Kringlan Svensson är kriminell

12:05 13 Nov 2015

Min kollega Greta Thurfjell skriver så träffande om känslan efter ”Kringlan” Svenssons utspel i en radiopodd igår. Även Enligt Ellen har skrivit bra. 

Det enda jag vill göra nu är att konstatera att K. Svensson är kriminell. Jag tänker att det kan vara skönt för nån att läsa det. Jag blir själv frustrerad över att nästan ingen säger det för det han sa i podden är liksom inte ett ”dåligt skämt som spårat ur” eller ”nåt grovt osmakligt som får kvinnor över hela landet att må illa av en diffus känslomässig anledning”, det han gjorde var en våldshandling. Han utförde ett övergrepp, i LIVE-radio, medans ett gäng grabbar satt bakom honom och flabbade eller vad dom nu gjorde.

Just nu behandlas hans hatbrott som nåt slags tokspel som han bara fick för att han är konstnärscrazy. Det behandlas inte som en avgörande del av det stora dödsspöke som jämt flåsar i hasorna på kvinnor världen över, och som aldrig riktigt tycks försvinna eftersom dom som skriver våra lagar överhängande består av dessa små flabbgrabbar som inte bryr sig om obehaget som dom sprider men som vi kvinnor alltid måste förhålla oss till, på ett eller annat sätt.

krignlan.jpeg

8 kommentarer | “Kringlan Svensson är kriminell”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Elin skriver:

    Exakt vad jag tänker! Måtte den jäveln anmälas så att nån av alla dessa (oftast) män som ständigt skriver och yttrar sig om (oftast) kvinnor med hot om sexuellt våld, åtminstone kan få en liten anmärkning från samhället att det inte är helt ok och ”det var ju bara på skoj”. Skulle han sen dömas för brottet vore det ju helt fantastiskt, men man ska väl inte hoppas på mirakel, antar jag.
    Det känns som ett solklart fall, enligt min lilla juridiska förståelse:
    1. Hoten finns dokumenterade
    2. Personen gömmer sig inte bakom ett alias
    Borde väl inte krävas mer än så, logiskt sett?

  2. Kim K skriver:

    Han ska ha polisanmälts många gånger om, om man får tro det folk skriver på twitter, facebook och i bloggar. Han har fått sparken från två jobb och förlaget han gav ut romanen (som allt började med) hos låter honom inte vara med och skriva de två återstående delarna i trilogin. Alla som på något vis kan associeras till honom har tagit avstånd från det han sa. Jag tycker inte att jag sett någon avfärda det hela som ”konstnärscrazy”.

  3. Sara skriver:

    Självklart är hans beteende förkastligt och hans hot ska prövas rättsligt. Han är inte kriminell förens han är dömd.
    Visst dom flabbande snubbarna borde ha gjort mer för att få stopp på honom. Men det var i alla fall en som påpekade att hans beteende inte va ok. Fritte tog definitivt avstånd och försökte avstyra det.

  4. smiljovic skriver:

    Överdriven och vinklad artikel. länge leve PK median för att alltid leverera! haha

  5. Åldring skriver:

    Sara o smiljovic:lär er stava lr be damned forever. Jag vet vem ni är.

  6. Alex skriver:

    Framförallt så är han missbrukare med psykiska problem och underliggande misogyni. Han behöver behandling och terapi.

    Böter eller anstalt är ju helt värdelöst.

  7. M skriver:

    Tack!
    Blev helt chockad av den lama rapporteringen, DN tex skriver att han sagt ‘svordomar och könsord’ och därför får sparken från Lilla drevet etc.. Också chockerande att poddkollegan säger att han hoppas kunna podda vidare med ”Kringlan” längre fram.

  8. Göran Gabrielsson skriver:

    Att det Kringlan ägnade sig åt är totalvidrigt, helt oacceptabelt och fullkomligt smaklöst råder ingen som helst tvekan om. Men när det antyds att ansvariga för programmet i studion i skulle eldadat på Kringlan är det inte korrekt. De märks att de var obekväma med Kringlans vulgäriteter. Och de borde absolut stoppat honom – vilket de uttryckt ånger över efteråt. -Kringlan var påverkad när han kom till programmet vilket visar på problem… – och om det bara var av alkohol kan man fråga sig dessutom. Jag hoppas Kringlan klarar sig villkorligt vid en ev dom och han får den terapi/hjälp som han verkar vara i behov av – och i balans kan komma tillbaka. En stor tragedi är denna historia hur som.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp