Den mest dramatiska serien sen silver fang: Empresses in the Palace

10:27 30 Sep 2015

Jag är sjuk och har varit sängliggandes och har haft god nytta av Netflix just nu. Hittade serien Empresses in the Palace och har sen motvilligt varit fast. 

(VARNAR HÄR FÖR ATT KUNNA GE EN ELLER TVÅ SMÅ SPOILERS) 

Serien handlar om en ung kvinna som blir konkubin på palatset i 1700-talets Kina. Där finns ett harem där alla kvinnor har olika rang och status osv. Serien är dramatisk. Alltså jag tror inte att ni förstår: den är dramatiskt, väldigt väldigt väldigt dramatisk. Jag tror faktiskt inte att jag har sett något liknande sen Silver Fang (obs! se upp för blodig björn i rivande snöstorm). 

Vi snackar alltså folk som stup i kvarten lägger sig ner på knä och gråter och ber för sina liv, människor som piskas ihjäl, tar livet av sig genom att springa huvudstupa in i väggen och det har även förekommit kastrering (självförvållad) och förlossning… samtidigt!!

Och så alla missfall. Jag har sett några avsnitt nu och jag vet inte hur många missfall man hittills har fått följa under stor dramatik. Kanske 30 stycken? Mest kreativt var väl när nån elak konkubin dresserat en katt till att anfalla vissa parfymer, och så hade en gravid konkubin fått just den doften i en puderask. Så när hon skulle pudra sig i ansiktet så kom katten och anföll henne och hon ramlade och fick missfall!!

Sen dessa läkare… när dom ska känna efter om en konkubin är gravid så tar dom tag om hennes handled och sen ba ”hon är två månader gravid”. Hur gör dom? Varför gör inte läkare så nu för tiden?? Och så får konkubinerna mediciner från kungliga läkare hela tiden, typ blöjbylten fyllda med mediciner för att … ja varför egentligen?  För att inte få missfall och dö i barnsäng? För i så fall fungerar medicinerna väldigt dåligt kan jag tala om.

Och så den här kejsaren. Han springer omkring helt slapp där på palatset och kommer med massa slappa beslut som alla andra måste finna sig i. Samtidigt som man tänker ”jamen iofs så kunde han ju kunnat vara mycket värre”.

Nästan bäst av allt är att varje avsnitt känns som minst tre timmar långt. Avsnitten tar liksom aldrig slut. Dom bara fortsätter och fortsätter och fortsätter och fortsätter. 

Nej jag kan verkligen rekommendera den här serien, särskilt om du har influensa och blöder från ansiktet.

5 kommentarer | “Den mest dramatiska serien sen silver fang: Empresses in the Palace”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. cat skriver:

    Åh nej. Började kolla jag oxo. Aså? Whats up med att de inte märker när ett helt hov smyger upp och hör ”oförskämdheter”?

  2. Hej Sonja skriver:

    Exakt! Och ibland kan folk råka höra fast dom står en kilometer bort typ och hemligheten viskas

  3. Cat skriver:

    Och konspirationerna är ju så jäkla fulländade. Tänk, dressera en katt till (kisse)miss(över)fall, och det där med klänningen uttänkt, att riva sönder Wans klänning, så att hon skulle gå till tvätteriet (istället för att låna av nån annan dam/ta nåt annat ur sin garderob/laga klänningen) och välja ut exakt drottningens gamla..!? Jag menar, vilka master minds!!!

    Och alltså, om fjärilar flög ur rocken på min älskade när den stod i en blomsterträdgård så skulle jag ringa Anticimex, inte falla på knä och räcka hen min rock oxo… jag menar, kul o få malätna vinterkläder båda två!?

    Outstanding serie, hur som haveri!

  4. Hej Sonja skriver:

    ja , eller hur! Man hänger inte med alls, man bara accepterar att konspirationerna fungerar.

    Har du tänkt på att dom har tillbakablickar också, som man aldrig fått se?

  5. Cat skriver:

    Haha va? NEee?? Vad har jag nu missat (och måste jag se om hela skit… eh jag menar det fantastiska dramat nu för att förstå en ny och djupare innebörd?)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp