Q&A – hår och självförtroende

9:55 4 Sep 2017

kära z! jag har panik över mitt kassa hår. det har gått av och ligger som en ofrivillig lugg vad jag än gör. jag vill verkligen inte klippa kort frisyr vilket kanske vore bäst, men tänkte fråga om du har några tips? tips på hårvänliga frisyrer (vågar nämligen inte ha tofs alls för att det kan slita :( ), tips på produkter som inte är alltför dyra osv.

***

BONUSFRÅGA: hur får man självförtroende??? jag har INGET. och det här med håret har gjort att jag knappt orkar se mig själv i spegeln alls.

du är bäst. puss.

Anna

Kära Anna!

Mina bästa tips för okasst här är som följer:

 • Undvik värmeverktyg!!!!!! Sorgligt men sant. Det är cirka ett mirakel att jag har så starkt hår som jag har då jag har blekt loss i tio goda år men då är det också tack vare undvikandet av detta. Jag fönar aldrig (förutom om jag har brådis) och jag plattar eller lockar extremt sällan också. Ni ba va kul :))) Men jag tror tyvärr att detta gör så sjukt mycket?? Klart jag tycker en härlig föning är SNYGGT men är det SÅ värt att jag sliter ut håret? Näää för det tar massa tid och pengar och jag prioriterar helt enkelt bort det i mitt liv för annat skoj.
 • Produkt jag kan gå i god för är Redkens Extreme Anti-Snap (annonslänk)!! Den har jag använt i säkert sex år snart?! Det är en leave in-treatment efter tvätt som bygger upp dina strån med extra protein och sånt grejs. Många produkter har kommit och gått under min livstid men denna har jag använt nonstop i så många år!! Den räcker dessutom sjuuuukt länge och sånt älskar man ju.
 • Inte använt vanlig tofs på flera år utan kör enbart på sexiga klämmor eller såna Invisibobbles (annonslänkar)! Meget mer skonsamt, ja.
 • Frisyrer har jag enbart haft en och en halv av (långt hår med mitt- och snedbena) så jag kan tyvärr inte komma med så många tips där :(

Angående bonusfrågan. Huuaaaliga det finns ju verkligen inget facit på det där. Jag vet faktiskt knappt annat vilket tips jag ska ge än att: man måste sluta bry sig. Bry sig om vad andra tycker, vad andra gör, vad andra säger. Och I KNOW att detta är så fudging bajasvårt!! Så till det vill jag tillägga: det blir bättre och lättare med tiden. Jag tror fan att jag brydde mig mest i hela universum om vad folk tyckte om mig när jag var yngre och hade därav sjukt dåligt självförtroende (även om jag fejkade skitbra!!). Det ledde till att jag lät folk walk all over me och framförallt folk som är mer kända som män :)) Men för vartenda år som går så bara släpper man mer och mer bryddhet och dansar mer och mer efter ens egna trumma. Och när man gör det så landar man i sig själv, blir tryggare i sig själv och sina beslut.

Önskar dig all lycka till i hela världen med håret men framförallt med självförtroendet underbara käraste du <3 <3 <3 I believe in you!!

7 kommentarer | “Q&A – hår och självförtroende”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Anonym skriver:

  Här ligger jag och är förstörd eftersom en kollega antytt att jag är mesig och så ba levererar du såna jäkla power-ord <3

  1. Kristin Zetterlund skriver:

   <3!!!

  2. jessica. skriver:

   Hej, är här inte bara att vittna utan också att uppmuntra människor som står inför civil- eller relationsproblem. Om Dr Ogundus fantastiska verk, e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} jag var förlorad i kärlek med min man tills en kvinna tog honom ifrån mig. då ropade jag till min vän och hon berättade för hur hon mötte ett liknande problem och gav den här stora mannen kontakten med mig och jag gav alla de föremål han behövde för stavningen och nu är glad igen att bli kär i min familj. Jag anställer dig att kontakta den här mannen. Din berättelse eller smärta kommer att förändras inom några dagar och du kommer att le som jag idag. Återigen är tacksam. Kontakta honom på hans email via: {drogunduspellcaster@gmail.com} om du står inför någon form av problem
   1. Få din älskare eller man tillbaka
   2. Lotteri stava / Lycka stava
   3. Om du vill stoppa din skilsmässa
   4. Äktenskapsstavar
   5. Få jobbstavning
   6. Kampanjer
   7. Få pengarna tillbaka.
   8. graviditetsförlopp
   9. Kärlekstavning
   10. Om du vill tillfredsställa din partner
   11. Förbjudande stavning

 2. Linn skriver:

  Allt som queen Z skrev ovan, plus: en scarf runt håret (kan hålla undan oönskad lugg också) och umgås med människor som lyfter dig, och vill vara med dig för att du är du, inte för att du försöker vara någon annan. Jag har jobbat länge med mitt självförtroende och det har hjälpt att låta sådana ”vänner” som får dig att känna att du borde vara på ett sätt som du inte är vandra vidare åt ett håll medan du går åt ditt och ser vilka coola människor det kan finnas där istället.
  <3

  1. Kristin Zetterlund skriver:

   Så bra sagt Linn!! Agreed 1000% <3

 3. HP is one of the best printer Manufacturer company in the world and they provide best and rapid customer service. Call HP printer Customer service number to get help with all problems related to HP Printer.

 4. AOL offers a range of integrated products and properties including communication tools, services and subscription packages. http://www.aol.com offcial site is official website of AOL, here you will find solutions for your all types of AOL products.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp