Inser Hellström & Maggio att det här är början på slutet?

3:19 22 Mar 2016

Det var sensationellt när Håkan Hellström för två år sedan sålde ut Ullevi i Göteborg. Nästan 70 000 fans vallfärdade från hela landet för att se när indiepopsonen tog över arenan där typ det enda svenska bandet som fyllt arenan är Gyllene Tider.

Men jag misstänker att Hellström har startat något som kommer att få ett tragiskt slut. 2010-talet kommer att visserligen att bli känt som åren då den svenska indiescenen gick från att vara nöjda med att spela på Cirkus och alla andra småstora scener i Sverige till att fylla de riktigt stora arenorna. Håkan Hellström var startskottet och idag meddelade Veronica Maggio att hon istället för gamla vanliga turnén ska göra en arenaspelning på Stadion i Stockholm.

Veronica Maggio har uppenbarligen sneglat på Håkan Hellström. Faktum är ju att Maggio har fler spelningar på Spotify än Håkan. I alla fall om man tittar på top 5. Om han kan, varför skulle inte hon kunna fylla Stadion? Som dessutom är en tredjedel i storlek.

Maggio kommer säkert att fylla Stadion utan problem. Det trots att spelningen äger rum på samma dag som Way Out Wests sista dag.

Frågan är vad nästa steg är. Vem sneglar på Maggio?

Jag förutspår följande: Markus Krunegård lyckas med nöd och näppe fylla Globen med Joel Alme som förband. När då Krunegård & Alme har lyckats är hybrisen total. Varenda indiepopband som var något under 2000-talet kommer att börja boka kommunalt finansierade arenor runt om i landet för EN spelning om året. Johnossi spelar på ett fullsatt Malmö Arena. Shout Out Louds fyller Scandinavium och The Plan Gamla Ullevi.

Det hela avslutas tragiskt när Kristian Anttila bokar Hovet men endast säljer 1346 biljetter.

Lagom till dess kommer Håkan Hellström och Veronica Maggio att ge sig ut på en gemensam akustisk turné och cirkeln är sluten.

/ Filip

anttila live

 

2 kommentarer | “Inser Hellström & Maggio att det här är början på slutet?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. 토토사이트 skriver:

    It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game ->-> 토토사이트.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg