Kristin & Chokladfabriken

7:41 2 Nov 2016

161031_2 161031_3 161031_4 161031_5 161031

Hallå just det! Jag har ju varit i Finland på massa jobb den senaste tiden och då fick vi en guidad tur genom Fazers nya Visitor Center. Och det här säger jag verkligen inte för att det är mitt jobb men det var sjukt coolt?! En helt enorm, jättesnygg byggnad som precis öppnat nu i höst som är som en blandning av museum och framtidslabb typ?

Direkt när man kommer in finns enorma moderna konstverk, sen möts man av ett inbyggt växthus (!). Däri växer massor av de ingredienser vi använder i produkterna, t e x kakaoträdet i bild!! Så coolt. Sen kan man gå runt och se hur alla tillverkningsprocesser går till i allt från kvarnar till chokladfabrikerna. Det finns t o m VR man kan testa för att verkligen kliva in i fabrikerna haha!! Ett lite säkrare alternativ till Willy Wonkas variant ni vet ;)))

Och sist men inte minst finns det enorma mängder godis. Like, galet!! Vi har ju inte riktigt samma utbud i Finland som i Sverige, så det finns sååå mycket nice där som man får passa på att köpa med sig hem efteråt också. Kalle blir alltid så uppgiven när jag kommer hem därifrån med en ryggsäck full med snarr hahahaha han vet att det inte går att kontrollera intaget av det. Där en sekund och borta i nästa!!

LYLLOS mig som har ett så kul jobb som får ta del av sånt här alltså :D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg