmen nån gång då och då för att inte sabba frissan men tro inte för en sekund att människor som du korsar på gatan kommer att titta på din hjälmfria hjässa å ba ”shit den här personen har verkligen allt jag drömde om som barn”. 

jtrjilrv33ttnop7hs0yx3n3-2.jpg

Jag personligen ger intrycket av att ha en ganska stor hjärna när jag har hjälm, men det är lugnt för enligt vissa alternativa arkeologer så tillhörde människor med stora hjärnor en högt stående människoras förr i tiden, som till exempel drottning Nefertiti i Afrika.  

elong.jpg

Lycka till och ta hand om er i trafiken. 

En kommentar | “5 saker att tänka på om du vill va snygg och cool på din cykel”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. SKattebetalaren skriver:

    #6 skaffa ett jobb så du kan betala för sjukvården du får när du skadar dig i trafiken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG