Recap: Melodifestival deltävling 1 #melfest

11:57 6 Feb 2016

Ikväll drog melodifestivalen igång i Göteborg! Stämningen var på topp men sänktes ganska snart av Gina Dirawi och Petra Mede som satt på en busshållsplats och gnällde.

parkbänk

Men det var bara en fasad för sen slet de av sig rockarna och började dansa simultant med massa människor i vita kläder. Påminde lite om ett amerikanskt youtube-frieri faktiskt.

Nu tar vi låtarna tycker jag.

1. Samir & Victor – Bada nakna (gick vidare till andra chansen) 
Mycket trallvänlig dänga och den låt som fastnar i huvudet vare sig man vill eller ej. Blir lite orolig över vad som kommer hända med ”fontänen på Sergels torg” nu efter denna ”indirekta” uppmaning. Jag hoppas i alla fall att ingen kommer att bada naken där, det är fett ohygieniskt. Får man in minsta droppe i någon som helst kroppsöppning kan man få typ salmonella och blödarsjuka och då är det nog inte så lätt att ”leva livet utan sorg” som de lite naivt förespråkar.

tog av sig tröjan

Fontäner är ingenting att leka med Samir och Victor, det lärde min mamma mig när jag var två! Och ta på er tröjorna innan ni blir förkylda!

2. Pernilla Andersson – Mitt guld (åkte ut) 

brun beige orange

Det här var en sån där fin låt. Men jag måste tyvärr säga att jag inte kommer ihåg nåt. Alls. Jag försöker förnimma nåt ifrån den och tror att hon nämnde ”gud” någonstans i texten, men kommer inte ihåg i vilket sammanhang. Kanske gick jag och hämtade chips just under denna låt.  Det enda jag minns i efterhand var att hon såg ut som en exakt kopia av Carola i ansiktet.

3. Mimi Werner – Aint no good (åkte ut)

country
Werner skrev den här låten när hon var i Nashville och linedance-country-influenserna märktes lika tydligt som en mustasch. Många på twitter liknade den med Jolene men jag håller inte med. Jag tror att folk liknade den med Jolene för att det är den enda countrylåt de vet. Jag är exakt så med reggie och tokjazz, allt låter likadant. Jag tycker att hon gjorde ett bra jobb i alla fall även om låten inte var min smak (fast schlager är sällan min smak).

Albin & Mattias – Rik (andra chansen)

De sjunger att inget materiellt spelar någon roll, att en person fyller deras tomrum och  ”så länge jag har dig så känner jag mig rik”. Det låter ju precis som att…  de sjunger om Jesus?? Lite ovanligt att kalla honom för ”baby” bara, eller ja, ovanligt och ovanligt. Baby Jesus är det ganska många som har sagt, särskilt i december.

baby jesusTack och lov behöll de kläderna på.

5. Anna Book – Himmel för två (diskvalificerad) 
Den här låten diskades och fick lämna tävlingen men.. VI FICK SE DEN ÄNDÅ! Som en överraskning!

anna book

6. Robin Bengtsson – Constellation Prize (till final)

Det här framträdandet var i närbild och förde åtminstone mina tankar till Miley Cyrus Wrecking ball, han sjöng till och med nåt om ”breaking down the wall”. Men i stället för att gråta i närbild tog han fram ett munspel som han fejkspelade på. Många twittrare klagade på det men allvarligt – vad skulle han ha gjort i stället? Dansat omkring på fläcken? Fatta vad löjligt det hade sett ut. Nej munspelet var det bästa att göra i den begränsade situation som han befann sig i.

robin

Nej då klagar jag hellre på att han sjunger till den här tjejen att ”jag tar dig högre än en stjärna nånsin kan nå”. Bara en kille med orealistiskt höga tankar om sig själv som lovar mer än vad han kan hålla säger så! Det är säkert inte ens nåt fel på killen han försöker konkurrera ut! Jag varnar mina barn för sånt här!

7. Ace Wildner – Don’t Worry (till final)

Låten handlar om att inte oroa sig och tycks vara tungt inpirerad av Matteus 6:34 i Bibeln. Scenshowen liknade Elvis Presleys Jailhouse rock med celler och dansare med spasmer i benen.

ace

maxresdefault

Många tyckte att scenshowen var bra men jag tyckte att det här med cellerna såg lite… Ja jag vet inte. Måste man använda så mycket elektricitet? Att jag släcker lampan när jag går ut från badrummet känns helt bortkastat när jag ser alla tusen lampor och projektorer blinka under Ace Wildners nummer. Suck.

ÖVRIGT

I övrigt kan jag säga att programledarna Gina Dirawi och Petra Mede gjorde ett RIKTIGT bra jobb. Vilka proffs! Jag satt flera gånger och undrade hur mycket de repat, för det var sånger och dansnummer all over.

eurovisions fel

(ja, skärmdumpen blev dålig men orkar inte ta nån ny) 

Jag gillar också ”professor Gardells” lilla inslag där han ska komma in och hålla nån form av undervisning under delfinalerna uppfattade jag det som.

gardell

Hans inslag var ungefär lika urproffsigt klippt som min senaste youtubevideo och det gladde mig så klart att se.

stina ekblad

Stina Ekbland har de anlitat till att läsa upp stycken ur mellis-låtar också. Den här gången läste hon ur Samir & Victors ”Groupie”. Det var riktigt roligt. Mina barn skrattade gott. Bonusfact: Ni kan höra henne läsa Höga visan på Spotify här (hon är PRO!)

Nej nu får denna recap vara slut. Sprid den till alla de som missat melodifestivalen men som ni ändå anser behöver ha koll!

Vi ses deltävling 2 i Malmö. Så här ser startfältet ut där:

1. David Lindgren – ”We are Your Tomorrow”
2. Victor och Natten – ”100%”
3. Molly Pettersson Hammar – ”Hunger”
4. Isa – ”I Will Wait”
5. Krista Siegfrids – ”Faller”
6. Patrik Isaksson, Tommy Nilsson & Uno Svenningsson – ”Håll mitt hjärta hårt”
7. Wiktoria – ”Save Me”

 

En kommentar | “Recap: Melodifestival deltävling 1 #melfest”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Not bad post but you should share with us some thing new and attractive.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg