Skulle jag bota syfilis och stoppa folkfesten?

11:27 4 Aug 2015

Jag måste ha blidkat gudarna eller nåt för just nu regnar det ute. Jag säger inte det här för att provocera utan jag säger det för att jag är genuint glad över att det regnar. 

Hettan idag har varit grym och hänsynslös. Så här känner jag mig när det är så här varmt: 

26-008-320x426.jpg

och ja det är jag på bilden. Jag var 20 år gammal. 

Jag har en vän här från Stockholm som jag har träffat via bloggen. Vi har varit kompisar i sex år eller nåt sånt nu. Vad skulle jag göra utan internet?

Jag funderar ofta på det. Vad skulle jag göra utan internet? Vad skulle jag göra utan el? Vad skulle jag göra om vi levde i en värld utan kylskåp? Skulle jag köra häst? Skulle jag hoppa omkring på timmerstockar i älven? Skulle jag arbeta på ett Wärdshus? Eller skulle jag leva i nån ödestuga och göra salvor av mitt egna urin vilken folk fått för sig botade syfilis? 

Ibland längtar jag tillbaka till forntiden. Men inte forntiden där kvinnor hade det ännu sämre än idag utan forntiden då kvinnor hade det mycket bättre. Ni vet den där tiden som helt glömts bort och ingen knappt vet har existerat eftersom dagens arkeologer och historiker i regel är så fixerade med att passa in allt i nuvarande paradigm. 

Syfilis verkar oavsett ha varit en helvetes sjukdom förr i tiden. Folk blev helt vårtiga av syfilisen och till slut, när den nådde hjärnan, så blev dom galna. Dom kunde till exempel få för sig att dom kunde simma och helt plötsligt så flöt dom omkring i sjön helt döda.

Sen var det stackars barnarbetare som hittade dom här liken som var alldeles uppsvällda och spruckna efter att ha legat i vattnet ganska länge. Och eftersom ingen på den här tiden kunde simma så samlades folk vid stränderna för att kastaa lasso mot liken. För att stå ut med stanken så sög dom på näsdukar doppade i sprit och för varje lik man drog upp så fick man en gratis korv.

Och det var så som folkfester blev till. 

festival.jpg

Föresten har ni tänkt på att radio spelar ungefär samma låtar hela tiden? När vi åkte till och från Vilhelmina var det samma playlist på samtliga radiokanaler och den gick runt runt runt. Jag trodde att jag skulle bli galen som av syfilis. 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG