Hur blev det så här, Beliebers?

10:25 22 Feb 2016

Justin Bieber har länge varit förknippad med det klassiska tonårsskriket. Beliebers har i genomsnitt varit 14 år gamla och Justins musik har blivit spottad på av en avsevärd del av musikvärlden.

Därför blev jag lite förvånad när det dök upp en video på Instagram på en bekant – en riktig danderydssnubbe, barbourjacka, välklippt – som tillsammans med två likasinnade brölade till Biebers hit Sorry. Dessutom noterade jag i helgen att de som brölade allra högst till Bieber på krogen var unga vita snubbar lika mig själv.

Nog för att den breda massan omfamnat Bieber under 2015. Inte minst den här bloggen. Men det känns som att den här typen av män skulle vara den sista utposten i Biebers fanbase.

Sen slog det mig. Och jag blev nästan arg för att jag inte såg det tidigare. Justin Bieber har det senaste året tryckt på alla knappar som finns för att göra honom till en favorit hos oss unga vita män. Nu i efterhand verkar strategin så uppenbar.

Bevis?

1. Hans penisbild

Justins mandom blev fångad på bild under en semester med modellen Jayde Pierce i Bora Bora under jul. Det kanske verkar betydelselöst men det finns få saker som väcker sån respekt bland unga vita män som en välhängd kille som showar loss med en modellflickvän på semestern. Vidrigt? Ja, men effektivt! Med tanke på hur avslappnad Justin är på bilderna tyder det mesta på att det är ett steg i att bredda fanbasen. Man nästan hör PR-konsulterna i bakgrunden.

2. Kalsongreklamen

Det kan tyckas ironiskt att det som gör Bieber framgångsrik bland testosteronstinna män är hans egen sexualitet. Men i centrum för i princip all idolisering av manliga stjärnor är deras kroppar. Bevis? Tja, Fredrik Ljungberg, Zlatan, Beckham osv.

3. Will Ferrell

Åh, som vi älskar Will Ferrell. Alla unga vita män provar någon gång på att leka Frank The Tank på en fest, eller citerar valfritt från Talladega Nights vidrigaste scener. Inte konstigt då att Bieber lät sig häcklas av just Ferrell i Comedy Central Roast.

4. Texterna

Alltså Sorry. Det är ju på många sätt världens vidrigaste låt?! Men finns inte något som är mer framgångsrikt hos unga vita män än just douchiga texter. Det spelar ingen roll om det är Tame Impala, Markus Krunegård eller Justin Bieber. Det är en ständig källa till framgång.

Efter det här är slutet nära. Jan Gradvall kommer att börja skriva spaltmeter med hyllningar till Bieber och Justins ursprungliga Beliebers kommer att tröttna. Oliver Backman på Café har redan inlett undergången.

Med andra ord är Biebers nya strategi framgångsrik men kortsiktig.

Belib2016 (3)

2 kommentarer | “Hur blev det så här, Beliebers?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Sjukt rasistiskt skriver:

    Vänta nu… troféflickvän, kroppsfixering, välhängdhet, dyra kalsonger som syns ovan byxhänget och b-komedi? Blandade du precis ihop karikatyren av en SVART amerikansk mans intressen (gärna med försmak för hiphop) med en vit?

  2. 토토사이트 skriver:

    It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game ->-> 토토사이트.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg