Söker tips på kristen musik, kristna böcker och filmer!

4:24 18 Nov 2015

cid_a757506c-cc8d-40c1-b982-3ddebbf38d90flypropeller-1.jpg

Ända sen jag blev kristen så har jag sökt efter god kristen kultur i form av böcker, film, musik och så vidare. 

Det är inte det att det inte finns saker att hitta, det finns snarare fantastiskt mycket och det är lite svårt att sålla och orientera sig när man är helt ny i genren. Så jag är glad för all hjälp som jag kan få att hitta till dom bästa alstren!

Är det föresten inte lustigt att det finns en hel värld av kristen kultur som liksom är dold för den sekulära befolkningen? Ja den var åtminstone dold för mig. 

Vad jag söker är till exempel (och det går bra för mig att läsa på engelska också): 

Musik – Tipsa om er absoluta favoritlovsång! Både glada och mer allvarliga. Jag söker också efter lite typ ”alternativ” kristen musik. Musik på svenska är också gött. Äh ge mig ert bästa bara.

Romaner baserade på bibliska böcker  – Redeeming love som baseras på Hosea bok har jag läst. Vill gärna läsa mer av den varan!

Överhuvudtaget fördjupningar i bibliska böcker – men det måste vara relativt lätt att läsa. 

Andakts- / Bön- och Poesiböcker – Har ni några favoriter? Några som ni återkommer till gång på gång? Please tell me! 

Film och tv – Jag har sett båda filmerna baserade på Gospel of John som finns på Netflix (tänk att det finns två stycken), och jag började se serien the Bible men den tyckte jag var dålig. Ge mig gärna tips på filmer och/eller serier som ni har sett och som ni tyckte var bra. Jag vill med andra ord inte ha några tips på saker ni tyckte var halvdana, det klarar jag mig utan.

Barn/ungdomsverk – Jag har två barn, åtta och tio år gamla. Dom är för stora för småbarnsgrejer, utan det jag söker är böcker med rätt mycket text (det klarar dom av). Vi har en barnbibel och Messias och Budbärarna (manga). Vi har också fått låna Kringlan och Munken av en vän. Men så mycket mer än så har dom inte ännu så tipsa gärna om era barns favoriter! (eller sånt ni själv läste när ni var små)

Ifall ni tycker att det är för krångligt att skicka tipset i en kommentar så kan ni tipsa på @hejsonja (twitter & instagram) eller på mail@hejsonja.se. 

Jag kommer att blogga sen om böcker jag läst och så. 

Guds frid! :) 

55 kommentarer | “Söker tips på kristen musik, kristna böcker och filmer!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Elinor skriver:

  Hej Sonja! Vad underbart att du har hittat Jesus (eller snarare att han har hittat dig) och att du skriver om det på din blogg! Jag vet inte om du tycker om att läsa på engelska, men Paul Young’s bok ”The Shack” betydde väldigt mycket för mig. Den är rätt tung i början, men så djup och gav mig en ny bild av Gud fader, Jesus och Helig Ande (som en allegori om en man som får möta Gud i en stuga i skogen där han måste möta sin djupaste sorg, men i den då tröstas av Gud). Francine Rivers som skrev Redeeming Love har skrivit många liknande böcker, många gillar också Karen Kingsbury. Jag gillar Ray Blackston’s komedier om kristna singlar, när jag vill läsa något lättsammt.

  Det som berört mig mycket är folks livsberättelser, människor som har fått möta Gud eller fått leva spännande liv med Gud. Korset och stilleten är en klassiker om en ung man som började ett enormt arbete bland drogmissbrukare i New York. Bruchko av Bruce Olson är en annan klassiker som berörde mig så mycket som barn, om en kille som blir missionär i sydamerika. Det finns förstås massor om kvinnor också, själv är jag djupt berörd av Heidi Baker och det finns en hel del böcker hon och hennes man har skrivit om sitt arbete i Mozambique. Efter såna böcker går det aldrig att tvivla längre.

  Gällande undervisningsböcker skulle jag vilja rekommendera ”Sonship” av James Jordan… och böcker av Brennan Manning’s ”A ragamuffin Gospel”. Genom de böckerna fick jag uppleva Guds kärlek på ett mycket djupare plan.

  Musik.. hm gillar ”Rend Collective”, Bethel, Housefires, Laura Woodley… just alternativ musik lyssnade jag väldigt mycket på som tonåring och skulle själv vilja upptäcka den mer igen. Har mest lyssnat på sekulär musik eller lovsång.

  All välsignelse i din nya resa!

 2. Samuel Varg skriver:

  ”Från helvetets brevskola” av C.S Lewis är ett måste. Humoristisk skönlitteratur om det kristna livet och dess ‘motgångar’.

  När det kommer till musik är Saviour Machine ett av mina favoritband. Mörk alternativ musik med allvarliga teman.

 3. UmeJanne skriver:

  Du MÅSTE bara lyssna på Ole Börud. Grym västkustmusik med texter som garanterat innehåller det du söker. Samuel Ljungbladh – Soul från Umeå. Det festliga är att du kan höra bägge tillsammans på en julplatta som kom ut för ett par år sedan.

  Hälsar, han den där gubben från Umeå

 4. Lina skriver:

  Så roligt att jag hittat till din blogg :-) Väldigt roligt att höra att du oxå nu blivit kristen! Jag är uppvuxen i kristen familj, vilket inte alltid är en självklarhet att man själv som vuxen väljer ”den vägen”…men det har jag gjort! Jag, min man och våra barn är med i en kyrka här i Västerås som heter Lifecenter som är en del av Hillsong. Vet inte om du känner till Hillsong församlingarna? Det är en frikyrka men som har sin grund inom pingstkyrkan. Hur som helst..Hillsong kommer från början från Australien men finns idag runtom i världen och de är suveräna på kristen musik & lovsång! Gå in på Spotify, sök på Hillsong så dyker det upp massor!!

  Så modigt & starkt av dig att berätta om din tro!! Önskar dig lycka till & Guds välsignelse på din nya väg :-)

  /Lina

 5. Lina skriver:

  Så roligt att jag hittat till din blogg :-) Väldigt roligt att höra att du oxå nu blivit kristen! Jag är uppvuxen i kristen familj, vilket inte alltid är en självklarhet att man själv som vuxen väljer ”den vägen”…men det har jag gjort! Jag, min man och våra barn är med i en kyrka här i Västerås som heter Lifecenter som är en del av Hillsong. Vet inte om du känner till Hillsong församlingarna? Det är en frikyrka men som har sin grund inom pingstkyrkan. Hur som helst..Hillsong kommer från början från Australien men finns idag runtom i världen och de är suveräna på kristen musik & lovsång! Gå in på Spotify, sök på Hillsong så dyker det upp massor!!

  Så modigt & starkt av dig att berätta om din tro!! Önskar dig lycka till & Guds välsignelse på din nya väg :-)

  /Lina

 6. Hanna skriver:

  Säger som ovan, Karen Kingsbury skriver bra böcker. Och Francine Rivers som skrivit Redeeming Love har också skrivit Mark of the Lion-trilogin som jag tycker är riktigt bra. Bodie och Brock Thoende har skrivit hur mycket romaner som helst, tror de är mer åt det historiska spänningshållet. Min mamma brukar läsa dem. Och CS Lewis i allmänhet är riktigt bra att läsa.

  Musik: Theocracy är ett GRYMT bra band, både text- och musikmässigt, om än inte riktigt mainstream. Annars är Andrae Crouch en riktig gigant inom gospelvärlden vars låtar oftast baseras på rena bibeltexter och tar upp olika aspekter av den kristna tron. Bill och Gloria Gaither har också skrivit otroligt mycket bra musik som sjungs av en mängd olika artister. Det är både lovsång och ”uppbyggelse- och uppmuntranssång”. Lynda Randle sjunger in en hel del av deras musik och annan musik, och har en riktigt skön röst att lyssna på.

  Jag är inte jättehemma på barnböcker nu för tiden. Det mesta jag läste som liten var böcker från second hand som inte lär finnas på förlag längre. Men ljudböckerna om Munken och Kulan tycker både jag och mina små bröder är roliga. De handlar om två kompisar i tio-årsåldern som råkar ut för (eller försätter sig själva i) diverse komiska händelser, och funderar kring tron.

 7. Malin skriver:

  Jag tycker C. S. Lewis är grym i allmänhet, till exempel ”Kan man vara kristen?”. Läste precis en samling krönikor från Tomas Sjödin som heter ”Det är mycket man inte måste” som var jättebra. Han skriver så fint om vardagliga händelser och allt genomsyras av tro.

  När det gäller musik har jag lyssnat jättemycket på en skiva av Pingst som heter Bara Jesus. Massa svenska låtar som är jättebra tycker jag! Finns på Spotify :) Hillsongs låtar är jättebra också som redan nämnts.

 8. MalinL skriver:

  Grattis till ett nytt liv! Och välkommen i den kristna gemenskapen! :)
  Har en fin andaktsbok som heter Nattljus. Rekommenderas!
  Läs ”fallet Jesus” och ”himlen finns på riktigt”. Inspirerande böcker med grund i verkligheten.
  Lyssna på Erik Tilling, claes Vårdstedt, bengt Johansson, viola Grafström, lovsång från Davids hjärta, michael Jonsson, ida Möller, Hillsong, ellen o John Vingren. De flesta av dessa artister finns på Spotify liksom ”David Media” som är ett stort förlag för kristen musik i Sverige. De har flera bra Spotifylistor!
  Hoppas du hittar nåt som välsignar dig massor.
  Varm kram! //Malin

 9. Elin S skriver:

  Alltså så sjukt – jag satt i bussen, lyssnade på lovsång och funderade på om du hittat nån bra musik efter att du blivit kristen. Och så har du skrivit det här när jag går in på din blogg!?

  Musik: a treehouse wait, Ellen vingren, Gustaf Nygren, David Åhlén. Asbra alltihop.

  Böcker: Magnus Malm, framförallt hans senaste bok Som om Gud inte fanns, en bok om sekularisering. Shane Claibornes Den oemotståndliga revolutionen var helt omvälvande för mig och många andra när den kom typ 2007, men den håller nog fortfarande. Och Broder Yuns bok!

 10. a skriver:

  Svårt att hitta bra saker men tipsar:
  musik- David Åhlen
  skönlitteratur- Marilynne Robinsons Gilead
  andlig litteratur- Shane Claiborne Den oemotståndliga revolutionen, Sadhu Sundar Singh

 11. Victoria skriver:

  Musik: David Eugine Edwards och hans band Woven Hand.

 12. Elin skriver:

  Är själv ateist men gillar Jonathan Johanssons musik, han är kristen och kanske är det ännu bättre om en själv är det så det är mitt tips!

 13. Anna skriver:

  Jag skulle rekommendera att lägga några dagar av sommaren på att åka på någon konferens. Typ Nyhemsveckan eller hönökonferensen, det finns massor olika konferenser över hela Sverige. Eller någon kristen camping. På sådana platser får man sjukt mycket inspiration och information om bra böcker osv. Dessutom inser man att man definitivt inte är ensam om att vara kristen.

  Planetshakers har många bra låtar.

  Ser här att smaken är olika, har också läst den oemotståndliga revolutionen och skulle inte rekommendera den till någon. Men en annan självbiografi jag gillar är Jenny berggren (Ace of base). Glädjestänk är en fantastisk pepp – bok, det är en bok där det är ett litet stycke för varje dag hela året.

 14. Albin Larsson skriver:

  De viktigaste böckerna för mig i att förstå lite mer om vem Gud är och vad han vill med mig och den här världen har varit de här:

  Vägvisare – Magnus Malm
  Om den viktiga skillnaden mellan att vara kallad till Gud och sänd till världen

  Ännu bättre – NT Wright (en av de mest erkända teologerna på Nya Testamentet)
  Om det kristna framtidshoppet, att vi ska uppstå med våra kroppar en dag och hur Guds rörelse alltid handlar om himlen till jorden och inte tvärtom

  När träden avlövas ser man längre från vårt kök – Tomas Sjödin
  Berättar om Guds närvaro när livet skaver

  Sedan tycker jag att Greg Boyd skrivet en väldigt bra bok med frågor och svar om den kristna tron som heter Brev från en skeptiker. Det finns dessutom väldigt många bra predikningar från honom på nätet här: http://whchurch.org/sermons-media/sermons

  En annan som är värd att både läsa och lyssna till är Brian Zahnd. Stå ut med hans lite jobbiga amerikanska tonfall, det är det värt. Hittas här: http://wolc.com/watch–listen/sermon-archives/

 15. Karro skriver:

  Här kommer två tips!!! För det första: musik. Livets grej. Emil Svanängen du vet, Loney Dear, släppte för några år sedan en skiva under namnet Särla. Den kan vara lite knepig att hitta, har för mig att den inte säljs längre men den är mycket värd att kämpa för. Helt fantastiska, ärliga, nära texter.
  Vad gäller böcker som också är livets grej kan jag rekommendera Livet jag längtar efter av John Ortberg. Mycket bra, ödmjuk, inspirerande och utmanande bok. Allt gott!

 16. Lisa skriver:

  Hejhej! Tyckte det var så fantastiskt att läsa om din berättelse, verkligen. Att gå från mörker till ljus. Jag själv har tvivlat en hel del men landat i att Gud faktiskt håller. Att det faktiskt finns någon som aldrig lämnar en, någon som går bredvid, som upprätthåller. Jag önskar verkligen all frid till dig och att du får upptäcka mer!

  Mina tips kommer här :) Som någon mer tipsade här ovanför så tycker jag Shane Claiborne – Den oemotståndliga revolutionen är en väldigt bra bok om efterföljelse. Hans syn på pengar och våld är väldigt vettig tycker jag. En andaktsbok som jag håller på att läsa nu och som jag tycker är fin är En barfota bekännelse – Lina Mattebo. Jag tycker hon har så bra tankar om tomhet, längtan, tvivel med mera, och skriver så vackert om det också! Om du skulle vilja läsa mer om feminism och kristen tro så finns också Feminism och kyrkan – redaktör Lina Mattebo (det är en antologi med flera texter av olika författare). En bok som kan vara bra att ha när en ska läsa bibeln är Bibelintro – Greger Andersson/Claes Bengtsson, där en får en översikt och mer förklaring om vad de olika bibelböckerna handlar om och från vilken historisk kontext de kommer, om du skulle vara intresserad av detta.
  Mina favoritlåtar just nu är Där får jag andas ut – Tomas Andersson Wij, Bliv kvar hos mig (psalm, om du söker på spotify kan du ta den versionen som Gemenskap har gjort), Psalm noll noll – Jonathan Johansson. David Åhlén, Michael Johnson och Erik Tilling tycker jag också är bra!

 17. Lisa skriver:

  Förresten! Jag har inte riktigt fastnat för någon kristen film, men för ett tag sedan såg jag Selma (som handlar om Martin Luther King och kom ut förra året). Den fokuserar ju främst på kampen för svartas rättigheter i USA på 60-talet men tycker att den gör en så bra koppling till Luther Kings kristna tro. Att det verkligen är den som motiverar honom att det är så fel med rasism och förtrycket av människor med annan hudfärg än vit. Slut på meddelande :)

 18. Hej Sonja skriver:

  Underbart hörrni! Skriver ner det i listor och kommer långsamt men säkert kolla/lyssna igenom :) Bless!

 19. Adam K skriver:

  Det finns så extremt mycket bra musik som är ”kristen” eller bara influerad av de tankarna (ex Sufjan Stevens).
  Förutom nämnda Jonathan Johansson (speciellt En Hand i Himlen), David Åhlén och Wovenhand skulle jag även rekommendera Josh Garrels, The Brilliance, Sleeping At Last, Andrew Peterson, Gungor, och kanske främst [ingenting] och deras skiva Tomhet, Idel Tomhet.

  Inget av det är kanske direkt lovsångsmusik, men det berör mig på djupet i vilket fall. Hoppas du hittar något!

  Och tack så hemskt mycket för dessa texter du skriver, du är så bra!

 20. Tobias skriver:

  Gospel: Tasha Cobbs: Break Every Chain, Yolanda Adams: Victory och This Too Shall Pass, Soul Stirrers: Just Another Day m.fl., Springsteen: Reason To Believe
  Klassisk musik: Alla Palestrinas mässor
  Popmusik: Housemartins: So Glad och When I First Met Jesus m.fl.
  Roman: Brideshead Revisited
  Poesi: Gerard Manley Hopkins
  Film: Tarkovskijs ”Spegeln”. Bressons ”Min vän Balthazar”

 21. Amanda skriver:

  Är inte kristen själv, men en vän till mig uppmärksammade mig på en skiva som elever på fryshuset har gjort. De har spelat in sina egna psalmer. Skivan heter ”Om jag faller”. Jag tycker att den är väldigt tröstande och fin, speciellt ”Din hjälp att älska”.

 22. Anna skriver:

  Jag rekommenderar (som flera andra redan gjort) Hillsongs musik. Tycker också om Taizé-musik, det finns även korta avsnitt från deras gudstjänster som podcast på deras hemsida, dock något dålig uppdatering den sista tiden.

  När det gäller böcker så rekommenderar jag Jonas Gardells bok ”Om Jesus”. C.S. Lewis Narniaböcker passa bra både för barn och vuxna med barnasinnet kvar.

  Du får gärna berätta om hur du hittade till ”rätt” församling. Det är något jag tycker är svårt, har inte riktigt hittat rätt än.

 23. Christina skriver:

  Hej Sonja! Den här tycker jag är toppen. Ha det gott! /Christina

 24. Christina skriver:
 25. Christina skriver:
 26. Christina skriver:

  Hej Sonja!
  Här är ett tips: https://open.spotify.com/track/6yBhHnGATDzCzvuVI4ri5a
  Ha det gott!

 27. denise skriver:

  hej!! här är min mest lyssnade kristen musik-lista. ganska mycket psalm-ish musik men jag tkr sånt e väldigt bra också!! https://open.spotify.com/user/frokendenise/playlist/1TVrZdecXo3Weacd4jDbmH

 28. Julia skriver:

  Musiktips! Stighult – ”kristen folkmusik” sa en kompis, ”som att Håkan Hellström sjunger lovsång” sa en annan. Döm själv, säger jag. Hillsong Young and Free för när man måste släppa loss och Jesusfesta. Annars Hillsong Worships album ”Glorious ruins” (personlig igenkänning på den titeln, dessutom). Och ett amerikanskt band som heter Tenth Avenue North, mycket läkande balsam för en sårad själ där. Och lovsångsbandet Jesus Culture – wow.
  Frid <3<3<3

 29. Hej Sonja skriver:

  Tack för alla tips allihopa! Jag har skrivit dom på en lista :)

 30. Elin skriver:

  Säger precis som min namne, Jonathan Johansson uppskattas mycket,
  framförallt ‘Aldrig ensam’ enjoy :)

  Allt gott!

 31. Kristin skriver:

  Hej! Tror fortfarande att du driver med kristna.. Men det hade ju varit så elakt att det inte är möjligt? Mumford and sons är ett band du förmodligen känner till men lyssna en gång till på texterna:) så bra . tycker om din blogg!

 32. Louice skriver:

  Fallet Jesus (the case of Jesus) en bil jag varmt rekommenderar som kommer att svara på många frågor.

 33. Louice skriver:

  *bok inte bil menar jag såklart!

 34. Gella skriver:

  Musik: Israel Houghton och Anthony Evans.
  Böcker: The shack (Ödehuset om du hellre vill läsa på svenska), 100 dagar med Jesus av Niklas Piensoho, Det händer när du vilar och Det är mycket man inte måste av Tomas Sjödin. För glada skratt av en som driver med oss kristna (och därmed sig själv) kan du läsa Adrian Plass hej(m)liga dagböcker -underbara!!
  Barnböcker: Vår 9-åring gillar serien ”Äventyr på Windy Hillsong” av Lois Walfrid Johnson och är nu också på kanske på tredje varvet av C S Lewis Narniaserie… I familjen har vi just högläst ”Bibelsnack i grönsakslandet ” som barnen och vi vuxna gillar.

  Det var det som låg överst… Om du går på secondhandbutiker kan du spana efter barnböcker ur en gammal barnbokcirkel jag läste och uppskattade som barn. ”Krokodilen” heter den och har just en läsande krokodil på baksidan.

  Ser fram emot att läsa din sammanställning! :-) Blir lite sugen på att blogga om mina favoriter men vi får se…

 35. Willie skriver:

  Ser spår av den judisk/kristna Guden i mängder av musik, konst, arkitektur, film, kläder, olika kulturuttryck, osjälviskhet m.m. Där mångfald och humor finns är nog Gud nära. Sanningen är ju vacker såvitt jag vet :)

  Några förslag:

  Musik: Johnny Cash – Gabriel Fauré – J.S Bach – Mike Scott – Fransic Poulenc – Peter Gabriel – Brian Wilson – Stefan Grossmann – Leonard Cohen –

  Film: Der himmel über Berlin – Groundhog day – Spegeln –

  Böcker: I väntan på Messias – Sagan om ringen

 36. Isabelle skriver:

  Hej!
  Du bor väl typ i Göteborg? Det finns ju en kristen bokhandel, Din Bok, vid Domkyrkan ungefär. De kanske kan tipsa om bestsellers och sånt?

  http://www.din-bok.se/article-view.asp?articleid=1

 37. David skriver:

  Här är några bra kristna böcker jag har läst:

  * Kristen på goda grunder, Stefan Gustavsson
  Modern, lättillgänglig och intellektuellt skarp apologetik (argument för att försvara och förklara tron). Har betytt väldigt mycket för mig.

  * Då kom nåden springande, Dan Sarkar
  Från baksidan: ”Men då kom nåden springande är en resa in i den nåd som älskar oss människor tillbaka till Gud; en humoristisk och allvarlig vandring genom den kristna trons fantastiska berättelse; en upptäcksfärd till den eviga Treenighetens brinnande hjärta, vars kompromisslösa sökande efter oss driver Honom till kärlekens yttersta konsekvens.
  Men då kom nåden springande är en bok för den som på något sätt har sett vem Jesus är och vill lära sig mer om den kristna tron.”

  * ”The sacred diary of Adrian Plass, aged 37 3/4”, Adrian Plass
  Svår att beskriva rättvist. Humoristisk vardagskristendom. Kanske den roligaste bok jag läst någonsin, alla kategorier. Tyvärr svår att få tag i på svenska.

  * Allt C.S. Lewis skrivit är bra, men han kan vara lite svår att förstå sig på, så jag rekommenderar att börja med Narnia-serien. Den har mycket både för barn och vuxna. Eller börja med ”Kan man vara kristen”. (Stefan Gustavssons bok som jag skrev överst i listan bygger mycket på den, men känns lite modernare)

  * Bibelkommentarer av Tom Wright, exempel ”Markusevangeliet för alla”
  Han har skrivit enkla bibelkommentarer för de fyra evangelierna. Passar bra att läsa i en bönegrupp.

  * ”Drabbad av det oväntade”, Elisabeth Sandlund
  Författaren berättar om när hon på ett ganska dramatiskt sätt blev kristen.

  Hoppas de kan ge något :)

 38. Bengt Lindkvist skriver:

  Musik: Nechama Carlebach. israelisk/judisk sångerska. Där finns en sång om Guds 7 änglar samt låtar som hon gjort med en svart gospelkör. Härlig blandning av gospel ock israelisk/orientalisk musik. Hennes pappa sökte kontakt, både med Palestinna-Araber ock kristna.

  http://bengt.webblogg.se

 39. Bengt Lindkvist skriver:

  Glömde tipsa att Nechama Carlebach låtar finns på Youtube

  Bengt!

 40. Marcus Widgren skriver:

  allt av Cs Lewis, finns en samlingsverk med flera av hans böcker.

 41. Hej Sonja skriver:

  tack för alla tips!! jag fortsätter kolla och speciellt uppskattat är dom som länkar till specifika favoriter , då tar det inte så lång tid att söka upp dom :) men min musiklista på youtube har fått många jättebra bidrag sen jag skrev det här inlägget!

 42. Amanda skriver:

  Är själv ateist men är galen i kristna pudelrockarna Jerusalems låt Dancing on the Head of the Serpent. På den klassiska sidan älskar jag Bachs kantat 147; Jesu, Joy of Man’s Desiring.

 43. Kristina skriver:

  Hej Sonja! Jag har inte läst din blogg förut utan hamnade här av en slump… och när jag läste om din nya tro och blev jag så berörd. Så otroligt fint, jag är så glad för din skull. Jag blev också kristen genom en ganska plötslig omvändelse, efter lång period av depressioner, och det förändrade allting i mitt liv rakt igenom på ett väldigt radikalt sätt. Både i vardagen och i form av stora livsbeslut. Jag hoppade tillslut av min yrkesbana, började läsa teologi och hoppas nu på att i framtiden få bli prästvigd.

  Jag måste få tipsa dig om några böcker som har betytt otroligt mycket för mig:
  Martin Lönnebos ”Hjärtats nycklar” (brukar finnas på biblioteken) är helt fantastisk. Han är en underbar författare och själavårdare (och var biskop i Svenska kyrkan under lång tid), och det märks verkligen i hans böcker. Även ”Väven”, också av Lönnebo, är en fantastisk samling andakter/meditationer/böner för ett helt år.

  Simone Weils ”Tyngden och nåden” är också en av mina favoriter, som går djupt in i frågor om lidande och medkänsla och Guds närvaro…

  Om du vill ha något som är lite mer åt det historiska/intellektuella hållet så är Karen Armstrongs ”För Guds skull” jättebra. Hon är en av mina nu levande favoritteologer, finns fantastiska föreläsningar av henne på youtube (sök på ”charter for compassion”!) om man hellre lyssnar än läser!

  Jag önskar dig verkligen all lycka till. Hör av dig om du får lust att prata med en likasinnad person i typ samma ålder? :)

  Må Gud välsigna dig!

 44. Jemima skriver:

  Karen Kingsbury och Hanna Christenson har fantastiskt bra böcker. Undervisningsböcker – hemligheten med en kvinnas hjärta, livet är och kraften i en halvtimme är lättlästa och väldigt bra. kristen musik har jag huuuur mycket som helst! länkar till min spotify! ha d fint och Gud välsigne dig! https://open.spotify.com/user/1118952021/playlist/6kEBDQneipxmqUstg0Gax5

 45. Mirjam skriver:

  Lista som räcker länge (314 låtar), en hel del favoriter ifrån hillsong och bethel, även en del skön lugn musik på svenska av ”Gemenskap”. Enjoy!

  https://open.spotify.com/user/jvikstrom/playlist/7K5e1diMVLBZ2itIXIXUHz

 46. Oliver skriver:

  Gungor är mitt favoritband :) När det kommer till lovsång lyssnar jag mycket på Bethel, Hillsong, All sons and daughters, Ellen Vingren (lyssna på Live från Frizon!), Kings Kaleidoscope och The Brilliance. Älskar undervisning från bl.a Dan Mohler, som får mig att växa så mycket. Googla ”HSCKL 2011 Dan Mohler” , det är en fantastisk bibelskola som finns inspelad. Kul att läsa din blogg! Gud välsigne dig!

 47. Monnna skriver:

  Har själv svårt att hitta just filmer? Verkar vara omöjligt att skildra Gud/Jesus på film. Men apropå barnböcker vill jag också lyfta fram Narnia-serien. Börja med Häxan och Lejonet. Aslan ger en sån fin bild av Jesus tycker jag! Och Aslan funkar bra på film också!
  Blessings!

 48. Göran Sundquist skriver:

  Hej!
  Upptäckte denna sida nyss och undrar varför den verkar ha upphört kring Jul…

  Något av det bästa jag kan rekommendera, men som eventuellt kan vara svårt att hitta är prästen Lars Collmars b älskar att bok/cd ”Evangelium enligt Johannes Larsson” Det är skrivet till barn/ungdomar för barn/ungdomar men jag älskar att läsa den och hela familjen älskar att höra den, ex. när vi åker bil kan underhålla och undervisa oss i timmar. 3 klassiker i sånger är ”jag tror på en Gud…” Löfwestam/Mattson, ”Det är hoppet som bär mig” Ingemar Olsson och ”Kom nära mig du mänskobarn…” Lennart Jakobsson.

 49. Göran Sundquist skriver:

  Hej igen! blev något fel med texten efter ”Lars Collmars” hoppa över ”b älskar att” till ”bok/cd” i övrigt verkar det korrekt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg